Šuti i radi – Što vrijedi za Hrvatsku, ne vrijedi za Francusku

GDPR
11 komentara

Predsjednica Nacionalnog povjerenstva za informatiku i slobode (CNIL)  Isabelle Falque-Pierrotin, uvjerava francuske tvrtke da će Povjerenstvo biti fleksibilno i nakon stupanja na snagu Europske Uredbe o zaštiti podataka.

„25. svibnja neće biti datum za početak kiše sankcija”, uvjerava Isabelle Falque-Pierrotin u online intervjuu objavljenom u nedjelju za dnevnik Les Echos.

„Mi ćemo nastaviti podupirati poduzeća dodatnih nekoliko mjeseci nakon stupanja na snagu Europske Uredbe o zaštiti osobnih podataka (GDPR). Veliki broj tvrtki još nije spreman, jer su zahtjevi previše teški i rigorozni”, dodaje direktorica CNIL-a.

“Naš cilj neće biti odmah kažnjavati kršenja novih obveza vezanih za RGPD tijekom 2018. godine. Nakon toga ćemo vidjeti”, završava Isabelle Falque-Pierrotin.

O čemu se radi?

Nova regulacija nametnuta svim članicama Europske unije, pokušava “napraviti red” u domenu zaštite osobnih podataka. Ona se odnosi na sva pravna lica i njihove kooperante bez obzira na lokaciju, uključujući i one izvan Europske unije, koji prikupljaju i koriste osobne podatke.

Hrvatska, kao i uvijek do sada, želi biti “primjer” time što će u potpunosti respektirati datume implementacije Uredbe EU, iako domaća pravna lica još nisu spremna, čime se dovode u vrlo nezgodnu situaciju. Predviđene kazne za ne usklađenost poslovanja s Uredbom EU su vrlo visoke i zasigurno će ugroziti mnoge.

Očito da ono što vrijedi za Hrvatsku, ne vrijedi za Francusku, a što direktorica CNIL-a Francuske ne krije, želeći zaštiti domaća poduzeća od birokracije u Briselu.

Komentare na prijedlog novog Zakona možete napisati na e-Savjetovanja

Pretplatiti se
Obavijesti o
11 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Jole
6 godine prije

Svašta. Postali smo pravi pokusni kunići. Podrepine svoje vrste.

čitatelj portala
6 godine prije

Ništa mi nije jasno iz ovoga članka, niti vidim povezanost naslova sa sadržajem.

Gordan
6 godine prije

Dakle ovaj zakon je losa stvar? Zato sto je EU ili ima i neki drugi razlog? Da li nas ovim porobljavaju ili ostecuju?

Nije ni meni nista jasno.

otpisani
6 godine prije

25, svibanj…?! …Ah da, to je samo da se Titin rođendan ne zaboravi 😉

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI

Nije pronađen nijedan rezultat.