Švedsko tužiteljstvo tereti američkog repera A$AP Rockya za napad unatoč Trumpovoj intervenciji

A$AP Rocky
5 komentara

Budući da je A$AP Rocky uhićen zbog sumnje na napad, svih dvanaest njegovih nastupa za turneju u srpnju je otkazano. A$AP Rockey ostaje u pritvoru do suđenja.

Tužitelj Daniel Suneson najavio je da će A$AP Rocky biti procesuiran zbog napada, te će ostati u pritvoru do suđenja.
Američki rap umjetnik (pravim imenom Rakim Mayers), uhićen je nakon ulične svađe, svirao je na Smash Festivalu u Stockholmu 2. srpnja i pritvoren je od 5. srpnja. Tužiteljstvo je nakon tri tjedna odlučilo podići optužnicu protiv umjetnika.

“Danas sam podnio tužbu protiv trojice osumnjičenika za napad, jer smatram da ono što se dogodilo predstavlja zločin, unatoč prigovorima o pravu na samoobranu i izazivanju. Da bih došao do te odluke, između ostalog, pregledao sam snimke koje su bili u istrazi. Važno je napomenuti da sam imao više materijala za procjenu nego što je dostupno na internetu. Osim snimljenog materijala, moje tvrdnje su podržane svjedočenjem “, tužitelj Daniel Suneson izjavio je u priopćenju.

Prema vlastitom priznanju tužitelja, prvobitno je slučaj označio kao ozbiljan napad, a kasnije je smanjio stupanj te ga je označio kao normalan. Međutim, normalan stupanj napada u Švedskoj ima maksimalnu kaznu u trajanju do dvije godine zatvora.

Suneson je također rekao kako postoji prevelik rizik za bijeg, ako bi ga pustili da se brani sa slobode.

“Mislio sam da je očigledan rizik da će napustiti zemlju ako budu pušteni na slobodu i onda ih ne bi mogli progoniti za ovaj incident”, kazao je Sunesson.

Do sada nije potvrđen datum saslušanja. Tužitelj je predložio da traje tri dana.

Nasuprot tome, protutužba tjelesnog čuvara A$AP Rockyja protiv tužitelja odbačena je ranije ovog tjedna.

Slučaj Rockyja je dosegao najvišu razinu, došao je i do Donalda Trumpa koji je osobno jamčio za rap zvijezdu i pozvao na njegovo puštanje. Američki predsjednik također je razgovarao, o tom slučaju, sa švedskim premijerom Stefanom Löfvenom, koji je naglasio da su u Švedskoj svi jednaki u očima zakona i da švedska vlada ne može i neće utjecati na tužitelje i sudove.

Iako su mnogi, uključujući bivšeg američkog veleposlanika Marka Brzezinskog i Rockyevu majku, naveli da je upravo rasa umjetnika odigrala ključnu ulogu u uhićenju, ideja da će se Rocky suočiti s poštenim sudom široko je podržana u Švedskoj.

“A$AP Rocky i njegovi vršnjaci nemaju razloga za bilo kakvu ozbiljnu zabrinutost. To je samo uobičajena ulična borba. Moja prognoza je da će brzo biti završeno. Kazna će biti lagana”, napisao je odvjetnik Svante Thorsell u članku u Göteborgs-Postenu, uvjeravajući da se Rocky “nema čega bojati”.

Rocky i njegova ekipa bili su uključeni u uličnu svađu 30. lipnja, tijekom boravka u Stockholmu. Sam reper je tvrdio da ga proganjaju “neki ovisnici o drogama”, dok je postavljao videozapis koji je prikazivao žestoku razmjenu riječi s grupom ljudi, koji nisu švedskog podrijetla. Osoba iz njegove pratnje tvrdila je da su bili isprovocirani i da nisu imali izbora nego da se brane.

Pritvor je izazvao ogorčenje na međunarodnoj razini i u Švedskoj. Više od 600.000 ljudi potpisalo je peticiju za oslobađanje repera, dok je nekoliko umjetnika čak obećalo bojkotirati Švedsku.

Švedsko pravosuđeTerećenje za napad
Pretplatiti se
Obavijesti o
5 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
hAZE
4 godine prije

Podsjeća me na sličan događaj kad je naš premijer pozvao grčku vladu da utječe na sud i oslobode kapetana Laptala (mislim da se tako zove) na čijem brodu je nađena droga. Dobili su isti odgovor: sudstvo je neovisno ne može se utjecati na njega…

limun
4 godine prije

ovo je vise tuziteljev cilj da se proslavi… zbog jedne tuce da ide neko u zatvor.
i jos navodna zrtva je uzrok tuce…
slava ima svoju cijenu

Red Dog
4 godine prije

Nes ti reci svedu sta da radi.
Jer su oni uvereni da su savest covecanstva.
I u mnogomre su bili. Zato je hteo Assange tamo. Ali je naleteo na korumpirane/histericne tuziteljke. Prva tuziteljka nije videla nikakvu osnovu za tuzbu. Pa je slucaj dat histericarkama.
Uglavnom se moze reci da ako je tuzitelj muskarac je pravno sigurno. Ako je zena moze biti histericarka.
ASAP je bio umesan u neko sranje. Ima osnove. A ako ga puste ce pobeci. Problem svedskog pravosuda je vreme koje se ceka u pritvoru do sudenja.

onaj najgl.....veći Dalton
4 godine prije

Švedsko tužiteljstvo, švedsko pravosuđe…. kaj god. Luk i voda. Naš se Mamić, nakon Gospe, ukazao i Sessi. Đuri….. najfaci u Vrhovnom sudu. Žestokom protivniku javnog objavljivanja imovinskih kartica sudaca. Koji Mamića nije sreo u životu. Ni primirisao mu. A Mamić tvrdi da Đuro može dić’ kilo pečenog. Kad nije u formi. Da ga zna kao bukvar. Bolje od Kolinde. Koja ne pozna obojicu. Hrvatska je ogromna i tu nitko nikoga ne pozna. Svi pate od sinkope. Vlada duboka amnezija. Najbolje kuri antisklerin. A ne pomaže. Kad je netko u govnima. Ma znao bi netko Đuru. Sa Trga. Da je ovaj ulični svirač. U usponu. Ovako, vrag ga vidi po kancelarijama. I restoranima… kad radi, na pečenom. A Đuro je veliki znalac zemljišno-knjižnog prava. Kažu poznavatelji iz njegove branše. Kao i svaki pravi Hrvat, nekada vojnik Partije, (od 1981. pravni referent u tvrtki “Dubrovkinja”, od 1982. sudski vježbenik Županijskog suda u… Čitaj više »

Zax
4 godine prije

P.J Watson je objavio najnoviji video na youtube. Tema je svedska.Nakon tog videa ovo u clanku izgleda ko sprdnja. Na racun sveda naravno

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI

Nije pronađen nijedan rezultat.