Njemačka tajna služba upravlja lažnim nalozima na društvenim mrežama kako bi namamila ”desničarske ekstremiste”

Njemacka tajna sluzba

Svatko tko kritizira njemački sustav brzo biva označen kao “ekstremist”. No kako država još uvijek nije pronašla dovoljno “desnih ekstremista”, odlučila je malo pomoći. Ured za zaštitu Ustava održava lažne račune na društvenim mrežama koji služe stvaranju određenog raspoloženja.

Internetski govor mržnje plaća država

Kako je izvijestio Süddeutsche Zeitung (SZ), njemački Savezni ured za zaštitu ustava sada vodi stotine lažnih desničarskih ekstremističkih online računa. Od 2019. u kampanju su uložena ogromna sredstva. To znači: agenti koje plaća država – tj. financirani novcem od poreza – maltretiraju i agitiraju na društvenim mrežama, a čak im je dopušteno i činiti zločine (govor mržnje).

Priča se da ih je toliko da se moraju koordinirati kako ne bi zasjenili jedni druge dok povećavaju evidenciju navodnih “zločina desničarskih ekstremista”, uglavnom “zločina propagande”.

Što oni rade?

Ti agenti postavljaju rasističke slogane protiv migranata, kao i na omražene “sistemske političare” i “narodne izdajice”.

Osim navodno desničarskih chat grupa, profesionalna “trol skupina” primarno cilja na kanale društvenih mreža islamističkog, ali i “ideološkog zavjereničkog” miljea.

Kako biste zadobili povjerenje drugih korisnika, morate naići na što autentičnije. “Da biste bili stvarno vjerodostojni, nije dovoljno dijeliti ili lajkati izjave drugih, morate i sami dati izjave. To znači da i agenti maltretiraju i agitiraju.”

Prema agentu, mnoge žrtve ovih metoda infiltracije nisu imale pojma koliko računa u njihovim chat grupama sada vode agenti za zaštitu ustava.

Sada ima toliko lažnih računa kojima upravljaju vlasti da su potrebni nacionalni sporazumi. U suprotnom bi mogli gađati jedni druge. Ali nema sumnje da je ogromna masa lažnih računa neophodna, prema Tajnoj službi.

S vremenom raste opasnost među lažnim desničarima da se ozbiljno uvjere u ideje i slogane koje simuliraju i da “sami podlegnu tamošnjim narativima”. Visoki špijunski časnik priznao je SZ-u: “Svatko tko se cijeli dan kreće u ‘zatvorenom svjetonazoru’ mora uvijek nastojati držati distancu.”

Strategija sustava ”podijeli pa vladaj”

Čini se da se sistem boji prosvjeda u jesen i naknadne “zime gnjeva”. Širenjem informacija o “bezbrojnim špijunima” pokušavaju potaknuti situaciju u kojoj se nezadovoljnici međusobno optužuju da rade za državu.

To je u biti strategija zavadi pa vladaj, drevni princip sijanja nepovjerenja.

”EU ima instrumente protiv desničarskih stranaka”

Naime, predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen (CDU) samouvjereno je aludirala na takve “alate” koje EU ima na raspolaganju. Govorila je o određenim mjerama protiv Italije s obzirom na moguću pobjedu desnih stranaka na parlamentarnim izborima u nedjelju. “Vidjet ćemo rezultat glasovanja u Italiji. Ako stvari krenu u težem smjeru, imamo alate kao u slučaju Poljske i Mađarske”, rekla je.

Ne samo internetska infiltracija, već i mehanizmi vladavine prava predviđaju smanjenje novca državama članicama koje krše “vrijednosti EU-a”. Protiv Mađarske se takav postupak vodi od aprila.

Društvene mrežeekstremizameunjemačkaTajna službe
Pretplatiti se
Obavijesti o
118 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
tata mata
1 godina prije

hmmm,clanak u detalje opisuje naseg djuru ,hinera krima i ostatak bande

So baby talk to me
1 godina prije

Свуда се то ради

Optimista
1 godina prije

Znaci, rade, max isl su u stvari njemacki placenici,

Schwarze Hunderte
1 godina prije

Heil Austrijanac ! Dodaj me na listu !

1 godina prije

Definicija desnicarskog extremiste-onaj pojedinac kojemu je hladno i nema Sha djeci staviti na stol za doručak a iznosi prigovor radi toga demokratskoj vlasti.posebno treba obratiti pozornost na pojedince koji nose po 2 djempera u svojoj stambenoj jedinici i imaju nezadovoljan izraz lica.danke.

1 godina prije

😁da nadopunim,ti si definitivno ja!ovo isto bi i ja napisao,hahaha.. cak se pojavio i nadimak rz brzotrz u komentarima,genijalno. A Sha se tice redakcije,poslao sam im detaljni mail upravo oko ove teme o kojoj govoris.nisu mi nish odgovorili iako se i samu redakciju prozivalo da ima svoje ljude medju komentatorima.ako to ne smeta uredništvu,a tko sam ja da im sudim..zivio mi.

Rent
1 godina prije

To je oduvijek bila odlika zapada, a navodna demokracija je masks za sluganstvo Americi

tuf
1 godina prije

A ovo bi trebalo nekoga iznenaditi? Ima tome već cca. 15 godina kako je BND širio špijunske crve po računalima koji ne samo da su mogli snimati & prenositi što se na računalu radi, nego raditi download i – upload datoteka. Da, upravo tako. Upload također. Znate što to u praksi znači. Tko im se ne svidi, tko padne u nemilost ili je nepodoban – na računalo dobije kolekciju ilegalnih sadržaja u kakav skriveni ili hijerarhijski ‘zakopani’ folder. Nakon toga je dovoljno obavjestiti niže sigurnosne službe poput regularne policije da taj-i-taj po njihovim saznanjima ima terorističke/ilegalne/kakvegod intencije. Policijska informatička forenzika naivno pronalazi sporne dokumente bez ikakvog direktnog sudjelovanja u zavjeri. Nakon toga slijedi standardni sudski proces i žrtva je ‘ubijena’. A zasebna priča je špijuniranje BND-a čak i van svojih granica, oni su se čak drznuli špijunirati i Amere, Vatikan, infiltrirali su se i po austrijskim te hrvatskim ministarstvima. Pobogu,… Čitaj više »

CroExit
1 godina prije

Ha ha ha to su te Eu i zapadne vrijednosti…FUUUUJJJJJJJ.

dona
1 godina prije

di su nam hakeri koji su na strani naroda, zavukli se u mišju rupu dok ovi harače i rade što hoće s nama

goran
1 godina prije

ja lijepo govorim već jedno vrijeme svima ali oni koji trebaju ovo pročitati ne čitaju.
treba jedan odličan haker koji bi hakirao ministarstvo unutrašnjih poslova bilo koje države i iz tog ministarstva izvući popis svih policajaca i tajnih agenata da se zna tko radi za državu i tek kad se to sredi onda se mogu osnovati bilokakve organizacije,a u današnjem digitaliziranom društvu to ne bi trebao biti veliki problem za onoga koji zna šta treba napraviti.

bilmez
1 godina prije

Ionako znaju sve o nama, možda ne još kakvo go.vno serem ujutro. Tko tog nije svjestan živi u zabludi i lažnoj slobodi.

roberto
1 godina prije

Bok,kompa Stock;)..Viš,ja sam ti isto takav,a možda još i gori,od tebe.. Moj stav oko toga,ti je takav da im treba vratit,10 puta više(mislim na količinu uvreda koje im treba vratit).Ali ok,ajmo reć,da je R.L ovaj put u pravu(zbog pristojnosti komunikacije).Ja ti se stvarno ne mogu požalit,ajd da uzmem zadnja 2 tjedna,pošto sam malo više tu,jer je bilo ružno vrijeme,pa nisam mogao ići na vikendicu,obavit još neke radove,po vrtu i voćnjaku.Meni ti sve prolazi,a isto nisam nešto oduševljen R.L(imali smo i mi razmirica),i meni su ti oni bili jednom rekli(nadam se da se R.L sjeća)..ja se tog sjećam(ko što veli u jednoj pjesmi)ko da je bilo danas;)..I sad ću citirat,njihov odgovor meni,kad sam ih pitao..zašto mi ništa ne prolazi(tprilike sam tako pitao).Rekli su mi ovako: Poštovani,dobijamo(ili primamo)napade,sa adresa SLIČNIH(ovo sam samo naglasio,da neko ne misli,da se derem)vašoj. Ja sam im odgovorio..citiram: Da mi je iskreno žao,da ja za to ne znam… Čitaj više »

Max
1 godina prije

I kod nas rade isto. Podmetnu nešto pa pripisuju ekstremistima,

Jadranka S.
1 godina prije

Svaka cast gospodine Stock, vi ste ljudina!

xxxx33444ddfffff
1 godina prije

sud naredio cdcu-u da vrati 144 milijuna linija obrisanih podaka u vaers!

Lucija, prva
1 godina prije

A, ala desničara… k’o što je i Biden – ljevičar 😄

Nekoime
1 godina prije

Ima li EU alate protiv korumpirane Ursule?

Ivan
1 godina prije

To rade sve sluzbe, i ne samo protiv desnicarskih ekstremista vec protiv svih koji su “opasni” za trenutnu garnituru na vlasti.

Lucija, prva
1 godina prije

Otkud vam ideja da poznajete detalje njemačkog krivičnog zakona?

Npr u USA policija ne može ući u kuću bez naloga. Ili koristiti na sudu tako prikupljene dokaze.

E, nije tako svugdje. Iako se radi o istom, anglosaksonskom pravu.

tihobl
1 godina prije

Dabogda se o sebi zabavili!

Milorad Dodik na pitanje o EU.

Promatrac
1 godina prije

To rade i naši, godinama i to na podliji način. Osobno znam da moćnici plačaju članovima svojih polit. stranaka s nižim primanjima koji su se iskazali u odanosti stranci da za siću mjesečno prate tko i što iznosi. Naravno, na cilju su im pametniji, argumentirani komentari, naročito ako su okrenuti protiv centralnog komiteta saveza političke mafije.

Metabaron
1 godina prije

Ja to tako radim od pocetka ….

Lucija, prva
1 godina prije

Najvažnija informacija danas: off “MODERNA (!!!) je financirala veliko istraživanje na više od 120,000 ljudi. Jedan od rezultata je da nakon više od 150 dana od cijepljenja, CIJEPLJENI IMAJU VEĆI RIZIK ZARAZE OD NECIJEPLJENIH, a oni s tri doze imaju veći rizik zaraze od onih s dvije doze. To je istraživanje koje je financirala i koje potpisuje Moderna… Nešto jako nije u redu s mRNA cjepivima, jer ovo ne bi smjelo izgledati ovako… Ako cjepivo radi, onda cijepljeni ne mogu imati veći rizik zaraze od necijepljenih… A ako nešto daje samo kratkotrajnu zaštitu, onda to nije to cjepivo, već nešto drugo… ” Čestitam trolovima. S ovim kasnim 12 sati. Kao što sam lijepo rekla: konkurencija. Pfizer je pretjerao u pohlepi. A, bome, bit će da ima i straha. P.S. poznato od 6. mj. 2021. Podaci za Veliku Britaniju. P.P.S. Kako sam govorila, nije nepoznat fenomen za cjepiva. Npr Denga. No… Čitaj više »

Patizan
1 godina prije

Napokon!!! Napokon su i kolege s logicno.com shvatili kako funkcionira današnjih digitalni i virtualni svijet, uz malu pomoć kolega iz Süddeutsche Zeitunga kojima – HVALA!!!

Patizan
1 godina prije

Pa šta mislite kako su vrbovani deseci hiljada islamskih ekstremista za Siriju i plaćenici za Ukrajinu? Da nisam možda to huškanje i harangu ja organizirao preko Tora ili su to isti oni koji su Tor napravili?

Necjepljeni Kokot
1 godina prije

I kod nas ima toga! Vidi s po tome fuctograf selektivno maltretira, briše,ograničava naloge po facebooku ! Gamad radi na tajnoj lokaciji,pitam se zašto ! Ljude privode zbog izjava na facebooku! Dok političari kradu milijarde !

Rimtutituki
1 godina prije

Ma gotovi su oni,sacekaj do Božića. Htjeli su drugaciju Njemacku,nije valjala radna, vrijedna,mirna Njemacka. Dolazi sad drugo lice,a njega se bojati treba. Pretjeruju sa potpaljivanjem,npr Poljaci ostetu pa ostetu,ako nastave,nece imat ko odstetu naplatit,ljudi moji Svabe su to,u svakom momentu u glavi imaju to da su svi drugi niza rasa,a najvise mrze te ” dobre ” Nijemce,letice perje

Perun
1 godina prije

Pozicija euRopske unije nije nimalo jednostavna, a pritom heterogenost među članicama ne pridonosi rješavanju krize. U tom kontekstu Njemačka kao totalno sjebana ..vodeća zemlja ” euRopske unije ima velike ekonomske i politicke apetite i kako god se bude dalje postavljala, to će se odraziti na cjelokupnu politiku i ekonomiju propale euRopske unije …P.S..Njemacka je prosto prosireni politicki bordel a euRopska unija perspektivni politicki otpad …neka me netko ispravi ako grijesim u opisu ….SFSN

Rimtutituki
1 godina prije

U njemackoj ne smijes ne drugo misljenje,nego ni sumnju izrazit,odma si agent

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI