fbpx

Kako uživati (a ne samo preživljavati) u malom stanu

Kako urediti mali stan

Pregledavajući slike i članke po internetu, često nailazimo na impresivno uređene male prostore. Viđamo mjesta u kojima se stvarno može živjeti, u njima su oku ugodne boje, starinski detalji, odvojen prostor za dnevne aktivnosti i spavanje… Pa se pitamo koji su to “čarobnjaci” osmislili i kako mogu dugoročno živjeti u tako malim mjestima, a da pritom uživaju, a ne samo životare. Dijelimo s vama iskustva ljudi koji vole svoje garsonijere i načine na koje uspijevaju postići balans.

Ograničen spremišni prostor – kada je malo prostora za spremanje, to vas tjera da ograničite predmete koje unosite u svoj dom. U početku je teško, jer mislite da trebate više nego što je to doista točno. Ali s vremenom naučite kako razlučiti neophodno od onoga što to nije. Veće stvari možete uvijek držati ispod kreveta, puno toga možete staviti na vješalice i kukice, a otvorene police su jako popularne i izuzetno funkcionalne. Ako niste ljubitelj cijele te filozofije “na izvolite”, uvijek možete staviti zavjese preko polica. Tako ćete moći držati više stvari nego u zatvorenim kredencima, a opet će biti skriveni od pogleda.

Manjak prostora za goste – garsonijera je savršene veličine ako sami živite u njoj. Moguće je organizirati i sasvim udobna i ugodna druženja, samo na vrijeme razmišljajte koliko gostiju pozivate i koji vam je maksimalan broj posjetitelja. Važno je imati namještaj koji u jednom ima više funkcija i koji se lako može razmještati po stanu. Zgodni su i stolići na kotače koji se mogu pomaknuti ako smetaju za prolaz, ako želite vježbati i ako se želite baviti nečim kreativnim za što treba više prostora.

Suživot s kućnim ljubimcima – suživot je moguć čak i na ograničenom prostoru, ali je važno redovito održavati čistoću, kako se ne bi razvili neugodni mirisi, a i kako bi vaši mali prijatelji bili sretni i zdravi. Malim stanovima daje se živahnost i udahnjuje se život ako u njemu držite i sobno bilje. I na njega je potrebno redovito paziti, zalijevati i čistiti.

Pokušajte promijeniti stav prema malim prostorima. Umjesto da ih smatrate skučenima i ograničavajućima, razmišljajte o njima kao o romantičnim malim kolibama koje su praktično smještene u grad u kojem živite i radite.

0 0
Ocijenite članak
Pretplati se
Obavijest
guest
4 Comments
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
28.juni
Gost
28.juni
1 godina prije

A.Horvat,hvala vam za osvjezavajuće clanke koje objavljujete ovih dana.Uzivam čitajući ih ,a ponesto i primjenim.😊

Umpah Pah
Gost
Umpah Pah
1 godina prije

Mijenjam stan od 25m2
za dva manja !

Lucija
Gost
Lucija
1 godina prije

Umpah
Skromnost je vrlina.
Možda za dva veća. Mislim, stana. 😊

otpisani
Member
Famed Member
otpisani
1 godina prije

Umpah Pah
Dva manja od 24,5 m2 ?

POVEZANE VIJESTI

Izbornik
4
0
()
x