Kosovo: otvaranje dionice autoputa Priština – Skoplje

Autocesta - Ibrahim Rugova
20 komentara

BETA.RS: Prvu dionicu autoputa Priština – Skoplje, od Prištine do sela Babuš kod Uroševca, svečano otvorio Hašim Tači, predsjednik Kosova

Na svečanosti otvaranja prve dionice autoputa “Arber Džaferi” koji će povezati Prištinu i Skoplje, u dužini od 20 kilometara, predsjednik Kosova Hašim Tači je rekao da je izgradnja ove dionice “najljepši poklon koji institucije Kosova mogu darovati državi, ali i svim građanima”. Dodao je: “Ovo je projekt koji pokazuje da ostvarujemo snove, ideje i da realiziramo projekte”.

Izvođač radova je turski konzorcij “Bechtel Enka”, koji je izgradio i autoput “Ibrahim Rugova”, od Prištine do granice s Albanijom.

Iako je Kadri Veselji na svečanosti ocijenio da je izgradnja drugog po redu autoputa na Kosovu “osnova velike privredne transformacije koja će se dogoditi na polju razvoja”, i da će se “ovim autoputom prevesti milijuni proizvoda prema tržištu EU”, iz iskustva Hrvatske i izgradnje doista suvremene mreže hrvatskih autoputa, političare s Kosova mogli bismo pozvati na oprez i suzdržanost u procjenama.

autocestakosovopriština skoplje
Pretplatiti se
Obavijesti o
20 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Koča Popović
7 godine prije

Cuj sad ovo, poklon drzave narodu Kosova u vidu autoceste hahaha…narod nema za kruh, a glavno prometalo mu volovska zaprega. Gradimo autoceste da gradjani bogatih zemalja EU mogu na ljetovanje, a mi vracamo kredite. Jos malo pa ce dolaziti na balkanski safari, ali umjesto zivotinja ce loviti ljude. Zivio kapitalizam.

Tajanstveni Anonymous
7 godine prije

U pozitivnom kontekstu kinezkog pisma Nikulicu i negativnim insinuacijama u vezi izgradnje autoputa u Hrvatskoj i Kosovu, me izvjestaji stidljivog L.R.sve vise posjecaju na izvjestaje Jugoslovenskih “neutralnih” “”intelektualaca”” gdje su prikazivanja iz Srbije stagod bilo uvjek u pozotivnom a iz Hrvatske (i sada iz Kosova) uvjek u maksimalisticki losem svjetlu. Da nedajboze u Srbiji zemljotres sve sravni a u Kosovu pronadju ogromne zalihe zlata, ovaki kao L.R. ce to okrenuti u odlican odnosno strasan dogadjaj.

jale
7 godine prije

Nema problema za Kosovo! Kako reče Tajči, Evropa i svijet nestrpljivo čekaju na proizvode sa Kosova. Dobro, još se ne zna precizno koji će to proizvodi biti, ali možemo pretpostaviti da će to, kao i do sada, da budu narkotici i terorizam.

Tajanstveni Anonymous
7 godine prije

Nek nije dobrostanje po receptu Nikolic-Vucic-Seselj i sve je ok. Ipak je Cetnistvo pobilo i silovalo 100x vise nego kosovski terorizam . Za droge je slicno. Znaci manje prepotencije jale.

Gogijard
7 godine prije

ako se Makedonci povežu sa Kosovom onda su ludi 100% Ko god se s njima povezuje taj je lud. Dok su u manjini, sve je u redu. Jedno lice kad je van kuće a drugo lice kad je sa svojima. Dobar čovik, kao melem. E, ali kada dođu u egal ili postanu većina, lice se mjenja. Onda ide malo boca u guzicu, pa malo silovanje i takve fine stvari dok ne protjeraju sve ne-Albance. Oni se NE ASIMILIRAJU. Gotova priča. Šiptar ostaje Šiptar.

Šahtar
7 godine prije

Gojard, znam tako je i u Republici Srpskoj.

Jupiter
7 godine prije

Lepo!Dobro je kada se gradi. Graditi je supritno od rušiti

Marty Feldman
7 godine prije

Autoru je jedini autoput koji ima opravdanje autoput Bar – Beograd. Jedino vozilo koje ima smisla Zastava 101 itd.

Gogijard
7 godine prije

Ja nemam pojma kako je u RS ali znam da je Šiptarima apsolutno jednako gledaju na sve Slavene. Prema svima bi oni iskoristili model koji su uspješno primjenili na Kosovu. Znači ne govorim o Srbima konkretno. Bili na Kosovu Srbi ili neki drugi Slaveni, ista bi im sudbina bila jer su se povezali s njima. Ko god se s njima poveže dogodiće mu se Kosovo. By the way, ne postoji autoput Beograd-Bar, to je pruga.

Marty Feldman
7 godine prije

Ne boj se, mozes slobodno u SR tebi sigurno nece nista i jos raspalis malo o tvojoj mrznji prema Kosovarima, ma imas vikend djaba pice i jelo. Vidis izgleda su Kosovari onda i to naucili od vas, i vi isto sa mrznjom gledate na Slavene u okolici, samo sto oni nisu napadali susjednu “bracu“ naprotiv, H. Thaci je cak hrabro pomagao u odbrani njemu, po tebi mrskoga slavenskog naroda. Autoput B-B je jedini za kojega bi autor nasao opravdanje, za sve druge njemu nesto ne stima, procitaj tekst.

Gogijard
7 godine prije

Ja apsolutno nemam nikakve mržnje prema nikome, po mome mišljenju sam objektivan. 80-ih godina je počeo progon Srba s Kosova. Takozvano etničko čišćenje su oni započeli. Prvi veliki slučaj o kojemu su pisale Jugoslavenske novine je bio kada su jednom Srpskom seljaku nabili bocu u guzicu. Silovanje Srpskih žena je jedno od oružja Šiptarskih nacionalista. Meni se osobno nacionalizam gadi. Ja sam Hrvat koji je rođen u Srbiji. Poznajem dobro Srpski mentalitet a živio sam i sa Šiptarima. Svaki mi se nacionalizam gadi pa tako i Hrvatski smrdljivi nacionalizam, i čitavi ovaj rat koji je bio potpuno besmislen. Hrvatska je duboko podjeljena i zbunjena zemlja. Republika Srbija nije nikada ratovala s republikom Hrvatskom. Hrvati su ratovali sa svojim vlastitim državljanima koji su imali taj splet okolnosti da su nakon rođenja kršteni u kršćanskoj crkvi istočnog obreda, i sa obezglavljenom JNA. Nikada s Srbijom. Taj rat bi Hrvati sigurno izgubili. Šiptari… Čitaj više »

Marty Feldman
7 godine prije

Ti si covjek bez casti, gospon kozmopolit, pa ti si, po onome sta provaljujes, izgleda vise nadojen cetnickim mlijekom nego prosjecni Srbin u Srbiji koji je preplavljen clancima Kurira, Blica i kako se jos zvali. Po redoslijedu ljudi od kojih mi se riga su prvi Komunisti, pa Cetnici pa onda oni najgori hibridi kao ti. Sta ti mislis da ti jedini znas Albance, Srbe i JNA a mi ostali smo svi zadnjih godina boravili na Bahamima. De mi molim te objasni jos neke stvari kao Srbska JNA je najjaca i sravnili bi HV, pa pobjegli su, cim se UÇK organizirala, navrat nanos. Cak postujem svakog Srbina i mislim da i oni nisu od marmelade, ali cetnicki krkani, djikani, lafovi i delije i kako se vole zvat su brutalna seljacka bagra koja je bjezala cim se malo vise zapucalo. Predpostavljam da si i ti sudjelovao u tim barbarskim ophodnjama ali i… Čitaj više »

Gogijard
7 godine prije

šta želiš da ti objasnim?

Martx
7 godine prije

Pa jesi li bio glavni silovatelj i koljac kao sto to konvertiti vole biti da bi pokazali svoju privrzenost barbarizmu. Ili zelis dokazati svoju odanost naknadnim izvrnjavankima cinjenica.

Marty Feldman
7 godine prije

Pa jesi li bio glavni silovatelj i koljac kao sto to konvertiti vole biti da bi pokazali svoju privrzenost barbarizmu. Ili zelis dokazati svoju odanost naknadnim izvrnjavanjima cinjenica. Istine radi ustvari mi je odvratno sa takima komunicirat. Napravi dugu setnju na kratkom molu i fini.

Gogijard
7 godine prije

pa zašto sam ja vama toliko važan?

Gogijard
7 godine prije

jadnici

Arkaj
7 godine prije

Ovi veliki infrastrukturni objekti nisu sami sebi svrha i odgovorna vlast, a takve sigurno nema u ex jugoslovenskim bantustanima, nikad ne bi olako ulazile u kreditna zaduženja za takve objekte. Oni su vrlo često samo kreditna omča za nerazvijene države. Recimo naša hrvatska auto cesta Zagreb – Ploće. Opteretiti se kreditima za auto cestu ponog profila koja nekakvo opravdanje ima prvih sto kilometara ali je ostatak avetinjski prazan 10 mjeseci u godini djeluje posve blesavo dok vam stvari ne objasni John Perkins autor “Confessions of an Economic Hitman”. Nakon toga sve postaje kristalno jasno i nikakva dodatna objašnjenja vam nisu potrebna:

https://www.youtube.com/watch?v=XWuAct1BxHU

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI