Chelsea uručila otkaz treneru Tuchelu!

Thomas Tuchel
45 komentara

Njemački trener rastao se s prvoligašem. Thomas Tuchel otpušten je s uloge menadžera Chelseaja nakon niza loših rezultata.

Njemački trener bio je kritičan prema svojoj momčadi nakon što su izgubili 1-0 od zagrebačkog Dinama na otvaranju Lige prvaka, u utorak navečer i doživjeli treći poraz u sedam utakmica. U izjavi objavljenoj sljedećeg jutra, novo vlasništvo kluba predvođeno američkim biznismenom Toddom Boehlyjem otkrilo je šokantnu odluku o otpuštanju Tuchela s njegove dužnosti, zahvaljujući trenutnom učinku.

“U ime svih iz nogometnog kluba Chelsea, klub bi želio javno izraziti svoju zahvalnost Thomasu i njegovom osoblju za sve njihove napore tijekom vremena koje su proveli u klubu”, počelo je priopćenje, dodajući da će Tuchel “s pravom imati mjestu u povijesti Chelseaja” nakon što je osvojio Ligu prvaka lani, uz Europski Super kup i Svjetsko klupsko prvenstvo.

Budući da je Boehlyjeva grupa navršila 100 dana od preuzimanja od prethodnog vlasnika Romana Abramoviča na Stamford Bridgeu, ona “nastavlja naporan rad na vođenju kluba naprijed” i stoga su izrazili su uvjerenje da je “pravo vrijeme za ovu tranziciju”.

Dok se ne izvrši zamjena, Chelseajev stručni stožer će voditi treninge prve momčadi i pripremati neuspješne zvijezde zapadnog Londona za nadolazeće utakmice, kao što je derbi protiv Fulhama u Premier ligi u subotu i Salzburga u Ligi prvaka sljedeće srijede. Unatoč izdacima od gotovo 300 milijuna eura (297 milijuna dolara) na igrače u nedavnom prijelaznom roku, što je Chelsea učinilo klubom s najvećom potrošnjom u Europi ovog ljeta, Tuchel se mučio s integracijom svojih novih potpisa i mogao je dovesti svoju momčad samo do 10 bodova od šest utakmice u engleskom prvenstvu.

Ove utakmice su dovele do poraza od Leeds Uniteda od 3-0 i poraza od Southamptona od 2-1, nakon čega je Tuchel zahtijevao da njegova momčad mora “očvrsnuti”.

Činilo se da se stvari popravljaju s 2-1 pobjedom nad gradskim rivalom West Hamom za vikend, ali poraz od 1-0 od Dinama iz Zagreba u glavnom gradu Hrvatske, nakon kojeg je Tuchel priznao da “sve nedostaje” njegovoj momčadi, završio je kao njegov posljednji čin, jer su Boehly i Co. povukli okidač za njegovo otpuštanje.

Ipak, činjenica da je konzorcij dao Tuchelu toliki novac da ga rasipa na igrače, samo da bi ga otpustio manje od tjedan dana nakon zatvaranja prijelaznog roka, dovedena je u pitanje od strane stručnjaka na internetu, a jedan novinar CBS-a primijetio je da je Chelsea navodno bio u pregovorima o produljenju Tuchelovog ugovora ugovor tek prošli mjesec. Prema mlinu glasina, Chelsea će kasnije danas otvoriti pregovore s Brightonom kako bi razmotrili mogućnost otimanja svog menadžera Grahama Pottera, budući da su nezaposleni Mauricio Pochettino i Zinedine Zidane također u užem izboru za novog čovjeka na vrućem mjestu trenera Plavih.

Tuchel je preuzeo Stamford Bridge od legende kluba Franka Lamparda u siječnju 2021., a prethodno je vodio Paris Saint-Germain i Borussiju Dortmund.

Nijemac, 49, sada se nalazi u potrazi za novim poslom samo 20 mjeseci kasnije.

Chelseafudballiga prvakaTuchel
Pretplatiti se
Obavijesti o
45 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
1 godina prije

Ah,konačno malo tema iz sekcije razbibriga⚽ hvala.

1 godina prije

I bolje mu je da bježi , engleska liga uskoro ostaje bez sredstava…

Jednostavno receno
1 godina prije

Izgleda da nije jedino njemu dinamo presudio. Danas čitam jedan komentar, kraljica preživjela dva rata, kugu, koleru, c19 al izgleda poraz chelsa od dinama je dotuko.

Max
1 godina prije

Veliki trener i pošten čovjek. Ali Dinamo je napravio senzaciju.

Max
1 godina prije

Tuchel se odupro korona ludilu. t

Bruno
1 godina prije

Svaka čast dinamu na rezultatima zadnjih godina. Može se, kad se zna.

Štajerska madam
1 godina prije

Ova novica mi se baš ne sviđa. Moram da kažem da me iznenadila ova odluka na početku sezone, jer zbog sankcija klubu radi Abramoviča nismo mogli da zadržimo npr. Rüdigera, a nova 2 još nista ni počela sa igrom. A kad se toliko igrača menja u kratko vreme pa ne možeš da očekuješ vrhunsko igru u tren oka.
Ovaj novi goazda iz Amerike ubrzo če shvatiti da to nije Amerika. Angleška liga jeste najbolja ali jeste i specifična.
Samo se nadam da nas to neče stati previše i da čemo na kraju ipak biti između prvih 4.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI