fbpx

U Americi se donosi zakon prema kojim bi banke mogle raditi s tvrtkama koje se bave kanabisom

Marihuana

Američki Zastupnički dom izglasao je u srijedu unapređenje zakonodavstva, kojim će bankama omogućiti pružanje usluga tvrtkama koje se bave kanabisom u državama u kojima je to legalno.

Glasanjem 321-103 zastupnici su odobrili prijedlog zakona, koji sada ide u Senat. Prijedlog zakona dobio je gotovo jednoglasnu potporu demokrata, kao i gotovo polovicu republikanaca.

Prijedlog zakona se sada upućuje u Senat, gdje se suočava s neizvjesnom sudbinom. Predsjednik senatskog bankarskog bankarstva Mike Crapo rekao je da želi razmotriti slično zakonodavstvo u idućim mjesecima, ali nije jasno hoće li puni Senat glasati o takvoj mjeri, kažu analitičari.

Neki republikanci paze na to da bankama ne daju zeleno svjetlo da se bave poslom s marihuanom dok je to i dalje federalno ilegalno. A neki su demokrati rekli da će radije razmotriti šire zakonodavstvo oko legalizacije marihuane ili reforme kaznenog pravosuđa, a ne ciljani bankarski račun.

U nacrtu zakona se pojašnjava da se prihodi od zakonitih poslova s ​​kanabisom ne smatraju nezakonitim i nalaže saveznim regulatorima da napišu pravila kako će nadzirati takvu bankarsku aktivnost.

Banke su stale iza zakonodavstva, govoreći zakonodavcima da trebaju imati jasna pravila mogu li poslovati s tvrtkama koje se bave kanabisom tamo gdje je to legalno, na državnoj razini, usprkos činjenici da marihuana ostaje nelegalna u očima savezne vlade.

“Naši članovi su predani služenju financijskim potrebama svojih zajednica – uključujući one koji su glasali za legalizaciju kanabisa”, kaže Američko udruženje bankara u pismu upućenom zastupnicima u utorak tražeći njihovu podršku.

Trideset tri države dopuštaju neki oblik legalne uporabe kanabisa, ali banke uglavnom nisu voljne poslovati s tvrtkama koje prodaju marihuanu ili s njima povezanim poduzećima, iz zabrinutosti da bi mogle provesti savezne zakone.

Banke su posebno oprezne da bi uzimanje depozita od takvih tvrtki moglo kršiti savezne zakone protiv pranja novca, što bi zauzvrat moglo ugroziti njihove savezne povelje ili pristup saveznim sustavima plaćanja.

To je ostavljalo tvrtkama u industriji marihuane krajnje ograničene mogućnosti, uključujući oslanjanje na samo nekoliko malih financijskih institucija ili strogo poslovanje u gotovini.

Sviđa vam se portal Logično?
LAJKAJTE NAŠU STRANICU

(samo jednom, ako kliknete drugi put, Facebook će smatrati da nas ne volite)
Pretplati se
Obavijest
guest
Zaštitite svoje ime u komentarima... REGISTRACIJA
5 Komentara
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
Inline Feedbacks
View all comments
Ivo
Gost
Ivo
1 godina prije

Američke banke to rade odavno, svi meksički karteli posluju kod njih. Nema tu ničeg novog, osim što sad izbacuju posrednike iz igre.

Lucija
Gost
Lucija
1 godina prije
Reply to  Ivo

Ivo
To vrijedi za velike dilere i jake droge.
Međutim, kada je u Kanadi legalizirana marihuana, pa su zalihe za 2 godine (?) otišle za 2 mjeseca…shvatile su banke da je ovo potencijalno velik kolač…a i veliki proizvođači već su pripremili zemljište i ostalo…

joze čelični
Gost
joze čelični
1 godina prije

našima bedastima i korumpiranima uhljebima su uvalili zabranu a oni dižu pare…

Mile
Gost
Mile
1 godina prije
Reply to  joze čelični

Joze; nije istina naši uhljebi NE ZNAJU praviti pare na marihuani ni na čemu bitnom oni samo znaju ako im pare daš u kuverti ili im objasniš od posla koji ti misliš napravit njima dati 10% ili kako se dogovoriš!!!

tedi
Gost
tedi
1 godina prije

Do sada je CIA pare od narkotika prala i stavljala na tajne racune,banke to znaju i hoce da ozakone i iz toga izvuku profit.TO SU OGROMNE PARE U SIVOJ EKONOMIJI,uglavnom za korupciju i vodenje tajnih ratova i pobuna.

POVEZANE VIJESTI

Nije pronađen nijedan rezultat.

Izbornik