Abramovič „odlučuje o sudbini“ rekordne prodaje Chelsea

3 komentara

Roman Abramovič će navodno uticati na sudbinu Chelsea uprkos tome što mu je zabranjeno da proda klub, koji bi trebalo da bude prodat za rekordnu sumu.

Odlazeći vlasnik Chelsea Roman Abramovič želi da se kandidat za Ligu šampiona proda kupcima sa iskustvom, vizijom kluba i lakim pristupom sredstvima, navodi se u izvještaju o prodaji koja je ruskom biznismenu zabranjena zbog navodne bliske veze sa Vladimirom Putinom.

Smatra se da se oko 20 ponuđača takmiči za kupovinu trećeplasiranog tima u Premijer ligi, koji bi mogao brzo da bude prodat pod posebnim uslovima nakon što je vlada Velike Britanije sankcionisala Abramoviča i uvela ograničenja klubu kako bi spriječila Abramoviča da profitira od posla.

Milijarder Abramovič, koji je omogućio klubu osvajanje svih velikih klupskih trofeja od preuzimanja 2003. godine, i dalje će uticati na prodaju koju nadgleda grupa trgovačkih banaka Raine Group, tvrdi Athletic.

Izdanje je takođe saopštilo da će Chelsea biti prodat po najvišoj cijeni ikada plaćenoj za sportski klub ili franšizu u poslu po mogućoj vrijednosti višoj od 4 milijarde dolara.

Abramovič je navodno tražio cifru bližu 4,6 milijardi dolara kada je potvrdio da je klub na prodaju 2. marta, šest dana nakon početka ruskog napada na Ukrajinu.

Konzervativna vlada Borisa Johnsona sankcionisala je Abramoviča 10. marta, iako je ovaj 55-godišnjak uvijek poricao da je učinio bilo šta da bi bio kažnjen.

Klub radi pod mjerama koje uključuju zabranu prodaje karata i robe, nove ugovore za igrače, nova potpisivanja i trošenje više od 26.000 dolara na putovanja na gostujuće utakmice.

Potencijalni ponuđači su Tod Boehly, suvlasnik Major lige bejzbola iz LA Dodgersa, porodica Ricketts, koja posjeduje Chicago Cubse, i britanski magnat za imovinu Nick Candy.

Nizar Al-Bassam, suosnivač investicione firme Centricus, koji se kandiduje, upozorio je u ponedjeljak da posao treba brzo da se završi.

„Sat nalaženja novog vlasnika za Chelsea otkucava jer klub gubi novac brže nego što bi trebalo dok postoji neizvjesnost“, objasnio je on.

Rekord plaćen za sportski klub je 3,35 milijardi dolara koje je Joseph Tsai potrošio za NBA tim Brooklyn Netsa i njihov dom Barclays Centre 2019.

Smatra se da je Abramovič kupio Chelsea za 233 miliona dolara kada je preuzeo klub od Kena Batesa.

ChelseafudbalklubRoman Abramovič
Pretplatiti se
Obavijesti o
3 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Majj
2 godine prije

Ma treba mu oduzeti klub ..

Max
2 godine prije

Neka mu vrate što je uložio.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI