FIFA najavila kaznu za Srbiju

Svjetsko prvenstvo - Srbija i Svicarska
45 komentara

Nogometni savez Srbije dobit će sankcije, koje proizlaze iz utakmice Svjetskog prvenstva koju je Srbija igrala protiv Švicarske

Svjetsko nogometno tijelo FIFA objavila je disciplinske mjere protiv srbijanskog nogometnog saveza, zbog incidenata koji su se dogodilo tijekom utakmice Svjetskog prvenstva koju je Srbija igrala protiv Švicarske u Kataru prošlog mjeseca. Dvije nacije sastale su se u skupini G turnira, u kojoj je Švicarska pobijedila rezultatom 3-2 i osigurala prolazak u osminu finala turnira. Tijekom utakmice rasplamsavale su se napetosti. Švicarski kapetan Granit Xhaka, koji je albanskog podrijetla, optužen je za provociranje protivnika, dok su se igrači sukobljavali pred kraj utakmice. FIFA je u petak objavila uvođenje sankcija Srbiji zbog nedoličnog ponašanja srbijanskih igrača i navijača tijekom utakmice na stadionu 974. Srbijanski nogometni savez kažnjen je kaznom od 50.000 švicarskih franaka (54.000 dolara), uz zatvaranje 25 % svojih sjedećih kapaciteta na idućoj kvalifikacijskoj utakmici.

FIFA je već kaznila nogometni savez Srbije kaznom od dodatnih 21.000 švicarskih franaka tijekom Svjetskog prvenstva zbog političkih poruka, jer je u svlačionici srbijanske reprezentacije bila istaknuta zastava Kosova koja je bila obojena u bojama srbijanske zastave, uz poruku ”nema predaje”.

Na drugom mjestu u priopćenju FIFA-e u petak, organizacija je objavila početak disciplinskog postupka protiv pobjednika Svjetskog prvenstva Argentine, zbog njihovog slavlja nakon pobjede protiv Francuske u finalu. Meksiko i Ekvador također su bili podvrgnuti novčanim kaznama i zatvaranju stadiona zbog diskriminirajućih uzvika svojih navijača u Kataru.

FIFAkaznasrbija
Pretplatiti se
Obavijesti o
45 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Amar
1 godina prije

Sve stvari koje nemaju veze sa fudbalom treba kazniti,samo se pitam zasto nacisticka reprezentacija njemacke nije kaznjena za zatvaranje usta,to je isto politicka poruka?

Brahman
1 godina prije

Kadija te tuži, kadija ti sudi… Ljudi, kupite Oslobođenje, Pravde nema!

C.F.
1 godina prije

Ma te stvari se desavaju svugdije i kaznjavaju se svi….jedino imam mali dojam da ovdje malo vise stite politicku situaciju oko Kosova pa onda Srbiju stiscu gdje god mogu kad je rijec o Kosovu.

Pozdrav
1 godina prije

Nema nista u SRBIJI srbijanskog! Moze biti samo Srbsko! Tako da, ako vec pisete o SRBIMA pisite to kako dolikuje. Ne mora bas kao kada izgovarite rec SRBIN, naravno, izgovarate tu svetu rec stojeći, ali ni tako ne bi bilo lose.

Primat
1 godina prije

ono, ..mafija kao moralno-politicki regulatorni autoritet. haha
kruva i cigara.

Max
1 godina prije

Očekivano.

Mlata
1 godina prije

Podupiru, potpiruju pa potom kažnjavaju! Švajcarske vlasti se trebaju ovim najviše baviti…ko to koristi švajcarski grb, zastavu za tamo neke radnje koje je se verujem ne trebaju ticati

Promatrac
1 godina prije

A nema vijesti o Đokoviću kako će se sasvim sigurno biti kažnjen zbog slikanja uz četničku zastavu? Izgleda su promakle ranije objave o uvijek neiscrpnom tumačenju jedne strane kako je domoljubna pjesma “Lijepa li si” nacistička, za što je potkapacitirana FIFA u nemogućnosti da nađe prevodioca dosita svojedobno kaznila Hrvatski Nogometni Savez. Nešto se slično odvijalo i s pogrešnim tumačenjem povijesnog “Za dom spremni”, potpuno ignorirajući činjenicu da je to usklić nastao u 16st i koristio se u orani Sigeta te gradova poput Pešte i Beča u ćijoj su obrani sudjelovali Hrvati, a da je u vrijeme nacizma, narodni običaj ipak izmijenjen dodajući riječ poglavnik. Nastranu što se riječ poglavnik nikad, ni na sportskim natjecanjima niti na Thmpsonovim koncertima nije koristila. Eto tako, opširno objasnih i molim lijepo kanite se nevažnih informacija i ispravljanja krive Drine, a ako već pišete o tome, budite barem dosljedni i pišite o svakom takvom… Čitaj više »

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI