Amerika se obrušila na europske banke, a posebno na Deutsche Bank

Deutsche Bank
29 komentara

Dionice Deutsche Banke pale su jučer za skoro 10 posto da bi na kraju dana svjedočili povijesnom padu vrijednosti njemačke banke. Prijetnja je došla s druge strane Atlantskog oceana, gdje je podružnica Deutsche Bank stavljena na popis problematičnih banaka u SAD-u.

FDIC (Federal Deposit Insurance Corporation) stavila je Deutsche Bank, čija se imovina procjenjuje na gotovo 42 milijarde dolara, na popis banaka visokog rizika financijske održivosti, objavljuje Financial Times citiran kojeg prenosi internet stranica Vestifinance.ru.

Nema službenih informacija o ovoj temi – postoje samo logičan zaključak. Prema FDIC statistikama, broj banaka s problemima se smanjio, ali aktiva tih banaka se povećala za točno koliko vrijedi imovina podružnice Deutsche Bank.

Kao što je često slučaj, Financial Times se poziva na izvor koji može potvrditi ove podatke. Bilo kako bilo, tržište je reagiralo odmah i dionice najveće njemačke banke su pale na najnižu razinu.

Sve je počelo kada je američki FED (Američke federalne rezerve) izvijestio da su američki poslovi Deutsche Bank AG bili “u nevolji” – prilično rijetka procjena za velike banke. Nakon toga slijedi uredba o nekoliko ograničenja poslovanja njemačke banke.

“FED je dodijelio negativnu ocjenu Deutsche Bank prije skoro godinu dana, ali je ova vijest objavljena tek danas”, piše Wall Street Journal koji se također poziva na svoje izvore.

Može se reći da je ovaj tjedan bio noćna mora za Deutsche Bank. Prvo, lavina prodaje dionica banke zbog političke situacije u Italiji. Nakon toga vrijednost imovine pala je ispod vrijednosti od 10 eura – po prvi put nakon bankarske krize iz 2016. godine. Jučerašnja prodaja također je pogodila i CoCo obveznice banke, koje su niže od onih u Ukrajini.

Rat SAD-a i Europe se nastavlja u ključnom bankarskom sektoru koji ima primarnu ulogu za sva ekonomska kretanja.

Pretplatiti se
Obavijesti o
29 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
wetzer maja
5 godine prije

pa jasno, protiv njemacke vodi svj. elita rat vec preko 100 g. jos od 1. svj. rata ide ista prica. ovo danas je samo propagandno-privredni rat. kad uniste njemacku, onda je ostatak evrope normalan slijed. prvo nesto sastavljaju, da bi poslije to razbili – povijest je puna takvih prica. za njemacku su odavno imali program masovne migracije, pa su odredili da ona najvise placa u eu-budzet i za tudje dugove- target2, pa su lupili po njenoj industriji, posebno auto-industriji, sad su banke na redu. vele insideri da ce nakon kraha ostati jedva 10% banaka u toj drzavi. a ostale drzave i njihove banke? rat protiv evrope vodi se u prvom redu protiv njemacke, zbog nje su i inicirani i 1. i 2. svj. rat i stvar jos nije zavrsena, niti njemacka ima sa zap. drzavama – bivsim neprijateljima koji su joj jos 30-tih objavile rat – ikakav mirovni sporazum. dakle… Čitaj više »

PDVNK bre
5 godine prije

He he, priiča kada je sluga lupio šamar gospodaru. Sada je samo pitanje ko je sluga a ko gospodar.

Sasa S
5 godine prije

Krece osveta za severni tok…Jenkii zele svetu da predstave ko kosi a ko vodu nosi..vreme ce pokazati stvarnu situaciju,narocito ako pomoc dodje sa istoka……

ZЪVЪNIMRЪ
5 godine prije

iima pravo…negativne kamate…monopol……živio sssr !

Alen
5 godine prije

EVropljani su jako tolerantan narod ,eto uvode im sankcije, carine, obrušavaju se na banke ,kolone izbjeglica, ekonomskih imigranata, postavljaju raketne sisteme, dovlace vojsku, oklopna vozila, bankari sastavljaju vlade itd,itd,itd………………Jel se moze reci da evropa postoji samo na papiru ?

Goran Bare
5 godine prije

Dokaz da je Amerika No.1 u svijetu i da moze raditi sta hoce,sto bi se reklo glavni baja u svom selu.

MilnaCZ
5 godine prije

Své to ima drugi karakter nego sto novine píšu,otpis americke i europskih elita od straně globalistia.Budete slusati ili ostajete be pára.Deutsche banka je jaká i neovisi o americi, cilj je sto sám napisao.

pingpong
5 godine prije

hm. prije svega bi trebali definirati sto je europsko, njemacko, hrvatsko, srpsko,……..itd,itd
osim toga “deutsche bank” nije njemacka banka !!!

Dopizdilomi
5 godine prije

Vrlo jednostavan odgovor. Prestanite koristii petrodolare.

nizzde
5 godine prije

Svijet jedino može biti bolje mjesto ako se udruže EU Rusija Kina Indija Iran

tuf
5 godine prije

Ako ćemo realno, Deutsche Bank zaslužuje sve najgore. Zaslužuje da njihov upper management doživi sudbinu goru od Saddamove. Oni su dio problema, njihove odluke imaju snažnu gravitaciju i upropaštavaju ovaj kontinent. Dio su “too big to fail” filozofije, tako poznate iz američkih primjera.
To što su ameri sada tobože došli do naknadne pameti ne znači da DB zaslužuje suosjećanje, razumijevanje ili našu solidarnost. Jer oni su utjecali i na naše živote. Uslijed njihovog neodgovornog poslovanja trebalo ih je dokinuti već godinama unazad, prije nego su domino efektom ugrozili cijelu eurozonu. Umjetno su ih održali, za što su zaslužni i ameri, a sada je došlo vrijeme da istina izađe na vidjelo. Nažalost prokleta gamad neće odgovarati, manageri će dobiti lijepe otpremnine a mi svi skupa ćemo ispaštati zbog njihove gramzivosti i suludog ponašanja začinjenog vrhunskim kokainom.

Grdi
5 godine prije

Ovo je sigurno povezano sa Brexitom … reko bih da VB u EU je bila nitko i nista i zato je izasla i sad a se sveti preko SAD-a (5 anglo saksonskih drzava) ………

Grdi
5 godine prije

Medutim danasnja nijemacka je i dalje na tragu ” Deutschland uber alles” u EU-u pa ne cudi stav britanske monarhije ……..

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI

Nije pronađen nijedan rezultat.