Ruski Su-35S i MiG-31BM presreli američki izviđački avion iznad Japanskog mora

RC-135
26 komentara

Ruski radari su otkrili izviđački avion u međunarodnom vazdušnom prostoru iznad neutralnih voda Japanskog mora. Avion se kretao prema ruskom vazdušnom prostoru.

Ruski borbeni avioni iz sastava istočnog vojnog okruga poslati su da presretnu američki izviđački avion iznad Japanskog mora, saopćilo je u subotu rusko Ministarstvo odbrane.

“Suhoj Su-35S i MiG-31BM iz dežurnih snaga Istočnog vojnog okruga poletjeli su kako bi identifikovali i presreli cilj u vazduhu. Nakon što su se približili cilju, identifikovali su ga kao RC-135 strateški izviđački avion američkih vazduhoplovnih snaga “, saopštilo je ministarstvo dodajući da su borbeni avioni sa sigurne udaljenosti pratili špijunsku letjelicu.

Ministarstvo odbrane je naglasilo da su se nakon obavljenog zadatka ruski borbeni avioni vratili u svoju matičnu vazdušnu bazu.

“Svi letovi ruskih vazduhoplovnih snaga odvijaju se u strogom skladu sa međunarodnim propisima”, dodalo je Ministarstvo odbrane Rusije.

Boeing RC-135VMiG-31SU 35
Pretplatiti se
Obavijesti o
26 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
tabula
3 godine prije

Po običaju, ovih dana se očekuje izjava glasnogovornika pentagona da su dva ruska borbena aviona: Suhoj Su-35S i MiG-31BM, vrlo neprofesionalno presrela njihov avion koji je letio u međunarodnom prostoru, daleko od ruske granice…

Vilmo
3 godine prije

“Svi letovi ruskih vazduhoplovnih snaga odvijaju se u strogom skladu sa međunarodnim propisima”, dodalo je Ministarstvo odbrane Srbije.
Ministarstvo odbrane Srbije ????? Što ima Srbija sa Japanskim morem, američkim i ruskim zrakoplovima da daje ikakve izjave??

cibo
3 godine prije

To tzv. Japansko More je japansko koliko je i Crno More tursko.

Neko ime
3 godine prije

Redovni manevri… business as usual…sezona kiselih krastavaca i plandemije uzima svoj danak…osobito nedjeljom…

Max
3 godine prije

Ispravak draga redakcijo ;Ministarstvo obrane Rusije a ne Srbije. Hvala. A što se tiče teme pa i trebalo ih je presresti…

Admin
3 godine prije

Dragi naši komentatori,

Ispravili smo grešku, gdje smo Srbiju na par sati stavili u grupu velesila koje dijele lekcije. 🙂

Hvala još jednom, jer bez vas portal ne bi bio on što jeste.

Redakcija

Plavi
3 godine prije

Jaoo.. koja vijest…presresti izviđački avion u međunarodnom zračnom prostoru. Jesu li mu staviili soli na rep..ha ha..

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI