Dug američke države – Među kreditorima Japan pretekao Kinu, Izrael zadnji na listi

U Boga vjerujemo - SAD - novaci
20 komentara

Rusija je u svibnju 2017. peti mjesec zaredom povećala ulaganja u obveznice američkog Ministarstva financija. U svibnju je rusko Ministarstvo financija je povećalo ulaganje u američki državni dug, najviše od listopada 2014. godine. Rusija trenutno posjeduje 108,7 milijardi dolara američkog duga, stoji na internetskoj stranici američkog ministarstva.

Ruska ulaganja u američke državne obveznice su u odnosu na travanj 2017. porasla za 3,8 milijardi dolara, a za 20,5 milijardi dolara u odnosu na svibanj 2016. godine, kada je Rusija držala 88,2 milijarde dolara američkog duga.

Prethodne visoke rezerve Rusije u ulaganja u američke državne obveznice se zabilježene prije 2,5 godine, kada je u listopadu 2014. Moskva držala 108,9 milijardi dolara u američkim obveznicama.

Investicije u dug američke vlade je Rusija počela rezati još 2013. godini, kada su one premašile 150 milijardi dolara, a kasnije zbog prijetnji sankcijama zbog ukrajinskog sukoba.

Prije 2016. je Rusija prodavala američkih obveznica od 20 do 25 milijardi dolara mjesečno.

U svibnju je, s 1111 milijardi dolara obveznica američkog Ministarstva financija, Japan opet izbio na prvo mjesto nositelja američkog nacionalnog duga

Na drugom mjestu je Kina s 1100 milijardi, treća je Irska s 295,8 milijardi, a četvrti Brazil s 269,7 milijardi dolara.

Rusija se u svibnju s 14. popela na 13. mjesto i ”pretekla” Singapur.

Globalna strana ulaganja u dug američke države su u svibnju porasla na 6123 milijardi dolara. Više od polovice duga, oko 3935 milijardi dolara, drže vlade i središnje banke iz inozemstva.

Zanimljivo je da je Izrael posljednji na listi velikih ulagača u američke države obveznice i kupio ih je samo 30,9 milijardi dolara.

FOTO – Popis najvećih nositelja američkog duga

Države koje su kupile obveznice SADa

državne obveznice
Pretplatiti se
Obavijesti o
20 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
tuf
6 godine prije

Činjenica da je Japan jedna od najzaduženijih država svijeta govori o paradoksu ove situacije.

Zagor
6 godine prije

John McCain-u dijagnosticiran rak na mozgu. Inace je ovo tuzna vijest..

Bobi
6 godine prije

Znaci imam tvoj dug= imam te u šaci ! Po tom principu USrAni haraju slabijim drzavama Svijeta vec dugo, pa ajde da se malo zamjene uloge..
Ko Mujo na grupnjaku u mraku, nakon pola sata kaze: neka netko upali svjetlo, pa ja vec treci put pušim !
Neka sad cionisti puše

Garibaldi
6 godine prije

Hoće li sada vjerovnici ovršiti amere po hrvatskom modelu ….. 🙂 🙂 🙂

Milan
6 godine prije

Cist dokaz da se “elita” sprda sa svetom. 13 porodica na celu sa kraljicom- MATI!

nbava kua
6 godine prije

Jel to Rusija placa te obaveznice americkim dolarom?Ako je tako onda Rusija radi jako dobar posao.Saljuci americki dolar njima u zemlju samo ce ubrzati inflaciju u americi a istovremeno bezvrijednim papirom zaduzuju amerikance kod sebe.

Crni žutokljunac
6 godine prije

Ista ruka stoji Iza Izraela i iza SAD-a. Tako da je to prelijevanje iz šupljega u prazno. Ako uspiju dić Izrael na tu razinu, a srušit SAD, ništa se ne mijenja. To je moguće samo uz velike, tektonske poremećaje.

Brane
6 godine prije

Ovo je samo dokaz da uska bankarska elita kontrolira planetu. Americki dug je cista Ponzi shema,igrana na globalnom nivou. Dug je I teoretski neotplativ,ovrha služi samo za sirotinju, ne supersilu(kako ćeš ih silom ovršiti?),zato je SAD I izabran kao nositelj duga. Shema ce se vrtiti dokle god bude bilo moguće; cilj je da odabrani. pokupuju sto više realnih bogatstava (nekretnine,tvornice,infrastrukturu,itd) za šarene papiriće I steknu formalno vlasnistvo. U jednom momentu će doći do kolapsa,ali to neće biti vișe bitno, jer VLASNIŠTVO će biti u rukama odabranih. Onda će se dekretom ukinuti dugovi I uvesti nova valuta, I svi će biti robovi/kmetovi elite.

zoran
6 godine prije

ala ameri stampaju papir i boju.mnogo jeftino oni to stampaju a skupo prodaju.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI