FIFA: “Jasnija ispunjenja obveza nego u Rusiji nisu dostupna nigdje drugdje”

FIFA - 2018 - Moskva - Rusija
8 komentara

“Uspoređujući rusku organizaciju i ona europskih prvenstava koja sam organizirao, mogu reći da tako jasno ispunjenje obveza kao u Rusiji nisam vidio nigdje drugdje. Da, birokracija ponekad traje neko vrijeme, ali općenito su svi problemi riješeni,… smještaj, prijevoz, vizni režim”, rekao je na godišnjem kongresu Međunarodnog nogometnog saveza (FIFA) u Bahreinu, predsjednik organizacije Gianni Infantino.

Prema generalnom direktoru organizacijskog odbora “Rusija 2018“, Alekseju Sorokinu, pripreme za prvenstvo su u punom zamahu, a organizatori ne sumnjaju da će sve biti učinjeno na vrijeme.

Generalna proba za Svjetsko prvenstvo u nogometu će biti Kup konfederacija, koji će se u Rusiji održati sredinom lipnja.

“Vjerujem da će u Rusiji oba turnira biti praznik nogometa. To će biti uspjeh FIFA-e, Rusije i cijelog nogometnog svijeta”, rekao je Gianni Infantino.

Procjene predsjednika FIFA-e su prilično laskave izjave, ali je analizom organizacije Europskog  prvenstva u nogometu održanog u Francuskoj 2016., koje je obilježeno nizom incidenata, Rusija spremna na sve.

Konkretno, kao što je jasno poručeno, nema nikakve sumnje da ruska policija neće tolerirati nasilje ni na stadionima, kao ni izvan sportskih borilišta, a vodeće transportne tvrtke u zemlji neće moći objaviti štrajk tijekom Svjetskog prvenstva.

Sljedeći kongres će FIFA održati u Moskvi 13. lipnja sljedeće godine, uoči Svjetskog prvenstva. Tada će se izabrati mjesto za sljedeće Svjetsko prvenstvo 2026. godine. Trenutno su zajedničku ponudu predali samo SAD, Meksiko i Kanada, a ako FIFA do 11. kolovoza ne dobije nove prijedloge, Svjetsko prvenstvo 2026. će se održati u navedene tri zemlje istovremeno. Za 2022. godinu je već odlučeno da će se natjecanje održati u Kataru.


 

FIFARusija 2018
Pretplatiti se
Obavijesti o
8 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
longum
6 godine prije

Drugim rijecima, nema sanse da anglo-saxoni-jewreji blokiraju svjetsko prvenstvo u Rusiji koja je trn u oku gore spomenutima od krimskog rata 1854.

Bosanac, El
6 godine prije

Sada koliko je Infantil dobio za tu izjavu je druga stvar.

tuf
6 godine prije

Potruditi ce se zapadni mediji oko sabotaze prvenstva sa svojom histerijom i negativnim pricama. Sjetimo se kako je Brazil prosao – zapadni mediji su toliko sirili strah po pitanju sigurnosti i higijenskih uvjeta da su im nanijeli znatnu stetu – a kada se pitalo turiste koji su se ipak odlucili otici tamo – cudili su se jer nisu primjetili nikakve probleme.
Kao sto je Dorica Nikolic jednom davno rekla – novinama mozes ubiti muhu – ali i covjeka.

davor
6 godine prije

Nakon toliko godina američke hajke na ruske sportaše diljem svijeta čovjek bi rekao da će se Rusi uvrijediti i izolirati a kad oni restrukturirali sve po zakonima, citiraju međunarodno pravo i postulate UN-a na način da se Amerikancima diže kosa na glavi i Ameri gledaju kako bi svoje dijete UN rasturili samo da ne slušaju više o moralnosti Rusa

Antonio
6 godine prije

Uskoro ce BBC i CNN da naprave reportaze da je pala neka zavesa u ruskom hotelu, pa da je neki stadion malo nagnut kao kula u Pizi (iako nije), pa da…
Jednostavno, zapadnjaci ne trpe da ih istocni divovi kakvi su Rusija i Kina sustizu.
I ta njihova propaganda ce biti za njihove slepe liberalne poslusnike. Kao eto jos smo bolji.
I naravno, u reportaze ce biti da u Rusiju nema demokratije, naci ce nekog sorosoida da im kaze da je marginaliziran, pa drugi da ima opasnosti od terorizma..
Ma znate vec to. Ja vas samo potsecam sta nas ceka.
I mirno cekam fudbal da pocne.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI