DWN: 91% njemačkih tvrtki u Rusiji zahtijeva ukidanje zapadnih sankcija

Zastave - Rusija i Njemačka
10 komentara

Njemačke tvrtke s uredima u Rusiji su sve više zabrinute zbog aktualnih gospodarskih problema, a manje zbog političke situacije u svijetu, piše Deutsche Wirtschafts Nachrichten.

Prema anketi koju je provela rusko-njemačka gospodarska komora, 91% njemačkih tvrtki koje posluju na teritoriju Ruske Federacije zahtijevaju ukidanje sankcija protiv Rusije, prenosi njemački list.

Međutim, unatoč dugotrajnoj krizi, njemačke tvrtke s uredima u Rusiji svjedoče o značajnom poboljšanju gospodarskih odnosa između Rusije i Njemačke. Na primjer, prva dva mjeseca je trgovina između dvije zemlje povećana za 43% u odnosu na isto razdoblje prošle godine i iznosila je 6,7 milijardi eura.

Istraživanje provedeno među njemačkim tvrtkama koje posluju u Rusiji je pokazalo da poslodavci u Njemačkoj više brinu o aktualnim gospodarskim pitanjima, nego za političku borbu, ističe Deutsche Wirtschafts Nachrichten.

Prema istraživanju, 49% poduzeća se zalaže za hitno ukidanja sankcija, a 42% za postupnog ukidanje. Samo 8% podupire održavanje sankcija, dok 1% tvrtki zahtijeva njihovo jačanje, prenosi njemački list.

Njemački poduzetniciSankcijezahtjev
Pretplatiti se
Obavijesti o
10 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Ana
6 godine prije

Gazda preko oceana naredio sankcije, govnarski europski mlohavci daju sve od sebe da bi gazdu zadovoljili, a u medjuvremenu gazda trguje sa Rusijom, i do isporucivanja raketnih motora. Gazda zadovoljen s obje strane.

mars
6 godine prije

Bilo bi dobro iznijeti podatke o tome šta je djelatnost kojom se bavi i ovih 91% i ovih 9% njemačkih firmi, čisto da se stekne neki okvirni uvid u samu snagu njihovog mogućeg uticaja na zvaničnu njemačku politiku.

preseren3
6 godine prije

A onih 8% što prije istjerati iz Rusije….

Mos-t
6 godine prije

Kad sam bio u Moskvi prosli mjesec, u parku Gorki sam sreo jednog Francuza. Bio je lijepi dan, ljudi setaju po parku i pored mene prolazi jedan covjek s troje male djece i on s njiman na francuski da bi ih drzao na okupu. Nisam bio siguran jel francuski ili spanjolski…i ja ga upitan na engleski, – koji jezik govorite a on meni odgovori frncuski Ja ga upitam jeste li vi turista? On meni odgovori da vec pet godina zivi u Moskvi, da radi za neku francusku kompanije… On upita mene par rijeci o meni…i iz pristojnosti razgovor zavrsi. Netko je tvrdio nedavno na Logicno da u Rusiju nitko ne ide na rad. Sve zavisi sto se podrazumjeva “na rad”? I ne postoji bas da ne ide “nitko”. Inace po ruskim hotelima, osoblje koje servira dorucak pa osoblje koje cisti sobe po faci bi se moglo reci da su Kinezi.… Čitaj više »

Ivan1
6 godine prije

Što je sa Francuskim izborima?
Jesmo li zaboravili na njih, to bi trebalo biti danas, mislim?

Qweet
6 godine prije

To feel secure in its hegemony, Washington would have to order Russia and China to disarm.
Paul Craig Roberts
Zero Hedge

Jupiter
6 godine prije

Interes bato a ne ljubav prema Rusima

Grdi
6 godine prije

Sad njemci placu sto su pokorno slusali SAD, za svoju glupost rusi bi im trebali pokazati srednji prst, … ali nece jer je berlin odrediste svilenog puta iz kine ……

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI