HITNO: Srušen izraelski F-16 nakon napada na iranski dron u Siriji (Uživo)

Izraelski F16
126 komentara

Tvrdeći da iranski dron letom iznad Sirije krši izraelski zračni prostor, izraelska vojska je srušila dron prije bombardiranja iranskih ciljeva u Siriji. Sirijske snage su reagirale otvaranjem vatre protiv izraelskih zračnih snaga.



09:36 – Evo kako izgleda S-125 kojim je srušen izraelski borbeni zrakoplov F-16

Pechora 2M
FOTO: Sistem Pechora-2M

08:58 – Izraelski inspektori na mjestu oborenog borbenog zrakoplova F-16 pokušavaju potvrditi da se radi sirijskom S-125 protuzračnom oružju.


08:56 – Uzbuna i na visoravni Golan – javlja Izrael


08:50

Sirijska vojska tvrdi da je pogođeno više zrakoplova, dok Izrael priznaje pad samo jednog borbenog zrakoplova F-16.


08:45

Tijekom zadnjih godina konflikta u Siriji, Izrael je izvršio preko 100 napada na sirijski teritorij, koristeći borbene zrakoplove i projektile, kako bi uništio mete na zemlji. Izrael tvrdi da se radi o legitimnim metama koje ugrožavaju sâm Izrael. Cilj je sprječiti Siriju da dođe u posjed naprednog oružja.


08:37

U izraelskom napadu sirijska zračna obrana tvrdi da je pogodila najmanje jedan izraelski borbeni zrakoplov F-16 koji se srušio u sjevernom dijelu Izrael, a što potvrđuju fotografije izraelske vojske.

FOTO: Raketa 5v27 za sistem S-125

08:30

Izraelski mediji prenose snimke srušenog zrakoplova. Napadi se nastavljaju. SANA (Sirijska novinska agencija) javlja da se radi o agresiji.

08:20

Sirijska vojska javlja da je došlo do drugog napada i da je sirijska protuzračna obrana uspješno djelovala. Izrael je izvršio novi napad blisku Damaska, javlja sirijska televizija.


S-125 NEVA
FOTO: Ilustracija, S-125 NEVA

Izraelska vojska priopćila je kako je u subotu presrela iranski drone koje je uzletio iz Sirije. “Iranske trupe” u Siriji su se ponašale agresivno”, dodaje zapovjedništvo izraelskih obrambenih snaga bez preciznijih detalja.

“Borbeni helikopter uspješno je presreo iranski dron koji je poletio iz Sirije i infiltrirao se nad Izraelom. Dron je odmah uočen od sustava protuzračne obrane i praćen je do njegova presretanja”, izjavile su IDF u priopćenju kojeg je citirao Reuters.

Izraelsko zapovjedništvo obrambenih snaga također je izjavila da je jedan od borbenih izraelskih zrakoplova F-16 pogođen sirijskim S-125. Zrakoplov se srušio na izraelski teritorij, a pilot i navigator uspjeli su se izbaciti i sada su na sigurnom.

Pretplatiti se
Obavijesti o
126 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
igi
6 godine prije

….hebiga pitanje svih pitanja je što su ovi u damasku dobili da su u mogućnosti da sruše židovski aeroplan napunjenog elektronikom iz silicijske doline….kako je uopće moguće da sovjetska tehnika sruši zrakoplov za 21 st. …ili je to upozorenje cionistima – oko za oko zub za zub….vi nama suhoj mi vama f 16….nema više nedodirljivih…..eh da mi je sada biti na ulicama palestinskih gradova i skupa s njima plakati od sreće….inače otvorim RT – oboren f 16…..otvorin CNN – ništa..otvorin N1 – ništa….otvorin al laziru – ništa,,,otvorin hrvatske portale ništa….jedino BBC pokazuje muda te objavi bez depeše il pentagona.

Ive
6 godine prije

Eto docekasmo i taj dan da Izabranima avioni padaju, ocito medi dojadilo vise!

PPP
6 godine prije

Evo i Izrael je priznao da je srušen F-16.

Majk Majers
6 godine prije

Upravo ono sta san nedavno pisa, nakon pada SU-25-dat sirijcima PZO koji moze ovo napravit, pa se poslin cudit:”odakle im”
Oboris jednoga ka upozorenje da se moze i da se oce.

čitalac
6 godine prije

Je li počelo “final countdawn” ?

Majk Majers
6 godine prije

Sad ce ovu oborenu F16-icu Israelci zalipit i prodat ga glupindi i anemicnom pod “polovni” u dobrom stanju.

nekoime
6 godine prije

Kako se usuđuju. Odmah ii optužiti za antisemitizam i negiranje holokausta.

Petar Veliki
6 godine prije

Biče toga još. Izraelci točno znaju da jim teče voda u grlo sa svih mogučih strana. Ni amerikancima nije lako gledat Turke pred sobom i Iran za sobom. Rat u Siriji je direktan rat protiv Rusije što su Rusi više puta dali do znanja svojim zapadnim partnerima. Lepo su oni govorili: Nemojte prelazit tu crvenu liniju. Šta češ kad Ruse niko ne čuje dok ovi ne parkiraju celu svoju vojsku u Berlinu. Ovih dana za ruse ni Tel Aviv nije baš daleko. 🙂

Danilo
6 godine prije

Do sada se ISIL nije nikada izjašnjavao o Izraelu. Jesu li neprijatelji ili nisu.

Hash
6 godine prije

Sve čestitke sirijskoj pvo.
I još više uspjeha u budućnosti.
Ovo treba proslaviti.
Na zdravlje svim dobronamjernim!

Alen
6 godine prije

Taman zabava uz vikend.. Kokice u ruke..

igi
6 godine prije

…neka samo zvijer otkrije sebe tako da nakon što rusija uđe u kijev ne bi cionisti mogli govoriti o rušenju nekog međunarodnog poretka koji inače od bombardiranja jugoslavije i libije ne postoji.

Ive
6 godine prije

Bravo Sirija, samo naprijed sidajte te fashiste izraelske,

Kristof
6 godine prije

Ne postoji nikakav sustav zvan “DCA” u sirijskom ili (post)sovjetskom raketnom naoružanju. Najvjerojatnije ste preuzeli francusku kraticu DCA = Defense Contre Aerienne (protuzračna obrana)
Inače po do sad objavljenim fotkama, najvjerojatnije se radi o sustavu S-125 Pečora.

m.ivanisevic
6 godine prije

Židovi dobili po tamburi. Vrijeme je da ih se spusti na zemlju. ?

maus
6 godine prije

Tu je rusima i saveznicima najveci problem topnistvo i raketiranje, izraelci to pametno prljavo rade s svoga teritorija cime neutraliziraju akciju. jedini nacin da to uguse je bombandiranje ili raketiranje sto bi izraelci uz dobar PR okarektizirali kao cin agresije nicim izazvan, cin rata. Mislim da Rusi ako hoce dobiti ovaj rat moraju kupiti i dati brda i doline jednoj od clanica NATO pakta da njhove mirovne snage ljudstvo koriste kao stit “mirovnjaci” jer NATO PROTIV NATA clanica izbjegava sukobe jer bi se isti urusio podjelio kao rimsko carstvo. Izraelci ce do zadnje igrati prljavo i do zadnje koristiti Holokaost, patnju i izigravati pacenike, Rusi moraju igrati pametno.

basso
6 godine prije

Konacno,dobra vijest.

Weteran
6 godine prije

Ulozi se dižu !?
Sve ima granicu, čak i višeslojna veza Moskve i Izraela.

onaj najgl.....veći Dalton
6 godine prije

Malo čudno. Kakva je to modernizacija S-125 Pečore napravljena da bi mogla ovako potkačiti F-16, a navodno i jedan F-15. Ima tu još nekih nepoznatih detalja.

mmm
6 godine prije

izgleda da je asad izgubio zivce s obzirom da mu se drzava raspala na nekoliko manjih, a njemu nije ostalo niti 40% drzave od prije rata.sad slijedi neprekidno raketiranje po irancima oko damaska

trumba
6 godine prije

Zanimljivo, svi zapadni mediji šute.
Izgleda da još nije podijeljena “službena copy-paste naracija”.
.
Jebiga, gadno je Sirijcima sad oko Damaska, ovi na njih bacaju sve šta mogu, nešto su raketa i oborili sa svojim PZO-m, ali dosta toga je i pogodilo svoj cilj.

17 novembar
6 godine prije

svaka cast sirijskoj pvo za obaranje aviona . koja sa starim sistemima uspjeva da obori avion. dok rusija sa famoznim sistemima nema muda da identifikuje a kamoli da obori bilo sta. ovo obaranje ce posluziti izraelu da pojaca napade na siriju

Baba Vanga
6 godine prije

Izabrana je Subota poslije zatvaranja berzi,ako dodje do eskalacije sukoba u ponedeljak berze padaju kao lude pa ko ima ulozen novac na berzama hitno neka ga povuce??

fenix
6 godine prije

Osveta za SU 25. Gdje su oni koji su govorili da Rusi sve presute Rusi uvjek odgovore.

fenix
6 godine prije

Sad ce Amerikanci da dignu F 35 aaa da zaboravo sam on nemoze da leti.

Tomica
6 godine prije

Ovo Izrael nece presutjeti. Treba biti jako oprezan, narocito u i okolo Damaska. Koliko se sjecam sirijski pzo je uvezan sa ruskim pa ne bi trebalo biti problem ni pracenje ni gadjanje. Izraelski zrakoplovi su uvijek djelovali izvan Sirije pa ih nisu rusili. Izgleda da su ovaj put napravili gresku.

onaj najgl.....veći Dalton
6 godine prije

Srbi su ga srušili sa Nevom ili Kubom, ne sjećam se više. Ipak je ovo druga situacija. Vrhunski avioni, dodatno modificirani, sa vrhunski obučenim i iskusnim posadama. Izrael priznao obaranje. Odmah poslali ekipu da ispita slučaj. Sve suprotno dosadašnjoj praksi. Meni i dalje nešto fali u ovoj priči.

Georgij Žukov
6 godine prije

Ovo je srusio S 400 kakve neve kakvi bakraci 🙂

Oko
6 godine prije

“Evo kako izgleda s-125 kojim je srusen Izraelski f-16” – Ne izgleda tako

cocco
6 godine prije

izraelci popizdili. ubiše sad puru u njima.

Ivo
6 godine prije

Direktni sukob dolazi ipak i ranije no što se očekivalo. U narednim danima vidjeti ćemo koliko dobro su Rusi opremili i povezali Sirijski PVO sustav i da li će zionistički psihopate uspjeti poravnati isti sa zemljom. Kao i ameri, čifuti igraju na kartu nedodirljivosti i božanskog statusa, tako da njihovi avioni NIKAD ne bivaju pogođeni od uvijek inferiornog neprijatelja, i eventualno padaju zbog tehničkog kvara ili isteka garancije. Ako se sad javno ustanovi da im je avion ipak srušen Sirijskim/Ruskim PA sustavom (i to baš neposredno pred prodaju lijepoj našoj), moraju pokrenuti odmazdu božanskih razmjera. Zato vjerovatno slijede masovni napadi zio-psihopata na Siriju u narednim satima i danima, u što će se vjerovatno (sigurno) umiješati i izrahelski psi-čuvari, poznati još i kao ameri. Naravno, uvijek postoji i ono ali. A ono glasi: ukoliko zio-psihopate znaju da ne mogu pobijediti i da će od Rusko-Iransko-Sirijske koalicije dobiti još jače po zubima,… Čitaj više »

palermo
6 godine prije

Lijepa priča subotom!

forenzik
6 godine prije

izraelci ispituju tragove na avionu da vide da li su ih srusili rusi samo ih to zanima

palermo
6 godine prije

A samo kako će sada naš đeneral Matan Ugroza opravdati kupovinu “izraelskih” (platili su ih američki “porazni” obveznici) kanturina, kada se obaraju i novije berzije istog?

Ferdo
6 godine prije

Bravo !
Kapa dole za ovo. Hazari na aparatima.

Alen
6 godine prije

IDF “We are willing, prepared and capable to exact a heavy price from anyone that attacks us, however we are not looking to escalate the situation”

Gotovo za danas…

ja sam
6 godine prije

i corava koka ubode zrno

Juka
6 godine prije

idu se zidovi kurcit pa najebu..podrska slobodarskoj sirijskoj vojsci i slava majci Rusiji!

Georgij Žukov
6 godine prije

Ocekujem konacno i definitivno naredjenje vrhovne komande Ruske Federacije rusko zracnim svemirskim snagama , rusiti sve sto uleti u zracni prostor Sirije , prije toga obavijestiti sve medjunarodne institucije i zapadne partnere da od danas 15.00 h svaki neprijateljski ulet u zracni prostor Sirije kvalificira se kao gruba povreda ruskog zracnog prostora . Kompletnu rusku armiju podici na stupanj neposredne ugroze , pogotovo strateske bombardere , podmornice , posade S400 , iskandera , topolja , bulava i Vojevoda .
Tako bi to uradio Staljin .

Kažun
6 godine prije

F-16 was above al-Sukhnah, east of Palmyra when #Syrian air defence fired 15 missiles against F-16 and to intercepted Israeli missiles fired against the Syrian Army position. This also show that Syria Air Defence is abundantly spread and efficient

Jurišić maja
6 godine prije

Bravo za siriju

X3M
6 godine prije

Cujem nekakvu pricu da je i Turcima helikopter nasilno prizemljen … ??

Neciji prijatelji su srusli Rusku letjelicu …
Nedugo nakon toga necije dvije su pale …

Slucajnost ???????

Zvrk
6 godine prije

izraelci inače ne potvrđuju ovo tek tako. npr. za brojne oborene avione kad su imali invaziju u libanonu i u jomkipurskom ratu je i danas tabu tema. ovo je psihološki strašan udarac njima.

Dario
6 godine prije

We always told you on this page not to mistake patience with weakness, and not to mistake ability with choice. We will not get “trigger happy” with details, its us who always tell you to stick to official statements when the case is about engaging foreign sides. Thus and in the absence of an official statement from the General Command of the Syrian Military, we are in no liberty to discuss or share any further details but we can make the whole picture clear. Last night and early this morning, SyAAD effectively imposed a no-fly zone over Southern Syria, Southern Lebanon and even Northern Occupied Palestine to a certain extent. After foiling their attack, a confirmed downing of an F-16I and hitting at least another F-15I which made an emergency landing; Zionists attempted to attack SyAAD locations in Southern Syria using Stand-Off missiles without getting close to even their Northern… Čitaj više »

Roro
6 godine prije

prdnu i F15 koliko se cuje…

karantanac
6 godine prije

Ova S-125 ili modifikovana neva je ušla u istoriju što je prva i za sada jedina srušila ponos američke vazduhoplovne tehnike F-117 nad Sremom 1999, a sada ponovo ona obara prvi izraelski avion nad Sirijom ! Bravo!!!

ja sam
6 godine prije

oborili jedan avion, pa i corava koka ubode zrno. a ovi im u dvoristu………

Terrorists Shell Central Damascus Killing Two People.

The shelling is one of many recent cases of terrorists’ attacks on Damascus. Earlier in the week, an office of the Russian trade mission in Syria and points where humanitarian aid collected by the Russian religious communities was distributed, came under terrorists’ mortar fire.

Zadranin
6 godine prije

Kažu Izraelci da se šiitski borci i
Hezbollahovi borci mogu prerušiti u Sirijce, pa ih zato treba gađati prije nego što se preruše. Jel to nešto u vezi s tim što su sad maškare u điru?
A možete se i vi Izraelci prerušit nazad u Izraelce, pošto ste dosad bili prerušeni u sirijsku ” modernu oporbu”, i u borce iz ISILA i kojekakvih raznih terorističkih grupa heba vam pas matere.

davor
6 godine prije

Ovo je najljepši rođendanski dar u mom životu…HVALA VAM,POŠTOVANI PREDSJEDNIČE AL-ASSAD !!!

davor
6 godine prije

Inače Talijani su javili da je jedan od pilota preminuo u bolnici…….

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI

Nije pronađen nijedan rezultat.