SAD se “načelno slažu” s ofenzivom protiv terorista u Idlibu

SAD - Sirija
42 komentara

Prema brojnim izvješćima s terena, rusko zrakoplovstvo je pokrenulo selektivne zračne udare po ciljevima terorista u sirijskoj pokrajini Idlib.

Prilično čudna poruka stiže iz Washingtona, koja liči onoj na samom početku kampanje za oslobađanje južne Sirije, kada su američki zapovjednici iz operativnog centra u Jordanu teroristima Al-Nusra Fronta i njima odanim skupinama rekli da ne očekuju američko uplitanje u sukob i da donesu odluke koje smatraju najboljima za njih i njihove obitelji.

Nakon prijeteće retorike proteklih dana, američki državni tajnik Mike Pompeo je izjavio kako se američka vlada “načelno slaže” s tvrdnjom Rusije kako se treba boriti protiv terorista u Idlibu.

Mike Pompeo je priopćio kako američka vlada u principu nema primjedbi na ruske zračne napade na položaje Al-Nusra Fronta u sjevernoj sirijskoj pokrajini.

Pompeo je tijekom putovanju u Aziju novinarima izrazio stav američkog State Departmenta.

“Razgovarao sam s mnogim ljudima koji su uključeni o ovo. Razgovarao sam s ruskim ministrom vanjskih poslova Lavrovom o tome. Razgovarao sam jutros sa svojim turskim kolegom Çavusogluom. Tamo imamo zajednički cilj. Turci imaju vojne ispostave u Idlibu i nastavljaju s tim poslom. Nadamo se da se to može riješiti diplomatski. Vidio sam izvješća o ruskom i sirijskom bombardiranju. Rusi su rekli da se radi o zoni de-eskalaciju sukoba i to će biti riješeno tijekom procesa Ženevi. Mislim da je predsjednikova objava na Twitteru bio pokušaj da ih podsjeti na predanost tom procesu”, rekao je Pompeo

Američki državni tajnik se osvrnuo i na prisutnosti terorista u Idlibu i potrebu da se izbjegne “humanitarna kriza”.

“Mnogi od ljudi koji su pobjegli iz drugih područja de-eskalacije su pobjegli na to mjesto. Nema mjesta za te ljude, a Rusi su mišljenja da u Idlibu postoje teroristi. To je točna izjava. Mi dijelimo njihove zabrinutosti zbog terorizma na sjeveru i sjeverozapadnoj Siriji. Apsolutno se slažemo s njima da postoje teroristi i da se mora osigurati da ne izvoze terorizam po cijelom svijetu”, rekao je američki državni tajnik.

“Objava na Twitteru Donalda Trumpa je bila poruka Rusiji kojom smo željeli podsjetiti da je Moskva obećala da će problem terorizma u Idlibu biti riješen, ali da će se izbjeći humanitarna katastrofa. Ovu obvezu Rusija mora shvatiti ozbiljno”, rekao je Pompeo.

“Naravno, uvijek smo zabrinuti da mogu upotrijebiti kemijsko oružje kako bi postigli svoje vojne ciljeve i mislim da predsjednik riječima i djelima nije mogao biti jasniji tijekom protekle godine, kada je učinio ono što jeste govoreći o uporabi kemijskog oružja”, zaključio je Mike Pompeo.

Izvor: Deutsche Wirtschafts Nachrichten

al-nusraKemijsko oružjeKemijsko oružje
Pretplatiti se
Obavijesti o
42 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Tadmur Palmirović
5 godine prije

Dakle,oni koji su nam potrebni za daljne operacije bit će spašni preko Turske kao oni bijeli šljemovi preko Izraela a oni kojima je istekao rok trajanja ostaju da nađubre idlibske ravnice.Tako si trebao reći nitkove jedan ,nema veze ,ko hoće razumjeti će a onima koji neće nema pomoći ..ako nešto krene po zlu uvijek ima rezervna varijanta kada će Asad iz ormara svoje spavaće sobe izvaditi epruvetu,ostat će nešto da ona drobulja Niki može poput Pauela mlatiti u UN-u.

Laki Topalović
5 godine prije

Nisam siguran gdje sam pročitao, da se s Rijadom pregovara da preuzme vehabijske prosaudijske skupine, Jaish Al-Islam i ????? Koje još. Ostali su “Turci”, oni će biti “dobri” ili će biti “modri”. A Hayat Tahrir Sham (Al Qaida), jbg, tako im je pao grah. U one protutenkovske rovove, malo živog kreča i “zdravo drugari”.

Laki Topalović
5 godine prije

Miki Miki, bem mu miša. Pa tako ostaviti drugove u nevolji. 🙂

Anton
5 godine prije

KMEEEEEKMEEEE USA

Ivo
5 godine prije

Vidi se kako prisustvo ruske flote ispred Sirije i započeti zračni udari bez pardona djeluju pozitivno na američko razmišljanje. S njima definitivno treba pedagoški.

čokolino
5 godine prije

Načelno se slažu……….u prostom prevodu na naški: USrAli se!

Roko
5 godine prije

Pimpeo ipak nije toliko lud

cicos
5 godine prije

Fuuuuujjjj, koji su ljigavci ljigavi ti USrAnciiiii.
Ma dovoljna je cinjenica da nisu smjeli napasti Kima a sta bi tek smijeli Rusima.
Samo lajati k’o zadnje yayare. Rusi nisu indijanci pa da ih mogu mlatiti i otimati im njihovu zemlju.
Sto ‘no kazu “kiselo grozdje”

Zagor
5 godine prije

Evo danas je prošla GODINA!!!!!!!?????????? dana od deblokade DeZa
https://twitter.com/syria_map/status/1037305154326933504

Riddick
5 godine prije

U principu ne mozemo da kazemo da nema terorista i da Rusija nema pravo da ih bombarduje , ali u praksi to su nasi jedini preostali saveznici kakvi god da su (kurdi pomalo razmisljaju glavom i pregovaraju sa Damaskom)…
Sad ce da bude hemijski napad pa medijska sizofrenija jedno 2 dana , pa lansiranje 70 raketa na jedan cilj kao prosli put (to je njihov izvor) pa ce da budu demanti nije ni jedan projektil oboren , i uradili smo ipak nesto , nakon svega toga na terenu ce se stvari odvijati svojim tokom…

Savio
5 godine prije

U prevodu, SAD podvile rep.
Prijetili, pa podvili rep. Isto kao i na jugu Sirije sto je bilo.

Weteran
5 godine prije

SAD je poražena u Siriji!
Zarad mira u budućnosti, treba Imperiji Licemerja i Dvostrukih standarda pružiti šansu za časno povlačenje?!
Neka, u dubini pustinje, izbombarduju opet zarđalu haubicu, kamion na klocnama, neke cigle i siporeks blokove, …..
A za to vreme, naši i dalje vrše detoksikaciju terena!

HEKPCT
5 godine prije

Bit će da su Rusi Amerima ipak puno toga pogasili/srušili u aprilu. Izgleda da ovi američki jadnici stvarno ne razumiju kad im se ljudski govori, nego samo silu. Ko kerovi.

Duki
5 godine prije

Amerima izgleda samo sila (i to prava)bistri mozak!ipak razumiju samo pesnicu, a ova Ruska ispred istočnog mediterana nije samo za idlib već i za malo južniji ” božji narod”?
Što krpe što konca rat u Siriji gotov,Ameri podvili repinu još samo da vidimo kakve su Bašarove želje prema Golanskoj visoravni.
?

Rijad
5 godine prije

Hvala da ste stavili link izvora vijesti

Miki
5 godine prije

Najezda miseva u komentarima. Plesu od veselja u svojoj hrvatskoj, bosanskoj ili srpskoj rupi kad americka macka dobije po repu od ruskog mede, a u drzavi im najjaca figura otpravnik poslova iz americke ambasade. A-haha, pokrijte se usima gubitnici. Dok poskakujete u svojim misjim rupama rugajuci se uzmicanju americke macke, zaboravljate da ista macka s vama dneno brise guzicu i sutira vas kako joj se prohtije. Predsjednica Hrvatske okicama zuri u ocvalog Trumpa kao zaljubljena tinejdzerica, premijer preko Izraela nastimava poslove s americkom vojskom na racun vase djece za cije se lijecenje prikupljaju sredstva dobrotvornim prilozima, a vi u rupi poskakujete od veselja prepricavajuci bijeg americke macke. Pa vi ste smijesniji od cirkusa!

Ivi tz
5 godine prije

kako se kulturno izvlače… Hahha

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI