Kronen Zeitung: Željeznica vrijedna milijarde će povezati Beč s Rusijom

Sankt Peterburg - 2017
19 komentara

Ove godine je Međunarodni ekonomski forum u Sankt Peterburgu privukao rekordan broj visokih gostiju iz političkih i poslovnih krugova, piše austrijski Kronen Zeitung.

Naravno, to nije nikakvo čudo, obzirom da se raspravlja o projektima vrijednim milijarde dolara. Tako je austrijski kancelar podržao zajednički projekt odnose kompanije OMV i ruskog Gazproma, ali i izgradnju široko kolosiječne željeznice koja će povezati Beč s bilo kojim dijelom Rusije, do Moskve ili Vladivostoka.

“Vremena su se promijenila. Naime, ako su prošle godini svečano otvorenje Putina na ekonomskom forumu u Sankt Peterburgu prvi bojkotirali Amerikanci, ove godine šef Kremlja može uživati u prisustvo rekordnog broja posjetitelja”, piše austrijski Kronen Zeitung.

“U St. Petersburgu su doputovali brojni uglednici iz političke i ekonomije, među kojima i indijski premijer Narendra Modi. Forum su posjetili u čelnici stotina američkih tvrtki. Austrija ove godine također igra važnu ulogu u ovom elitnom okruženju”, ističe austrijski list.

Sastanak kancelara Christina Kerna i Vladimira Putina

“Štoviše, kancelar Christian Kern se sastao s Vladimirom Putinom i zajedno su raspravljali o političkim pitanjima i projektima vrijednim milijarde dolara. Uglavnom je bilo riječi o suradnji u sektoru nafte i plina Gazproma i austrijskog OMV-a, čiji je predsjednik uprave već potpisao niz sporazuma s ruskom stranom. Austrijanci su uložili milijarde dolara u kupnju unosnih plinskih polja u Sibiru. Osim toga, OMV želi sudjelovati u projektu plinovoda “Sjeverni tok 2”, nastavlja austrijski Kronen Zeitung.

Suradnja s Rusijom treba postati još intenzivnija, a austrijski kancelar Christian Kern treba dati punu političku potporu ovom pitanju. U St. Petersburgu je kancelar potpisao novi sporazum o suradnji s Gazpromom u Iranu, gdje se planiraju provoditi zajedničke geološki studije. Međutim, ako govorimo o milijardama eura, onda govorimo o jednim drugom projektu, a to je produženje široko kolosiječne željezničke pruge od Košica u Slovačkoj do Beča. Nakon toga će biti moguće organizirati željeznički prijevoz čak od Vladivostoka do Beča, bez potrebe za zamjenom kotača kada se silazi sa širokog kolosijeka ili obrnuto. Vrijeme puta između Azije i Europe bi se moglo prepoloviti, a logistički centar može biti organiziran u Beču. Zbog toga će na ovom projektu biti mnogo posla i postići ćemo održivi gospodarski rast”, navodi austrijski list.

Čelnik Federalne gospodarske komore Austrije se nada da će projekt biti realiziran do 2030. godine.

Kronen Zeitung navodi kako ukupna ekonomska klima u Rusiji opet postaje jasna, Putin forum u St. Petersburgu koristi da pokaže kako na međunarodnoj razini ozbiljno brine za svoju zemlju, što je za austrijski list znak Putinove kandidature na predstojećim izborima u ožujku 2018.

InvesticijaŽELJEZNICA
Pretplatiti se
Obavijesti o
19 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Marshal
6 godine prije

Sve mi se cini da Americke sankcije polako popustaju i da preovladava biznis i zdrav razum.

Ulica V.V.P.
6 godine prije

Ja sam razumio da sirina tracnica nije ista u Europi i Rusiji.
To jest u Rusiji je razmak izmedju tracnica nesto veci.

Da bi vlakovi isli iz Europe za Rusiju ili obrnuto, vagoni se moraju prebacivati na drugacije “baze”.
Normalno to je neprakticno.

Dalje, u Kini je ista sirina tracnica kao u Europi.

Sad se namece da se Rusija mora prebaciti na europsko-kineski standard sto je potpuno prirodno.

Dakle, u Rusiji bi se morale sve tracnice pribliziti jedna drugoj za nekih 150 mm.
Isto tako svi vagoni i lokomotive bi se morale modificirati.

Ovo nije neki posao visoke tehnologije, to moze takoreci svatko napraviti u Rusiji i njima za ovo ne treba austrijsko znanje.

Ne znam u cemu Austrijanci mogu pomoci.
Ruskoj zeljeznici bi trebao kredit a austrijska vlada to nesmi dati.

dobagan rogić
6 godine prije

I di je sad ona naša Maletić da lobira protiv?

fenix
6 godine prije

Samo gledam i smijem se glupim Hrvatima,Srbima,bugarima,pogotovo Crnogorcima i Ukrajincima. Ali mi je drago sto se Rusija ovoliko dize cijeli svijet je bio u St.Peterburgu potpuno je jasno da je danas Rusija svijetska velesila i da ce siriti svoj utjecaj a najdraze od svega mi je sto ce Cesi i Slovaci raditi remont Ruskih pruga a ne Austrijanci netreba Germanima dati taj posao.

Georgij Žukov
6 godine prije

Svabo izvozi automobile punom parom u rusiju , amerikanci sklapaju big dealove ispod stola u kremlju , francuzi bi isto dio svog kolaca , austrijanci bi gradili pruge , a nasi zabranili izvoz mandarina u rusiju ali odobrili izvoz oruzja isilovcima u siriju , pa sad ti meni reci da to nisu zlocinci par excellence prema vlastitom narodu , o ne ne , nije tu prici kraj , paralelno pljuju po Titu , kazu da je zlocinac , mijenjaju imena trgova i bacaju Titove biste u smece , k tome vrse malu i veliku nuzdu po najboljim sinovima i kcerima partizanske Jugoslavije, o mamicu vam j…. zlotvori .

Berlusconi
6 godine prije

” Austrijanci su uložili milijarde dolara u kupnju unosnih plinskih polja u Sibiru. ” – jel to Hodorkovski hteo da proda naftna i plinska polja!? Hm…..
Da prodajes nacionalne resurse nad kojima imas apsolutni monopol drugima??!! Hm.,,

keko
6 godine prije

Nedaj se Plenky, jedino mi smo ustrajni u sankcijama Rusiji, bravo!

Velimir
6 godine prije

Ljudi moji,bio nedavno poslovno u Rusiji,Kazanj,centar nelos,ostatak I vlakom prema Moskvi uzas,jad,cemer,zima,glad,bijeda,prljavstina,sirotinja teska I bogu I ljudima.Ex sfrj za njih utopija.Nikakva pristranost ovo,ono-zivim od njih I to pristojno,Ali brate mili-uzas.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI