Đoković je pojačao komentare o Vimbldonu nakon što je stigao do prvog finala 2022.

Novak Đoković
11 komentara

Prvi teniser svijeta plasirao se u finale Srbija opena u svojoj domovini.

Novak Đoković je udvostručio opaske koje je iznio u vezi sa zabranom igranja ruskim igračima na Vimbldonu u svom prvom ovogodišnjem finalu na Otvorenom prvenstvu Srbije.

Ovaj 34-godišnjak je prvobitno rekao da je odluka koju je prošle sedmice donio All England Lawn Tennis Club (AELTC) kao odgovor na rusku vojnu operaciju u Ukrajini uprkos tome što je ruskim igračima dozvoljeno da igraju pod neutralnim statusom, „luda”.

U subotu popodne, ovaj sportista je ostao pri svojim komentarima podrške sportistima kao što su prvoplasirani rival svijeta Danil Medvedev i osmi teniser svijeta Andrej Rubljov.

„Ostajem pri onome što sam rekao, nema potrebe da se zabranjuju sportisti“, insistirao je Đoković.

„Imamo pravila protiv diskriminacije u tenisu. Igramo na osnovu rangiranja, a ne nacionalnosti.“

„Podržavam izjave ATP i PTPA“, zaključio je Đoković.

U izjavama na koje se Đoković poziva, ATP optužuje AELTC za diskriminaciju, a PTPA je takođe tvitovala da ne “diskriminiše nijednog tenisera na osnovu nacionalnosti”.

Đoković je u svojim prvobitnim komentarima rekao da „ne može da podrži odluku Vimbldona” za koju smatra da je „luda”.

„Kada se politika miješa u sport, rezultat nije dobar“, nastavio je on, napominjući da će „uvijek osuđivati rat“ i „nikada ga neće podržati“ jer je i sam „ratno dijete“.

„Znam koliko ostavlja emotivne traume. U Srbiji svi znamo šta se desilo 1999. godine. Na Balkanu smo imali mnogo ratova u novijoj istoriji“, istakao je Đoković.

Vrativši se na terene, Đoković je stigao do svog prvog finala u 2022. i trećeg na Srbija openu pobijedivši Karena Hačanova sa 4-6, 6-1, 6-2.

Postigavši to započeo je svoj treći uzastopni povratak na turnire. Đoković će se sastati sa Rubljovim koji je takođe opisao zabranu Vimbldona kao “potpuno diskriminatornu”.

Ako bi Đoković pobijedio 24-godišnjeg Rusa, ovo bi bila njegova prva pobjeda na turniru u godini nakon skandala sa vizama i vakcinama u Australiji i omogućit će mu da pokuša da zadrži krunu na Otvorenom prvenstvu Francuske na Rolan Garosu. 22. maja.

Novak DjokovicSporttenisVimbldon
Pretplatiti se
Obavijesti o
11 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
1 godina prije

Diskriminacija na osnovi vjerske,rasne i NACIONALNE pripadnosti je zlo..tko god Sha mislio o situaciji u ukrajini.i svatko tko nastupi na Wimbledonu,bez obzira na izgovorene rijeci,cini krivu stvar.koja sramota!hvala.

Max
1 godina prije

Čovjek koji se ne da maltretirati.

Emiliano Zapata
1 godina prije

Bravo Dole. Vjesto je ubacio kako je ratno dete jer je Nato napao Srbiju.
Naravno niko to ne primjecuje a ovve su zaboravile kako je Domagoj Vida bio kaznjen zbog “SLAVA UKRAINI” ili onaj drugi nogometas zbog podrske Palestini.
Izgleda da politika u sport ne moze sve dok to satanistima ne odgovara.

Lucija, prva
1 godina prije

Prenosim dva komentara na ovu temu:

“…Nemci su recimo mogli da ucestvuju na Vimbldonu zakljucno sa 1939. godinom, znaci sve dok se Vimbldon odrzavao i to nakon sto je nacisticka Nemacka izvrsila pripajanje Austrije, okupaciju Sudetske oblasti i kada je vec imala koncentracione logore na celoj teritoriji. Nemac koji je ucestvovao 1939. godine je poginuo u bici kod Staljingrada a te godine je dosao do polufinala. Sledece godine se Vimbldon nije ni odrzao jer su Nemci bombardovali centralni teren tako da Nemcima iz nacisticke Nemacke nikada nije bilo zabranjeno da se takmice na Vimbldonu. Ovo je velika sramota.”
—–

“deklaracija o ljudskim pravima kaze da nacionalnist i politicka pripadnost ne smeju biti razlog za omalovazavanje ljudi. ovi su otisli jos dalje, osudjuju ljude zbog svojih MISLI.
sad ce se, nadam se, oglasiti sve svetske agencije za zastitu ljudskih prava .”

Je. Sve trče…🤨😄😄

Vojak
1 godina prije

“Prvi teniser svijeta je ostao pri svojim komentarima podrške sportistima kao što su prvoplasirani rival svijeta Danil Medvedev”
Ovakvu rečenicu dobiješ kada spojiš opisne titule dvojce sportaša, iz podnaslova članka i trećeg paragrafa. Pitanje koje se postavlja je, tko je broj jedan u muškom tenisu nakon ovakvog ćlanka?

Jomla
1 godina prije

Koliko bi mi bilo drago vidjeti kako svi tenisači otkazuju AELTC-ov Wimbledonski turnir…
Neću to doživjeti, al’ bilo bi lijepo! 😀

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI