Trump prijeti Iranu: “Platit ćete cijenu kao nitko do sada, ako napadnete SAD”

Donald Trump prijeti Iranu
15 komentara

Suočen s eskaliranjem napetosti između Washingtona i Teherana, predsjednik Donald Trump zaprijetio je Iranu bez presedana ako napadne Sjedinjene Države. Iran će platiti cijenu koju nitko nikada nije platio ako počini “glupost” protiv Sjedinjenih Država, obećao je u petak predsjednik Donald Trump novinarima.

“Nadamo se da, za svoje dobro, ne čine nikakvu glupost. Ako to učine, platit će cijenu koju nitko nikada nije platio”, odgovorio je američki predsjednik na pitanje o mogućem vojnom sukobu s Teheranom.

Podsjetio je kako Washington ima “najbolje oružje na svijetu” i “najsmrtonosnije” vojne brodove. “Ne želimo biti prisiljeni koristiti ih, ali oni su najsmrtonosniji brodovi ikad izgrađeni”, završio je svoju prijetnju američki predsjednik Donald Trump.

U četvrtak, 18. srpnja, Donald Trump najavio je uništenje iranske bespilotne letjelice za koju je ustvrdio da se nalazila na udaljenosti od 900 metara od USS Boxera u Hormuškom tjesnacu. Iranska strana tvrdi da nisu izgubili dronove, odbacujući “iluzorne tvrdnje” Washingtona. Kako bi potvrdila svoje tvrdnje, iranska strana je objavila video snimke drona koji je pratio ratne brodove.

Uništavanje američke bespilotne letjelice

Napetost između Washingtona i Teherana dosegnula je vrhunac 20. lipnja kada su Oružane snage Islamske Republike oborile američki bespilotni zrakoplov koji je, prema riječima Teherana, bio u iranskom zračnom prostoru.

Donald Trump je tada tvrdio da je otkazao u posljednjem trenutku udar odmazde, koji bi, prema američkoj strani, usmrtio 150 osoba.

droneOdmazdaPrijetnja
Pretplatiti se
Obavijesti o
15 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Ana
4 godine prije

Sa svim duznim postovanjem ali zar nije “platitI CETE ?”

Jole
4 godine prije

Iran je napadnut od pirata i gangstera koji mu ne daju da diše ? Živimo u 21 stoljeću,2019 je godina,a teroristi iz SAD i UK nas vraćaju u srednji vijek.

Mikojan
4 godine prije

Da, Iran je krenuo sa svojom flotom prema USA, već su na pola puta do istočne opale, kako se usuđuju !?

nekoime
4 godine prije

“Podsjetio je kako Washington ima “najbolje oružje na svijetu” i “najsmrtonosnije” vojne brodove”, valjda zato svi prelaze na kupnju ruskog naoružanja.

Mateja
4 godine prije

Čas je, da se Američani začnejo vračati v črnih vrečkah. Tja naj gredo sede, nazaj pa leže.

samo tako
4 godine prije

Žutokljunac još nije shvatio da Iran ne napada SAD . Ajde se več jednom vrati iz paralelne stvarnosti, ponavljaš se čovječe

Kora
4 godine prije

@Umpah Pah

Ili možda čistač?

Max
4 godine prije

Reklama za oružje kupiš jedno dobiješ jedno.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI