Ukrajina bi mogla upotrijebiti ”nuklearnu ucjenu” da dobije zapadni novac

Valodimir Zelenski
17 komentara

Ukrajina pokušava izvući više finansijske i vojne pomoći od SAD-a i drugih zapadnih zemalja koristeći “nuklearnu ucjenu”, možda uključujući postavljanje prljave bombe protiv vlastitog naroda kako bi eskalirala krizu u istočnoj Evropi, izjavilo je u četvrtak rusko ministarstvo vanjskih poslova.

“Možda je jedan od razloga zašto Kijev koristi nuklearnu ucjenu iznuđivanje veće finansijske pomoći Zapada, uključujući velike količine novca koji se slažu na njihove bankovne račune, i vojnu pomoć da zaštiti sebe, a ne narod Ukrajine”, rekla je glasnogovornica ministarstva vanjskih poslova Maria Zaharova novinarima u Moskvi.

Zaharova je istakla da je ukrajinski predsjednik Vladimir Zelenski pozvao NATO ranije ovog mjeseca da preduzme preventivni nuklearni napad na Rusiju. Zelenski je insistirao na tome da su njegove insinuacije o preventivnim napadima NATO-a na Rusiju pogrešno prevedene, i zaista je mislio na “preventivne udarce”.

“Bio je spreman da započne nuklearnu konfrontaciju”, insistirala je Zaharova. “Sada predsjednik Ukrajine pruža ruku za nuklearno oružje. Srećom, on ih nema.”

Iako Ukrajina nema nuklearne bojeve glave, Moskva je optužila vladu Zelenskog da je napravila „prljavu bombu“ i planirala da je iskoristi u napadu pod lažnom zastavom za koji bi se okrivila Rusija da izazove povećano učešće Zapada u sukobu. Takav uređaj bi se mogao koristiti za raspršivanje radioaktivnog materijala po ciljanom području. Ukrajina i njene pristalice odbacile su tvrdnje Rusije kao “apsurdne”.

“Kijevski režim pokazuje svojim sponzorima… da će, ako ne nastave da pružaju i povećavaju svoju pomoć, preći na plan B”, rekla je Zaharova. “Pozivamo Zapad da iskoristi svoj utjecaj na svoje ukrajinske podređene i kaže im da se vrate od ove opasne i nepromišljene ideje i svih akcija koje proizlaze iz nuklearne ucjene. To bi moglo imati nepovratne posljedice, uključujući moguće masovne gubitke nedužnih civila.”

SAD i njihovi saveznici su već pružili Ukrajini vojnu pomoć u iznosu od 42,3 milijarde dolara, uključujući 28,3 milijardi dolara samo iz Washingtona. Lideri EU sugerirali su da bi se decenijama trebalo obezbijediti milijarde dolara kako bi se pomoglo oporavku Ukrajine, barem djelimično likvidacijom zamrznute ruske imovine.

„Ukrajinski zvaničnici su odavno prestali da kriju želju da ukradu novac i samo pozdravljaju ove ponude“, rekla je Zaharova.

Glasnogovornica ruskog ministarstva vanjskih poslova osudila je ukrajinske lidere jer su dopustili da se njihova zemlja koristi kao poligon za testiranje zapadnih odbrambenih kompanija, znajući da će njihovi građani snositi posljedice. “Čak ni najstrašniji sadisti i ubice djece iz prošlosti nikada nisu predlagali testiranje oružja na svojim građanima koji su branili svoju zemlju”, rekla je ona.

Prljava bombarusijaukrajinazapadZelensky
Pretplatiti se
Obavijesti o
17 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
tata mata
1 godina prije

zadnji dio clanka govori o testiranju na vlastitom narodu ,,i odmah me asociralo na izjavu nase aljenke von mengel ,mora da je i ona ukra-dzeneral iz azova

Optimista
1 godina prije

Kažu rusi 😞
Mora im se priznati na upornosti
Jos nisu skuzili da Zapad ne prihvaca njihovim ideju o NWO I da s veseljem financira sve što je protiv kepeca

Sir Oliver
1 godina prije

Samo budala ne razumije da ovaj tip hoće da u direktan sukob uvede i Evropu i cijeli svijet. Tip je čisti Antikrist sotonin potomak.Kad čujete njegove maksimalističke zahtjeve sve vam je jasno.

Lucija, prva
1 godina prije

“Moskva je optužila vladu Zelenskog da je napravila „prljavu bombu“ i planirala da je iskoristi u napadu pod lažnom zastavom za koji bi se okrivila Rusija da izazove POVEĆANO UČEŠĆE ZAPADA U SUKOBU…”

O.K. Zašto bunta bomba morala eksplodirati u Ukrajini a da bi izazvala povećano sudjelovanje Zapada? 🙃

Idealna bi bila zemlja Nato pakta.

tihobl
1 godina prije

Pa dobro i logicno je da dobiju sredstva jer ce svakako EU uzeti ruska imovinu van rusije i isplatiti stetu koju su rusi napravil tokom fasisticke agresije na suverenu zemlju . Kada su mogli njemci izdrzati vjerujem da ce i rusi . Rusi mogu platiti iz zemljom kao sto su dali Aljasku amerima za 0 dolara.

Ivan
1 godina prije

Na kraju ce ovu ukrajinsku mafijasku nistariju sami Amerikanci ukokati 🙂

onajnajglu...Dalton
1 godina prije

Prošla ura i tri kvarta…
Da Zelenski nije žicao lovu.

Max
1 godina prije

Zaista je sve moguće.

Oli
1 godina prije

Zli zeleni gnom

Hagar
1 godina prije

Ne mogu zamisliti Tudjmana kako zapovjeda amerima i EU i naredjuje koje oruzje da posalju. A zelenski ko faraon..Razgolitio je stvari do bola svakom s IQ vecim od broja cipela. Jedna stvar ipak stoji,putin nije morao napasti Ukrajnu da postigne cilj. I to je napravio samo kao igrokaz da se agenda nastavi jer su morali inflaciju koju zele raspodjeliti s covida na rat. Ali igraju igru tisucljeca. Iskoristavaju ukrajnu da maknu putina i stave marionetu da se docepaju ruskih energenata. Ujedno europu su poslali u povjest. EU je zivi mrtvac i u NWO za nju nema mjesta. Jednim udarcem dvije muhe. Samo iza njih,amera, u ovoj igri stoji sami necastivi. Zeli se preko Covjeka kojem je Bog poslao Sina narugati Bogu i na prvu dobro mu ide. Ali zapravo samo radi sto mora, jer Covjek je na kraju svog djetinjstva. Vrijeme je da odraste i da maske nase stvarnosti padnu.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI