Oliver Stone napada Hollywood da je „sasvim lud“

Oliver Stone
27 komentara

Dobitnik Oscara i BAFTA nagrada, američki filmski režiser Oliver Stone, dobitnik Zlatnog globusa i zapažen po djelima kao što su “Platoon” i “Midnight Express“. Takođe je stvorio mnoge dokumentarne filmove, uključujući “Neistraženu istoriju Sjedinjenih Država” i intervjuisao je ruskog predsjednika Vladimira Putina.

U intervjuu za The New York Times, Oliver Stone opisao je Hollywood kao „previše krhak“ i „previše osjetljiv“, dodajući da „ne možete da napravite film bez savjetnika za osjetljivost“.

“Sve je postalo previše krhko, previše osjetljivo. U Hollywoodu danas ne možete da napravite film bez savjetnika za COVID. Ne možete da napravite film bez savjetnika za osjetljivost. To je smiješno”, rekao je Stone.

Na pitanje da pojasni svoje tvrdnje, Stone je optužio Hollywood da “mijenja mišljenje svakih pet, deset, dva mjeseca” o preferiranim trendovima, upoređujući filmsku kulturu južne Kalifornije sa čajankom iz „Alise u zemlji čuda“ – scenom iz poznate priče u kojoj Alisa pije čaj u bizarnom društvu Ludog Šeširdžije i njegovih nadrealističkih sunarodnika.

“Akademija svakih pet, deset, dva mjeseca mijenja mišljenje o tome šta je aktuelno. Politički je korektno opširno, i nije svijet u koji bih se zaletio. Nikad ga nisam vidio ovoliko ludog. To je poput čajanke u “Alisa u zemlji čuda”, rekao je.

Režiser je objasnio da je “pročitao nešto o tome kako će filmovi biti veoma skupi za pravljenje sada”, pomenuvši mjere predostrožnosti povezane sa koronavirusom koje mogu produžiti periode produkcije.

Ovo nije prvi put da je Stone izrazio kritiku prema Hollywoodu. Ranije, u januarskom intervjuu, kritikovao je američku filmsku industriju da je protiv njega sprovela “ekonomsku cenzuru” zbog toga što se nije pridržavao preferirane naracije u vojnim filmovima, insistirajući da je Hollywood postao “previše cenzurisan” od 2001. godine.

Stone je poznat po filmovima poput ‘Wall Street’, ‘Rođen četvrtog jula’ i nizom filmova o američkim predsjednicima – ‘JFK’, ‘Nixon’ i ‘W’. Dobitnik je nagrade Akademije za najboljeg režisera i najbolju sliku nakon što je napisao i režirao ratnu dramu “Vod”.

Stone je stvorio mnogo dokumentarnih filmova koji pokreću kontroverzne teme u vezi sa američkom nacionalnom i spoljnom politikom. Njegovi film i knjiga “Neispričana istorija Sjedinjenih Država” Olivera Stonea, dobili su kritiku od nekih novinara zbog “moralne ekvivalencije”.

Stone je snimio nekoliko filmova o američkim predsjednicima, kao i o Edwardu Snowdenu, objavio intervju sa ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom 2017. godine, ponovo privukavši kritike medija zbog onoga što je opisano kao “zagovarački projekti prema Putinu”.

Hollywoodoliver stone
Pretplatiti se
Obavijesti o
27 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Planet zemlja
3 godine prije

Hollywood je najjača pr agencija nasih tlacitelja.obvezno poslušati Jordana Maxwella na tu temu.tko malo skrene sa agende,dozivi sudbinu Mel Gibsona.

Becko
3 godine prije

Pa jedna od poluga zaglupljivanja zapadnog covjeka kroz politicku korektnost. Cisti proces kulturne hegemonije LGBT vegan greta i ostalih retardinjosa

Antinwo HR
3 godine prije

Drhti zemlja i blizu pedersko pedofilsko sotonističkoga hollywooda bez brige!Jer doći će ON uskoro

piždro
3 godine prije

Kapa dolje Oliveru kao i Roger Watersu, Mel Gibsonu i pok. Marlonu itd.sa mudima. Zahvaljujići FB, Googlu, smartfonovima, Whatsappu, Instagramu, Amazonu, vrućin ratovima lažnim virusima i drugim plašilima – svjet se pretvorio u pravi Gog i Magog..

Zlolivud
3 godine prije

Ludi zli slabi losi grdi blesavi glupi pijani tupavi …

alex
3 godine prije

Slobodoumni intelektualac, koji se bavi i režijom, spisateljstvom, likovnom umjetnošću, glazbom…Takvome će teško zatucani američki establišment sjesti za vrat.

Pokušaj3puta
3 godine prije

Normalan, kreativan i uspešan čovek.

Roko Velin
3 godine prije

Ihaj, sad je ovaj otkrio toplu vodu kad je rekao da holivud nije normalno mjesto i da tamo nisu ljudi sasvim čisti u glavi. To većina svijeta odavno zna, samo se još ameri čude. Ne sjećam se unazad 10 godina jednog jedinog filma koji nije bio propaganda ili politički korektan.
Nemaju više blokbusters nego blockbastards.

Perun
3 godine prije

Američki filmski režiser Oliver Stone , je covjek koji ima nesto za reci a tko ce razumjeti njegove poruke to je veliko pitanje …P.S Ne moze se zanemariti njegov doprinos i upliv u u formuliranju svjetskog javnog mnijenja …obradjuje teme interesantne i nadasve razumljive jako velikom dijelu svjetske populacije..

tedi
3 godine prije

Pustimo Hollyvood,imamo mi nasih,da te muka spopadne,mladi hit estrade a stari sirotinja.
Tu ima materijala za ihaha ludacke filmove.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI