Težak udarac za Bitcoin – U 24 sata izgubljeno 10 milijardi dolara

Kriptonovac
8 komentara

Takozvana “kriptovaluta” Bitcoin je u jednom mjesecu izgubila gotovo 50% svoje vrijednosti. Ulagači u Bitcoin, Ethereum i druge elektroničke valute su posljednjih nekoliko dana, nakon što je zabilježen oštar pad vrijednosti, pretrpjeli teške gubitke.

Izvješće koje je objavio Coindesk navodi kako je vrijednost svih digitalnih valuta kojima se javno trguje u roku od 24 sata pala za 10 milijardi dolara.

Konkretno, Bitcoin je pretrpio najveći gubitak, jer je od sredine lipnja, kada je jer dosegao vrhunac od 3018 dolara, vrijednost toj valuti tijekom vikenda pala na oko 1863 dolara po jedinici. Ethereum je pao na oko 133 dolara, odnosno za 38% posto ili za 67% od svoje povijesne  najveće vrijednosti.

Sve u svemu, tržište “kriptovaluta” je izgubilo oko 50% povijesne vrijednosti, koja je prije mjesec dana iznosila 115 milijardi dolara.

Međutim, u ponedjeljak je najveća digitalna valuta zabilježila lagani oporavak. Bitcoin se popeo na 2129 dolara po jedinici, a Ethereum na 176 dolara.

Vrijedi li ulagati u “kriptovalute” kako bi zaradili novac?

Stručnjaci ističu neke čimbenike koji utječu na tržišnu nestabilnost.

“Problem su strastveni ulagači koji žele brzu dobit. Kada cijena počne padati, takvi ulagači su skloni paničarenju i počinju sve prodavati”, tvrdi analitičar Anupam Varshney, koji podsjeća da tržišna regulacija “kriptovaluta” gotovo da ne postoji.

“Stvari za koje se na običnom tržištu dionica ide u zatvor su ovdje legalne. U takvom scenariju ne čudi da veliki igrači manipuliraju tržištem u vlastitu korist”, dodao je Varshney u izjavi za specijalizirani portal Venture Beat.


Dok smo slagali ovaj članak Bitcoin se digao na 2298 dolara a Ethereum na 193 dolara 🙂

BitcoinkriptovalutaKriza
Pretplatiti se
Obavijesti o
8 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Moreno
6 godine prije

Kriptovalute definitivno nisu nešto u šta bi se tribalo ulagat i štedit međutim imat ih za razne transakcije je dobro kako bi se izbjega reket centralnih banaka i sačuvala privatnost odnosno sloboda koju niko nemore platit.

Hash
6 godine prije

Soroš i ekipa smislili novi nacin kako šišati ovce.
Gdje osim u njihovim krugovima, ima “hljeba bez motike”?

Bobi
6 godine prije

I neka su izgubili, iako je sve to fiktivno. I njihovi novci i coinovi

panSlaven
6 godine prije

Pišete u Njihovim relacijama… a tko određuje koliko dolara vrijedi taj koin? Možda nevidljiva ruka tržišta?? Ajme

Osoba C
6 godine prije

Bit’ će grafa za kupit’!

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI