Nacisti bez dokaza nisu Dimitrova osudili za palež Reichstaga, a Rusi su danas krivi za pokolj u Beslanu

Sud - Reichstag
29 komentara

Čak ni nacistički režim nije uspio dokazati krivnju Georgiju Dimitrovu za podmetanje požara u Reichstagu, te su zbog nedostataka dokaza budući visoki dužnosnik Kominterne i njegove bugarske kolege na “Leipziškom procesu” oslobođeni i protjerani u SSSR.

Nevjerojatno, ali danas imamo “Europski sud za ljudska prava” koji je u slučaju napada čečenskih terorista na školu u Beslanu amnestirao napadače i ubojice, a osudio žrtvu.

Naime, nekoliko desetaka čečenskih terorista odgovornih za masakr preko stotinu djece u Beslanu nisu ništa krivi, a Rusija je osuđena “zbog prekomjerne uporabe sile”. Zbog prekomjerne uporabe sile protiv koga?

“Ruske sigurnosne službe primijenile nesrazmjernu silu u operaciji napada na pobunjenike koji su uzeli taoce”, kazao je sud.

“Vlasti su imale dovoljno preciznih informacija koje su upozoravale na to da se planira teroristički napad koji je imao za cilj obrazovnu ustanovu, ali nisu poduzele odgovarajuće mjere kako bi spriječile teroriste da se okupe i pripreme napad. Sigurnost u školi nije bila pojačana, a ni osoblje škole niti javnost nisu bili upozoreni na terorističku prijetnju”, navodi takozvani “Europski sud za ljudska prava”.

Tužbu protiv Ruske Federacije je između 2007. i 2011. godine podiglo 409 ruskih državljana, tražeći kaznenu odgovornost Moskve za tragediju u Beslanu u kojoj je 2004. u akciji protiv čečenskih terorista poginulo 334 osobe, među kojima 186 djece.

1. rujna 2004. su 32 čečenska terorista, koje se u halucinantnoj presudi naziva “islamskim borcima”, kao da su napadom na školu branili islam, u Beslanu u Sjevernoj Osetiji prvog dana nove školske godine zatočili više od 1100 ljudi, učenika, roditelja i učitelja, tražeći od Moskve da prizna neovisnost Čečenije.

Trodnevna talačka kriza je završila s 334 poginula, među kojima 186 djece, te oko 800 ranjenih. Većina žrtava je, prema takozvanom “Europskom sudu za ljudska prava”, stradala tijekom intervencije pripadnika ruskih specijalnih snaga.

Sud priznaje da su čečenski teroristi zatočili više od 1100 ljudi, ali se pita tko je dao zeleno svijetlo za intervenciju koja je rezultirala pokoljem? Komandosi su krenuli u akciju nakon što je eksplodirala bomba u školskoj dvorani za tjelesni odgoj, no 22 sekunde poslije je uslijedila još jedna eksplozija i ne zna se tko ju je izazvao. U presudi se navodi kako se ne zna tko ju je izazvao, ali je, navodno, upravo u toj drugoj eksploziji i požaru koji je slijedio poginulo ili ranjeno više od polovice talaca.

Nevjerojatno i halucinantno obrazloženje presude se ne može smatrati nikako drugačije, nego kao dio propagandnog rata protiv Rusije.

Žalosno, ali su presudu prvi pozdravili samozvani “radikalni ljevičari” i borci za “ljudska prava” koji gutaju i vjeruju u sve gadarije mainstream medija u službi Washingtona, Europske unije i NATO pakta.

Nije poznato bi li takozvani “Europski sud za ljudska prava” postupio istu u slučaju tužbe žrtava Ahmeda Čatajeva, koji je organizirao teroristički napad u međunarodnoj zračnoj luci u Istanbulu “Kemal Atatürk”, kada je prošle godine u srpnju ubijeno 48 ljudi, a ranjeno 238.

Naime, Ahmed Čatajev je na preporuku Amnesty Internationala nekoliko puta izbjegao izručenje Rusiji, a Austrija mu je kao “čečenskom disidentu” dala politički azil.

Naime, nakon što je sudjelovao u Drugom čečenskom ratu, Čatajev bježi i 2003. je dobio azil u Austriji, gdje je tvrdio “kako je izgubio ruku tijekom mučenja u ruskim zatvorima”.

2008. godine je uhićen s drugim Čečenima u švedskom gradu Trelleborgu, a policija je u njih našla jedan kalašnjikov, eksploziv i streljivo. Nakon godinu dana u zatvoru u Švedskoj, uhićen je u 2010. u Ukrajini, a u njegovom mobitelu su pronađene upute meta za napade i ljude koje treba likvidirati, ali ga je Kijev je pod pritiskom Amnesty Internationala oslobodio.

Između 2012. i 2015. godine Čatajev živi u Gruziji, gdje je bio član raznih terorističkih skupina i bio osuđen za terorizam. U veljači 2015. napušta Gruziju i odlazi za Siriju, gdje se pridružio ISIL-u i stekao ključnu poziciju unutar te terorističke skupine. Tek u listopadu 2015. godine američko Savezno tužiteljstvo stavlja Čatajeva na popis terorista. Prekasno, što je učinjeno samo zbog osobnog priznanja i snimaka u kojima se pojavljuje u redovima ISIL-a na Bliskom istoku.

Priča o Ahmedu Čatajevu i presuda takozvanog “Europskog suda za ljudska prava” protiv Rusije za pokolj u Beslanu samo potvrđuje da su čečenski teroristi i za Europsku uniju bili i ostali “borci za slobodu čečenskog naroda”, te da su vodili “pravednu borbu protiv ruskog režima”.

Samu presudu bi pobio ne jedan bolji odvjetnički ured, nego obični pripravnik, jer je puna nedorečenosti, posebno u dijelu gdje se tvrdi da je druga eksplozija u Beslanu bila kobna, ali da nema čvrstih dokaza tko ju je izazvao.

Međutim, nakon Olimpijade, Nobela, Oscara, Pulitzera, Eurosonga, sada imamo i “Europski sud za ljudska prava” koji je donio presudu kakvu se 1933. na “Leipziškom procesu” nije usudila donijeti ni nacistička Njemačka.

Ahmed ČatajevBeslanEuropski sud za ljudska pravaReichstagTerorizam
Pretplatiti se
Obavijesti o
29 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
holop
7 godine prije

“zbog prekomjerne uporabe sile” – pa zar to nisu napravilii SAD-isti u Afganistanu s onom bombom od 10 000 kg?

Podravec
7 godine prije

Evropska govna- ništa drugo!

Podravec
7 godine prije

eu seje pretvorena u američkog potrčka,vodonošu par exelance! Šta ta EU zapravo je? skup beskičmenih država koje rade sve da se uvuku u šupak svom američkom gospodaru!

Padania
7 godine prije

“Europski sud za ljudska prava” i Navalni Engleske novine Observer pisu sto se dogodilo prije nekih 15 dana u Moskvi kad je Navalni organizirao demonstracije. Ja cu prepricati ukratko a opsirno je data prica na engleski. Zalosno je da o ovome ruske novine ne pisu, zar moramo medju redovima saznati istinu od engleskih novina? Navalni jae javno objavio preko Tweeter – Dodjite na demonstracije ako nekoga policija uhapsi, vi cete od toga napraviti mnogo novaca, ja cu se za to postarati. Ja cu svaki slucaj pojedinacno uzeti na Europski Sud i traziti tisuce i tisuce Eura odstete za svakoga. Ako policija uhapsi na stotine ili na tisuce od vas, ja cu napraviti da svatko dobije od vas 10 tisuca dolara…..Tko ne bi? On March 22, Navalny tweeted: “Some will say what if I am detained? And my answer is: if you are detained, you will make money. You know that… Čitaj više »

ZdravkoMamić
7 godine prije

SAD ima poltiku ne smije se pregovarati s teroristima. Kako njima to uvijek prolazi?
Ovo je bila nemoguća situacija gdje se moralo intervenirati i znalo se da će mnogi umrijeti. Mogli su umrijeti ili svi ili dio. To je bila takva situacija. Policija sigurno nije pucala na civile prema tome ne vidim kako odgovornost može biti na policiji?

subaru
7 godine prije

Bravo Babiću. Šiklgruber nije dobio nalog od tame da brata Dimitrova osudi da jeste ovaj bi završio kao i Ernst Rem.

F*Europe - America First
7 godine prije

Amerika je clanica NATO pakla a ne zeli biti potpisnik ovog europskog suda za ljudska prava…i jos nesto naucio sam da zapadni vlastodrsci dadu kojekava zvucna ili lijepa imena kojekakvim drek organizacijama kao sto je ovaj sud.
Kao prvo, zasto su ga nazvali sud za
ljudska prava?
Kad promice interese bivsih europskih kolonijalnih sila i Amerike?

David
7 godine prije

Tzv. sud za ljudska prava ima 47 clanica.
Iz svake zemlje ima po jedan sudac, dakle 47 sudaca.
Jedan ruski sudac naspram 46 drugih sudaca.
Nije mi jasno zasto su Rusi u ovom vrazijem kolu?

Sudac koji zastupa americkog vazala Hrvatsku je izvjesna Ksenija Turković.
Eto, tako o toj znacajnoj osobi nema na nikojem jeziku upisnica o njoj na Wikipedia.
Neka mutna organizacija.
Ne bi se nimalo cudio da neki pojedinci koji su sluzili u NATO paktu da su zavrsili na polozaje ovog suda.

dalmata
7 godine prije

Zanima me kakvu ce pismu pivat kad ih njihove uvezene bradonje potprasu usrid Londona ili Berlina(lic emjri,podli i glupi vec su zaboravili da je prije samo par dana zamalo izbija pokolj na utakmici u Doptmundu,ili su napravili propagandni cirkus pa ce optuzit Putina ili Asada),Samo cekan da vidim oce li kretenima nosit hot-dog ili bavarske kobasice ili ce in svirat Betovena,jer je to,kako on tumacu,jedini nacin borbe sa fanaticima,Zalim narode i drzave kad ih vod ovaki nakaradni licemjerni poluprizvodi

Tonny
7 godine prije

Prije 100 godina na danasbji dan Lenjin zapisiva
– Stockholm je lijepi grad, otisli smo u Shopping…lol
I boljsevici su volili shopping heheee.
Da sam u ono vrijeme zivio u Rusiji, borio bi se za Cara a ne za Lenjina.
Jos uvjek cekam da u Rusiji podignu spomenik Caru.

Stockholm is beautiful. We’re pleased by Swedish socialists’ warm reception. Did some shopping.
Russia Today.

žrec
7 godine prije

Sve to zlobno ukazuje da neće doći do detanta ni uz najbolju Trumpovu volja (koja je možda samo taktika). Nema odstupanja.

Perun
7 godine prije

Ne treba se oko svega toga uzbuđivati. Svakom sa barem gramom mozga je jesano da je tzv. “Europski sud za ljudska prava” još jedan “sud” koji “sudi” kako njegovi gospodari, zapadni imperijalisti (SAD/EU/NATO), traže od njega. To je onaj isti “sud” koji je presudio da je ruski oligarh M. Hodorkovski koji se napljačkao ruske imovine za vrijeme pijandure B. Jeljcina nevin i da Rusija mora njemu i njegovim kriminalnim pajdašima platiti odštetu u iznosu od preko 2 milijarde dolara. Taj “sud” za “ljudska prava” se nije javljao kad su ruski radnici devedesetih bivali izbacivani na ulice u pljačkaškoj privatizaciji koja je izvedena pod zapadnim pokroviteljstvom (kao i kod nas!), kad su ruskim radnicima uskraćivane plaće a umirovljenicima njihove zaslužene mirovine, kad je ruski čovjek patio zbog kriminalne pljačke izvedene od strane marioneta zapadnih imperijalista, ali se zato taj “sud” javlja kad kriminalci traže svoj ukradeni plijen nazad! Kriminalci su ljudi,… Čitaj više »

jale
7 godine prije

OK. Ajmo sada svi mi koji nismo htjeli sudjelovati u ratu u bivšoj Jugoslaviji i koje je taj rat spriječio u profesionalnom napretku, a mnoge od nas i obogaljio, tužiti Hrvatsku, Srbiju i Bosnu i Hercegovinu što su nas nasilno mobilisale, zajedno sa Njemačkom, Francuskom, Britanijom i Amerikom jer su poticale takav scenario. Ajmo! Ovo sa teroristima i djecoubicama iz Beslana je mačji kašalj za taj proces, a prema ovoj presudi rezultat je zicer u našu korist.

Zvrk
7 godine prije

što ne pitaju onog jedino živog koji čami negdje u sibiru?

Alen II
7 godine prije

Za ime Boga, pa taj sud je upravo ozakonio i legalizirao terorizam!!!

Baba Vanga
7 godine prije

Pa mogli bi i sebe kazniti za teror u Parizu jer nisu objezbedili javne skupove a ni one novinare koji su bili dobili prijetnju da ce biti pobijeni.

Ola-ro
7 godine prije

Kakav je ovo sud kad Sirija ne moze tuziti EU za uvodjenje sankcija?

xyz
7 godine prije

1 – Zelio bi znati koliko ima uhljeba ova organizacija?
2- Koliko godisnje potrosu novca?
3- Tko ih placa?
4- Zasto su dobili od Amerike nagradu Freedom Medal, kad Amerika nije clan?

Zakljucak
Google ne zna sve kad su u pitanju predatorski interesi natovaca.

prvi od 7
7 godine prije

@xyz
Predatori i kontroliraju gugl, ne kontroliraju deep web (i dark web).

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI