Sukob u Ukrajini mogao bi trajati do 2030.

Ukrajinska vojska
35 komentara

Sukob u Ukrajini mogao bi trajati do 2030. godine, a Zapad je kriv što ga čini globalnim, a ne lokalnim po prirodi, rekao je mađarski premijer Viktor Orban, prenosi američka državna televizija Radio Slobodna Evropa

Orban je navodno prije nedjelju dana govorio na događaju iza zatvorenih vrata u kojem je bila uključena njegova vladajuća stranka Fidesz, čiji detalji sada cure u medije.

Mađarski lider je navodno rekao svojim pristalicama da vjeruje da bi Ukrajina mogla na kraju izgubiti između jedne trećine i polovine svoje teritorije zbog sukoba s Rusijom, javio je u petak RSE, pozivajući se na učesnike sastanka u selu Kotče u septembru.

Borbe između Moskve i Kijeva – koje pomažu SAD, EU i neke druge zemlje – mogle bi se nastaviti do 2030. godine, navodno je upozorio Orban. Kriza u Ukrajini počela je kao lokalni sukob, ali je umiješanost Zapada pretvorila u globalnu stvar, rekao je premijer.

Prema izvještaju, Orban se ponovo obrušio na sankcije EU uvedene Rusiji zbog njene vojne operacije u Ukrajini, rekavši da je blok sam sebi pucao u nogu tim ivičnjacima.

Energetska kriza, koja je nastala kao rezultat tih ograničenja, mogla bi natjerati 40 posto evropske industrije da se zatvori ove zime, kako je navodno dodao.

U svom govoru mađarski lider je navodno otkrio i da se očekuje da će evropski lideri kasnije na jesen donijeti odluku o produženju sankcija za još šest mjeseci, insistirajući na tome da treba pokušati spriječiti to produženje.

Kako stvari sada idu, evrozona i sama EU mogli bi da prestanu da postoje do 2030. godine, rekao je Orban.

Mađarska je ostala relativno neutralna od izbijanja borbi u Ukrajini krajem februara. Odbila je da pošalje oružje Kijevu i dosljedno je kritikovala sankcije EU Moskvi. Budimpešta, koja je u velikoj mjeri ovisna o ruskoj energetici, također je uspjela da ispregovara za sebe izuzeće od zabrane ruske nafte u cijelom bloku.

Ranije ovog mjeseca, Mikulas Bek, ministar evropskih poslova Češke Republike, koja sada predsjedava Vijećem EU, upozorio je da bi stav Mađarske prema Rusiji teoretski mogao završiti njenim izlaskom iz bloka.

euOrbanrusijaukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
35 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Tupko Glupko
1 godina prije

Uskoro će se Mađarskoj pridružiti još članica kada krene prava recesija, ovo što imamo sada je tek zagrijavanje.

Ušteđevine gube naglo vrijednost, plaće ne rastu, kamate na štednju praktično ne postoje, ulaganje u dionice prerizično, a troškovi života rastu drastično, slijede i masovni otkazi.

Zima će odraditi svoje.

Bongo
1 godina prije

To moraš dobro sjeban u glavu da si napraviš neprijatelja od onog koji ti isporučuje energente i nabiš mu sankcije, a zapravo nabiš sankcije vlastitim građanima, to je nešto nevjerojatno. Osim ako sve nije izrežirano za osiromašenje i porobljavanje građanstva- lažna pandemija, brutalna inflacija i rat. Sve je to dobro za osiromašenje stanovništva a i za smanjenje popilacije, za to je rat npr.najbolji.

Krim
1 godina prije

U ime svjetskog mira trebalo je zadrzati stanje ” lokalnog sukoba”?
Ako orban krene po Vojvodinu i Rijeku, ima ceo svet da ćuti??,,

rade
1 godina prije

Rusima se ocigledno ne zuri da zavrse rat,cekaju da EU propadne,sto ce se ubrzo i dogoditi.

bruegel the elder
1 godina prije

The Triumph of Death – Pieter Bruegel the Elder…..malo pesimistično?

Zuzu
1 godina prije

Neki bi to svakako htjeli. Dok se u pozadini guraju kukci na tanjure, cjepiva koja liječe imaginarne bolesti, itd.

000
1 godina prije

Nekih 10 km do Lisicanska

Hum
1 godina prije

Oh kako prigodno. Baš se nekako poklapa s agendom 2030. Slučajno sasvim. Deset godina će nas ubijati besmislenim ratom, nakon kojeg ćemo biti goli i bosi. Orban još jedan u nizu glumaca…desničar koji je u ” sukobu” sa EU osim u glavnom programu. Tu je kompatibilan..

ANTIFAŠISTA
1 godina prije

To samo zato sto Rusi pokusavaju biti ne brutalni prema Slavenskoj braci, inace Rusi sa svojom tehnikom i tehnologijom to mogu rijesiti unutar tjedan dana, ali bi bilo mnogo poginulih i velika materijalna razaranja a Rusi to ne zele jer ne zele biti neprijatelji Ukrajinskom narodu kojega pod okupacijim drze Americki nacisti.

Japanac
1 godina prije

2030? Gdje sam ono čuo o toj godini… a da, na WEF forumu.

Kalle balle
1 godina prije

Radije Budimpesta nego kabala Brisel kao glavni grad. Orban je madjar pa evropljani. Litra dizela ca 1 euro. Sritan Bozic i Nova 2023 u krizi. Kriza koja je americi alat za siromasit eu.

Dok
1 godina prije

Rusko – američka svinjarija da se razjebe i unisti i tako imbecilna Eu…sve je to ista bagra

Vendetta
1 godina prije

pa naravno da je do 2030 kada i jedna i druga strana sudjeluju dobrovoljno u kreiranju nwo koji ce konacno biti objavljen 2030 nakon zavrsetka great reseta gdje car i ovaj svirac kurcom dobrovoljno i aktivno sudjeluju.

Za to vrijeme mase sa istocne strane dunava sline za carom a za zapadne za kurcosviracem, dok zima dolazi…..

Keki
1 godina prije

Nešto slično kao Bliski Istok samo nam tada mediji nisu govorili da se trebamo uzrujavati.

Otpornik
1 godina prije

Očito je da će ovaj svjetski rat (ww3) trajati 8 godina, duplo od “normalnih” 4 godine. ‘Ko preživi 2030. pričat će. Još da je znat koja će strana dobiti…

Max
1 godina prije

Amerima je u interesu da rat traje što dukje, Pa prodali su mlijune komada oružja.

Ringo10
1 godina prije

Ruska defanziva i pasivnost
Oni baš kao da čekaju zimu

Kobac
1 godina prije

Ko je kupio zemlju ili rezervisao unajmio kuću na selu nema šta da brine.Najviše će nastradati ovi u gradovima i oni sa kreditima za stan.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI