fbpx

TURIZAM: Hrvatima se nudi grčki bijedno-robovlasnički model, a ne turski u interesu nacije

Grčki model za turizam u Hrvatskoj

U špici smo turističke sezone koju ne krasi povećanje broja gostiju, ali zato članaka o hrvatskom turizmu nikada nije bilo više. Za sva zla ovoga svijeta, opet je kriv mali čovjek koji na svojim leđima trpi sve parazite.

Teoretičari, koji nikada ništa u praksi nisu napravili, sve znaju. Okupljaju se i djeluju. Imaju previše vremena, jer ne moraju čistiti apartmane i prati posteljinu. Vrijedni mali čovjek sve izgubljeno gleda i ništa ne razumije, dok ga “stručnjaci” nazivaju primitivcem i zatucanom seljačinom koja se želi baviti turizmom. Zamislite samo. Zatucana seljačina hoće igrati igru u društvu velikih.

Poplava novih ideja o “super” rješenjima je iznenađujuća. A možda i nije, jer ih sve veže jedna ideja: oni hrvatskom čovjeku nude grčki model, koji je po njima idealan za sve.

Kako izgleda grčki turistički model?

Prvo uguraš državu u Euro zonu, tako što izvaraš sve institucije. Oni koji te gurkaju, manipuliraju ciframa da sve štima, a onda te prime u svijet velikih. Pošto si postao veliki, moraš trošiti kao veliki. Bez brige. Tu su krediti, a novaca nikada nije bilo više.

Krediti se dižu, novac stiže i igranka može početi

Zašto raditi za male novce kada je novaca u izobilju. Svi su posluženi. Političari, državni djelatnici, religiozne ustanove, korumpirani mediji i svi oni koji mogu dići kredit.

Iznenada, više nitko ne zarađuje 400 € mjesečno, nego 1000 i 2000 €. Bože moj, sada možemo i putovati kao veliki. Zemlje koje su kupovale voće i povrće iz Grčke, otkažu narudžbe i okrenu se Turskoj, jer su tamo plaće i dalje 400 €, a cijene puno niže.

Nije bitno. Grci imaju visoke plaće, pa će kupovati jeftino voće i povrće u Turskoj, a grčki seljak neka traže drugo zanimanje ili neka prodaju zemlju i živi kao svi “normalni” ljudi u gradu.

Proizvodnja staje, dok se potrošnja povećava. Ne na način da se kupuje domaća roba, nego strana. Kako bi se proces ubrzao, Njemačka se sjetila prodati tenkove i drugo naoružanje u slučaju da se “siromašna” Turska odluči napasti “bogatu” Grčku.

Stisnuta kamatama Grčka kreće u međunarodnu rasprodaju svoje aktive. Sve ide u bescjenje. Prodaju se luke, plaže, otoci, imanja, budući dobitci na lotu, zračne luke, muzeji, dakle sve što se može monetizirati. Odlična ideja, tvrde mediji i pojedinci. Samo slobodno tržište može spasiti Grčku. To što matematika dokazuje suprotno, nije bitno.

Kada je grčki narod bačen na koljena, dolazi ekipa koja je nudila kredite i štimala cifre prije ulaska u EU. Isti Grčkoj prodaju robu i oružje. Kupuju sve što se da kupiti. Grčke visoke plaće više nisu popularne i treba izvršiti internu inflaciju (smanjiti plaće).

Sada grčki seljak radi za malu plaću isti posao kojeg je radio prije nego je Grčka ušla u Euro zonu. Tada je bio vlasnik svog obrta, a sada je rob i bijeda koju hvale jer za sitne pare nudi sve što zajmodavci i njihovi poslužnici traže.

Njegov “seljački primitivizam” preko noći postaje tradicija i nešto cool. To treba platiti jer je rijetko i potražnja je velika.

Ovo vam je dragi moji grčki model, temeljen na zapadnim vrijednostima. Vrijednog čovjeka pretvoriš u doživotnog roba. Ako se pobudni, samo zaustaviš dotok novca, a njegovu ljutnju kanaliziraš prema onima koji to žele promijeniti.

Pokušajte usporediti grčki model i stanje u Hrvatskoj? Hrvatski turistički obrtnik je u identičnoj situaciji. Danas je “primitivna seljačina” i vlasnik, a sutra će postati turistička atrakcija gdje će njegov dojučerašnji primitivizam postati primjer prekrasne tradicije, čije će usluge plaćati strani turisti. Ne obrtniku, nego onome tko ga je angažiro putem platforme udaljene par tisuća kilometara. Tada će imanja i apartamani postati simpatični i vjerojatno još skuplji.

Želite li znati kakav model može spasiti Hrvatsku, pročitajte kako je to učinila Turska na ovom linku.

Sviđa vam se portal Logično?
LAJKAJTE NAŠU STRANICU

(samo jednom, ako kliknete drugi put, Facebook će smatrati da nas ne volite)

Nije pronađen nijedan rezultat.

Pretplati se
Obavijest
guest
73 Comments
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
Inline Feedbacks
View all comments
Anti Imbex
Gost
Anti Imbex
1 godina prije

Raskrinkavate Imbex 🙂 🙂 🙂

Moreno
Gost
Moreno
1 godina prije
Reply to  Anti Imbex

Anti Imbex Ma koji imbex, takvi su skoro svi globalistički mediji u Hrvatskoj . . . u peti misec se pojave najave najvećih vrućina od postanka mjerenja za slijedeće lito, onda se pojave najave nikad viđenih neveri, pa se pojavi morski pas, pa loša sezona, pa užasna sezona, pa slika računa od priko 100000kn za nekoliko boca šampanjca koje je u nekome klubu platija neki playboy ili boca vina od 20000kn koju je platija Rus, pa pijani Englez koji je sa visoke sike skaka u more ali je pa na glavu na siku ispod, pa silovana Australka, pa elitna prostitucija na jahtama, pa HGSS spašavanje Čehota koji se u japankama i bez boce vode penja na vrij Biokova . . . i tako svake godine ponovo, i svi se ponovo čude . . .

Moreno
Gost
Moreno
1 godina prije

Smišno je da bi nekoliko postotaka više ili manje u turističkome prometu bilo životno važno . . . poljoprivrednicima urod varira u prosjeku +/- 30%, troškovi permanentno rastu, prodajna cjena ista ili niža i niko nikome ništa . . . zašto je općeprihvaćena teza kako je rast turističkoga prometa od nekoliko postotaka svake godine normalan . . . ako je par postotaka ispod to je sveopća panika . . . ili općenito kako je većina došla do ”nove normalnosti” da je rast BDP-a moguć do u beskonačnost kad su i prirodni i društveni resursi ograničeni . . . nevjerojatno je da se na ekonomskim fakultetima ne uče limesi, te graf i tok funkcije . . . izgleda kako se ne uče ni kreditni ciklusi . . . to da se monetarna politika i upotreba monetarnih alata ne uče to znamo, jer nijedan današnji ekonomista koji je završija fakultet u zadnjih 20 godin očito nema pojma kako su za povećanje produktivnosti najbitniji monetarni alati, a tek nakon toga fiskalni i svi ostali . . . kako bilo koji ekonomista može izać u javnosti i pravit se kako o tome pojma nema nego fanatično priča o rastu u desetinama postotka i ono… Pročitaj više »

Željko
Gost
Željko
1 godina prije
Reply to  Moreno

OFF TOPIC Volio bih da mi netko objasni kako to da su svi hrvatski proizvodi jeftiniji u BiH cca. 40% nego u Hrvatskoj?? I još povrat PDV od 17 % na BiH granici!! Maloprije, u Bosni smo na vikendu, supruga i ja kupili svega za 13,50 km što u Hrvatskoj me košta cca. 100 kuna! Ili jučer kupili lijekove u Malom Zvorniku, Srbija koji su više nego duplo jeftiniji nego u Hrvatskoj!! Kako??!!

Moreno
Gost
Moreno
1 godina prije
Reply to  Željko

Željko A evo kad pitaš pokušat ću ti objasnit ono šta znan. Najprij lijekovi i ostalo nisu isto. Ono šta ja znan je to kako nisu svi hrvatski proizvodi u BiH jeftiniji 40%, barem ne u ciloj BiH. U prosjeku jedan put misečno poslon iden u Grad i stanen u Neumu kupit nešto spize i ako triba nešto iz ljekarne za ljude ili pase. Hrvatski proizvodi u Neumu su jeftiniji možda 5 – 10%, ovisi o vrsti robe. U Neumu lokalnu vlast imaju Hrvati, a u dijelovima di ti kupuješ vjerojatno ostali i kako je BiH disfunkcionalna država svi oni koriste tu lokalnu vlast i za prikupljanje poreza i utaju kako bi koliko mogu zaobišli BiH ka državu i ostali politički jaki u svojoj županiji (kantonu) ili entitetu. Tu su i politički dogovori hrvatskih i hercegovačkih vlastodržaca kako preusmjeravat ubiranje poreza na obostrano zadovoljstvo, jer ono šta hrvatski političari mogu sa hercegovačkim hadezejcima nemogu sa Srbima i Muslimanima jer hrvatski i hercegovački političari jidu iz istoga pjata. Oću reć kako se u svim dijelovima BiH ne naplati cili porez i taj utajeni dil koriste vlastodršci sva tri naroda jer je i to jedan od mnogobrojnih razloga zašto se održavaju na… Pročitaj više »

Željko
Gost
Željko
1 godina prije
Reply to  Moreno

Hvala vam na vašem odgovoru. Sada mi je jasnije sve. Lijekove nisam kupio u BiH nego u Malom Zvorniku u Srbiji.

Koba
Gost
Koba
1 godina prije
Reply to  Moreno

Loše si objasnio. Pdv je 17% na razini cijele BiH i tu kantoni i RS nemaju autonomiju. Određeni lijekovi su sufinancirani od ZO i tu cijene variraju od kantona do kantona u Federaciji (svaki kanton ima svoje ministarstvo zdravstva i ZO), kao i u RS u cjelini. Ti si otišao kupovati u Neum koji je isključivo turističko mjesto, i gdje su cijene napumpane. Otiđi u čapljinu ili trebinje pa kupuju po normalnim cijenama.

Moreno
Gost
Moreno
1 godina prije
Reply to  Koba

Koba Je, možda san loše objasnija, ja san pisa o prikupljanju poreza kojega kontrolira lokalna vlast koja ima nadležnost nad poreznim upravama i određuje koga će se peglat koga ne.
Ja samo oću reć kako se utajeni porez dili sa podobnim trgovcima koji dio od toga utajenoga daju u crni proračun političarima, a manji dio ostave sebi jer imaju prostora za držat nešto niže cjene. To je državni šverc isto ka šta se do prij koju godinu prodavali cigareti u po cjene odnosno bez ikakve markice.
Bitno je imat paralelni crni proračun. To je npr u Hrvatskoj skoro nemoguće, a u BiH je sve moguće jer država funkcionira u poreznome smislu puno lošije od npr Hrvatske. U Srbiji se također pojavljuje državni šverc koji se koristi za održavanje vlasti. Slično je u Makedoniji, a da i ne pišen o Milu i Crnoj Gori.
Razlika između Hrvatske koja je u EU i ostalih koji to još nisu je samo ta šta iz Hrvatske postotno više love ide globalnoj mafiji, a kod ostalih nešto ostane lokalnoj mafiji. Građani i vamo i tamo dišu na škrge.

Koba
Gost
Koba
1 godina prije
Reply to  Moreno

Cigare bez makice do prije godinu? Šta ti je čovječe BiH možda jeste dno, ali nije Somalija. Nema boga da ćeš nešto tako naći u normalnim trgovačkim lancima, nema šanse. To su , možda, neke prčvarnice koje ispod tezge prodaju švercanu robu. A s cigarama bez markice nije osiguran dobar provod pri prelasku granice. Političarima tako što ne treba, imaju oni mnogo legalnih načina izvlačenja novca.

FATIH
Gost
FATIH
1 godina prije
Reply to  Koba

TAKO JE!!

Koba
Gost
Koba
1 godina prije
Reply to  Željko

Nisu svi jeftiniji. Određeni kao pekmezi, kava, neka alkoholna pića jesu, nešto, jeftinija. Mliječne prerađevine, mesne prerađevine i kandirani proizvodi, većinom, nisu. Kao što ti ideš preko grane u kupovinu idu i mnogi iz BiH u suprotnom pravcu. U hrvatskoj su dosta jeftiniji strani proizvodi poput npr. Domestosa ili riomare, i mnogi drugi, ako na to uračunao povrat poreza isplati se. Treba dodati da se kućanski aparati i računalne komponente jeftinije u hrvatskoj.

Bobi
Gost
Bobi
1 godina prije
Reply to  Željko

Hr proizvodi su jeftiniji u puno stranih zemalja u odnosu na matičnu zemlju. Politika!

oddball
Gost
oddball
1 godina prije

o cemu mi ovdje? turska? idemo lagano manipulirati, istina je da su u hr mali iznajmivaci i prednost a istodobno mana hrv turizma, istina da ima koji su ok i profesionalni, a bogme ima i zatucanih seljacina koji ce vam upropastiti godisnji i to masno naplatiti, od kako su strani servisi kao airbnb i booking usli na nase trziste stvari su se bitno popravile ali poskupile eto mali iznajmljivaci su hrvatski specifikum i nece se to samo tako promijeniti niti njih netko tjera u roblje kako autor sugerira, eventualno sami sebe kada ne rade dobro, dakle niti je hr grcka niti turska niti austrija koja btw turisticki razvaljuje, jedino sto mozemo nauciti od turske je jedan detalj koji me zdere, npr kada sam pokusao uci np plitvice i np krka ulaz za mene, gradanina rh cijim je novcem sve to sredeno i uredeno 200 kn, no coment

Moreno
Gost
Moreno
1 godina prije
Reply to  oddball

oddball Odakle ti to da su mali iznajmljivači hrvatski specifikum . . . po kvaliteti i masovnosti turizma vrlo slične destinacije Hrvatskoj su južna Azija sa bungalowima i karipski dio Mexica sa malim privatnim resortima. Šta se stranih servisa tiće oni su samo uzeli dio kolača po kojega su i došli, a to je opet stvar politike isto ka i low cost letovi koje politika i šalje i prima sa kojima se i pojavljuje masovni turizam. Hrvate se upravo tira u roblje i Hrvatska nazaduje. Hrvatski taksisti su došli na pozicije vozača rikši u Egiptu ili Pakistanu i koji se fizički bore za stranca koji će im vožnju platit dva ili tri eura. Taksisti se šaketaju radi vožnje od 50kn . . . to nikad na ovim prostorima nije bilo, ali dalo se vidit na bližem i daljem istoku . . . napredak možda . . . ? Evo sad je prošla Ultra u Splitu i 90% ultraša koji su iznajmili neki privatni smještaj bolila je neka stvar za stanje smještaja u kojemu su bili jer su po cili dan bili vanka, a došli bi leć zamantani i pijani. Često su ti stanovi i apartmani u kojima su bili ostavljeni… Pročitaj više »

Mike
Gost
Mike
1 godina prije
Reply to  Moreno

gosin Moreno potpis na sve napisano….ode svaba na letovanje negde drugde a dodjose na jadran retardirani britanci….koji zele jeftin smestaj i koji lovu ostavi samo na alkohol i bez racuna na drogu….i taj britanac vise zasere tj kosta nego sto ostavi para….kaze meni irac …ali mike skupi ste …on u portugalu uplatio u hotelu sa 4 zvezdice 7 dana on i devojka za 400 i nesto evra i jos nabroji sta je sve dobio…..jednostavno oni su misljenja da je hrvatska trecerazredna zemlja i kao takva mora imati trecerazredne cene….

markoo
Gost
markoo
1 godina prije
Reply to  Mike

hr u eu usla ,uvela vize za ruse ,dosli briti pa uzivajte,

onaj najgl.....veći Dalton
Gost
onaj najgl.....veći Dalton
1 godina prije

Napokon odmor. Gledam oko sebe i ne vidim ništa katastrofično u vezi ovogodišnje turističke sezone. Tipična za hrvatske prilike. Solidna, ni predobra, ni preloša. Sistem bez sistema. Privid reda u općem kaosu. Turistički konkurenti su se sigurnosno oporavili i vratili na tržište. Turci, Grci, zemlje Magreba, Egipat čak. Pružaju sve moguće pogodnosti. Da opet uzmu svoj dio kolača. Španjolska i Italija pričaju svoju priču. Hrvatska ionako nije u njihovom rangu. Hrvatskoj opet dolazi njena klijentela. Upadljiv je izostanak Nijemaca. Poljaka u nas ko u priči. A naši vojnici im čuvaju granicu. Umjesto da Poljaci čuvaju našu. Oni tamo Rusa ni ne vide. A ovdje iza svakog grma izleće neki ”no pliz”. U hrvatskom turizmu odmah upada u oči pohlepa. Količina gramzivosti za brzom i lakom zaradom. Gdje svi hoće samo jedno. Lovu. Brzu. Laku. Da država ne stavi šapu na nju. Više nije dovoljno za dva mjeseca zaraditi lagodniji život u ostatku godine. Sad treba zgrabiti za novi auto, putovanja, krpice, noge u zrak i sve ostalo konzumerističkom srcu drago. Sva ta kuknjava oko skupoće države je priča za malu djecu. Koja je kao perpetuum mobile. Pa se ponavlja svake godine. Država grabi svoj dio kolača. Grabila je i grabiti… Pročitaj više »

Moreno
Gost
Moreno
1 godina prije

Hrvatskoj se nameće grčki scenarij i Hrvatska se siše većom stopom nego Grčka. Hrvatska je još uvik u općenito povoljnijem položaju nego Grčka jer još može jest vlastitu supstancu više nego Grčka na čijoj je kosti ostalo puno manje mesa. Međutim grčki turizam je u povoljnijemu položaju jer bez obzira na euro Grci imaju manje reguliran turizam i ugostiteljstvo i manje poreze . . . po grčkim otocima ugostiteljstvo, smještaj u kopnenim objektima i plovilima je daleko manje reguliran. Nema fiskalizacije. Puno su manja davanja na koncesije za plažne objekte, cjene vezova u marinama i privezištima duplo manje. Grčka ima kakvu takvu poljoprivrednu proizvodnju koju upuca u vlastiti turizam, Hrvatska joj po tome nije ni blizu. Turisti u Grčkoj jidu grčki feta sir proizveden u Grčkoj, a u Hrvatskoj grćki feta sir dolazi iz udaljenije Njemačke, Danske i Poljske. Grčka ima jako trgovačko, ali i putničko pomorstvo. Dnevno iz Patrasa u Anconu vozi nekoliko superbrzih trajekata koji voze 26 – 28 čvorova šta su najviši prosjeci u svitu u trajektnome prijevozu, zapadni Mediteran, zapadna Europa, Skandinavija su na 20 – 22 čvora. Cruiseri su u Grčkoj disperzirani, dok su u Hrvatskoj koncentrirani u Dubrovnik i Split, a višak se pribacuje… Pročitaj više »

Kanarinac
Gost
Kanarinac
1 godina prije
Reply to  Moreno

Sto se brzina tice pogledaj malo brzine superfastova Fred Olsen u Spanjolskoj, idu preko 35 cvorova, povezujuci otoke medjusobno.

Moreno
Gost
Moreno
1 godina prije
Reply to  Kanarinac

Kanarinac Pisa san o trajektima (Ro Ro Cargo Ship) koji voze na desetke šlepera i stotine auta, a ne o katamaranima i trimaranima koji voze samo putnike. To su dvi različite stvari. Imaš i liniju Split – Dubrovnik di vozi trimaran Krilo Eclipse sa 35 čvorova.

Ija
Gost
Ija
1 godina prije

Izvinite braca Hrvati ali cjene vama lete u nebo a posluga jao mene. Kod vas dolazim vise od 40 godina. Da nebih imao malene dece ne bi me vise vidjeli. Od prosle godine ste poskupili turisticko takso za skoro 50 posto, namirnice i do 30 posto. Sve se placa, ama bas sve. Vise od pola ljudi nezna sta i kako se radi. Imam osjecaj da nas vidite ko bankomat na 2 nogu. Ajmo dalje; stopa amortizacije je normalna 1 posto na 1 mesec dana a kod vas iznosi 1 posto na 1 dan. To nije normalno. Iznajmljivanje camca 250_300 eur za 1 dan a u istino to je samo 8 sati. Bicikl vise od 10 eur na dan a bicikli jim vrede od 100 do 200 eur max. Poskupio sladoled do 20 posto, domace rakijo min. 30 posto, ostala pica od 20 do 30 posto, pivo 20 posto. Kad me vide da sam turista, odmah bi nam svi pravili izlete brodicom za 100 eur po obitelji a to je max 8 sati a brodice starije nego ja. 1kg lignja 40 eur, pizza 15, halo. Neda mi se vise ljudi jer to vise nije normalno. 7dana mobilna kucica za 4 osobe… Pročitaj više »

Bobi
Gost
Bobi
1 godina prije
Reply to  Ija

Gle ja živim u Hr i apsolutno dijelim tvoj stav, mišljenje i patnju financijsku. Sa prosjecnom placom rezije taj mjesec ni ne platim sve zbog mora zbog djece. Eto. A tako je većini.
Gledam danas 5kn sat parkiranja na površini koja izgleda kao površina mjeseca. Nikakve crte, živi kamenjar. I to od općine. Za juge jeo jastoga i smijo se maďarima, danas kuha zena, al barem mogu i to, što hrpa ne. Jbg brale. 300km do mora inače

Eskim iz Zadra
Gost
Eskim iz Zadra
1 godina prije
Reply to  Ija

Sve je to istina sto pises. Ali istina je da i svi bi na more u sedmom i osmom mijesecu. Pa racunaj 60 dana po 60 eura (cijena apartmana u zadru za obitelj) je 3600 eura. Odbij troskove pa vidi koliko ostane. Jednostavno, probajte i vi kupiti apartman pa zaradjivati. Tu se profitiraju agencije i drzava a malom coviku, osim muke, nista ne ostane. Rekli bi talija rat izmedju sirotinje. Tj siromasnih gostiju i siromasnih iznajmljivaca. Pa vise grad zadar zaradi od jednog parkirnog mijesta, u koje nista nije ulozeno, nego iznajmljivac apartmana. Nego, udri brigu na veselje i dobro nam dosli u Zadar. A fala bogu iz net, informirajte se i izbjegavajte lupeze jer njih svuda ima. Pzd svima..

Ija
Gost
Ija
1 godina prije
Reply to  Eskim iz Zadra

Eskimu razumijem te ja dobro i slazem se s stobom. Ali samo za debatu oko apartmana.
Procitaj jos jednim sto sam napisao o amortizaciji bicikla, brodica, camca i oko nabacivanja turistima.
Evo sutra ujutro idem u posjetu mome dragome gradu Zadru i pozdraviti dobre ljude koje tamo zive.

bojan iz hr
Gost
bojan iz hr
1 godina prije
Reply to  Eskim iz Zadra

Idi radi

Sparkling
Gost
Sparkling
1 godina prije
Reply to  Ija

Više mi se sviđaju planine kad upeče na jadranu. Iako sam prošao skoro cijeli svijet, i na kraju shvatio da je pravi odmor tamo di nema puno gužve u miru i tišini. Ali to sam ja, svatko bira svoj način odmora pa i cijenu dotičnog.
U naslovu Vam je sve napisano u par riječi. Nisu daleko od istine. U eri današnjeg izbora brze info. nikakav problem nije izabrati najbolju destinaciju za odmor. Svakom na volju bez puno filozofije. Cijene u turizmu su bazirane na bazi ponude i potražnje. (jesu li?) To če osjetiti oni koji ih formiraju.
Ugodan odmor i LP.

FATIH
Gost
FATIH
1 godina prije
Reply to  Sparkling

TAKO JE.DOK JE PRENJA,ZELENGORE,PROKLETIJA I SAR PLANINE BICE I ODMORA.

markoo
Gost
markoo
1 godina prije
Reply to  Ija

kolko je vu avstriji kuglica sladoleda?

Red Dog
Gost
Red Dog
1 godina prije

Drugovi,
Setih se „Danke Deutschland“.
Neki od nas su znali. Ali se je hrlilo u EU.
Nije se samo bezalo od socijalizma, jer da nisu mislili da imaju gde ne bi bezali. Bezalo se je u EZ/kapitalizam.
Danke Deutschland.

Red Dog
Gost
Red Dog
1 godina prije
Reply to  Red Dog

Jos da udete u Evrozonu da vam ECB izdaje Eure i da izgubite i pripravnost za izdavanje kuna, kao Grcka drahmi…
Odande se izlazi samo mrtav.

Tarzan
Gost
Tarzan
1 godina prije

Pitanje redakciji?
Kako Logično koje je iz Brckog moze biti Hrvatski portal???

L. R.
Admin
Famed Member
1 godina prije
Reply to  Tarzan

Poštovani, portal Logično je regionalni portal koji vijesti objavljuje na 4 jezika. Sve odgovore imate ovdje: https://www.logicno.com/o-nama

Ako niste znali, ipak ćemo vas podsjetiti. Bosna i Hercegovina je država tri konstitutivna naroda (Bošnjaka, Hrvata i Srba).

Ugodno čitanje…

FATIH
Gost
FATIH
1 godina prije
Reply to  L. R.

POSTOVANA REDAKCIJO.
CESTITAM VAM OD SRCA NA ODGOVORU!!

Perun
Gost
Perun
1 godina prije
Reply to  Tarzan

Plovi patka preko save nosi pismo na vrh glave u tom pismu pise Logicno Hr. se cita sve vise i vise ….Tarzane sve zivotinje iz tvoje dzungle citaju Logicno Hr. jer zele biti informirane , zele biti upoznate sa zivotinjskim pravima u dzungli u kojoj obitavaju….To se zove progres gospodaru dzungle ,zelenih travnjaka i mravinjaka …..P.S. nemoj se zacuditi ako vidis da Cimpanza Cita ima mobitel i fakebook profil a na youtubu je prati masa drugih majmuna i fanova iz dzungle ….

Kurjaca
Gost
Kurjaca
1 godina prije
Reply to  Perun

Prika ovo je ipak logicno.com a ne logicno hr

Umpah Pah
Gost
Umpah Pah
1 godina prije
Reply to  Tarzan

@Tarzan:
A čis’ ti ?

jezevakucica
Gost
jezevakucica
1 godina prije
Reply to  Umpah Pah

Umpy,
Made in England?

Zigi
Gost
Zigi
1 godina prije
Reply to  Tarzan

Tvoje pitanje bi zapravo bilo , zašto nema više tema iz BiH-a, kad je sjedište tamo! Ja nisam iz BiH, ali gledajući iz daljine moram priznati da se za sada može slobodno reći da je to uz Hrvatsku još jedan kandidat za nagradu “Najjači Apsurdistan”.
Pitanje je samo tko bi osvoji zlato ili srebro, a i bolje bi bilo da se portal nazove “Na rubu logike”, ili “Pogled u ponor gluposti”

Lucija
Gost
Lucija
1 godina prije

Samo polako kada se uspoređujemo s Grčkom.
Prije par godina min.mirovina u Grčkoj je bila – 800€.
Pa je i narod imao nešto od tog zaduživanja. 😊

Moreno
Gost
Moreno
1 godina prije
Reply to  Lucija

Lucija Točno, narod je od zaduživanja dobija mrvice ka za tičice, a oni poviše naroda su dobili bokune ka lavi . . . a kad se dug vraća onda je obrnuto, međutim ni narodu za sve to niko nije kriv nego on sam 🙂

Umpah Pah
Gost
Umpah Pah
1 godina prije
Reply to  Moreno

@Moreno:
Ka za tičice je Tično !

Umpah Pah
Gost
Umpah Pah
1 godina prije
Reply to  Lucija

@Luce:
Mirovina (min.)
minus 800 eura,
zato i jesu tako zaduženi ?

pera detlic
Gost
pera detlic
1 godina prije

IZ PRVE RUKE
Cijene:
kugla sladoleda 8 kn
pedalina 1 sat 60 kn
trampulin 7 min. 15 kn
apartman 1 dan 50-150 eur
ležaljka dan 20 kn
krafna 5.5 kn
hrenovka u pecivu 9 kn

Osoblje (dućan,pekara,parking,picerija,konoba……) u prosjeku sporo i bezvoljno.Da ne kažem mrzovoljno.
Sve u svemu. Najbolje bi bilo kada bi turisti elektronski ili poštom slali novce, a odmore provodili kod svojih kuća.
SMRT FAŠIZMU SLOBODA NARODU!!!!!

Ija
Gost
Ija
1 godina prije
Reply to  pera detlic

Dobro napisano, ali gde ti to letujes? Da je apartman 150kn. Valjda po osobi. Pa je to odmah 100 eur na dan za familiju.
A sad jos jedna percepcija hrvatskog turizma, a to su resursi, voda.
Prije 20 do 30 godina bilo je normalno, da se na rivi ne tusira pitnom vodom, e sad se svaki turista tusira i po 10 puta na dan na rivi i onda jos pere kosu kad se vrati u apartman. Isto se tako u marinama peru jahte od vise 200.00 eur sa pitkom vodom a sve vama to nije odrzljivo.
Smece. Jao ljudi moji jos uvjek bacate sve u isto kantu i vi biste isli u EU.
Vec dulje vreme pratim kamo to ide kod vas pa me puno plasi.
Vidjet cete za 10ak godina rezultat vaseg turbo turizma na naravu.
Pozdrav

Bobi
Gost
Bobi
1 godina prije
Reply to  pera detlic

Apartman po osobi misliš 50-150kn ?!? Gdje to ima po toj cjeni, na jabuci al sam dođeš? Ni svjetionik nije tako jeftin.
Sam apartman u sezoni 300-600kn za 3-4 osobe.

pera detlic
Gost
pera detlic
1 godina prije
Reply to  Bobi

Greška. 50-150 eur

slovenac
Gost
slovenac
1 godina prije
Reply to  pera detlic

pakoštane:
kugla sladoleda 10kn
pedalina 1 sat 100kn
trampulin 5min 30kn
apartman 1dan 50-300eur
ležaljka dan 30kn
krafna 7kn
hrenovka u pecivu 12kn
još molo skuplje

Zigi
Gost
Zigi
1 godina prije
Reply to  slovenac

Slovenac, ja vidim more samo ako odem kod punice u vikendicu (Pag) , a kad bi morao plaćati teško da bi vidio mora.
Ako je vama sa vašim plaćama to previše slobodno nas zaobiđite, ali ljetovanje i štednja u isto vrijeme neće ići jer turizam je biznis i više ne spada u socijalnu kategorija za razliku kad se sjetimo prošlog sistema. Reci kakve su cijene u ljetovališitma po Sloveniji, sumnjam da su povoljnije. Hebi ga more je more!

FATIH
Gost
FATIH
1 godina prije
Reply to  Zigi

UVELIKO STE VI ZAOBIDJENI.

markoo
Gost
markoo
1 godina prije
Reply to  pera detlic

ha mrzovoljno velis pa ne rade u hoferu u stajerskoj da su nasmijani,zaposli se ti jednu sezona pa nam reci posle kak je bilo.

FATIH
Gost
FATIH
1 godina prije
Reply to  pera detlic

SMRT NACIZMU I FASIZMU!!

Mucke
Gost
Mucke
1 godina prije

Ova sezona je samo upozorenje pametnima sta se sprema dogodine.Sve je manje onih koji su spremni platiti neku pivu 6-7 eura ,casu vina 4-5 eura ili nekakvu picu 100-150 kn,ne samo kod nas nego i sire u EU.Pumpanje cijena smjestaja i usluga jednostavno ne prati rast placa i standarda,ne samo kod nas nego i sire.Porezna presija,koja odrzava na zivotu vecinu drzava u EU(bez ovih poreza proracuni bi se rusili kao kule od karata) ce se ocigledno pojacati ,prema najavama,a onda ce svako prevrtiti svaki euro nekoliko puta u ruci prije nego ga potrosi.
U drzavi kojoj turizam donosi ogroman postotak BDP to znaci jedino teska kresanja,na jesen,u zdravstvu i socijali te velika poskupljenja svih komunalija.

Umpah Pah
Gost
Umpah Pah
1 godina prije
Reply to  Mucke

@Moreno:
Zahvaljujući medijima sve više ljudi vjeruje prevarantima !
U Njemačkoj crkve zjape prazne i planira se novi porez protiv zjapljenja(nešto kao CO2)?
Bayern 2018 :
64 000 katolika
28 000 evangelista
oficijelno otkazalo pripadnost crkvi,
Njemačka oko 400 000
za uho nemam podatke!
Riješenje u razvoju vjerskog turizma sa elementima športa i ražonode :
-vjerovanje na 400m (sa preponama)
-molitva u vis(s motkom)
-molitva u dalj

markoo
Gost
markoo
1 godina prije
Reply to  Mucke

gdi je to piza 100-150 kuna? u norveskoj mozda ,kune i krune.
mozda tri komada pize 150 kuna,

Ija
Gost
Ija
1 godina prije
Reply to  markoo

U dalmaciji pizza izmedzu 60 i 120 kn. Govorim iz 1 ruke.

Mucke
Gost
Mucke
1 godina prije
Reply to  markoo

Na ovom portalu imam problem argumentirati izreceno nekakvim linkom ili u ovom slucaju fotografijom cjenika jednog restorana u dbk.Ne zelim podcjenjivati nikoga ali za Hr turizam je dalmacija nebitna,lovu prave Dbk i Istra.

Duki
Gost
Duki
1 godina prije
Reply to  Mucke

Dobar komentar Delboy ,ali mašina se zahuktala i tetško će nazad a morat’će!!
Iz vlastitog iskustva imam jedan prijedlog: ajde da ove sadašnje cijene spustimo 10% NA SVE!!!
ja to napravio u odnosu na prošlu godinu i gle čuda 25%veći promet!Lud???nimalo!!
Vidjet će te!

Slani
Gost
Slani
1 godina prije

Zašto m ine puštate komentare?

L. R.
Admin
Famed Member
1 godina prije
Reply to  Slani

Poštovni Slani,

Na ovom portalu nije dozvoljeno druge narode ponižavati, što vi uporno činite.

Predlažemo vam da napustite portal. Imate tisuće drugih portala, tako da vam portal Logično neće nedostajati.

Svako dobro.

Redakcija

žrec
Gost
žrec
1 godina prije
Reply to  L. R.

Žalosno da ovdje ljudi dolaze po drugačije mišljenje, da bi u komentarima ostavljali mišljenje ms i drugih zluradih medija. Već je postala tradicija da upravo “hrvatski” mediji (u čemu prednjači index, slobodna, jutarnji i večernji) preko ljeta nekritički objavljuju “strašne priče” o hrvatskom turizmu, a potom te vijesti jednako zlurado prenose određeni regionalni mediji. Tako po pisanju klixa, b 92, kurira i još nekih medija ispada da je Hrvatska propala i da su se svi iselili, a svi kafići, stanovi i hoteli zjape prazni već nekoliko godina. Uglavnom regionalni mediji vole izvještavati hrvatsku crnu kroniku ili neke bizarnosti. A što se tiče stvarnog stanja turizma, potrebno je ipak vremena da bi se turizam od sindikalno-socijalističkog pretvorio u nešto drugo, pri čemu ima naravno dosta kaotičnosti i cijeđenja gosta. Opet, to nikada neće sve zadovoljiti, neki će gosti doći gunđajući što se sve plaća, drugi će opet gunđati što se Hrvatska nije makla od osamdesetih. A opet je hrvatska obala dovoljno velika za različite tipove gostiju i za različita očekivanja, samo što mnogi odaberu u startu krivo. Kavu na stradunu ili prebukiranim Plitivcama ne možeš platiti koliko i kavu u Komiži ili Crikvenici, nemoj očekivati da ćeš se naspavati na Zrčama,… Pročitaj više »

Abe
Gost
Abe
1 godina prije

Koliko vidim, turisti koji dolaze su backpacker tipa, koji malo troše. U takve se mogu podvesti i azijati mada njih zanima povijest i kultura. Ubodu sve jeftiniji smještaj i jedu iz dućana. Eventualno se počaste – i nerijetko požale. Hr je alko-parti-plazna destinacija. Odgovornost je politička, za kaos, i sto bi tu bila razlika o odnosu na druge grane. U turizmu mamon vrišti, kao sto to obično biva gdje se najživlje obrće.

Majk Majers
Gost
Majk Majers
1 godina prije

Pisa san o lošim navikama velikog dila ljudi koji se (pokušava) bavi turizmom. Evo sad drugi dio, o gostima. Znam dosta ljudi koji se bave turizmom pa vam evo iz prve ruke info. Masa turista (Njemci, Norvežani… zapadnjaci) su cicije, ne žele platit dogovoreno, pojedu pa bježe iz restorana, traže popuste nakon odrađenog izleta (cijena unaprid dogovorena) ucjenjuju, bahate se. Jednom riječju, smatraju nas stokom i misle da vride više. Valjda te ljudi cijene koliko samsebe cijeniš?!
Često precjenjujemo sve Njemačko a omalovažavamo goste iz Bosne, Rusije… A stvari su dijametralno suprotne. U svakom slučaju, turizam ovakve vrste je dugoročno neodrživ.

Zvrk
Gost
Zvrk
1 godina prije

Nego, zašto nema vijesti od danas i jučer na naslovnici nego moram otvarati svaku rubriku na adresnoj traci da nađem ima li novijeg sadržaja? Znači imamo problem s cenzuriranjem komentara i s prikazom novijih članaka.

L. R.
Admin
Famed Member
1 godina prije
Reply to  Zvrk

Pritisnite F5

Zvrk
Gost
Zvrk
1 godina prije
Reply to  L. R.

Srdačno zahvaljujem.
Međutim, postoji sličan problem preko prikaza na mobilnom uređaju gdje nema novijih članaka osim ako ne idem na svaku rubriku.

Dalmatinac
Gost
Dalmatinac
1 godina prije

U članku mnogo toga točnoga osim – najbitnijih stvari. Prvo ljudi po Dalmaciji nisu iznenađeni, svi su propast turizma predviđali godinama i iskreno bili iznanađeni što je turizam progurao i još jednu pa još jednu pa još jednu godinu. Glavnina ljudi koji su se uhvatili ovoga su se uhvatili iz nevolje, firme uništene dekretima iz “metropole”, dodjeljene kriminalcu da je ugasi i … Tako smo imali Račana i Milanovića koji je turizam dozvolio ali pod uvijetom da se sve zarađeno isisa iz Dalmacije i iz Istre. Imali smo Tuđmana, Sanadera i sad ovaj jad kojima je cilj uništiti sav turizam i ljude ostaviti gladne. Znali smo što se sprema ’94,’95,’96, slušao sam to od starijih i iskusnijih koji su već znali što je Zagreb. Drugo, hoćete kapitalizam, onda je soba blizu plaže 200 Eura koliko bez problema plate Njemac, Šveđanin, Novrvežanin, Rus…. i kojima je ovdje sve jeftino. I zadovoljni su. A vi bi htjeli bit gospoda i gazde a platiti 20 Eura. Nemože, cijena je 200 Eura. I niste gospoda jer ste seljačija koja mora prigovarati i tražiti greške preko plota. Primitivci ste i tako se ponašate, a mislite da vas kulturni svijet neće shvatiti. U Dalmaciju se ne… Pročitaj više »

onaj najgl.....veći Dalton
Gost
onaj najgl.....veći Dalton
1 godina prije
Reply to  Dalmatinac

🙂
Brutalno iskreno.

Zigi
Gost
Zigi
1 godina prije
Reply to  Dalmatinac

Dragi moj Dalmatinc, seljačija u toj metropoli je najmanje porijeklom iz ili okolice metropole , zapravo južnjaka na odgovarajučim položajim ima koliko hoćeš , Zagreb je za vikend prazan jer Zagrebčani odu kući na vikend. Pitem te u sistemu u kakvom danas živimo tko bi to trebao ulagati u turizam , ako ne privatni investitori i svi koji se tako osjećaju? Problem je da uporno birate lopuže na vlast (ukupno gledano) koji uredno sredstva za javnu infrastrukturu zamrače , a onda su prvi u optuživanju nedefinirane osobe ili organa u centralnoj vlasti ili kako ti kažeš sa navodnicima “metropoli” . Prestanite kukati, isto kao i gospoda radnici u Uljaniku koji su gladili dupe dok su padale jake tvornice diljem Hrvatske , a najviše u Zagrebu i sada zazivaju beskonačnu donaciju od iste vlasti , a sa druge strane potrošili novaca toliko da je bilo da im svima dajemo godišnje direktorske plače samo da ništa ne radi, nema love nema brodova, van svake pameti!

Slovenac
Gost
Slovenac
1 godina prije

Danas mi je drug reako ako idem dole na krk skoro djabe smestaj za pet dana pa sta cu ja tamo voda i sunce i pijanica to je to dosad to mogu bilo d
Gdje

Magarac
Gost
Magarac
1 godina prije

HM – Interesantan članak – taman da autora slučajno netko pregazi
i otkud mu pravo da u više interesne sfere tako bezobrazno – zalazi

FATIH
Gost
FATIH
1 godina prije

DA,DA NASI DJEDOVI BI IMALI OBICAJ RECI:”KOME JE SUDJENO DA BUDE HEBAN SAME MU GACE SPADAJU”.
NIJE PROBLEM BITI GO I STAJATI MA NOGAMA,PROBLEM JE KAD MORAS BITI NA KOLJENIMA I ZADOVOLJAVATI ZIDOMASONERIJI U BRISELU………

Pedja971
Gost
Pedja971
1 godina prije

Poštovana redakcijo ,moj Veliki,Veliki pozdrav i poštovanje.Vi ste jedni od retkih,ako ne i jedini,koji odgovaraju na komentare i to veoma pošteno.Nebitno je da li se slažem sa svim Vašim člancima ili ne,razlika u mišljenjima je normalna i čak poželjna.Od skora pratim Vaš sajt i veoma mi se dopadaju Vaši stavovi i odnos prema čitaocima.Učestvujete u komentarima a ne samo da objavljujete suve vesti.Ja sam iz Zrenjanina i da ponovim-Veliki pozdrav i nastavite tako.

L. R.
Admin
Famed Member
1 godina prije
Reply to  Pedja971

Poštovani Peđa,

Hvala puno na lijepim riječima.

Redakcija.

POVEZANE VIJESTI

Nije pronađen nijedan rezultat.

Izbornik