Đoković ne žali zbog svog stava o vakcini

Novak Đoković
19 komentara

Novak Đoković čeka “pozitivne vijesti” o tome da li će mu biti dozvoljeno da igra na Australian Openu sljedeće godine, ali kaže da ne žali zbog stava da nije vakcinisan protiv Covid-19 uprkos tome što je propustio dva Grend Slema ove sezone.

35-godišnjaku je u januaru uskraćena šansa da brani svoj Australian Open nakon što ga je australska vlada deportovala.

Đoković je bio slobodan da se takmiči na Otvorenom prvenstvu Francuske i Wimbledonu – pobjedivši na posljednjem turniru – ali je ponovo izbačen s US Opena zbog američkih pravila za ulazak za nevakcinisane strance.

Govoreći uoči Laver Cupa u Londonu u četvrtak, Đoković je ispitan o vjerovatnoći da će igrati na Australian Openu u januaru.

“To trenutno zaista nije u mojim rukama”, rekao je Đoković o svom potencijalnom učešću u Melburnu.

“Tako da se nadam da ću dobiti neke pozitivne vijesti.”

Australija je ublažila pravila ulaska za sve putnike u julu, ali zakoni obično nalažu da svakome ko je deportovan ne može biti odobrena viza na tri godine osim ako ne postoje izuzetne okolnosti.

Povodom izostanka na US Openu, Đoković je izjavio: “Ne kajem se.”

„Mislim, zaista sam tužan što nisam mogao da igram [na Flushing Meadowsu], ali to je bila odluka koju sam donio i znao sam kakve će biti posljedice. Pa sam ih prihvatio i to je to.”

Nakon što je Rafael Nadal izvukao dvije ispred Rodžera Federera i Đokovića na 22 Grend Slem pobjede uz trijumf na Australian i French Openu, Đoković je uzvratio jednom sedmom pobjedom na Wimbledonu.

Iako je proveo više sedmica kao broj jedan na svijetu nego bilo ko drugi u istoriji ATP rang-liste, Đoković je trenutno sedmi zbog nedostatka aktivnosti, ali i zbog toga što su Wimbledonu oduzeti poeni na rang listi zbog zabrane igranja ruskih igrača.

U želji da iza sebe ostavi izazovnu godinu, Đoković je izgledao sretan što je na Lejver kupu u britanskoj prestonici, gdje će Federer u petak odigrati svoj posljednji profesionalni nastup u meču dublova u kojem je partner Nadal.

“Nisam navikao da pravim, očigledno u posljednjih 15 do 20 godina, duže pauze između turnira, ali tako je”, prihvatio je Đoković.

“U takvoj sam situaciji bio. Samo sam uzbuđen što mogu da igram ovdje sada i na većini drugih dvoranskih [turnira] do kraja sezone.”

Kao poslastica za ljubitelje tenisa, Đoković bi takođe mogao da se upari s Federerom i Nadalom u nekom trenutku dok se njihov tim Evrope bori s timom svijeta na trodnevnom turniru u Londonu.

Australian OpencjepivoNovak DjokovictenisvakcinaWimbledon
Pretplatiti se
Obavijesti o
19 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
JoeP
1 godina prije

Đokoviću kao tenisaču svaka čast, draže mi je da on pobjeđuje nego netko dalji i ‘stranskiji’, međutim sport je samo dio sistema kojemu je svrha zadržavanje pažnje masa i kontrola. Jedna je stvar sport na rekreacijskoj i zabavnoj razini, a potpuno je nešto drugo sport kojim upravlja sistem preko politike i novca. Sport sam po sebi razvija kompeticiju na uštrb kolaboracije među jedinkama s čim se gubi ravnoteža. Također, jedno je baviti se sportom sudjelujući fizički sa svojim tijelom u sportskim aktivnostima, a potpuno je drugo raditi sve ostalo osim samog bavljenja sa sportom sudjelujući u sportskim aktivnostima. Došlo se u fazu kako ima više sportaša u kladionici nego u prirodi odnosno na terenu.

BanOvan
1 godina prije

Nista Djokovic nije bolji od onih likova u KenguriStanu.
Umjesto sto gricka nokte, hoce li ga pozvati na tamo nekakav Open ovaj ili onaj bolje je da ode negdje u neku lokalnu selendru u Afriku za vrijeme KengoorOpena. Usrecio bi mnogo vise ljudi svojim dolaskom neego u Kenguriji ili USrAniji.
Nije valjda da mu nedostaje novca ili zeli da bude faca sa najvise GS.
Ebes GS.
Vise vrijedi puno srce tamo nekog malog Kenijca od svih prdez slemova,
Primjer je i Visoko koje ne mozes naci na karti Evrope a tamo ode i osjeca se kao kod kuce.
Ali ja sam ja a on je on.

gim ttr
1 godina prije

Sloboda i zdravlje nemaju cenu.

hogar strašni
1 godina prije

Sad će se nastaviti na njega zbog izjave NE ŽALIM.
Bravo Đokoviću

Nikola
1 godina prije

Treba respektirat svako misljenje tko hoce moze koliko ga volja tko nece nece .

Max
1 godina prije

Ne daj se čovječe.

KISIK
1 godina prije

“To trenutno zaista nije u mojim rukama”, 
…dodao bih, ni u venama.

gargamel
1 godina prije

Ostajao budan da ga gledam u sitne sata, on opet laprda . Kakvo igranje sa Nadalom i Federerom ( pardon, Holzleitnerom do 1976g), koji nisu propuštali priliku da ga ponize i ignorišu. Mada im je Novak uvjek uzvratio na megdanu.

Novakcar
1 godina prije

Bravo Novak, car!!!

I V A N
1 godina prije

Kako god. Google i Youtube. su prestali cenzurirati. clanke

vidi bibliotecapleades.net……

Nole je bio svetlo. u tami…..

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI