Jahači apokalipse već su svoje konje osedlali

Marina Dalic - Andrej Plenkovic - Boris Vujcic

Hrvatska država je na kraju 2019. bila dužna 297 milijarda kuna. Onda su slijedile godine planirane pandemije pri čemu su svi postupci država podređenih MMF-u i dolaru planirani i vođeni iz jednog centra.

Za taj projekt stvoren je virus u američkom vojnom laboratoriju, uredno je distribuiran po svijetu, godinama prije su patentirani mRNA pripravci koji će nakon odrađene medijske ofenzive širenja straha preko udruženih medijskih konglomerata  i ”narativa” donijeti vlasnicima projekta stotine milijarda dolara profita, a one koji su pohrlili uzeti taj pripravak ostaviti u riziku od zatajenja imunološkom sustava. Posljedice se ogledaju u izvještajima o višku smrtnosti diljem svijeta.

Hrvatska, kao nesuverena država, bez ovlasti nad kreacijom novca, nad vojskom, nad vanjskom politikom, nad unutarnjom politikom – samo je, kao što to i inače radi, slijedila upute iz briselskog centra, koji dakako nije originalni kreator kaosa u svijetu koji je nastupio od 2020.

Ove 2022. godine, ta vazalna država, mađarska potkolonija je dužna 354 milijarde kuna. Iz te brojke slijedi i zaključak: covid politika nas je koštala 57 milijarda kuna. Što dakako nije ukupni trošak, ostale troškove zbog viška smrtnosti, izgubljenih radnih sati, prilika, demotivacije stanovništva, izazivanja depresija će se kroz naredne godine zbrajati.

Država u ovakvom sustavu svoje dugove ne vraća. Sve što država vraća od dugova jesu kamate. Zato u državnom proračunu i nema stavke ”povrat duga”, ali ima ”plaćanje kamata na dug”. Razdruživanjem od Jugoslavije, Hrvatska je preuzela dug od 2,7 milijarda dolara. To je startna pozicija. Od tog dana, koji je i državni praznik, dug države stalno raste.

Zbog nepostojanja državnih ovlasti nad kreacijom novca (te ovlasti su se odrekli zastupnici u Hrvatskom Saboru), ne postoji ni jedan drugi državni suverenitet – u vođenju gospodarske politike, u strateškom promišljanju pa je jasno da sveukupnom politikom u državi gospodare vlasnici hrvatskog duga. Otud INA u rukama Mađara, bankarski sektor u rukama stranaca, kolonijalni turizam (u kojem jedna strana platforma za rezervaciju smještaja odnese 20 % prihoda bez jedne kune troška ili naplaćenog poreza), deindustrijalizacija zemlje, iseljavanje stanovništva i zamjena tog stanovništva Azijatima.

U takvim okolnostima, pravo je čudo kako je HEP ostao u državnom vlasništvu. Nije da nije započet proces razbijanja HEP-a na manje dijelove, nije da borgovska ekipa nije radila na prodaji HEP-a strancima. Kad nam je već ostalo vlasništvo nad HEP-om, nije nam dopuštena i vlastita energetska politika. Otud i prepuštanje ”obnovljivih izvora energije”, debelo subvencionirani kunama iscijeđenim iz džepova Hrvata, strancima i odabranim domaćim pouzdanicima u feudalnom ustroju ”moderne hrvatske države”.

Između 30 i 40 posto struje, Hrvatska uvozi. Ne proizvodi dovoljno za svoje potrebe i upravo toliko je izložena ”tržištu” na kojem cijenu struje određuje netko drugi, kao što imamo priliku vidjeti. Da je HEP-u i državi ostavljena sloboda gospodarenja elektroenergetikom, davno bi HEP izgradio nove termoelektrane, hidroelektrane i iskoristio činjenicu ubrzanog rasta potrošnje struje u Europi pa vratio kredite profitima iz izvoza struje. Pritom bi država uvijek imala na raspolaganju mogućnost prodaje struje stanovništvu i industriji po cijeni minimalno većoj od proizvođačke.

Cijenu  struje ”kreira tržište”? Neće biti. Nema tržišta. Ima samo EU direktiva: cijena kWh se određuje u EU po cijeni najskupljeg kWh (proizvođačka cijena iz HE nije ista kao i iz NE, kao i iz vjetro i fotonaponskih elektrana), a to je danas kWh iz termoelektrana na plinski pogon. Odnosno, cijena struje je vezana za cijenu plina. Plinska kravata oko EU vrata se tako zateže po želji psihopata koji upravljaju EU.

Hrvatska je do kraja devedesetih proizvodila 100 posto svojih potreba za plinom. Tad je crpila više plina, a imala manje potrošača. Da katastrofalnim (po Hrvatsku, idealnim za Italiju) ugovorom s talijanskim ENI-jem po kojem je zajedničko ulaganje u plinska polja u Sjevernom Jadranu Talijanima otplaćivano plinom po fiksnim i preniskim cijenama plina otpravljenog u Italiju, a ne povratom novca, vjerojatno bi danas Hrvatska proizvodila znatno više od sadašnjih 30 posto plina  od ukupne potrošnje.

Ta pljačkaška priča je na razini ove priče o predaji nafte iz Slavonije Mađarima, uz enormne štete po državu. Na te priče se nitko ne osvrće zato što pravosudni sustav nije postavljen za zaštitu interesa naroda i države, nego za zaštitu vjerovničkih interesa, onih koji u stvarnosti upravljaju svim hrvatskim politikama. Mađari su tako nagradili guvernera Vujčića s 500 000 kuna za usluge, a bahatog tć ladovinom u Hrvatskoj narodnoj banci neto plaćom od cca 100 000 kuna mjesečno.

Kao i svake godine, i ove se najavljuje vruća politička jesen kako bi se tresla brda, a iz njih ne bi istjerao ni miš. Oni pametniji najavljuju hladnu jesen. Kako god je planirana covid pljačka, tako je planirana i ova energetska pljačka stanovništva i cijelih država preko cijena plina, nafte i električne struje. Feudalci se rugaju stanovništvu očito i javno.

Neki su tek perverzni u ruganju pa pozivaju na oblačenje džempera, tuširanje u hladnoj vodi, drugi su suptilniji pa govore o pomoći države poduzetnicima usljed povećanja troškova struje i plina. Covid scenarij, ovog puta kao ”prevladavanje energetske krize” je isti – slijedi pomor malog i srednjeg poduzetništva koji na kraju rezultira većim državnim dugom, odnosno većom kontrolom nad resursima države, njenim vodama, morem i kopnom. Mantre o globalnom zatopljenju, u trenutku koji prethodi globalnom zahlađenju, a koje kreatori kaosa navode kao razlog za energetske politike su iritantne.

Kad neka zemlja nema vlastitih energenata (a takva je većina zemalja na svijetu), onda je energetska ovisnost o onima koji energente imaju logična i neumitna. Tako EU nije mogla u svojoj nemogućnosti zadovoljavanja vlastitih energetskih potreba vlastitim resursima izabrati energetsku neovisnost. S obzirom na geografski smještaj, nije mogla izabrati i neovisnost o ruskim energentima. Ta uzajamnost interesa EU i Rusije u energetici – Rusi daju plin po dogovorenim cijenama, naftu po tržišnim cijenama, Europljani to troše i vraćaju Rusima kao proizvode je funkcionirala desetljećima i bila u temelju gospodarske snage i bogatstva Europe te standarda njenih građana.

Iz Rusije prema Europi su išli plinovodi i naftovodi

Preko Ukrajine plinovod Soyuz – Plinovod prolazi kroz Ukrajinu i postoje tri točke gdje se plin iz Rusije dovodi u plinovod: jedan u Lugansku, jedan malo sjevernije i jedan vod dolazi iz Bjelorusije. Plinovod danas opskrbljuje Mađarsku, Slovačku, Austriju. Plinska kompresijska stanica kod Luganska je početkom ruske intervencije došla pod kontrolu udruženih ruskih snaga.  Ukrajina je početkom svibnja iznenada objavila da zatvara dotok plina tim dijelom plinovoda jer više ne kontrolira plinsku kompresorsku stanicu. Od tada je dotok plina kroz plinovod u skladu s tim smanjen, a da zapadni mediji ili političari zbog toga nisu kritizirali Ukrajinu.

Plinovod Yamal-Europa vodi od Rusije preko Bjelorusije i Poljske do Njemačke. Ovaj plinovod u Europu gotovo da i nije dopremao plin od kraja prosinca, nakon čega je Poljska uvela sankcije i stečaj nad poljskim dijelom plinovoda, nakon čega je potpuno obustavljen transport plina iz Rusije. Plinovod Jamal-Europa više ne isporučuje plin Njemačkoj jer ga je Poljska blokirala.

Sjeverni tok 1 povezuje Njemačku izravno s Rusijom, čime Njemačka postaje neovisna o tranzitnim zemljama poput Ukrajine, Bjelorusije, Poljske i drugih. Zbog Zapadnih sankcija Rusiji i problema sa Siemensovom turbinom je transport plina iz Rusije u Njemačku smanjen na 20 posto, odnosno zaustavljen.

Sjeverni tok 2, s istim kapacitetom kao i Sjeverni tok 1 stoji spreman za transport plina, ali ga Nijemci ne žele pustiti u rad.
Postoji još i Turski tok kojim se ruski plin prenosi preko Turske kroz jugoistočnu Europu do Mađarske. Bugarska je odbila nove uvjete plaćanja Rusije i od tada nije dobivala plin od Gazproma.

Iz ovog pregleda europskih mogućnosti dobivanja ruskog plina i EU laži o ruskim ucjenama i korištenju plina kao oružja protiv EU je jasno da energetska kriza i kolaps koji uskoro slijedi u svim zemljama EU, osim Mađarske, nije posljedica korištenja plina kao ruskog oružja protiv EU, nego je riječ o odluci EU da uništi svoje građane.

Koliko je tu EU pameti – pogledati hrvatski primjer. Pa je jasno da se EU politika vodi drugdje – u SAD. Prvotna želja SAD-a za istiskivanjem Rusije kao EU dobavljača jeftinog plina je postignuta. Umjesto Rusije kao poštenog dobavljača, višestruko skuplji plin će prodavati SAD. Tek malo smanjenog standarda za EU građane i malo poravnavanja uvozno-izvozne bilance između EU i SAD? No, tog plina najprije nema dovoljno, ne može se transportirati, EU nema izgrađenih terminala za prihvat ukapljenog plina.

Sve je posloženo za europski kolaps ove zime. Još jučer smo se čudili kako Kinezi grade Pelješki most i to u državi koja je do jučer gradila sve što se graditi treba po svijetu, sutra ćemo se čuditi što Eu nije sposobna napraviti ni jedan proizvod koji bi cijenom i kvalitetom konkurirao kineskom.
Naime, Kina se opskrbljuje ruskim plinom po fiksno ugovorenim cijenama, a EU po ”tržišnim”, a na tržištu plina nema.

Jahači apokalipse su već osedlali svoje konje.

Na kraju mali savjet za ugrožene socijalne skupine (a to su svi stanovnici). Prijavite se u neki državni ured kao Ukrajinci pa ćete dobivati 3 600 kuna mjesečno da se nađe i plaćene troškove stanovanja, uključivo i struju.

eugashrvatska
Pretplatiti se
Obavijesti o
169 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
duki
1 godina prije

Bravo sine !
No svi će ovi kvazi političari a napose lažni ekonomski stratezi perjati kada narod za koji tjedan izađe na ulice sa toljagama !!

tata mata
1 godina prije

banda trosi ko da im je cacino .imaju 50x veci dug od citave bivse drzave ,a kao jedan od razloga za pokretanje rata je kao beograd krao novac iz rvacke ,,,i napravio dug

1 godina prije

ODLIČAN ČLANAK!

Sve je upravo tako kako je napisano. U sridu!

držnedaj
1 godina prije

A gle ovoga briselskog ćate u seeduni.. sa podvljom i gojnim životom – blago Briselu kad ima poslugu ko nigdje

Maki
1 godina prije

Sve se ovo može primeniti i na stanje u Srbiji,iako nismo clanica EU. Planovi su odavno smišljeni i kako da se rasturi Jugoslavija pod raznim izgovorima, a da bi se domaće sluge duboke države dohvatile resursa. Narodi sa ovih prostora su popili priču i u pogledu rata, isto kao i u slučaju davno osmisljenog prevara-19. Valjda je posle opijanja i mamurluka vreme i za kolektivno otrežnjenje većine na Balkanu.

Lucija, prva
1 godina prije

Hrvatska je uvozila struju 80-tih, kada je imala industriju. I 4.5 milijuna stanovnika.
Kao i sa plinom i naftom, struja se isto izvozi, pa uvozi.
Nema razvoja, pa nama ni ne treba više električne energije.
Sve ovo, od 90- tih je samo eksploatacija onoga napravljenog od ’45.
Pogledajte samo onu NE Zaporožje !!!
Dnevna proizvodnja u vrijednosti 100 milijuna € na burzi EU.
Samo cicanje.
Nakon ’90., krenuo je cash flow na Zapad.
Ovo su podaci stručnih časopisa.

Vojni analitičar
1 godina prije

Za taj projekt stvoren je virus u američkom vojnom laboratoriju..

Još uvijek ne vidjesmo dokaza da taj virus zaista postoji. No možda Alereikov sin ima neke insajderske infromacije koje nama običnim smrtnicima nisu poznate.

Lucija, prva
1 godina prije

INA je posebna priča. Mislim da većina nema pojma šta znači razviti naftnu kompaniju ni iz čega. Kada je i kako počela prodaja? S Račanom. A koliko je izgubljeno? Većina zna zanima polja u Siriji i ona u Rusiji. Ali ima toga još. Također, svojevremeno sam gledala vlasničku strukturu; Mađarska, Hrvatska i…netko nepoznat ima paket od 6% i nešto. Tko? Pazite sada članke u novinama, oko najnovije krađe. Svi spominju nadzorni odbor. Sa jednim ili dva imena. Upravni odbor, a on je taj koji donosi odluke, -nitko ne spominje. Naravno, ni imena. Nedavno je ovdje netko napisao kako Rusi pale viškove plina. Ali nitko ne spominje da i INA to radi. U Ivaniću. Btw, to sa cijenama plina kod nas je odavno predmet špekulacija; otkad je onaj, prije ’90., gologuzi tip iz Plinarskskog društva prodavao tvornici umjetnih gnojiva plin po takvoj cijeni, da ova nikako nije mogla biti rentabilna. Sad… Čitaj više »

Histrion
1 godina prije

Obeshrabrujuć rezime, SoA, ali tako je kako je. Sreća da sam ove godine uzgojio dovoljno ljute paprike da odagnam višak depresije. Komad zemlje, više samoće, te u se i u svoje kljuse.

Kristijan
1 godina prije

Meni se gadi ovo čitati. Zato što stvarno jest sve tako kako je napisano.

Mladen
1 godina prije

EU neće moći cijenom i kvalitetom pratiti Kineski proizvod .Pa autoru osnovna kolnička konstrukcija je slika i preslika Čiovskog mosta koju su počeli graditi Makedonci a završio Splitski škver .Radio sam na dimenzionij kontroli te pratio montažu i pod konstrukcija Čiovskog mosta te mosta preko Stonskog zaljeva i vijadukta Prapratno .Pa ovo su osnove mostogradnji a ne neki tehnološko visokorazvijeni projekti .Kinezi su na gradilištu Peljeskog mosta imali jedan krevet za dva radnika ,dok je jedan radio drugi bi se odmara u istom krevetu .A ostalim nehumanim uvjetima da ne pričam .Dva komunistička sekretara su Non stop kružili po gradilištu i tko nije bio na liniji partije bio je vraćen u Kinu i sankcioniran sta se dogodilo i dvojici ingenjera.Francuzi su za Kineze svjetlosna godina šta se tiče mostogradnji ,vijadukata i ostalih visećih konstrukcija .

Lucija, prva
1 godina prije

💥 Biser nad biserima. Poljska. Ona Poljska koja je napadala Rusiju, Sjeverni tok, NJEMAČKU…!! Od koje traži ratnu odštetu i čiji šef narodne banke (!!) tvrdi da Njemačka želi okupirati njihova područja. E, sad će morati žicat od – Njemačke. “Poljska je prerano objavila „gasnu nezavisnost“ od Rusije- norveški gas ove godine neće stići u Varšavu, piše „Handelsblat“. Poljaci će morati da traže od Nemaca da dele isto rusko gorivo od „Gasproma“, zbog čega su godinama kritikovali Berlin. … Rusija je zatvorila gasni ventil zemlji.” Nisu htjeli plaćati u rubljama. “Poljska je više od polovine svojih potreba za gasom dobijala od Rusije, zbog događaja u Ukrajini. Kao rezultat raskida sa Rusijom, prema analizi najveće poljske banke „PKO BP“, u poljskom snabdevanju gasom nastao je jaz od 5,6 milijardi kubnih metara gasa. …poljska vlada nije bila posebno zabrinuta, ukazujući na perspektivne infrastrukturne projekte. Poljska je još 2015. godine pustila u rad dva… Čitaj više »

Hum
1 godina prije

Midozalam je ” virus”..taj sedativ koji se daje osuđenicima na smrt u SAD-u je wuhanski virus..malo sine alerikov istraži, a ne lupetati MSM narativ…taj ” lijek” koji uzrokuje respiratorne probleme je masovno isporučen umirovljeničkoj populaciji…poubijali su starije da uštede na mirovinama…za početak pa su krenuli na ostale u kombinaciji sa OTROVIMA kojima nas zaprašuju skoro svakodnevno.

petar schroder
1 godina prije

Sada znaju brnitelji zasto su se borili.Rasprodali i betonirali cjelu obalu i namirili sebe za 10 generacija.To su pravo krscani koji sjede u prvom redovima u crkvi Sta DRUGO RECI -KAKAV NAROD TAKVA VLAST.

Hja
1 godina prije

I tako, dok se ljudi bave problemima Sa,drugog kraja svijeta, dabgube nad teorijama zavjera… ne stignu vidjeti da im se vöadtito dvoriste raspalo

nepoželjni
1 godina prije

Ooo, sine Alerikov, sve bolji si …zriješ kao dobro vino ! 😉

1 godina prije zadnji put uredio dzabaludin
SIRIUS
1 godina prije

Budući da kolektivno nismo u stanju nametnuti vladajučima svoje želje, paralelna ekonomija je jedino što nam u ovakvom okružju može pomoći. Mada totalno kasnimo sa nekakvim paralelnim strukturama. No nije sve naša krivica. Ovo udbaški posloženo društvo jednostavno nema kapaciteta za evoluciju. A kako pojedinci mogu u javnom prostoru napraviti išta? Nikako. Mase zomboida odmah napadaju bilo kakav iskorak iz programiranog narativa.

Kum
1 godina prije

Sad će Plenković reći da to nije istina.I njegova izjava će se uzeti pod istinu.

hope
1 godina prije

fenomenalan clanak!!!bravo,bravo!!za drugo nemam komentar sem sto cu jos napisati da je narod debilana!

Lucija, prva
1 godina prije

Prenosim komentar:

“Moja baba će glasatinza HDZ sve da joj Plenković osobno pokrade pola penzije. Za moju babu su u HDZu domoljubi, a komunjare im pakiraju. Za moju babu novinari lažu da je HDZ interesna skupina koja krade ovu državu, lažu da je HDZ stvorio paralelni sustav uhljebljivanja nesposobnih parazita, lažu da postoje stotine nepotrebnih općina i državnih ustanova. Moja baba mrzi komunjare, ali ne može shvatiti da je više komunjara u HDZu nego u SKJ. Jebiga, moja baba je stara i zatucana. Moja baba će izaći na izbore i opet glasati za HDZ. I njene susjede isto.”

nonwo
1 godina prije

…” jasno je da energetska kriza i kolaps koji uskoro slijedi u svim zemljama EU, osim Mađarske, nije posljedica korištenja plina kao ruskog oružja protiv EU, nego je riječ o odluci EU da uništi svoje građane.”
I to je TO…Jedina i prava istina o budućem smrzavanju radi manjka energenata i divljanja cijena istih, te posljedičnoj recesiji..

‘I See the Future and It’s Hell on Earth,’ Warns Trends Forecaster Gerald Celente
youtube

The crisis that we are facing now is unprecedented and he believes, ” we are in a “new world disorder.”
Sve isto i u usa.

Oki nava
1 godina prije

Bravo za istinu!! 👍👍

nonwo
1 godina prije

System Will ‘Wipe Out’ Entire Class as Global Economy Spins Into Free Fall, Warns Greg Mannarino, youtube
“I would argue that we’re way, way worse off than a recession here right now,” warns Greg Mannarino, founder of traderschoice .net and financial strategist. The yield curve is, “extremely inverted,” at this point and, “the global economy is in free-fall, it’s not going to stop,” he exclaims to our Daniela Cambone. “The system demands that debt be created, every day by every mechanism possible,” Mannarino explains as the government intends to, “exert more economic control on people.” He concludes that the Fed only has one tool in its arsenal, “and it’s how they can manipulate the debt… that’s it.”

nonwo
1 godina prije

‘We’re in the Matrix’: U.S. On a Trajectory That’s Not Going to End Well, Warns David Morgan ,youtube
The Inflation Reduction Act passed last week does almost anything except address inflation, says David Morgan, author of The Silver Manifesto and founder of TheMorganReport.com. The “misnomer bill” only accelerates the current trajectory of the U.S., “and it does not end well,” he tells our Daniela Cambone. Based on the current geopolitical landscape, “globalization is breaking up and is basically a failure,” Morgan concludes.

Vojni analitičar
1 godina prije

Analize, analize… i još analiza. Super. Samo mi se nekako čini da od silnih analiza baš i nema neke konkretne koristi. Kere laju a karavane i dalje prolaze. Možda bi kontruktivnije bilo umjesto analiziranja pokušati pronaći i poneko rješenje ili barem prijedlog što učiniti da se barem dio problema riješi.

nonwo
1 godina prije

Peter Schiff – People Need to Wake Up: Recession, Inflation & A Dollar Collapse | Part 1 of 2 ,youtube

Peter Schiff is an economist, author, financial commentator, and host of The Peter Schiff Show podcast. His accurate forecasts have made him one of the most sought-after commentators when it comes to matters of the economy.

Darko
1 godina prije

Jedva čekam dan kada će ovi banditi hraniti vrane na jarbolima Bana Jelačića..

ZZ Top
1 godina prije

Son of Alerik ne tako davno vodio si ovdje zucne rasprave sa Zukovom,koji ti je u detalje objasnjavao zasto je unistena Jugoslavija a na njenom zgaristu nastale nove stare kolonije, tada si udarao u druge note.
Sada vidim da pises upravo ono sto je Zukov tada pisao, lijepo da si konacno osvijestio i shvatio odgovor na pitanje,zasto je unistena SFRJ.

Shvati ovaj komentar kao kompliment.

tuf
1 godina prije

Odlična sinteza situacije. Samo bih kao šlag na vrhu dodao primjer sirijskih naftnih polja.
Naime, INA je bila toliko moćna da je između ostaloga imala vrhunsku opremu za istraživanje nalazišta nafte. Nakon odličnih rezultata testiranja na polju Jihar-1 došlo se do procjene kako INA u Siriji posjeduje naftna polja u vrijednosti 23 milijarde dolara.
Izdaja nacionalnih interesa RH išla je u 2 smjera:
1) MOL-u je tijekom natječaja dana povlaštena informacija o novim nalazištima zbog kojih su dali višu (iako i dalje niti približno vrijednu) ponudu u odnosu na konkurenciju
2) Zbog dodvoravanja američkim gospodarima INA se povukla iz Sirije, a održavanju diplomatskih veza sa sirijskom vladom svakako nije pomogla ispostava oružja militantima putem zračne luke Krk
Više detalja o zanimljivoj priči oko Jihar-1 imate ovdje: zadarski.slobodnadalmacija.hr/zadar/forum/inina-naftna-polja-u-siriji-vrijedna-23-milijarde-dolara-na-prijevaru-su-oteta-bio-sam-tamo-znam-sto-govorim-svjedok-sam-pljacke-i-ne-znam-sto-ceka-dorh-462418

Valter
1 godina prije

“Za taj projekt stvoren je virus u američkom vojnom laboratoriju”

Ovo je marketinška bedastoća koju nedavno guraju američki židovi kao Jeffrey Sachs.

Nema dokaza da se išta neobično dogodilo osim:

  • medijskog bombardiranja
  • ubojitih WHO protokola za “liječenje” vrlo blage sezonske gripe
ogo
1 godina prije

A sta vrjedi istina bez debele batine

Mat
1 godina prije

Sve ove blagodeti nam je donio udbas franjo tudjman I domovinski rat.

Max
1 godina prije

Plansko uništenje.

irina
1 godina prije

Dragi Sine, a šta reći! Pogađaš “u sridu”, na pravi jedini način! Hvala ti!

Yugo 45neregistrovan
1 godina prije

Citat”Oni inteligentniji će reagirati u skladu s trenutkom. Lako je s neposrednom opasnošću, reagirat ćemo brzo. Pravi problem dolazi s neposrednom opasnošću koju nismo sposobni prepoznati kao neposrednu opasnost, koju ne vidimo. Kako je to na osobnom nivou, tako je i na nivou zajednice, naroda, države. Iako se čini kako postoji jasna podjela između osobnih problema i problema zajednice, oni su u stvari isprepleteni, jedni izazivaju druge, a drugi prve.”
SoA je ovo napisao početkom 2020 i to je to ,isprepletenost odnosa pojedinac -zajednica je ključ,zato je svaki iole “sposobniji”pojedinac ,mogući i potencijalni “prepoznavatelj”neposredne opasnosti već eliminisan

Praetorian
1 godina prije

Ja jedva cekam kada sve krahira, kada ne bude para za penzije, kada ce ljudi ostajat bez domova, kada im drzava sve zaplijeni. Kad je bal, nek je maskenbal

onaj najglu...Dalton
1 godina prije

A za Brisel nije anemičan…

P.S.
”I vrapci sa grane znaju da u HDZ-u nema mjesta lopovima!”

”Ku’ac mi znamo!”- vrapci sa grane…

onaj najglu...Dalton
1 godina prije

Ponekad se sjetim dana ponosa i slave.
Krali smo tvornice, firme, stanove…
Jesmo spali na to da krademo ruski plin i željezo na gradilištu!?
Sram nas i stid bilo…

P.S.
Zadnji dan u mjesecu uhvatilo umirovljenika sa 100 eura u džepu…
 Istraga je u tijeku!

onaj najglu...Dalton
1 godina prije

”Sve je po zakonu” i ”Pustimo institucije da rade svoj posao”…
Na kraju će nam doći glave.

P.S.
Policajci dobili dojavu o spolnom odnosu na školju…
Dok su došli, đava je već učinija svoje.
Sve je svršilo…

Partizan
1 godina prije

Članak za čistu desetku! Potpisujem svaku riječ. Svaka čast SoA.

goran
1 godina prije

nečemo se mi prijavit u ured mm,ja ču se pojavit pred kućom od nekih takvih jebatora sa palijanderom u ruci i sa bakljom pa da vidiš sranja onda

Jadran Plavi
1 godina prije

Treća Ada Ciganlija, ne hvala. Nikada više.

Samuraj
1 godina prije

Pa mene je sram čovječe više. Čim prije nacija shvati da nas vode, na ovaj ili onaj način, ni manje ni više – izdajice koji ne rade za narod, nego za “nalogodavatelje”, tim više će nam biti bolje. Narod treba shvatiti da ima moć i vlast, vlast pripada narodu i proizlazi iz njega. Tako i u Ustavu piše, ali narod, iz nekog razloga koji je meni potpuno neshvatljiv nikako da se probudi i otvori oči. Iako, sam mišljenja da polako otvara oči. Ako neke stvari ne štimaju onda treba jasno i glasno reći svoje misljenje. Opet javno pozivam, ljudi, hajmo na ulice, neka vide da nas ima. Ne pozivam na nerede, ne, nikada, ali da skupimo glave skupa, stavimo ramena jedan uz drugoga i krenemo mijenjati stvari. Nema ispijanja kava i tipkanja na kompu, treba izaći vani. Tako se voli Domovina, aktiviraj se čovječe. Borili smo se oružjem u ratu, a… Čitaj više »

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI