Boeing obustavlja testiranje zrakoplova 777x nakon ‘problema’ tijekom završne provjere opterećenja

Boeing 777X
5 komentara

Boeing je obustavio testiranje na svom zrakoplovu 777x nakon što je njihov tim naišao na problem tijekom konačnog testiranja opterećenja, kada su, kako se izvještava, vrata eksplodirala. Ovaj problem dolazi uslijed smrtonosne kontroverze zrakoplova 737 MAX-a.

“Tijekom završnog testiranja opterećenja na statičkom ispitu zrakoplova 777X, tim je naišao na problem koji zahtijeva obustavu testa”, rekao je glasnogovornik Boeinga agenciji AFP.

Konačni testovi opterećenja zrakoplove podliježu “teretima i naporima  koji prelaze uobičajena operativna opterećenja”, a nadgledaju ih inspektori Federalne uprave za zrakoplovstvo (FAA) kao dio postupka certificiranja zrakoplova.

Izvor koji je upoznat s testiranjem rekao je kako su vrata eksplodirala tijekom ispitivanja, javljaju KOMO News i AFP.

“Događaj je pod istragom i tim radi na pronalaženju uzroka”, rekao je Boeing.

Zrakoplov 777X prvotno je trebao obaviti prvi testni let ovog ljeta, no odgođen je do 2020. zbog problema s General Electric motorom. Nije jasno hoće li najnoviji problem uzrokovati daljnje odgađanje testiranja.

Ovaj problem posljednji je udarac proizvođaču zrakoplova nakon što su u ožujku zrakoplovi 737 MAX globalno prizemljeni nakon dvije nesreće u kojima je poginulo 346 ljudi. Istraga je utvrdila kako su softver i senzori doprinijeli nesreći jer piloti nisu mogli kontrolirati zrakoplove. Ovog je tjedna Europska agencija za sigurnost zrakoplovne sigurnosti (EASA) rekla FAA-u da će morati provesti vlastite testove prije nego što odobri 737 MAX za ponovno letenje.

BoeingBoeing 777X
Pretplatiti se
Obavijesti o
5 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Ante
4 godine prije

Kada goleme troškove pokušavaju umanjiti sa lošim materijalom, pa na kraju imaju još veće troškove. Što ne kupa prava za proizvodnju ukrajinskog Antonov 225 oni su već sve izmislili? Ah da to bi u ovom stupnju razvoja sadašnjeg aviona bio još veći trošak, jer bi morali ispočetka sve izgraditi, plus tako bi vodstvo Boeinga priznalo poraz, porazila bi ih vlastita pohlepa. Inženjeri tu ne bili krvi. jer da Boeing vode inženjeri, ne bi bilo loših zrakoplova.

Kile
4 godine prije

Ovi više ni čačkalicu ne znaju napravit, očigledno propadanje

Stjepan
4 godine prije

Još jedan dokaz da privatni krupni kapital(isti) vodi u propast sve pa i sam sebe zbog pohlepe, arogancije i nestručnosti !!

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI