Đokoviću je zadat potencijalno odlučujući udarac

Novak Đoković
47 komentara

Čini se da su male šanse Novaka Đokovića da dobije dramatičan kasni ulazak na US Open nakon što informacije o putovanju u Americi još uvijek uključuju zahtjev za vakcinom protiv Covid-19 za nedržavljane.

Američki centar za kontrolu i zaštitu bolesti (CDC) objavio je “ažurirana” pravila u srijedu, 24. augusta, iako je mandat vakcine još uvijek bio na snazi ​​za strane putnike.

“Državljanin koji nije državljanin SAD-a, imigranti koji nisu američki: Morate pokazati dokaz da ste u potpunosti vakcinisani primarnom serijom prihvaćene vakcine protiv Covid-19 prije nego što se ukrcate na let za Sjedinjene Države. Primjenjuju se samo ograničeni izuzeci”, stoji u paragrafu na web stranici nacionalne agencije za javno zdravlje.

Đoković, 35, se nadao da bi CDC mogao promijeniti svoje smjernice nakon što je posljednjih sedmica ublažio neke zahtjeve Covid-a.

Prije srijede, na web stranici agencije stajalo je da “pregleda ovu stranicu kako bi se uskladila s ažuriranim smjernicama”.

Srpska zvijezda Đoković nastavio je u potpunosti da trenira za US Open, koji počinje sljedeće nedelje.

Sam turnir nema mandat vakcine za igrače, ali organizatori su rekli da poštuju pravila američke vlade.

Uprkos situaciji, Đoković će i dalje biti uključen u izvlačenju u četvrtak, iako se čini da su njegove šanse da zaigra gotove.

Sportski novinar Sem Street je tvitovao da je vijest iz CDC-a “vjerovatno to” u smislu mogućnosti da Đoković osvoji turnir.

Na drugom mjestu, američki novinar Clay Travis sugerisao je da bi to ipak moglo da se “okrene” s obzirom da se Đoković nije formalno povukao.

Đoković je ponovio poslije trijumfa na Wimbledonu prošlog mjeseca da nije voljan da promjeni svoj stav i da bude uboden protiv korona virusa, čak i ako je to značilo da propusti šansu da doda svoju 21 Grand Slam titulu.

Đoković je propustio Australian Open početkom godine nakon što je deportovan iz zemlje zbog svog vakcinalnog statusa. Takođe je bio primoran da preskoči nekoliko visoko-profilnih događaja u Sjevernoj Americi, uključujući Cincinnati Masters i Canadian Open ranije u avgustu.

Situacija je izazvala kritike nekih istaknutih teniskih ličnosti, uključujući američku legendu Johna McEnroea. Sedmostruki osvajač Grand Slam turnira opisao je stav američke vlade kao “šalu” i optužio političare da “previše smetaju”.

Još jedan znak da će trostruki šampion Njujorka Đoković sigurno propustiti ovogodišnji događaj, on je bio odsutan s postera pred turnir koji su organizatori podijelili ove nedelje.

Branilac titule Daniil Medvedev iz Rusije – koji je pobijedio Đokovića u prošlogodišnjem finalu – biće prvi nosilac u Flushing Meadowsu.

Četvorostruki pobjednik Rafael Nadal također će biti prisutan nakon što se vratio poslije dugotrajne povrede abdomena zbog koje je isključen iz polufinala Wimbledona.

Drugi svjetski teniser Aleksandar Zverev neće biti u postavi, nakon što nije uspeo da se vrati u potpunu kondiciju poslije operacije skočnog zgloba uslijed povrede na Otvorenom prvenstvu Francuske u junu.

cjepivoNovak ĐokovićSADtenisUS Openvakcina
Pretplatiti se
Obavijesti o
47 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
deki
1 godina prije

pobednik ce biti najbolji medju vakcinisanima,a ne najboljima

Vendetta
1 godina prije

Mozda i Djoko dobrovoljno sudjeluje u ovoj farsi. Sjetimo se da zivimo u vrijeme decepcije, iluzija, vrijeme lzi i obmana.

“If a population needs a hero we provide them with one”

ivan sever
1 godina prije

Nije Đokoviću zadan odlučujući udarac. Pod uvjetom da izdrži i ostane dosljedan u očuvanju svog zdravlja i necijepljenju protiv covid 19 (eksperimentalnim cijepivom) odlučujući udarac će pretrpjeti svi ostali – cijepljeni. Oko mene se cijepljeni masovno razboljevaju od najrazličitijih bolesti (neurološke, srčane, krvožilne, ontološke isl. bolesti). Upravo mi na neurologiji leži prijatelj (3 x cijepljen i ranije operiran pod anestezijom) u potpuno živčano raspadnutom stanju, a uzrok je, kažu doktori, “nepoznat” (sumnjaju na sekundarne posljedice anestezije, a na cijepljenje nitko ni ne pomišlja – ili ne smije pomišljati).

Vendetta
1 godina prije

Bitno je napomenuti da je sav vrhunski sport namjesten onako kako odgovara gospodarima. Posebno nogomet,kosarka, tenis i ostali vrlo praceni sportovi.

Sta mislite da je Messi slucajno presao u Pariz? Ili da su talijani slucajno osvojili Euro?

Gospodari kaosa vrlo dobro znaju sto znaci “energetsko praznjenje” , a idoli poput vrhunskih sportasa su tu ds im pomognu u toj namjeri.

Goyim vristi zbog toga jer su preplaceni idoli i ubojice (.Pola nogometasa au javno promovirali cjepiva sto ih cini upravo ubojicama i to masovnim ) prebacili koznu loptu preko bijele crte. Uz povece doze alkohola naravno.

Sutra kada se probude nemaju. ni snage ni volje za pobuniti se protiv bilo cega, reci ne. Slucajno?

Naravno da ne

Gogo
1 godina prije

Sad u visokom napravi turnir gdje cjepljeni nesmiju igrat i letak za turnir….samo za pametne….glupani ne mogu igrat

Mlata
1 godina prije

Ostaće zapisano, Đokovića s prvog mesta nijedan teniser nije zbacio

Emiliano Zapata
1 godina prije

Sta je Nadal jos ziv??

držnedaj
1 godina prije

He Đole mastire! Nije lako protiv ‘Vjetrenjače i kabale

Sara
1 godina prije

Dobro je da čovječanstvo ima uzor u jednoj neupitnoj moralnoj vertikali kao što je ovaj mladić, Novak Đoković.

Pogotovo u doba izokrenutosti, nastranosti i izopačenosti koja nam se pod svu silu nasilno želi predstaviti kao novonormalno i novo dobro. U doba kad ne znaš tko je moralniji: Papa ili Hunter B.?

KROMPIR
1 godina prije

Ljudi koji imaju svoj stav i mišljenje, više se cjeni.

hope
1 godina prije

koja sprdacina od “pravila”!migranti ulaze mimo svih pravila a zdravi stranci ne smiju?sto se tice novaka,ostat ce zapisano u povijesti kao najpametniji i najbolji sportas kome su silom oduzeli sve peharew koje bi zasigurno osvojio!bravo nole sto si covjek i sto ostajes pri svojoj odluci da ne primis taj otrov u svoje tijelo!

Гавран
1 godina prije

Jedan od verovatno najvećih problema za srpskog tenisera je glavni sponzor poslednjeg Grend slema u godini, a to je firma Moderna koja proizvodi vakcine.

tuf
1 godina prije

Vjerujem da nikakvih problema ne bi bilo da je Đoković homoseksualac i da ima majmunske boginje. Dočekali bi ga s crvenim tepihom. Ovako “nema sreće”.

Grdi
1 godina prije

Da, i svi oni hispanjolci koji ulaze u SAD ilegalno/legalno su cijepljeni ……

Max
1 godina prije

Progone ga nemilice, Ali on se neće dati.

1 godina prije

Covjek je skupio toliko materijalnog bogatstva da mu je preostalo jedino da pokaže da je najbolji svih vremena..i da Ce za dugo tako ostati.preostao je samo taj jedan uvijet i sva bi mu vrata bila otvorena.medjutim,odbio je i ostao cvrsto uz svoja uvjerenja.drugi nisu,pali su na ispitu.djokovic je najbolji tenisač svih vremena makar se sutra odrekao reketa,ali ono zasho je zaslužio spomenike nije samo tenis..ovo je dublja prica o vremenu gdje su mnoge maske pale.i mozemo da vidimo da nas okružuje mnogo zlih ljudi.nole je dobar covjek i postao je istinska legenda za zivota.hvala mu.

Nikola
1 godina prije

Kako da igra kad moderna glavni sponsor.😉🐑🐒

Selena
1 godina prije

Đoković osvoji Vimbldon i sa 3. padne na 7. mesto. Posle toga svaki dalji razgovor je izlišan.

Martin
1 godina prije

Treba mu reći da samo prijeđe granicu u Teksasu. Tamo će sve biti u redu…

R M
1 godina prije

Djoleta zabole dj..a. Nece popustiti! Najbolji teniser svih vremena i licnost za svaku pohvalu! Svako normalan i bez mrznje to zna. A ove sitne duse koje su mu pravile pakosti za ove turnire ce odgovarati kad sve ovo prodje. I normalno da treba da tuzi Australiju i US open i da ih odere od odstete.

Mila
1 godina prije

bravo Nole, bio ostao legenda!

ogo
1 godina prije

U finale idu Novak Djokovic i Karl Schwab loptice kupi Baiden.

SIRIUS
1 godina prije

Ajde nevjernici, obratite malo pažnju i na neke suptilne stvari koje potvrđuju da je ovo sve samo jedna velika igra između dobrog i lošeg. NOVAK = NO-VAKs … di češ bolje!
Sve je tak kak treba bit i nikak drugačije. Svi imamo opciju. Raditi dobro i za dobro. Sve ostalo pada pod raditi loše i za zlo. Jedan jedini život možemo iskoristiti za učenje i rast ili za stagnaciju i propast. A smrt je smrt, ništa čega se treba bojati, sljedeći korak na putu kroz manifestaciju. Vrijeme je za akciju!

Mmne
1 godina prije

ja mislim da je jedino preostalo za sprecavanje djokovica to da mu iseku prste desne ruke, kako bi vadigaca nadal ostao sa najvecim brojem gran slam – ova

pero
1 godina prije

U kakvim govnima od svijeta mi živimo i tko nas ubija, sprda se sa nama???

404
1 godina prije

Ti imaš igara ali leba nemaš.

404
1 godina prije

Nole legendo.

милан
1 godina prije

Ово кад неко живи по свом принципу постаје права реткост или чак егзотика

Mirnesovski
1 godina prije

Trbe imati na umu da cdc nije vladina organizacija nego privatna kompanija koju tzv. vlada poštuje i sluša.

FATIH
1 godina prije

OVAKO PROLAZE ONI KOJI NE LJUBE RUKE KABALISTIMA I DJECI SOTONE.

SVAKO DOBRO NOVACE!!!

zac
1 godina prije

bez sikiracije, Nole moze fizicki izgurat jos 5 godina, a vec od slijedece pocinje na AUS openu, da se kladimo ??? njemu su bacali klipove pod noge i prije ovog sranja sa vakcinama, po meni je on previse snishodljiv, ja bi im rekao otvoreno sta mislim…

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI