Europske zemlje se “otimaju” Americi i sve više surađuju s Rusijom u transportu ukapljenog plina

LNG Švedska
8 komentara

Ruski predsjednik razgovarao je s belgijskim premijerom o tranzitu ruskog ukapljenog plina iz Jamala kroz belgijsku luku, tijekom susreta u Novo-Ogariovo.

Vladimir Putin i Charles Michel razgovarali su u srijedu o mogućnosti pretovara ukapljenog plina u sklopu Yamal LNG projekta, koji će se vršiti u luci Zeebrugge u Belgiji.

“Jedan od projekata je širenje kapaciteta luke za pretovar tereta, uključujući proizvode proizvedene na Yamal poluotoku”, rekao je ruski predsjednik na drugom sastanku održanom u srijedu navečer s Gospodarskim vijećem francusko-ruske gospodarske komore.

Vladimir Putin je dodao da su isporuke ukapljenog plina s francuskim i kineskim partnerima već započele.

Na sastanku s Charlesom Michelom nazočili su ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov, potpredsjednik vlade Dmitrij Ragozin i glasnogovornik Vladimira Putina, Dmitrij Peskov. Yamal LNG je ruska tvrtka za proizvodnju plina stvorena za sudjelovanje u razvoju plinskog polja South Tambey, sjeveroistočno od Yamal poluotoka, a i za izgradnju postaje za ukapljeni plin.

Pretplatiti se
Obavijesti o
8 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Čađo
6 godine prije

Jedino nasi heroji iz vlasti u hrvatskoj plivaju u suprotnom smjeru…
Neki dan pod pokroviteljstvom jutarnjeg lista odrzana konferencija o izgradnji terminala na Krku i pazite sad ovo: “o hrvatskoj energetskoj neovisnosti”?!??!??!?!??!!
Kako cemo bit i od koga cemo bit neovisni kad se plin treba dovoziti iz amerike ito po masnim cijenama…
Jutro nakon tog je neki lik na radio socno srao bezocne lazi a da se nijedan slusatelj nije javio u eter sa bilo kakvim pitanjem!!!
Jesmo svi samo internetski ratnici ili je bila blokada od strane rezije ili svi misle samo kako ce na kavu i prosetat novu krpicu da ih fotografi uhvate…i kadkad zivjeti u soku i nevjerici kad lidija bacic mlijecnim zlijezdama zapali internet…

NSU
6 godine prije

Jasno i glasno, Hrvatska postoji još samo na zemljopisnim kartama!

Nik
6 godine prije

Opet pletete po RH nije sve idealno ali koliko se sječam jedna hrvatska firma je potpisala s rusima ugovor za plin sljedečih 10 godina ali to vi vrli komentatori nečete spomenutti samo kada nešto ne valja udri po RH a ja bi vas pita sta ste vi to donjeli i pridonjeli da mozete pljucat po RH.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI

Nije pronađen nijedan rezultat.