Katar preko Armenije želi do tržišta Euroazijske unije

Tamim bin Hamad Al-Thani
10 komentara

Armenski predsjednik Serž Sargsjan se tijekom službenog posjeta Kataru susreo s emirom Tamimom bin Hamadom Al-Thanijem.

Ured armenskog predsjednika je naglasio kako vanjska politika Katara zauzima važno mjesto na Bliskom istoku, a Armenija s arapskim svijetom ima posebne temelje u stoljetnom prijateljskom odnosu. Predsjednik Sargsjan je istaknuo da je Armenija je zainteresirana za intenziviranje političkog dijaloga s vrhom Katara i produbljivanje suradnje u svim oblastima.

Dvije strane su izrazile nadu da će prvi posjet armenskog predsjednika Kataru biti važan doprinos daljnjem razvoju bilateralnih odnosa dvije zemlje.

Armenski predsjednik i emir Katara su se složili da stimuliraju obostrano korisnu trgovinsku i gospodarsku suradnju i istaknuli važnost jačanja pravnog okvira između dvije zemlje.

Katarski emir Tamim bin Hamad Al-Thani želi iskoristimo mogućnost tranzita preko Armenije, osobito za ulazak na tržište zemalja Euroazijske ekonomske unije.

Na prijedlog katarskog emira, armenski predsjednik Sargsjan je rekao da će ministri gospodarstava dvije zemlje održati poseban sastanak i temeljito raspraviti potencijal i perspektive razvoja bilateralne trgovine i takve vrste ekonomskih odnosa.

ekonomska suradnja
Pretplatiti se
Obavijesti o
10 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Perzija do trsta
6 godine prije

Katar preko armenije može u eu izvoziti samo brabonjke,ako europa osjeti potrebu za tim resursom.

Q-90651
6 godine prije

Mogu samo reci jedno – USA, Britanija i EU su se postarali da Euro-Azijska Unija ne funkcionira.
I ne funkcionira.
Ona nije slika i prilika EU – i gore nabrojeni ce sprijeciti da se ikad po ustrojstvu priblizi EU.

Michael Collins
6 godine prije

A glavni pajdaši Turaka iz Muslimanskog bratstva su Katarani. Što su ovi Armenci zbilja kruha gladni kada sa ovim kozojebima imaju posla.

Michael Colins
6 godine prije

Uostalom,čak I bivsa Juga je bila daleko razvijenija od Armenije u svakom pogledu. Da ih predsjednik Putin ne štiti,turci bi ih pojeli odavno. Bolje da se smire malo.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI