SINGAPUR: Za nas nema rizika. Nećemo zabranjivati kriptovalute!

Singapur - kriptovalute
1 komentar

Zamjenik premijera Singapura Tharman Shanmugaratnam komentirao je predanost vlade da “ne zabrani” kriptovalute i da one nisu predmet budućih regulatornih tijela.

Nizom odgovora na pitanja zastupnika, Tharman Shanmugaratnam, zamjenik premijera i ministar zadužen za regulatorna pitanja Monetarne uprave Singapura (MAS), potvrdio je u velikoj mjeri neintervencionističku politiku prema kriptovalutama.

“Monetarna vlast Singapura pažljivo proučava razvoj kriptovaluta i potencijalnog rizika. Trenutno nema nikakvog razloga za zabranu trgovanja kriptovalutama”, rekao je zamjenik premijera. Jasno je nagovijestio da “Singapur neće biti blagonaklon onima koji koriste kriptovalute za pranje novca i vršenje sumnjivih transakcija. Vlasti Singapura će u isto vrijeme objašnjavati svojim građanima da mogu “ostati bez košulja” budu li se igrali s kriptovalutama. Na građanima je da odluče”.

Poput Japana, Singapur prepoznaje prednosti koje nudi tehnologija blockchain i kriptovalute. Za razliku od Kine i Indonezije, grad-država želi koristiti ovu tehnologiju s ciljem da postane globalno središte na ovom području.

Zamjenik premijera nadalje naglašava da su financijski volumeni transakcija relativno mali i da je izloženost financijskog sustava zanemariva. “Trenutačno, priroda i opseg trgovanja kriptovalutama u Singapuru ne predstavlja rizik za sigurnost i integritet našeg financijskog sustava”, kazao je Tharman Shanmugaratnam. “Osim toga, veze između trgovanja kriptovalutama i financijskog sustava Singapura također nisu značajne. Singapurski bankarski sustav nema značajnu izloženost prema globalnim i lokalnim burzama kriptovaluta. Zbog toga je rizik beznačajan“, završava Shanmugaratnam.

Pretplatiti se
Obavijesti o
1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Netko
6 godine prije

Nije ni čudo da Singapur nema ništa protiv kriptovaluta pošto im se bogatstvo ionako bazira na pranju novca yakuza.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI

Nije pronađen nijedan rezultat.