Singapurska središnja banka (MAS) potvrdila svoju predanost plaćanju putem Blockchaina

Singapur Kriptovalute
3 komentara

Singapurska središnja banka je ponovno potvrdila u službenoj izjavi 15. ožujka svoju predanost korištenju Blockchaina za međunarodna plaćanja .

Govoreći tijekom Azijske konferencije Money 20/20 koja je završena istog datuma, predsjednik MAS-e Ravi Menon izjavio je za publiku da će planovi Singapura za Blockchain, nazvani ‘Projekt Ubin’, “riješiti izazov” povećanja učinkovitosti u tom području.

“Jedan od potencijalno najvažnijeg primjera upotrebe kriptotokena jest olakšavanje prekograničnih plaćanja u tradicionalnim valutama”, kazao je Ravi Menon.

“Ovo je izazov koji je singapurski projekt Ubin odlučio riješiti:

  • koristiti tehnologiju blockchaina kako bi entitetima diljem jurisdikcije omogućili plaćanje jedni drugima:
    • bez posrednika i
    • s većom brzinom i učinkovitosti te s nižim rizicima i troškovima.”

Singapurska vlada i MAS se odavno zajednički bore za iskorištavanje potencijalne Blockchain tehnologije, te istovremeno stvaraju okruženje za poslove s kriptovalutama.

U veljači je CFO (Chief Fintech Officer) MAS-a izjavio za medije kako razvojnim aspektima projekta Ubin (kao primjera “nevjerojatne Blockchain tehnologije”) treba dvije godine prije nego što se “pravi utjecaj” može vidjeti.

Menon je u govoru potvrdio da će MAS surađivati s Bank of Canada u “testiranju i razvoju prekograničnog rješenja pomoću kriptotokena koje izdaju dvije središnje banke”. Doznake pomoću Blockchaina su također područje znatnog interesa singapurskih susjeda.

Japan i Južna Koreja su signalizirale slične sheme, a banke se natječu s projektima kripto-industrije poput onog najavljenog od strane velike južnokorejske mjenjačnice Bithumb i američkog payment gatewaya BitPay ovog tjedna.

BlockchainSingapurUbin
Pretplatiti se
Obavijesti o
3 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Son of Alerik
5 godine prije

Nakon Brexita, koji je došao kao hladan tuš eliti koja vlada svijetom (nitko od elite kojoj ni na kraj pameti nije bio izlazak iz EU, niti njihovi poslušnici koji su tobože zagovarali izlazak Britanije iz EU nisu očekivali da će referendum završiti tako kako je završio; za svaki slučaj su kojih milijun glasova nadodali opciji ostanka u Uniji, ali je to bilo daleko premalo), kraljica je morala pregrupirati svoje snage. Pa se dosjetila Commonwealtha i svojih kolonija. Jedna od njih je i Singapur (doduše, ne službeno). Zato nimalo ne čudi da će Singapur nešto testirati u suradnji s Kanadom. Obje zemlje su pod kraljičinom kontrolom. I ovo je prvi od dokaza da je revitalizacija Commonwealtha na djelu. U ovom slučaju će uzeti blokchain tehnologiju, ali ne i kriptovalute. Zasad su sve svjetske centralne banke u stanju pripravnosti, neprijatelj u vidu kriptovaluta je svuda oko njih. Svi oni su svjesni da… Čitaj više »

MajorJS1
5 godine prije

A kriptovaluta koja ce biti koristena medju bankama je Ripple. Vijest objavljena vec vise puta

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI