Amerikanci ponovno ostavljaju svoje sluge na cjedilu – osoblje Američke ambasade u Kijevu moli za pomoć

Ukrajina - State Department
33 komentara

Ukrajinski zaposlenici američkog veleposlanstva u Kijevu kažu da se osjećaju napuštenima od američke vlade i ostavljenima bez podrške i načina za bijeg dok ruska vojska nastavlja invaziju na Ukrajinu.

Lokalno zaposleno osoblje poslalo je pismo dužnosnicima State Departmenta moleći za pomoć, uključujući evakuaciju iz zona borbenih dejstava, preseljenje, vize za Sjedinjene Države i jasne linije komunikacije s State Departmentom u Washingtonu, jer se borbe intenziviraju diljem Ukrajine.

Pismo, odražava jednaku zabrinutost tisuća lokalnih zaposlenika koji su radili za američku vladu u Afganistanu, a kasnije su napušteni jer su talibanske snage preuzele kontrolu nad zemljom usred američkog povlačenja krajem prošle godine.

Niz lokalnog ukrajinskog osoblja, od kojih su neki desetljećima služili u Veleposlanstvu SAD-a, pozvali su State Department da pruži pomoć za takozvane posebne useljeničke vize koje bi im omogućile siguran prelazak u Sjedinjene Države. Sustav viza je zarobljen u birokratskoj birokratiji i zaostacima.

“Prije su nam rekli da Ukrajina nije Afganistan”, napisali su lokalni zaposlenici u pismu, koje je u četvrtak privatno poslano skupini dužnosnika State Departmenta u Europi i Washingtonu. “Ne želimo da bude, ali ako je razlika u veličini bombi koje lete iznad naših glava, to nije pošteno.”

Radili smo rame uz rame s vama dva desetljeća i uvijek smo imali jaku vjeru u posao koji obavlja američka vlada, napisali su autori pisma. “Trebamo vašu pomoć sada. Ovo nije vrijeme za čekanje i istraživanje. Vrijeme je za djelovanje. Vaši postupci mogu spasiti naše živote.”

Ukrajinski zaposlenici koji su radili na projektima demokracije i ljudskih prava koje je financirala Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID) također su ostavljeni na cjedilu, bez podrške Washingtona, tvrdi bivši dužnosnik USAID-a i dužnosnik State Departmenta upoznat s materija. U vrijeme pisanja ovog teksta, neki su bili skupljeni u skloništima za bombe sa svojim obiteljima, mahnito šaljući poruke sadašnjim i bivšim dužnosnicima USAID-a tražeći bilo kakve smjernice o tome kako ostati na sigurnom, rekli su.

“Znam da nisu talibani, ali trebali su imati plan za te ljude, to je smiješno”, rekao je bivši dužnosnik USAID-a, koji je govorio pod uvjetom da ostane anoniman, strahujući za sigurnost svojih kolega u Ukrajini. “Kako su mogli imati Afganistan prije devet mjeseci i ne naučiti ništa od toga?”

Kao odgovor, glasnogovornik USAID-a rekao je da je “sigurnost osoblja glavni prioritet” za administratoricu USAID-a Samanthu Power.

američki ambasadoriRatrusijaSADukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
33 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Tupko Glupko
2 godine prije

Što su se toliko uzjogunili i panično traže vize za SAD?
Znaju li nešto što mi ne znamo što se dešava u Kijevu?
Na izvoru su pravih informacija.

“Radili smo rame uz rame s vama dva desetljeća i uvijek smo imali jaku vjeru u posao koji obavlja američka vlada, napisali su autori pisma.”

Strani gazda koji je radio kontra interesa Ukrajinaca napustio vas i otišao kući, a vi i dalje sluganski hvalite gazdu.

roberto
2 godine prije

hehehe..što više čitam,to se više smijem..ehhehe
Pa može im pomoć hunter biden;);)
Joojjjjj,samo kukaju,i lažu..

bitchute-kanal sixthsense-naslov :war propaganda from the msm,outright collusion,fabrication and lies

pa ko voli…;)

Prezime
2 godine prije

Cekamo potvrdu klausa svaba. Ako on kaze da je istina to je tako.
On je nasa gospa od kabale

Kalle balle
2 godine prije

TREBATE VALJDA 5 BOOSTERA FAJZERA PRVO DOBITI DA SE RAZMATRA ZAHTJEV ZA….

tihobl
2 godine prije

Sakasvili trune u gruzijskom zatvoru i nada se da ce doci marinci da ga oslobode i vrate na mjesto predsjednika.

Ja to onako
2 godine prije

A gospodo pa ne mozete uci u usra bez(bar) 6 dozi vacina.

Jednostavno receno
2 godine prije

Naj jače je što ukraina ima ugovor da će ih braniti ako im predaju nuklearno oružje. Al ih i brane svaka im čast.

BanOvan
2 godine prije

“…Vrijeme je za djelovanje. Vaši postupci mogu spasiti naše živote.”” – a običan narod ko je*e.. Prvo su taj isti narod doveli do ove situvacije a sada skiče pokušavajući da pobjegnu svom gospodaru a obican narod neka umre. Da UKR poDlitičari nisu lizali doope USrAncima , mogli su živjeti mnogo bolje me ulazeći u konflikt sa Rusima. Dok su spaljivali i čerečili Ruse mislili su to će vječno da traje.

abc.
2 godine prije

Dobro jih Ameri pohebali, pa bacili na đubrište….
he, he, he……neka, neka……

abc.
2 godine prije

Radili su na štetu svoje države. Treba jih streljati.

Emiliano Zapata
2 godine prije

Ha Ha

BanOvan
2 godine prije

Pomoćiće Ukraincima ovi sa Zapada:
neuesausrussland.online/wie-mobile-krematorien-dabei-helfen-den-ukrainischen-massenverkauf-von-organen-an-die-eu-zu-verbergen/

nekoime
2 godine prije

Brzina napuštanja američkih saveznika proporcionalna je količini verbalne podrške pružene tim istim saveznicima.
P.s. Čega se boje ako su radili u interesu Ukrajine?

hiber
2 godine prije

Koje gluposti. A gdje je hrvatska ambasodorica gdje su njemci, francuzi ili kinezi? Evo malo prave istine za promjenu. U izvornom planu ruski oklop, priznanje Donbasa i bijeg Amerikanaca i Engleza su dogovor Bidena i Putina u reziji globalista u svrhu podjarmljivanja europskih drzava. Sve je trebala biti opsjena u kojoj Ameri idu, a dolaze Rusi. Pravim planom oklopni napadi trebali su prikriti “nevazno” osvajanje aerodroma Hostomil od strane 400 Spetznaza. Ranije toga prvoga dana Ameri su objavili da Kijev pada za 96 sati. Sutradan je sa te odskočne daske trebalo odskociti 4-5.000 padobranaca i zauzeti srediste Kijeva i zarobiti Zelinskog i okoncati rat. Savrsen plan dostojan “velemajstora”. Međutim, “netko” je provalio plan i tu noć je “nesto” pobilo sve Spetnatze i Ukrainci su preuzeli aerodrom. Sutradan je Spetsnaz sa 200 helikoptera i 3000 padobranaca ponovno zauzeo aerodrom, ali operacija je propala i morali su se regrupirati. Tada su u… Čitaj više »

Imbra
2 godine prije

Amerikenjci će se za Ukrajinu boriti do posljednje kapi krvi posljednjeg Ukrajinca, isto ka što su se borili za Vijetnam, Kamođu i sve ostale kojima su lažno obećavali brda i doline.

Max
2 godine prije

Bježe.

Boba Lazarević
2 godine prije

Jedino dobro u Bidenovoj okupaciji Bijele Kuće je da je pokazao koliko je SAD neprincipijelna, ljigava i licemjerna tvorevina. Možda svijet progleda.

Imbra
2 godine prije

Koji su to rat Amerikenjci dobili, za koji rat koji su započeli dobili sankcije? Amerikenjci su uvijek išli u pljačkaške pohode, zaći u državu i pljačkati dok ide kada ne ide bježi van.
Zašto svijet pa i UN imaju dvostruka mjerila Rusiji sankcije na početku rata a Amerikenjci a nakon dokazanih genocida nagrada.
Sveta dužnost svakog živog normalnog čovjeka na planeti bi trebala biti ubiti barem jednog Amerikenjaca ili njihovog slugu izdajnika iz bilo koje države.

Scorpiorex
2 godine prije

To nije fer,to nije fer,sad skrice,zivot nije fer. Oni u Afganistanu su vec povjesani.a zbog nicega,svakako je dogovorena podjela ukrajine jos 2018,Poljska, Madjarska, Rusija i jedan jezicak Njemackoj da moze direkt pipeline bez icijeg vise ucjenjivanha.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI