Svjetsko nogometno prvenstvo i kladionice u Rusiji

Kladionica u Rusiji
19 komentara

Tijekom Svjetskog nogometnog prvenstva kupa u Rusiji su kladionice doslovno okupirali ruski televizijski prostor, piše Handelsblatt. Rezultat je da se broj oklada povećao za 50%,  broj klijenata za 140%, njihova primanja su se udvostručila, piše njemački list.

“Tijekom Svjetskog nogometnog prvenstva u Rusiji su kladionice doslovno okupirali ruski televizijski prostor. Prije utakmice, na poluvremenu i nakon utakmice gledatelji su morali strpljivo gledati veliki broj reklama kladioničarskih tvrtki”, piše njemački list Handelsblatt.

“Oni su postali glavni pobjednici svjetskog nogometnog prvenstva”, piše autor članka Andre Ballin.

Tijekom turnira u Ruskoj Federaciji je obujam financijskih transakcija u kladionicama povećan četiri puta.

Osim toga, tijekom Svjetskog nogometnog prvenstva su kladionice minutu oglašavanja na televiziji plaćale 100 tisuća eura, ali su procijenili da je to pravo vrijeme za dati taj iznos, nastavlja novinar Handelsblatta.

Zeleno svjetlo, ali kladionice 5% dobiti moraju dati za razvoj sporta djece i mladih

Istovremeno je u Ruskoj Federaciji televizijsko oglašavanje kladionicama dozvoljeno tek u travnju 2017. godine. Ovu je odluku bez odlaganja potpisao predsjednik Vladimir Putin. No, Andre Ballin pojašnjava i zašto.

“Takva liberalizacija, međutim, nije donesena bez trika za kladionice. Naime, pet posto od ukupnog profita kladionice moraju uplatiti za razvoju dječjeg i sporta mladih u Rusiji“, objašnjava Ballin.

Unatoč tome, kladionicama se rad u Ruskoj Federaciji isplatio, jer govorimo o milijardama. Samo prošle godine je promet kladionica u Rusiji iznosio 10 milijardi eura, rekao je njemački novinar.

“U tekućoj godini će kladionice lako oboriti ovaj rekord. Prema vodećoj tvrtki u sektoru klađenja, “Liga stup”, samo Svjetsko prvenstvo je tvrtkama donijelo 3 do 3,5 milijarde eura. U usporedbi s prethodnim mjesecom, broj oklada se povećao za 50 posto, broj klijenata je porastao za čak 140 posto, a prihodi kladioničara su se udvostručili. Ipak, Svjetsko nogometno prvenstvo je bilo samo turbo-akcelerator u ionako turbulentnom procesu”, ističe autor članka Andre Ballin.

Zanimljivo je da u Rusiji, osim kladionica, kojima je uveden posebni porez za razvoj sporta među djecom i mladima, porez na dobitak plaćaju i igrači. Rusima se naplaćuje se porez od 13% iznosa neto dobitaka, a za naplatu poreza i transfer tog novca u proračun je zadužena sama kladionica.  No, ako netko uloži 1000 rubalja i dobije, na primjer, 3000 rubalja i cijeli iznos iznova uloži i izgubi, onda se ne naplaćuje porez na početni neto dobitak koji je iznosio 2000 rubalja.

Trenutno je zakon još nov i ima nekih problema oko internetskog klađenja, ali se porez na dobit upije izbjeći u najviše 1% ukupnog iznosa, jer različite kladionice naplaćuju ovaj poreza na različite načine.

Kako se ne bi mislilo da je Rusija zbog nedostatka poreza na dobit porezni raj za kladionice, zakon propisuje druge vrste posebnih naknada za tvrtke koje se bave klađenjem.

Naime, tvrtke ove vrste plaćaju fiksne porezne stope za svaki centar za obradu i svako mjesto prihvaćanja oklada. Također, odnedavno ruske kladionice moraju platiti posebne naknade za razvoj sporta ako prihvaćaju oklade za događaje koje organiziraju ruske sportske lige i savezi. Osim toga, usluge Centra za izračun internetskih usluga (CUPIS) također nisu besplatne. Kao što je primijetila odvjetnica Maria Lepščikova, iznos naknada za usluge koje pruža CUPIS ovisi o broju i količini prihvaćenih oklada, baš kao u zemljama Europske unije.

Kao što sam naglasili, vjerojatno je izuzetak posebna naknada od 5% tvrtkama koje ovim novcem financiraju sport djece i mladih, kao i posebne naknade ako se oklade odnose na sportske događaje koje organiziraju ruske sportske lige i savezi. Ovo je zanimljiv inicijativa, obzirom na promet od 10 milijardi eura godišnje, koji će ove godine biti puno veći.

Handelsblatt / Legalbet

Pretplatiti se
Obavijesti o
19 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Tadmur Palmirović
5 godine prije

Sta drugo reklamirati za vrijeme utakmica nego kladionice,pivo i sportsku opremu.Kako im je promaklo to da je Rusija jedna od rijetkih zemalja gdje se dio uplacuje za razvoj sporta.Kod nas sve ide parazitima.

čitalac
5 godine prije

Dobro, dobro…

Son of Alerik
5 godine prije

Sudeći po brojkama o kladionicama u Rusiji, mogli bismo uskoro očekivati novi izbjeglički val s prostora Balkana. Ovog puta na Istok. Kao što je široj javnosti poznato, glavno zanimanje svih intelektualnih profila koje je iškolovao naš progresivni školski sustav jest upravo klađenje. Postoje različite vrste kladioničara, kao i različite vrste klađenja. S unaprijed javljenim rezultatom, s nenajavljenim rezultatom, s uplatama preko Cipra. Uglavnom bez dobitaka, osim planiranih.
Nema sumnje da će ovaj profitabilni biznis pridonijeti razvoju ruskog BDP-a i ruskog sporta, kao i napretku Rusije u svjetskim okvirima.

Globalista1
5 godine prije

Onaj tko zna kako funkcioniraju kladionice,tko vodi glavnu igru u sportu,nogometu,nije uopce problem uzeti kladionicama pare.Ali,99 posto kladionicara s ekladi na visinu kvota a ne informacijama i vecina su pusionicari.

Brainstorm
5 godine prije

kockanje oblikuje psihologiju na negativan nacin. razvija se pohlepa, nestrpljivost, bezobzirnost, sebicnost, nemar. onda dolaze psiholoske, drustvene i obiteljske posljedice radi gubitka. ekonomske koristi za drustvo jesu dobre jer je kockar dao svoj rad a nije uzeo proizvod ali dugorocno kultura kockanja nanosi stete.

Majk Majers
5 godine prije

A bwin ka sponzor lige prvaka ( koja to nije, već liga bogatih)? We care abouth……aha

Kurjaca
5 godine prije

Kao osoba koja zadnjih 7 godina zivi iskljucivo od kladionica mogu samo reci.Nikad ali bas nikad ne otvarajte racun na Ruskoj online kladionici koliko god vam se to cinilo privlacno zbog kvota ili bonusa

Laki Topalović
5 godine prije

No 5% profita u razvoj sporta djece i mladih je ok, kao i posebni porez na utakmice ruskih liga i saveza.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI

Nije pronađen nijedan rezultat.