fbpx

Ivermektin, skriveni lijek od 2 dolara u liječenju COVID pacijenata. Zašto smeta farmaceutskoj industiji?

Ivermektin-Covid

Komentatori na našem portalu postavljaju odlična pitanja, a ima i sjajnih, vrlo informativnih komentara. Kako danas dobih jedan mail našeg posdoktoranta Sveučilišta u Utrechtu, Stipe Pandžića, red je ovu vrlo kvalitetno obrađenu analizu te kontekst događanja oko Ivermektina objaviti kako bi naši čitatelji, ali i mnogi drugi, bili na vrijeme ali i detaljno informirani.

A Stipe Pandžić piše u mailu slijedeće:

Prije svega, molim vas za razumijevanje jer pišem poruku iz perspektive zabrinutog laika, a ne medicinskog eksperta, premda je sadržaj ove poruke informacija koja je primarno medicinski relevantna.

Od kraja prošle godine pratim proces odobravanja, administriranja Ivermektina u covid profilaksi i tretmanu COVID pacijenata. Zapravo, bolje rečeno, pratim proces suzbijanja odobravanja Ivermektina za liječenje COVIDA-a.  Što je Ivermektin?  Ivermektin je supstanca otkrivena 1975. godine, čija je primarna upotreba liječenje parazitskih infekcija. Uspješno je upotrebljavan u Africi protiv niza parazitskih oboljenja, zbog čega je otkriće Ivermektina 2015. nagrađen Nobelovom nagradom za medicinu.

 

Priča o Ivermektinu i COVID-u započela je u proljeće 2020. studijom znanstvenika s Monash Sveučilista prema kojoj Ivermectin uništava SARS-CoV-2 in vitro unutar 48 sati.

https://www.monash.edu/discovery-institute/news-and-events/news/2020-articles/Lab-experiments-show-anti-parasitic-drug,-Ivermectin,-eliminates-SARS-CoV-2-in-cells-in-48-hours

Ova studija potaknula je niz neovisnih liječničkih centara u kojima se Ivermektin eksperimentalno administrirao u “živim uvjetima” u profilaksi i liječenju COVID pacijenata. Dobar dio pobornika ovog lijeka vremenom se okupio unutar udruženja FLCCC, ciji je idejni vođa Prof. Paul Marik. Cilj osnivanja FLCCC-a bila je prenamijena postojećih lijekova u suzbijanju pandemije (medju ostalim, razmatrali su ulogu kortikosteroida, vitamina D etc.).

Primjena Ivermektina u suzbijanju COVID-a pokazala se toliko učinkovitom da je doktor Pierre Kory u svom pozvanom predavanju ispred US senata nazvao ovaj lijek “čudesnim” s garancijom da se nećete razboljeti od COVID-a ukoliko  ga uzimate.

 

Povrh profilaktičkog djelovanja, postoje podaci od tisuće COVID pacijenata koji pokazuju da se viralno opterećenje značajno smanjuje nakon nekoliko dana primjene Ivermektina. Što se dogodilo nakon toga ohrabrujućeg svjedočanstva?

Nažalost, spregom medijske kulture, birokracije i farmaceutskih autoriteta, (gotovo) ništa dobro se nije dogodilo. Uslijedio je niz događaja koji se dobro uklapaju u rječničku definiciju “cenzure”.

Najprije je Youtube maknuo govor Dr. Pierre Korya pred Senatom nakon sto je pregledan više od milijun puta. Nota bene, ovo je učinjeno pod izlikom zaštite od misinformiranja, prema čemu se Youtube (Google) propagira kao medicinski autoritet iznad skupine visoko citiranih znanstvenika).  Potom je, u neviđenoj akademskoj travestiji, časopis Frontiers in Pharmacology najprije prihvatio pa, nakon online publikacije, maknuo studiju o Ivermektinu. U studiji se preporučuje hitno usvajanje Ivermektina u liječenju COVID pacijenata na temelju više od 20 neovisnih trial studiesa. Npr. jedan od triala je obavljenj u Argentini, vođen od Dr. Hector Carvalloa, sa sljedećim ishodom: od 1200 sudionika ukupno, medicinskih radnika, od 800 onih koji su “bili na” Ivermektinu, nijedan oboljeli. Od ostalih 400 koji nisu uzeli Ivermektin, 240 (blago ili teže) oboljelih. Dakle, nakon tri runde recenzija s četiri recenzenta i prihvaćanja, Frontiers in Pharmacology  miče studiju s objašnjenjem da su stanoviti  “vanjski eksperti” pronašli neosnovane tvrdnje u studiji. Svatko tko se razumije u postupak vršnjacke recenzije vidi da je ovo flagrantna povreda znanstvene procedure. Srećom, nakon ponovnog slanja u American Journal of Therapeutics, članak je nedavno prihvaćen za objavu i uskoro će se vjerojatno pojaviti na njihovom websiteu (tekst u privitku).

Povrh suzbijanja, časopis  JAMA objavljuje studiju iz Calia u Kolumbiji koja opovrgava djelatnost Ivermektina uz nebrojene propuste istraživača i nekonkluzivne rezultate (vidljivo u komentarima na studiju). Ova studija se brzinom svijetlosti proširila u Nizozemskoj putem Volkskrantovog teksta “Ivermektin ne radi ništa”  i Twittera, gdje je taj dan Ivermektin bio 4. najtraženiji pojam. S druge strani, mediji nisu popratili niti jednu od uspješnih studija u raznim dijelovima svijeta koje pokazuju učinkovitost Ivermektina (studije lako dostupne putem Google Scholara). Borba za medijsku pozornost pozitivnih učinaka je neumoljiva, čak i kada renomirani znanstvenici pokušavaju plasirati upotrebu Ivermektina kao rješenje pandemije. Primjer je WHO-ova konzultantica Tess Lawrie iz UK-a koja je napravila meta-analizu svih dostupnih studija o Ivermektinu sa zaključkom da smanjuje smrtnost za oko 70 %. Inače, meta-analize trial-a su ključne u usvajanju lijeka od strane agencija, ali ne i u ovom slučaju dano na panel diskusiji.

 

Ovo je samo dio cijele priče, ali siguran sam da ste dobili dojam općeg tijeka.

Koji je razlog suzbijanja ovog lijeka? Dokaza nema, ali mnogi upućuju na to da ovaj izuzetno jeftini, sigurni (incidencija nus-pojava samo 160 puta na milijarde primjena!) i široko-dostupni lijek ne odgovara interesima farmaceutske industrije i prirodi ugovora koje oni sklapaju s vladama zapadnih zemalja. Nisam sklon teorijama zavjera i ne bavim se spekulacijama, pa o tome ne bih dalje ovdje.

Zašto šaljem ovu poruku vama. Dva su razoga. Prvi je razlog to što vidim da je ovaj lijek nezamijećen u Hrvatskoj javnosti, a u Nizozemskoj je, npr., sustavno misreprezentiran.

Iako medicina nije domena mojih kompetencija, upoznat sam s procesom peer reviewa i trial studiesa te se nadam da u uvjetima u kojima je svijet “zakočen” na godinu dana ovaj lijek s izvrsnim rezultatima, širokom dostupnošću (za razliku od cjepiva), niskom razinom rizika te preventivnim i tretmanskim potencijalom može i mora biti prepoznat od javnosti. Siguran sam da među vama ima onih koji će ovo proučiti i uzeti za ozbiljno, a nadam se i onih koji mogu nešto korisno učiniti s ovom informacijom na korist šire javnosti.

Drugi razlog je to što vam nisu dostupna. U tom slučaju (iako sam dobro uradio “domaću zadaću” i proučio različite izvore i podatke) konzultirajte medicinske stručnjake koji makar nešto znaju o Ivermektinu (komercijalna varijanta je najčesće Stromectol) i moju informaciju uzmite cum grano salis (sa zrnom soli, razumno,  oštorumno i pametno).

VAŽNA PORUKA ZA LOGIČARE

Vrijeme uvjeravanja prolazi. One koji ne shvaćaju što se događa, treba ignorirati i ne gubiti vrijeme na njih. Poštene, empatične i logične osobe se trebaju okupiti, bez obzira na osobna uvjerenja i svjetonazore. Osim raskrinkavanja, dolazi vrijeme djelovanja brojnim i legalnim sredstvima u gospodarstvu, zdravlju, autonomiji… U protivnom, sve će nas porobiti.

Pitate se što učiniti nakon čitanja ovog teksta? Jednostavno, šaljite i dijelite tekst poštenim, empatičnim i logičnim osobama. Informirajte bližnje o postojanju portala Logično. Priključite nam se na našem Telegram kanalu tako što ćete kliknuti na Vijesti.  Od danas možete komunicirati i pisati nam u Telegram grupi Zajednica. Budimo složni, mudri i jaki.

Svidio vam se članak i
pitate se što možete napraviti?
PODIJELITE ga s PRIJATELJIMA

*Stavovi izneseni u kolumnama su osobni stavovi autora i ne odražavaju nužno stav redakcije portala Logicno.com

Pretplati se
Obavijest
guest
Zaštitite svoje ime u komentarima... REGISTRACIJA
132 Komentara
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
Inline Feedbacks
View all comments
... ....
Gost
... ....
4 mjeseci prije

Peer review neće biti vršnjačka recenzija.

tihobl
Gost
tihobl
4 mjeseci prije
Reply to  ... ....

Gle cuda, Vucic ga kupuje naveliko. Ostali ce ga morati opet moljakati za pomoc, ali kako reci “daj nam malo lijeka za sugu”.

Iva
Gost
Iva
4 mjeseci prije
Reply to  tihobl

Kupuje Ivermectin?

Iva
Gost
Iva
4 mjeseci prije
Reply to  Iva

Prave se da ne znaju. Lek se proizvodi u Srbiji – Veterinarski zavod Subotica. Nije ni skup. A neki lekari ga koriste preventivno. Zašto nam je onda umrlo preko 100 lekara? Zašto oni nisu dobili taj lek?

Diego
Gost
Diego
4 mjeseci prije
Reply to  Iva

Većina od tih preminulih lekara je brutalno uklonjeno.Mrtva usta ne govore,mafijaško uklanjanje svedoka za koje se sumnja da nisu pouzdani.U smislu da postoji sumnja da bi mogli u nekom trenutku da progovore šta se stvarno događalo u bolnicama.Sve je vrlo jednostavno.Samo ako na realan život ne gledaš iz perspektive braće… Pročitaj više »

Iva
Gost
Iva
4 mjeseci prije
Reply to  Diego

Jedan od tih lekara je bio moj školski drug. Izuzetan lekar, čovek. Ne znam zašto bi ga neko ubio. Bio je u kovid sistemu, ali mi se čini da nije bio u bolnici. Drugi lekar koga sam poznavala je bio kardiolog koji je lečio moju mamu. Bio je profesor na… Pročitaj više »

... .. .
Gost
... .. .
4 mjeseci prije
Reply to  Iva

izbrisi ovo zadnje radije

Iva
Gost
Iva
4 mjeseci prije
Reply to  ... .. .

Zašto?

rimtu
Member
Famed Member
rimtu
4 mjeseci prije
Reply to  Iva

“Ne znam zašto bi ga neko ubio.”

Rekao ti je Diego, “mrtva usta ne govore”.

Iva
Gost
Iva
4 mjeseci prije
Reply to  rimtu

Moguće da se ti lekari nisu slagali sa protokolima lečenja koje je preporučila SZO.

fjveijfviendiuvewidn
Gost
fjveijfviendiuvewidn
4 mjeseci prije
Reply to  rimtu

+

fjveijfviendiuvewidn
Gost
fjveijfviendiuvewidn
4 mjeseci prije
Reply to  Diego

+

Mikojan
Gost
Mikojan
4 mjeseci prije
Reply to  Iva

Zašto? Odgovor je vrlo jednostavan, da pandemija izgleda ozbiljno i opasno, žrtve su nebitne, bitan je cilj.

Iva
Gost
Iva
4 mjeseci prije
Reply to  Mikojan

Izgubili smo najbolje lekare. Jedini cilj ovde je totalno urušavanje ionako lošeg zdravstva.

fjveijfviendiuvewidn
Gost
fjveijfviendiuvewidn
4 mjeseci prije
Reply to  Mikojan

+

Iva
Gost
Iva
4 mjeseci prije
Reply to  Iva

Profesore, sve ste u pravu.

Iva
Gost
Iva
4 mjeseci prije
Reply to  Iva

PS Čuli ste možda za slučaj doktora Lazića iz Niša. Njegova ćerka je podnela prijavu zbog nesavesnog lečenja. Moguće je da je isti slučaj i sa ostlima koji su umrli. A moguće da mnogi nisu ni umrli od korone nego od nečeg drugog.

Lucija, prva
Gost
Lucija, prva
4 mjeseci prije
Reply to  Iva

Ti liječnici su vjerojatno pogledali mikroskopom neka tkiva…

I pitanje je što su “dobili”…?

Ovdje se vrti veeellliika lova. I ne samo lova.
Cijeli svijet.

Iva
Gost
Iva
4 mjeseci prije
Reply to  Lucija, prva

+

gargamel
Gost
gargamel
4 mjeseci prije
Reply to  Iva

To raspravi sa šumadincem, na istoj ste talasnoj ..

Iva
Gost
Iva
4 mjeseci prije
Reply to  Iva

Tako nekako.

Iva
Gost
Iva
4 mjeseci prije
Reply to  Iva

Ne daju joj da se pozlati. Možda bi nam Zapad i US opet uveli neke sankcije da smo izvozili taj lek. Svašta je tu moguće.

Malomorgen
Gost
Malomorgen
4 mjeseci prije
Reply to  Iva

kad pročitam možda?…….. eeh😒

Iva
Gost
Iva
4 mjeseci prije
Reply to  Malomorgen

100%.:))

rimtu
Member
Famed Member
rimtu
4 mjeseci prije
Reply to  Iva

Pa vidiš da nisu dopustili ni da ga vi koristite, sigurno ne bi dopustili da ga izvozite.

Iva
Gost
Iva
4 mjeseci prije
Reply to  rimtu

Nije im u interesu da ga koristimo.

tihobl
Gost
tihobl
4 mjeseci prije
Reply to  Iva

Kupuje Ivermectin?

Da.
Uvozi ga iz SAD.

Iva
Gost
Iva
4 mjeseci prije
Reply to  tihobl

Hvala Vam na odgovoru. Negde sam pročitala da kupuje lek regeneron(?) koji proizvodi Eli Lili. 2000 pilula za nek velike pare.

Sir Oliver
Gost
Sir Oliver
4 mjeseci prije
Reply to  Iva

Nema uobrašenijih osoba od medicinskog pomažući ljudima ,s vremenom počnu o sebi visoko mislit.Imao sam prilike osjetit to na svojoj koži.Ponašaju se poput malih bogova.Ne smiješ ništa pitat a kamoli potražit drugo mišljenje.

Iva
Gost
Iva
4 mjeseci prije
Reply to  Sir Oliver

5+

Emiliano Zapata
Gost
Emiliano Zapata
4 mjeseci prije
Reply to  ... ....

Zamislite da otvoreno kazu: “da ovo smo sve unaprijed pripremili kako bi se obogatili, vas osiromasili i velik dio sterilizirali i pobili” Na to svi fakt chekeri potvrde da je sve istina i svi mediji. Uz to nadodaju: novi lockdown zato sto vas mrzimo stoko! Sto mislite da bi se… Pročitaj više »

Mr.T
Gost
Mr.T
4 mjeseci prije

+

rimtu
Member
Famed Member
rimtu
4 mjeseci prije

Barem polovica bi i dalje brnjice noslila.

Diego
Gost
Diego
4 mjeseci prije
Reply to  rimtu

I sve sa brnjicama bi zakazali protest na kojem će da uzdrmaju zlikovce.Protest zakazan za 27.11.2024.Pa da vidimo sad,kako se tresu gaće Gejtsu,Rokfeleru i ekipi…

fjveijfviendiuvewidn
Gost
fjveijfviendiuvewidn
4 mjeseci prije
Reply to  rimtu

+

Jomla
Gost
Jomla
4 mjeseci prije

Dobar! DOBAR!!
++++++++++++++++++

fjveijfviendiuvewidn
Gost
fjveijfviendiuvewidn
4 mjeseci prije

+

Iza_horizonta
Gost
Iza_horizonta
4 mjeseci prije

Corona virus ima dosta značenja i svrha. Ako neko misli da je došao do ispravnog i logičnog zaključka neka ima na umu da su većina pretprogramirani, na način tako što vam ostavljaju “tragove” da dođete do ‘željenih’ zaključaka. A ako neko stvarno dođe do kakvog ispravnog stava o čemu onda… Pročitaj više »

Slonica
Gost
Slonica
4 mjeseci prije
Reply to  Iza_horizonta

Ni sredstva ni načini.
Ima li uopće primjera tko se približio ispravnom stavu pa je ušao u proces inicijacije…i tko??

ZAGREPCANKA
Gost
ZAGREPCANKA
4 mjeseci prije
Reply to  Slonica

Moram Vam reći, poštovana, danas bila trojica, na cijepljenju, ali bez cijepljenja, prevaranti, ali, prošli inicijaciju!

Slonica
Gost
Slonica
4 mjeseci prije
Reply to  ZAGREPCANKA

Moram i ja Vama reći poštovana ako mislite na cjepljenje vladajućih, to je bilo jučer a ne danas

Iza_horizonta
Gost
Iza_horizonta
4 mjeseci prije
Reply to  Slonica

Saznaćeš sve uskoro.

Slonica
Gost
Slonica
4 mjeseci prije
Reply to  Iza_horizonta

Znatiželja ubila mačku…hvala

fjveijfviendiuvewidn
Gost
fjveijfviendiuvewidn
4 mjeseci prije
Reply to  Iza_horizonta

+

Malimali
Gost
Malimali
4 mjeseci prije

Pa ista je priča bila sa klorokinom koji je Droualt uspješno primjenivao na inštitutu u Marseilleu kuda stalno dolaze -bolesni – ljudi iz Afrike. Dva mjeseca prije početka kampanje oko korone, početkom januara 2020 tadašnja ministrica zdravlja Agnes Buzyn u Francuskoj povukla je klorokin iz proste prodaje, a počela je… Pročitaj više »

ZAGREPCANKA
Gost
ZAGREPCANKA
4 mjeseci prije
Reply to  Malimali

Hina (Hrvatska izvještajna novinska agencija) je 16. 10. 2020. objavila tekst naslova: Svjetska zdravstvena organizacija (WHO): Lijek za kojeg se vjerovalo da liječi COVID-19 potpuno je neučinkovit. Pokazalo je to ispitivanje u 405 bolnica.   GENEVE, 16. listopada 2020. (Hina/dpa/Reuters) – Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) pokopala je u petak nade da bi… Pročitaj više »

Lucija, prva
Gost
Lucija, prva
4 mjeseci prije
Reply to  ZAGREPCANKA

Zbilja mislim da bi tužbu za kupovinu Remdesvira po cijeni od 40 mil. u trenutku kada je i Who rekao da ne valja (jesen), trebalo izdvojiti kao posebnu.

rimtu
Member
Famed Member
rimtu
4 mjeseci prije
Reply to  ZAGREPCANKA

“Moje pitanje je:zašto jeAlemka Markotićlobirala i spominjala samo Remdesivir i tvrdila da nema teških nuspojava, kada znanstvene studije govore sasvim suprotno?” Ne vjerujem da si toliko naivna. Prvi razlog je da nam izbije 63 mil. Eur iz džepova, a drugi je da se ljude “liječi” otrovnim pripravkom koji ima grozne nuspojave… Pročitaj više »

Lucija, prva
Gost
Lucija, prva
4 mjeseci prije
Reply to  rimtu

Zašto ponavljate moja pitanja?

Ovo sam ovdje napisala 3-4 puta.

Bez Markotićke.

Jer ona nije ni MINISTAR NI PREDSJEDNIK VLADE, DA ODLUČUJE O UGOVORIMA I PLAĆANJIMA!

Kopirali bi, a ne koristite mozak. Što ste davno trebali naučiti…i još puno toga.

rimtu
Member
Famed Member
rimtu
4 mjeseci prije
Reply to  Lucija, prva

Ne znam kaj da ti više napišem, a da ne budem stvarno bezobrazan.
Ne bih volio biti u koži tvog muža/partnera, ako ga imaš.

fjveijfviendiuvewidn
Gost
fjveijfviendiuvewidn
4 mjeseci prije
Reply to  rimtu

+

Prle
Gost
Prle
4 mjeseci prije

Samo se djaba ponavljamo. Mi znamo da uvijek ima alternativa,to jest rjesenje za sve probleme,ali u cemu je kvaka? PRAVO JE SILA!! Ja znam koja je ovo bolest Ja znam odaklen je dosla Ja znam cime se moze lijeciti Ja znam na koji nacin se moze lijeciti i tako ce… Pročitaj više »

Nije sve blistavo
Gost
Nije sve blistavo
4 mjeseci prije

Ivermetkin usporava prijelaz virusa u stanicu do 1000 puta, ali također usporava prijelaz u i iz stanice raznim važnim stvarima koje su potrebne za njegovo funkcioniranje. U antiparazitskom djelovanju uzima se pojedinačna doza od 200 ug / kg tjelesne težine, a protiv koronavirusa to treba redovito činiti. Zbog toga su… Pročitaj više »

Malomorgen
Gost
Malomorgen
4 mjeseci prije

znači, nije neko čudo od lijeka?

Nije sve blistavo
Gost
Nije sve blistavo
4 mjeseci prije
Reply to  Malomorgen

U Sloveniji košta 100+ eura

Malomorgen
Gost
Malomorgen
4 mjeseci prije

v sloveniji si zdr. osiguran i ne plačaš nič…
kakve ewre?

bumbar
Member
Noble Member
bumbar
4 mjeseci prije
Reply to  Malomorgen

U čemu je problem da u javne medije ne puštaju liječnike i ostale stručnjake koji imaju drukčije mišljenje od stožeraša i režimske politike?

Metabaron
Member
Metabaron
4 mjeseci prije
Reply to  bumbar

To , to !

istina boli
Gost
istina boli
4 mjeseci prije
Reply to  Malomorgen

ajde đuka ne prdi po običaju. cjepi se u bulju i spavaj svoj san. mi te buditi nećemo, samo ti dremuckaj, doći će majstori po tebe da ti objasne pravo stanje stvari. biće ti prekasno, no što si tražio to si i dobio.

DekonstrukcijaPuding
Gost
DekonstrukcijaPuding
4 mjeseci prije
Reply to  Malomorgen

To djuro razvaljuješ. Gdje si ovih dana. Nema te?

rimtu
Member
Famed Member
rimtu
4 mjeseci prije

“Ivermetkin usporava prijelaz virusa u stanicu do 1000 puta,”

Još da i to vidim.
Ma samo da vidim ulazak bilo kojeg “virusa” u bilo koju stanicu.
Kako isprati mozgove 99% populacije, uvjeriti ih da je nešto što sami proizvode opasni patogen koji jedva čeka da ih ubije.

ledeno doba
Gost
ledeno doba
4 mjeseci prije

svakodnevno hebavanje u zdrav mozak vijest sa mainstream portala: srpski glumac Vlasta Velisavljević umro je u 95. godini od “posljedica koronavirusa”. primljen je u bolnicu, i “intubiran”, ali je “bolest bila jača”. a onda na kraju se saznaje da je Velisavljević 21. siječnja cjepljen protiv koronavirusa.. dakle: – 95-godišni čovjek “UMRO… Pročitaj više »

fjveijfviendiuvewidn
Gost
fjveijfviendiuvewidn
4 mjeseci prije
Reply to  ledeno doba

Imam susjeda koji ima godina kao pokojni Vlasta, žena mi je rekla da se neće cjepiti jer su imali posljedice od cjepljenja “protiv gripe”. Neki dan priča ona nekomu kako ju sin nagovara da se cjepe da se mogu družiti “ko nekada” (znači zombi), sudeći koliko je popila plandemije preko… Pročitaj više »

istina boli
Gost
istina boli
4 mjeseci prije

dosla susjeda, zivahna zena i pokretna u 70-im uvjek skace okolo, donesla domaca jaja, vele moji uđi, joj necu, sve me boli, nikakva sam, sta je bilo, a jucer se cjepila, doktorica me nagovorila kaze………..i tako, potvrđuje se milijun puta, ubojice u bijelim kutama, velika vecina na zalost, spavaju svoj… Pročitaj više »

obmdrngbiuneriubgtne
Gost
obmdrngbiuneriubgtne
4 mjeseci prije
Reply to  istina boli

Na kraju ispada da je svatko odgovoran za svoje zdravlje, pa nek im tako i bude kad misle da im drugi (trovači i ubojice) žele dobro.

Slow motion
Gost
Slow motion
4 mjeseci prije
Reply to  ledeno doba

poznajem gospodju, 83g relativno zdrava, malo tlak i slicno..tabletice za ovo-ono kao i svi starije dobi..
Uglavnom cijepila se 20.01., nakon par dana misteriozna upala crijeva, Rebro, otpustena, nakon toga dekubitus po cijelom tijelu..ponovno hospitalizirana na Rebro..opci pad imuniteta, upala pluca i sepsa.. jucer pokopana

NWO
Gost
NWO
4 mjeseci prije

Odgovor vam je u 2 dolara.

Legendarni Grk
Gost
Legendarni Grk
4 mjeseci prije

Nije Ivermectin jedino što Banda blokira – sada su namjerno brodom blokirali Sueski kanal, da uspore i zaustave svjetsku trgovinu. Pripremaju nam probleme s opskrbom hrane i svega ostaloga: https://www.index.hr/vijesti/clanak/blokada-sueskog-kanala-mogla-bi-trajati-tjednima-ovaj-brod-je-poput-nasukanog-kita/2263747.aspx Jim Stone ima komentar na tu temu: “LIE: The ship was pushed aground by strong crosswinds. If so, why did… Pročitaj više »

ž12579ghzrtgfghtzuoš
Gost
ž12579ghzrtgfghtzuoš
4 mjeseci prije
Reply to  Legendarni Grk

+ bravo grk

Zagor
Gost
Zagor
4 mjeseci prije
Reply to  Legendarni Grk

Zadržavam mogućnost namjere, ali vidi se da taj novinar nije upoznat sa procedurom, frekvencijom i brzinom prolaska kroz Sueski kanal. Tuda brodovima upravlja pilot, osoba koja ima licencu za upravljanje brodovima kanalom, ne kapetan broda. Brod kroz kanal NE može ići “full throttle” jer ima i brodova ispred njega. Vjerujem… Pročitaj više »

Legendarni Grk
Gost
Legendarni Grk
4 mjeseci prije
Reply to  Zagor

Napisao je “vjerojatno” (probably full throttle), ali sigurno se radi o namjernoj diverziji. Evo kakvi su im planovi za povećanje krize: Poremećaji u opskrbi (globalnoj) su planirani za 2. tromjesečje. Slijedi naglo pražnjenje polica u trgovinama. Rast cijena u nebo. Uvođenje bonova i socijalnih kartica za raspodjelu hrane. Čekanje u… Pročitaj više »

DekonstrukcijaPuding
Gost
DekonstrukcijaPuding
4 mjeseci prije
Reply to  Legendarni Grk

Nevjerojatno je koliko ima djavoljih advokata koji se pale na katastrofe.

Sparkling
Gost
Sparkling
4 mjeseci prije
Reply to  Zagor

Nema potrebe puno filozofirati oko ovog nasukavanja kontejnerskog broda dužine 400m. Onaj tko ima i najmanje znanje o brodogradnji i općenito o brodovima, zna da je kontejnerski brod kao jedro. I vrlo lako moguće je kriva procjena pilota da će uz tu jačinu vjetra brod sigurno nastaviti prolaz. Pilot ima… Pročitaj više »

Zagor
Gost
Zagor
4 mjeseci prije
Reply to  Sparkling

R u talking to me?

fjveijfviendiuvewidn
Gost
fjveijfviendiuvewidn
4 mjeseci prije
Reply to  Zagor

Hahaha………

istina boli
Gost
istina boli
4 mjeseci prije
Reply to  Sparkling

nemoj pisati gluposti. grk je 100% u pravu. sve se potpuno uklapa u plan koji je u toku. otkako postoji kanal, nikada nisam vidio ili cuo da se ovako nesto dogodilo. previse je vazan za ekonomiju svijeta da se sve prepusta jednom pilotu u ovako najosjetljivijem trenutku po citav svijet.… Pročitaj više »

Sparkling
Gost
Sparkling
4 mjeseci prije
Reply to  istina boli

Dobro, ti si pametan a ja koji sam taj isti kanal prošao barem 40 puta ja pišem gluposti.
Htio bi biti prost ali ne želim se spuštati na tvoj nivo.
Pitaj ako ti nešto treba objasniti, pametnjakoviću.

Sparkling
Gost
Sparkling
4 mjeseci prije
Reply to  istina boli

Nisi u pravu jer ničim nisi opovrgnuo ono što sam ja napisao. Ne znaš s kim raspravljaš, jer ja sam jedan koji je prošao tim kanalom najmanje 40 puta. Ako ti treba neka korisna info. samo pitaj. Samo se nemoj sramotiti. I nikakav svijet nije paraliziran, jer oko rta Afrike… Pročitaj više »

istina boli
Gost
istina boli
4 mjeseci prije
Reply to  Sparkling

napisao sam da pises gluposti, ne iz razloga sto si upucen u pomorstvo, to se vidjelo odmah iz prvog komentara da nisi neznalica, vec zato sto negiras cinjenicu da je to namjerno odigrano, i onda dodatno sjebes stvar pa pljujes sa nekakvim tlacenjima i teorijama zavjere. cim spominjes teorije, znaci… Pročitaj više »

Sparkling
Gost
Sparkling
4 mjeseci prije
Reply to  istina boli

Oprosti, nisam raspoložen razuvjeriti ni dokazivati nešto u što ćeš se uvjeriti uskoro. A to je da tvoja teorija o namjernom zatvaranju kanala ne drži vodu. To što se dogodilo ovom brodu, to su neki stručnjaci već dugi niz godina upozoravali da se može dogoditi. I zbog toga se je… Pročitaj više »

istina boli
Gost
istina boli
4 mjeseci prije
Reply to  Sparkling

nema nikakvih problema. sve stima sto pises o potrebama prosirenja kanala, bilo je o tome rijeci i po medijima, ali kao sto rekoh, gorivo koje vec 5 puta poskupljuje zbog baberoge, i plin koji sam naveo, trebao bi biti dovoljan pokazatelj da tvoja teorija, dapace, ne drzi vodu. vidis i… Pročitaj više »

obmdrngbiuneriubgtne
Gost
obmdrngbiuneriubgtne
4 mjeseci prije
Reply to  istina boli

+

fjveijfviendiuvewidn
Gost
fjveijfviendiuvewidn
4 mjeseci prije
Reply to  istina boli

+, slučajnosti ne postoje, oni koji vode kanal imaju izračun tih slučajnosti koje žele izbjeći i sad im kao kriv vjetar, jest, onaj iz Palestine.

istina boli
Gost
istina boli
4 mjeseci prije

tako je stari moj, covjek spava svoj san i zato sto je 40 oplovio suezom smatra da solimo pamet okolo sa nekakvim tamo zavjerama. a sve jasno ko dan, kristalno cisto………….

Legendarni Grk
Gost
Legendarni Grk
4 mjeseci prije
Reply to  Legendarni Grk

Komentar s Facebooka: “Sve je jasno Židocionisti sada s ovim dalje uništavaju svjetsku ekonomiju, El Sisi je njihov igrač. Da je Egipat uređena država, zaplijenila bi brod i početa istragu tko je kriv da se nasukao, ali El Sisi je kriptožidov i njihov igrač. Zato su ubili Morsija – sve… Pročitaj više »

Blaza
Gost
Blaza
4 mjeseci prije
Reply to  Legendarni Grk

Pa da, nestašicu hrane su najavili za drugo tromjesečje o.g.

fjveijfviendiuvewidn
Gost
fjveijfviendiuvewidn
4 mjeseci prije
Reply to  Legendarni Grk

Smrdi do neba, više vjerujem u namjernu radnju nego udar vjetra iako ovo potonje jeste opasno u uskom prostoru.

Barba
Gost
Barba
4 mjeseci prije

Digresija. Kad vidim ime Utrecht, sjetim se fabrike za proizvodnju ničega iz Niodaklevaca. Eto. (:

Iva
Gost
Iva
4 mjeseci prije
Reply to  Barba

+

.....
Gost
.....
4 mjeseci prije

da li to znaci da djeluje na gmo parazite morgelonse?

Malomorgen
Gost
Malomorgen
4 mjeseci prije
Reply to  .....

da…. na piccajzle

... .. .
Gost
... .. .
4 mjeseci prije

dobar tekst

ž12579ghzrtgfghtzuoš
Gost
ž12579ghzrtgfghtzuoš
4 mjeseci prije

glođi karu u sendviču

fikser
Gost
fikser
4 mjeseci prije

I ti sa njim

Coca Corona
Gost
Coca Corona
4 mjeseci prije

OPET GALAMIŠ.

... ....
Gost
... ....
4 mjeseci prije

Znam za primjer starije osobe. Dr preko telefona prepiše sumamed, koji naravno ne učini ništa, ništa drugo dr neće da poduzme prije TESTA, koji je bio zakazan tek za 7 dana. Niti da vidi čovjeka. Dotle se pati sinko (koliki su umrli čekajući??). I nakon testa problemi ne nestaju, visoka… Pročitaj više »

mario
Gost
mario
4 mjeseci prije
Reply to  ... ....

Ma kakvi to ne postoji, to je mala girpica, kako tvrde tu.

Lucija, prva
Gost
Lucija, prva
4 mjeseci prije
Reply to  mario

Za 90% jest.

Lucija, prva
Gost
Lucija, prva
4 mjeseci prije
Reply to  ... ....

Klasika. Kortikosteroid. “Methylprednisolone (Depo-Medrol, Medrol, Solu-Medrol) is a synthetic glucocorticoid, primarily prescribed for its anti-inflammatory and immunosuppressive effects.[2][3][4] It is either used at low doses for chronic illnesses or used concomitantly at high doses during acute flares. Methylprednisolone and its derivatives can be administered orally or parenterally.” To je sad… Pročitaj više »

Mali Mujica
Gost
Mali Mujica
4 mjeseci prije

Čuo sam da se von Anemični već godinama, još od Briselskih dana liječi sa uguzometinom.

xxx
Gost
xxx
4 mjeseci prije

Cjepivo za sada jedino dokazao djeluje protiv covida.

*Bilješke
Covid komentari po danu portal Logično.Com :
5 komentara – Sendvič
8 komentara – Hamburger
10 komentara – Sendvič + sok

JumpingJackFlash
Gost
JumpingJackFlash
4 mjeseci prije
Reply to  xxx

xxx “Cjepivo za sada jedino dokazao djeluje protiv covida.” Dokazao: akademik prof. dr. primarijus Bill Gates, najveći zapadni stručnjak za pandemiju i medicinu uopće (i budući Nobelovac iz područja medicine za stručne studije tipa “koliko se prosječna američka Mary zapravo razumije u krivi džojstik”…) Ako se ne varam, svi “stručnjaci”… Pročitaj više »

rimtu
Member
Famed Member
rimtu
4 mjeseci prije

Sarkastičan je.

Ришона Вилон
Member
Ришона Вилон
4 mjeseci prije

BlackRock берет Америку за горло Особенно выделяется «большая тройка»: Vanguard Group, Inc., BlackRock и State Street. Каждая из них представляет собой финансовый холдинг с большим количеством дочерних и внучатых структур, зарегистрированных в США и за рубежом. На конец 2020 года BlackRock, Vanguard и State Street управляли совокупными активами на сумму в 15 триллионов долларов, что эквивалентно более… Pročitaj više »

fjveijfviendiuvewidn
Gost
fjveijfviendiuvewidn
4 mjeseci prije

+

Starina
Gost
Starina
4 mjeseci prije

To što ivermektin i hidroksiklorokin djeluju najbolje za bolest nazvanu Covid 19 jasno znači da bacaju parazite na čovječanstvo. Oba lijeka su antiparazitni. Naravno to je i jedino moguće trovanje ljudi jer virus nije živi organizam i ne može prenosit nikakve bolesti. Još bolji su potpuno prirodni pripravci, eterična ulja… Pročitaj više »

... .. .
Gost
... .. .
4 mjeseci prije
Reply to  Starina

link na video?

ima jezivih stvari na state ot the nation

Starina
Gost
Starina
4 mjeseci prije
Reply to  ... .. .

Ne mogu staviti link. Ima na Telegram kanalu @corona_infokanaI_bmg

Lucija, prva
Gost
Lucija, prva
4 mjeseci prije
Reply to  Starina

Suzdržite se.
Jest živ. Ima gene i razmnožava se. Ali u stanici.
Jasno je da se ne radi SAMO o ovom virusu.
Već sam pisala.

rimtu
Member
Famed Member
rimtu
4 mjeseci prije
Reply to  Lucija, prva

Suzdrži se ti svojeg gn0jenja.
Pokazala si podkapacitiranost većinom svojih upisa.

Lucija, prva
Gost
Lucija, prva
4 mjeseci prije
Reply to  rimtu

Ti si obični bezveznjak.
I još si ponešto…

I svjestan si toga. 😛

Mora biti da su to gadne spoznaje.
Vidiš da 💩 znaš o bilo čemu…

Od čega vi takvi živite?

JumpingJackFlash
Gost
JumpingJackFlash
4 mjeseci prije
Reply to  rimtu

rimtu
U ovom slučaju gnojiš samo Ti i to kao cijela farma krava.
Ne znam što Ti treba to sranje?

rimtu
Member
Famed Member
rimtu
4 mjeseci prije

Pa ja isto tako ne znam što nekome treba sr4nje promoviranja lažnog narativa. “Virus” je živ, ma kako da ne. I razmnožava se, ali samo u stanici, nigdje drugdje… ko papagaji ste, koronotalibani. Kaj se svi moramo slagat sa “teorijom klica”, uz dostupan materijal koji ju potpuno pobija? Iz osobnog… Pročitaj više »

DekonstrukcijaPuding
Gost
DekonstrukcijaPuding
4 mjeseci prije
Reply to  rimtu

ttps://blog.nomorefakenews.com/2021/03/25/rejecting-rockefeller-germ-theory-once-and-for-all/

Coca Corona
Gost
Coca Corona
4 mjeseci prije
Reply to  rimtu

+čina

fjveijfviendiuvewidn
Gost
fjveijfviendiuvewidn
4 mjeseci prije
Reply to  Starina

+

CAN
Gost
CAN
4 mjeseci prije
Reply to  Starina

Which cancers are associated with exposure to ethylene oxide? Lymphoma and leukemia are the cancers most frequently reported to be associated with occupational exposure to ethylene oxide. Stomach and breast cancers may also be associated with ethylene oxide exposure. A porast obojlelih od Leukemije je u porastu od kompjutorizacije svakako -da je danas leukemija kod dijece i… Pročitaj više »

Max
Member
Max
4 mjeseci prije

Zato što liječi zato ga žele. Njima je u interesu da se kaos nastavi. Isto je i s azitromicinom (Sumamed) i hidroksilklorokininom.

Kos
Member
Member
Kos
4 mjeseci prije

225. SMRT MOG SINA MUAMMARA GADDAFIJA Četvrtak, 20. listopada 2011., 15:15h Moja predraga kćeri, sada će biti uklonjena svaka preostala sumnja koju si povremeno mogla imati u vezi Mojih Presvetih Riječi. Otkrivam proročanstva kako bih dokazao svijetu da se Ja, Isus Krist, Spasitelj čovječanstva, obraćam Mojoj djeci u ovom trenutku.… Pročitaj više »

Kos
Member
Member
Kos
4 mjeseci prije
Reply to  Kos

WW3 is ahead, USA and EU fall, war will be short and nukes will be used. Antichrist emerges into war as the peacemaker and he is someone from the east. Do not take the chip(mark of the beast) for it will mean hell if taken(and not in the ‘state of… Pročitaj više »

ZAGREPCANKA
Gost
ZAGREPCANKA
4 mjeseci prije

Uvijek pozorno čitati tekst, inače čovjek ispadne bedak!

” Ivermektin je supstanca otkrivena 1975. godine, čija je primarna upotreba liječenje parazitskih infekcija. Uspješno je upotrebljavan u Africi protiv niza parazitskih oboljenja, zbog čega je otkriće Ivermektina 2015. nagrađen Nobelovom nagradom za medicinu. “

Malomorgen
Gost
Malomorgen
4 mjeseci prije

sledeči tjedan ema EU…. potvrđuje sputnik

Lucija, prva
Gost
Lucija, prva
4 mjeseci prije

Ja za taj Ivermektin znam od proljeća.
Ovdje se uglavnom pisalo o klorokinu.
Ima i neš’ treće…to je Trump uzimao, ali je, pored Remdesvira (kojeg je navodno dobio), i koktela antitijela – zanemareno.

Lucija, prva
Gost
Lucija, prva
4 mjeseci prije

Evo malo za one koji misle da medicina ne napreduje… Doduše, ako nemaš love, svejedno ti je. : Kvantna medicina “Svaka bolest ima četiri faze. Prva je poremećaj elektromagnetnog polja u ćeliji, druga je poremećaj informacija između ćelija, treća je biohemijska faza, a to je kada izvadimo krv i vidimo… Pročitaj više »

fjveijfviendiuvewidn
Gost
fjveijfviendiuvewidn
4 mjeseci prije
Reply to  Lucija, prva

“Prva je poremećaj elektromagnetnog polja u ćeliji, druga je poremećaj informacija između ćelija” a to sve poremete konstantim elektromagnetnim zračenjem, trovanjem kemikalijama koje neke služe kao antene i risiveri i transmiteri u organizmu.

CAN
Gost
CAN
4 mjeseci prije

Kratko i nemože jasnije.
Trovanje s malim bočicama…malom dozom.

fjveijfviendiuvewidn
Gost
fjveijfviendiuvewidn
4 mjeseci prije

+

Bosanac
Gost
Bosanac
4 mjeseci prije

Trebamo napravit kolektivnu tuzbu protiv googla, jer je saucesnik u ubijanju ljudi cov-19 cinom sprecavanja vrijednih informacija da dospiju do javnosti. Uzet mu jedno 500 milijardi odstete i sve mu sefove poslat na stolicu na struju.

Arcibald Rajs
Gost
Arcibald Rajs
4 mjeseci prije

Skrenuću pažnju na jednu zanemarenu stvar kod Ivermektina. Da li se iko od vas zapitao kako ANTIPARAZITSKI lek leči virus!? Ja jesam i prvo logično mi je bilo da potražim na kojeg to parazita može da utiče Ivermektin a da ima veze sa upalom pluća! Naišao sam na samo jednog… Pročitaj više »

obmdrngbiuneriubgtne
Gost
obmdrngbiuneriubgtne
4 mjeseci prije
Reply to  Arcibald Rajs

+

Coca Corona
Gost
Coca Corona
4 mjeseci prije

Plusčina

Lare
Gost
Lare
4 mjeseci prije

Da li iko zna gdje se može kupiti ovaj ivermektin???

POVEZANE VIJESTI

Izbornik