Australija neće više tolerirati utaju prihoda od kriptovaluta

Bitcoin - Australija
2 komentara

Australski porezni ured (ATO) obratit će pažnju na kriptovalutne investitore s ciljem da provjeri jesu li ove godine uredno prijavili prihode, uključujući i one koji su stekli investiranjem u kriptovalute, izvijestio je Business Insider Australia.

Australski porezni ured će analizirati sve informacije koji posjeduje i napraviti identifikacijske provjere “100 točaka” kako bi detektirao investitore u kriptovalute. Ured će također iskoristiti bilateralne porezne ugovore i obveze protiv pranja novca kako bi prikupio što više informacija o ovom tehnološkom i gospodarskom sektoru.

Paul Drum tvrdi da je ovo „odlučujući trenutak za ATO”, koji će mu omogućiti razmjenu podataka i pristup svim transakcijama vezanim za kriptovalutne račune. Cilj je napraviti dubinsku analizu po prvi put od kako su počele investicije i transakcije vezane za kriptovalute.

“Anonimnost Bitcoina i drugih kriptovaluta počinje blijedjeti. Ove nadolazeće promjene znače da ljudi ne bi smjeli pretpostavljati da se mogu sakriti iza tehnologije Blockchain i da neće biti poreznih posljedica.”

U svibnju 2017., australska vlada potvrdila je da će Bitcoin tretirati “kao novac” i više neće biti podvrgnut dvostrukom oporezivanju.

porez na dohodak
Pretplatiti se
Obavijesti o
2 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Sinisa
6 godine prije

Kraj Eldorada?

pero
6 godine prije

Onda treba porez za svaku razliku u tečaju bilo koje valute. Ako je kriptovaluta novac onda je on jednak drugom novcu. Zašto ne platiti porez ako netko zamjeni dolare za eur, a mora platiti porez kad eur zamijeni za kripto…Banda

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI