Unatoč “sankcijama i pritisku” Mercedes-Benz gradi tvornicu u Moskvi

Mercedes
29 komentara

Čak i ako ostavimo po strani plinovod “Sjeverni tok 2”, koji će Njemačku vjerojatno pretvoriti u ključnog distributera ruskog plina u Europi, još jedna vijest potvrđuje staru rimsku izreku “da ono što je dozvoljeno Jupiteru, nije dozvoljeno i biku”.

Naime, kompanija Mercedes-Benz će u lipnju u Moskvi početi graditi tvornicu automobila, a bit će gotova za 18 mjeseci. Vijest je u intervjuu za televiziju Rusija24 potvrdio guverner Moskve Andrej Vorobjev.

“S Mercedesom smo, u stvari, potpisali posebne ugovore o ulaganjima i 20. lipnja Mercedes počinje izgradnju tvornice, kada će biti položen kamen temeljac, a izgradnja postrojenja će biti dovršena u  18 mjeseci”, rekao je Vorobjev.

Polaganje kamena temeljca nove tvornice će se održati u industrijskom parku “Esipovo” u Solnečnogorskoj četvrti Moskve.

Rusko Ministarstvo industrije je u veljači priopćilo da su tada potpisani posebni ugovori o ulaganjima u proizvodnju vozila Mercedes-Benz u industrijskom parku “Esipovo”.

Ugovor uključuje izgradnju punog proizvodnog ciklusa za proizvodnju putničkih vozila i SUV “premium klase”. U tvornici u Moskvi će se provoditi poslovi kao što su zavarivanje, bojanje, montaža motornih vozila, kao i provođenje logističkih radova.

Prema ugovoru, investitor se obvezao uložiti u projekt najmanje 15 milijardi rubalja. Trajanje ugovora je devet godina, dok je početak proizvodnje zakazan za 2019. godinu, a kapacitet tvornice će biti proizvodnja više od 20 tisuća automobila godišnje, rekao je Vorobjev. Ova tvornica će stvoriti više od tisuću radnih mjesta, što za Moskvu nije prioritet, gdje ionako manjka radne snage. Izgradnja tvornice Mercedes-Benz je puno veća poruka u smislu ulaganja u Rusiju, jer je nekim zemljama doslovno zabranjeno upuštati se u slične projekte. Njemačka, naravno, ne spada u tu skupinu.

investicijeMercedes-Benz
Pretplatiti se
Obavijesti o
29 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Bosanac,El
6 godine prije

Tko ce imati vecu korist od te investicije, Njemci ili Rusi.

Eheh
6 godine prije

pa dobro, veliki rade na svoj nacin sto ne znaci da mali ne mogu nesto raditi ako su pametni. Tko brani Dalmatincima da izvoze mandarine preko Srbije u Rusiju? Ali mrznja prema susjedu je vaznija, a onda slijedi samosazaljevanje i jal protiv Njemaca…

čokolino
6 godine prije

Nisu oni nabili sankcije Rusima nego nama, korisnim budalama.
Dok je bilo maršala, niije moglo tako.

MilanCZ
6 godine prije

Posto idem svaki mjesec do Moskvě rusije najmanje tjedan poslovno , té sankcije su za naivně budale i malé drzavice sa balkanski i šíře.Prosle godine Moskva kao oblast od mercedesa kupila za gradski prijevozvnove autobuse u vrijednosti 365 milioná eura.Transibirsku magistrálu obnavljaju cesi i Slováci,posao vrijedan 3 milijardi eura itd..itd..

subaru
6 godine prije

Uskoro će lažne vijesti grmiti od toga da je u Mercedesovim vozilima nađeno što god smisli pokvareni ciomozak.

Matija Vlačić
6 godine prije

quod licet Iovi, non licet bovi. Što je dozvoljeno JOVI, nije i volu. Jovo, Ivan, onaj koji vodi vola upregnutog u kola… uglavnom, naš čoek je zaboravio da je on sam gazda

Sinisa
6 godine prije

Bjezi kapital u Rusiju…zakon sigurnosti investicije.

Antonio
6 godine prije

Ovo je lazna vest. Eto ovako, sa vakvim laznim vestima je Rusija uticala na izbore u SAD, Francusku…
Prvo Nemacka je uvela stroge sankcije Rusii.
Drugo Mercedes nije lud da investira u zemlju koju ce za dva – tri dana Ukraina sravniti sa zemljom.
Trece, kako da ne pravit ce se fabrika za premium automobila u Moskvi. Pa tamo nemaju sta da jedu.

PS E dragi moi forumovci, moramd a vrtim na ironiju, inace cu se razboleti kad vidim kako Berlin mlati pare sa Moskvom, a nama brani i da gledamo ruske TV stanice. Mizerni smo sto cutimo.

atol
6 godine prije

A zasto ne gradu u natovskoj Hrvatskoj?

Nightwatch
6 godine prije

Jel radi neko nas po tim hodnicima europskim pa da pita nekog jesmo mi jedine budale

petar
6 godine prije

Anemicni debilko bi trebao da se upita sa cijelom retardiranom svitom,gdje su to pogrijesili.Neko baca kompletni urod voca a netko izvozi Mercedesa.

Ive
6 godine prije

Rusi su se pravilno postavili, dok hrvati besplatno izvoze kvalificiranu radnu snagu i doprinose razvoju Njemacke i unistavaju vlastitu industriju.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI