UK je ”preduboko” u ukrajinskom sukobu

Andrey Kelin
19 komentara

Dokaz o navodnoj umiješanosti Velike Britanije u nedavni napad dronom na rusku Crnomosku flotu bit će javan za nekoliko sati, izjavio je u četvrtak ruski ambasador u Londonu Andrej Kelin. 

U intervjuu za Sky News, Kelin je tvrdio da Moskva zna “za učešće britanskih stručnjaka u obuci, pripremi i izvršenju planova protiv ruske infrastrukture i ruske flote u Crnom moru”.

On je takođe rekao da su “detaljne” informacije o napadu, za koje Kijev snosi glavnu odgovornost, prosleđene Britaniji.

Kada ga je novinar pritisnuo da javno otkrije dokaze koji podržavaju tvrdnje Moskve, Kelin je rekao da će “to postati javno vrlo brzo, možda danas, možda sutra”.

“To nas može dovesti na crtu – ne bih rekao ‘bez povratka’, povratak je uvijek moguć… Ali, u svakom slučaju, treba izbjegavati eskalaciju, a ovo je zapravo upozorenje da je Britanija previše duboko u ovom sukobu“, naglasio je Kelin.

Prema njegovom mišljenju, situacija postaje “sve opasnija”.

Kelinove izjave uslijedile su samo nekoliko sati nakon što je rusko ministarstvo vanjskih poslova pozvalo britansku ambasadorku u Moskvi Deborah Bronnert zbog navodne veze Velike Britanije s napadom na Krimu. Prema saopštenju ministarstva, Bronert je upozoren da neprijateljske akcije Londona “mogu dovesti do nepredvidivih i opasnih posljedica”.

Rusko Ministarstvo odbrane ranije je tvrdilo da su britanski instruktori vodili obuku ukrajinskih vojnika koji su u subotu izveli zračne i pomorske napade dronovima na ruske brodove u pomorskoj bazi Sevastopolj na Krimu. U napadu je oštećen minolovac. Britansko ministarstvo odbrane odbacilo je te optužbe.

Ukrajinske vlasti oklijevaju da priznaju svoju odgovornost za napad.

rusijaUKukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
19 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Max
1 godina prije

Uk je duboko umiješano u svako zlo u poslijdnjih 300 godina.

Zvone
1 godina prije

I šta če Rusija da uradi po tom pitanju? Bojim se da ništa,

tihobl
1 godina prije

Ruska strpljivost je za divljenje. Sakupili su dokaze o britanskom napadu na rusku luku i pozvali ambasadorku na ribanje. Predocili su joj dokaze da je Britanija bez objave rata napala Rusiju i da je ova duzna da joj odgovori. I Rusija ima podvodni dron koji moze napasti britnanske luke koji se zove Posjedon. Na zalost mankjih dronova nema. Ako Rusija odovori to znaci rat izmedju Britanije i Rusije koji se ne moze kontrolisati na niskom intenzitetu.

Dali su sansu Britaniji da se izvine i napravi korak unazad kao sto su dali Turskoj nakon obaranja aviona. Problem je sto Britanija nema mudrog politicara kao sto ima Turska. Ne vjerujem da ce iskoristiti sansu za castan uzmak. Vjerovatno ce pokusati ponovo da testiraju rusko strpljenje.

onajnajglu...Dalton
1 godina prije

”Tisućama Britanaca je neugodno ići na posao, jer si ne mogu priuštiti sapun i dezodorans. Oni ne kupuju sredstva za osobnu higijenu, jer im je teško platiti druge račune.” – Sky News

P.S.
Potrošio šampon i gel za tuširanje.
A nisam u njih dolivao vodu…
Nek’ zna ona britanska sirotinja da zahvaljujući mudrom vodstvu Plenkovića i HDZ-a u nas nema krize…

P.P.S.
Sad sam se izvadio!!

Mali Boro
1 godina prije

Opet Rusi napali sami sebe , pa krive Engleze i Ukrajince.

ANTIFAŠISTA
1 godina prije

Enemozitet izmedju Rusije i Velike Britanije je počeo kada su Rusi izašli i zauzeli kontrolu Crnog Mora, te iz Crnog Mora istijerali Britance koji su imali kolonizacije aspiracije na kompletne obale Crnog Mora. To je nešto što Briti nikada neće oprostiti Rusima. Jer to im je bila zadnja šansa da koloniziraju Rusiju. Zadnji otvoreni boj Brita protiv Rusa je bio na Krimu kada su Briti potučeni do nogu.

goran
1 godina prije

ja se vama rusima stvarno divim koliko imate strpljenja sa britanijom,poznavajući vas ja sam mislio da če te nešto izbrijati britancima,a vi još uvijek se suzdržavate.
baš me zanima do koje granice če te im dopustit da vas jebu u zdrav mozak?

Portalko
1 godina prije

Tko je shvatio ovu rečenicu je genijalac, ja tu ništa ne razumijem?

“On je takođe rekao da su “detaljne” informacije o napadu, za koji Moskva snosi glavnu odgovornost na Kijevu, prosleđene Britaniji.”

Gnostik
1 godina prije

Britanija je upala u crnu karmičku spiralu na dole i nisu svjesni koje ih crne sile vode,mnoge i do primarne materije na nivou Duše,ko je ima.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI