Roman Polanski tvrdi da ga mediji pokušavaju opisati kao”čudovište” nakon novih optužbi za silovanje, a za to optužuje Harveyja Weinsteina

Roman Polanski
9 komentara

Roman Polanski optužio je Harveyja Weinsteina, osramoćenog holivudskog moćnika, da stoji iza medijske kampanje za omalovažavanje njegove reputacije i izrazio nezadovoljstvo zbog novinara koji iskorištavaju optužbi za silovanje bez dokaza.

U intervjuu magazinu Paris Match koji je objavljen ovog tjedna, Polanski je rekao da ga je Weinstein pokušao označiti kao”dječjeg silovatelja” kako bi ga spriječio da osvoji Oscara za svoj film “Pijanist” iz 2003. godine.

Tvrdio je da je Weinsteinov tiskovni agent prva osoba koja ga je nazvala takvim nazivom, za što vjeruje da je napor da se osigura da je njegov film, “Chicago”, bio najveći dobitnik Oscara te godine.

Polanskijevi komentari dolaze na svjetlo dana novih tvrdnji koje je on odbacio kao “apsurdne”, žaleći se kako ga mediji “pokušavaju pretvoriti u čudovište”. Redatelj filma pobjegao je iz SAD-a 1978. nakon što je priznao silovanje trinaestogodišnjakinje.

Francuska fotografkinja Valentine Monnier prošlog je mjeseca optužila Polanskog da ju je silovao na “izuzetno nasilan” način 1975., što je uključivalo i udarce kako bi mu se pokorila.

“Jasno je da to što me optužuju za silovanje više nije dovoljno senzacionalno, moraš dodati još jedan sloj. Ne udaram žene “, rekao je Polanski za francuski časopis. Rekao je da govori u interesu svoje supruge i djece koja “strahovito trpe” i koje napadaju na društvenim mrežama.

„Navikao sam na laži, koža mi se zadebljala. Ali za moju djecu i za Emmanuelle (njegovu ženu) to je grozno “, rekao je.

Redatelj je optužio medije da su ga tretirali s “nevjerojatnim nasiljem” i prihvaćali “svaku novu lažnu optužbu, ma koliko apsurdnu.”

Polanskog su mnogi branili u francuskoj filmskoj industriji, posebno u doba pokreta #MeToo, tijekom kojeg su mediji odmah pojačali optužbe za seksualno nedolično ponašanje i silovanje prije nego što se utvrdio bilo kakav dokaz.

Weinstein, kojeg je više žena optuživalo za seksualno zlostavljanje, postigao je ugovor o nagodbi u iznosu od 25 milijuna dolara sa svojim ženama koje su ga optužile. Zbog tog sporazuma od njega se neće zahtijevati da prizna nepravdu, izvijestio je u srijedu New York Times.

Optužbe za silovanje
Pretplatiti se
Obavijesti o
9 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
U prolazu
4 godine prije

Teško je bogatima, koji imaju puno love; gle, odmah se jave hrpa prostitutki da su bile silovane, a nisu došle ni do portira.

eprwgiowaerigfnergfiaewfrubwdisdfewfew
4 godine prije

Ovaj je zaštičen podrijetlom od kad pobježe iz Poljske.

Ico
4 godine prije

Polanski je vrhunski majstor, zato i smeta mafiji Hollywooda

Zax
4 godine prije

Trinaestogodisnjakinje. Ne trinajstogodisnjaka. Ipak je razlika. U biti radilo se o dobrovoljnom odnosu koje je silovanje zbog dobi te cure. Bio je u istraznom zatvoru. Cak se i nagodio sa tuziteljem i curom te njezinom obitelji. Ako prizna dobit ce blazu kvalifikaciju kaznenog djela i platit ce odredjenu odstetu curi. Sudac koji je bio na slucaju to je odbio. Sto je u americkim pravnom sustavu izuzetno rijetko. Zasto je sudac to napravio da li i po cijem nalogu ostaje tajna do danas. Uglavnom, dok je bio vani uz jamcevinu Polanski je pobjegao jer je sumnjao da ga netko zeli unistiti iz sasvim drugog razloga. Ta cura a danas zrela zena je odavno rekla da mu je sve oprostila i da zeli da se slucaj zavrsi. Ali americki pravni sustav to ne zanima. Materijal za teorije zavjere dusu dao

puki
4 godine prije

obojica pripadnika izabranog naroda, kao i burazer im Epstein.
Polanski je negdje krajem 70-ih godina silovao 13-godišnjakinju u nekim orgijama i to, njena majka, koja je bila neka hipica i ljevičarka, dala je Polanskom dobrovoljno svoju kći da je ovaj siluje. Protiv Polanskog je podignuta kaznena prijava i odtada je on kidnuo u Europu, u Švicarsku gdje živi do danas Ne smije se vratiti u SAD, jer ga tamo čeka nalog za hapšenje.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI