Hrvatska – Nigerija 2:0 – Jučer smo navijali za Hrvatsku, a danas navijajmo za Srbiju

Hrvatska Nigerija - Rusija
85 komentara

Hrvatska je u svom prvom susretu na Svjetskom prvenstvu u nogometu u Rusiji postigla uvjerljivu i tešku pobjedu nad vrlo ambicioznom i kvalitetnom reprezentacijom Nigerije. Mala nacija od 4 milijuna stanovnika, pobijedila je naciju koja broji gotovo 200 milijuna. Golove su postigli Mandžukić i Modrić.

Svjetsko prvenstvo u nogometu 2018. se igra u Rusiji od 14. lipnja (juna) do 15. srpnja (jula). Radi se o prvom Svjetskom prvenstvu u jednoj od bivših sovjetskih republika. Na prvenstvu sudjeluje 32 nacionalne reprezentacije. Ukupno će bit odigrano 64 utakmice na 12 stadiona i u 11 gradova. Finalna utakmica će se odigrati 15. srpnja (jula) u Moskvi.

Portal Logično nema sportsku redakciju, međutim šutjeti o uspjesima hrvatskih sportaša bio bi informativni zločin, pogotovo kada selekcija male nacije sportski nadjača Nigeriju, jednu od najvećih nacija Afrike. Čestitamo reprezentaciji Hrvatske, hrvatskom narodu i hrvatskim građanima koji se raduju svakom uspjehu, pa iako on bio i sportski.

Znamo, mnogi će reći i pitati se: “Što nam to donosi? U ekonomskoj smo agoniji. Ljudi svakodnevno odlaze vani. Hrvatskom su ovladali pljačkaši i petokolonaši koji služe tuđe agende. Nelegalne ovrhe nam uništavaju svaku nadu za bolje sutra. Lažu nas i manipuliraju. Zašto onda navijati?

Stvari su ipak kompleksnije i pozitivnije nego se to čini na prvu. Svaka nova pobjeda nacionalne ekipe, ustvari je novi dokaz. Dokaz da je radom i trudom moguće nadjačati brojnije, a nerijetko i bogatije nacije.

Čudno! Svakodnevno slušamo i čitamo kako smo nesposobni, lijeni i glupi. Previše mali za bilo kakav uspjeh. Naravno, ovo nema nikakve veze s istinom i s realnošću. Radi se o unošenju pesimizma onih koji služe tuđim ciljevima i kojima je svaka nacija mrska i po njima “drska”.

Svjetsko prvenstvo u nogometu je otkrilo više bitnih činjenica. Rusija je po svim izjavama i izvješćima, kvalitetno i profesionalno organizirala ovo zahtjevno okupljanje.

Navijači, igrači i novinari će vidjeti pravo lice ruskih gradova i ruskog naroda. Već prve pohvale i dojam hrvatskih reprezentativaca govore o tome. Pokušaji domaćih i stranih novinara da pokvare sportsku atmosferu su propali.

Sportski uspjesi nepobitno pokazuju da običnim ljudima ne treba puno kako bi bili sretni. Uspjesi ih vežu. Za tren zaboravljaju svakodnevne probleme koje ih muče. Pobjede im daju nadu i motivaciju za bolju budućnost. Odavno je poznato da zemlje pobjednice sličnih svjetskih prvenstava osjetno povećaju BDP zahvaljujući pozitivnim emocijama kolektiva. To je razlog što se svi bore biti domaćini.

Danas poslije podne utakmicu igra reprezentacija Srbije protiv Kostarike, kojoj također želimo puno uspjeha i pobjedu. Srbima i Hrvatima su potrebne pozitivne vibracije za bolju budućnost. Ipak se radi o susjednim državama koje uspijevaju izvući maksimum na Planetu kojeg naseljava 7 milijardi ljudi. Hrvatska i Srbija predstavljaju samo 0,002% ukupnog broja stanovnika, a ipak su na tronu najboljih.

Najbolji smo, ali tvrde da smo najgori. U tome je kvaka. Pamet u glavu i otvorite širom oči. Govore vam da je noć, a svi vidimo da je dan. Ne budimo slijepci pored zdravih očiju.

Pretplatiti se
Obavijesti o
85 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Zadranin
5 godine prije

Čitam jutros na Imbexu novi “novinarski članak” petra stošića o Svjetskom prvenstvu u Rusiji.. i mora sam odma na wc.

Zato ljudi, kad vam treba nekakav klistir, čitati stošićeve uratke.

Susjedi Srbi, želim vam dobar početak na prvenstvu.

Eto ga.

Pljuc.

Siniša
5 godine prije

Rutinski odradjeno,cedtitam!

StarDam
5 godine prije

Jučer sam sa zadovoljstvom propustio tekmu, a i danas ću. Ne znam zašto bih buljio u preplaćene zvijezde i zvjezdice kako se vuku po terenu umjesto da sam igram s društvom.

Duki
5 godine prije

Ja mislim da si onaj PERO-SERO jajca grize što je Rusija sljedećih mjesec dana centar svijeta ???

IVE IZ PECALBE
5 godine prije

Da sam najbolji nogometas svijeta odbio bih igrati za ovakvu Hrvatsku koju vodi trenutna postava na Pantovcaku i Markovu trgu, za te i takve vodje nikada nebih prolio jedne suze ili kap moga znoja.

Alen
5 godine prije

Uzivajmo u SP u rusiji , luzeri neka kmeče ….U zadnje vrijeme samo to i mogu da rade…..

Siniša
5 godine prije

Elem…do sada su sve utakmice bile extremno zanimljive,odlicno prvenstvo!
Molim LP da vise prati desavanja!!

Barba_Roso
5 godine prije

Odlican tekst L.R., svaka cast! Steta sto ovakva pozitivna poruka nece stici do sire hrvatske i srpske javnosti. Logicno je dobar portal, samo izbacujte vise ovakvih clanaka!

ZЪVЪNIMRЪ
5 godine prije

nemate sportsku redakciju ? sramota…uposlite volontere

Siniša
5 godine prije

Zbilja zasto!?
Mozda zato sto su neki prevazisli kameno doba!?

Tadmur Palmirovic
5 godine prije

Zatucan si.Pitaj Krstajica I Rakitica.Pitaj Kolarova,Kramarica I Dzeku.Pitaj Antu Rebica I Mijata Gacinovica .Nemoj navijati,ko te tjera Ali ne moras mrziti.Ovi gore navedeni su prijatelji van terena.

Tadmur Palmirovic
5 godine prije

Cestitam komsije.Dobili ste Antu Rebica,ako bog da svjetsku klasu.Cudo od igraca.

Har Megiddo
5 godine prije

Par misli od dežurnog namćora: 1. U jučerašnjoj utakmici svi, ama baš svi hrvatski igrači koji su nastupali, igraju za strane klubove. Zapravo, cijela reprezentacija je sastavljena od “stranaca”, samo dva rezervna igrača (Dominik Livaković i Filip Bradarić) su iz hrvatskih klubova. Ako još pri tom uzmemo u obzir da je u međunarodnim natjecanjima već godinama maksimalni domet hrvatskih klubova skupina Europske lige ili u najboljem slučaju Lige prvaka, onda se nameće neizbježan zaključak, kako za nogomet, tako i za ostala područja: Hrvati uistinu jesu talentiran narod, ali taj svoj talent ne mogu pretočiti u neki značajniji uspjeh u zemlji kakva je Hrvatska. Nekada nije bilo tako. Nekad su se klubovi sa ovih prostora ravnopravno nosili sa najvećim europskim klubovima, a upravo u tim domaćim klubovima su igrali klinci koji su 1987. godine u Čileu sa mladom reprezentacijom Jugoslavije osvojili titulu prvaka svijeta. I kičmu hrvatske reprezentacije koja je postigla… Čitaj više »

Zvrk
5 godine prije

Bože sačuvaj kakav promašaj od teksta. Ovako nešto ne bih očekivao od redakcije. Znači, trebao bih sve nedaće staviti pod tepih da navijam za mafijašku prćiju koju kontrolira institucionalna mafija u sprezi s političkim i sudbenim vrhom. Vi niste ni svjesni koliko su oni NAŠIH novaca uzeli i onda to prodaju kao nacionalni ponos. A tek igrači…e to su tek moralne prevare. Ništa drugo nego bankomati koji peru novac. Domoljublje je tu sporedna stvar već se igra za premije, za tržište i za lajkere. A publika su ništa drugo nego poslušne ovce kojima je dovoljno baciti šarene artikle pred oči pa da one idu u imaginarni svijet. Ovakva reprezentacija mi se gadi i sa zadovoljstvom navijam isključivo protiv. Što se tiče srpske reprezentacije, ondje je možda čak i gore jer je više tih kriminalnih hobotnica koje doslovno određuju tko mora igrati, tko mora voditi savez i tko mora trenirati momčad.… Čitaj više »

Mucke
5 godine prije

Neka navija ko za koga hoce,mene je prijatno iznenadila kvaliteta i izgled novih stadiona,vrh!

Euro
5 godine prije

Zagledan u blistavu budućnost, moraš nositi tamne naočale.

Blenta
5 godine prije

Bravo za portal… samo pozitiva. Svaka cast i pozdrav iz Zrenjanina.

Zadranin
5 godine prije

Al baš mi je drago što jedna reprezentacija nije prošla na SP: amerokenjci!
Nisu zaslužili prolaz i gotovo.

Al jedno mi nije jasno: što je sa onim pustim amerokenjskim reklamama na SP-u: Coca Cola itd. Zar ne bi trebale biti zabranjene, zbog međusobnih sankcija?

Siniša
5 godine prije

I to bilo zlo ne bilo.

Josipa
5 godine prije

Navijam samo za Hrvatsku, Srbima želim sreću na prvenstvu ali za njih i njihovu utakmicu neću gledati i navijati. Mi Hrvati✌️✌️✌️✌️✌️✌️

Siniša
5 godine prije

Bas dobra utakmica,nervira me sto coporativno idu preko desne strane i zapostavljaju Adema Ljajica i lijevu stranu…..baksuzirace odlicnog Adema te kroz prvenstvo od njega nista biti nece!!!

Nije važno
5 godine prije

Igra 11 igrača protiv 11, a ne 4 milijuna protiv 200 milijuna. Hrvatska i Srbija su dvije različite države. Čemu gurati tu “bratske odnose”, zašto ne gurate bratske odnose sa Slovenijom ili Crnom Gorom? Ja ne kažem da Hrvati i Srbi trebaju imati loše odnose, ali ne mislim da trebaju imati išta bolje, nego šta su sa Slovenijom, Makedonijom ili Crnom Gorom. Mislim da s tim idiotskim “bratskim idejama” treba prestati i da trebamo napokon početi živjeti samostalno jer Hrvatska i Srbija nisu povezane pupčanom vrpcom i mogu samostalno funkcionirati.Ja stvarno npr. neznam zašto bi ja danas trebao navijati za Srbiju? Zato što su nam susjedi? Po toj logici bi trebao navijati za bilo kojeg Hrvatskog susjeda da se plasirao na Svjetsko prvenstvo. Meni je to osobno glupa logika jer susjed je susjed, a ne nužno najbolji prijatelj iz snova. Sa susjedima treba imati korektne odnose, ali ja npr. neznam… Čitaj više »

benty20
5 godine prije

Svu sreću istočnim susjedima, ali da ću nešto posebno navijati, neću!
Navijam samo za svoju domovinu (ne državu!) – Hrvatsku! Svi ostali zaslužuju i imaju poštovanje, pa tako i Srbija, čak i više od drugih, ali srce je samo jedno i pripada samo tu di je!

Miha
5 godine prije

Ljubodrag SImonović

nevy
5 godine prije

jucer smo navijali za Hrvatsku… a danas navijamo, opet i samo za Hrvatsku…..

tedi
5 godine prije

Bravo Hrvati i Srbi,pobjedili cestitkke svima.

abe
5 godine prije

svi smo mi jugo slaveni, kakav bratski narod, mi smo isti narod različite religije… isti jezik, ista haplogrupa, al nas religija podijelila na plemena…na primjer isto prezime moze imati i hrvat i srbin i bošnjak, ovisno o religijskoj pripadnosti,… ako ne pripadam niti jednoj religiji, koja je onda moja narodnost?

antinwo
5 godine prije

Jučer pobjeda Hrvatske na guzove,a mi odmah euforični do neba!Manđukić igrač utakmice onda je sve jasno kakva je bila igra.Srbija-Kostarika osim gola Kolarova utakmica katastrofa.U nas Hrvata malo realnosti nebi smetalo.Previše živimo u nebu na tipično glupi hrvatski način.Sretno i vama susjedi Srbi u još dvije tekme

Good Old Rebel
5 godine prije

Bravo Hrvatska! Naprijed! Idemo mirno dalje.
PS. Poljska opet igra oko “mečke”….tj. “j-b- ježa u leđa”….maltretirala navijače, koji su se vraćali iz Kalinjingrada…..dokle seže ljudska mržnja i zloba. “Pao računalni sistem”..čekanje, pa pretres navijača! Malo po malo svi će ih u Evropi “registrirati”.

Nena
5 godine prije

Jako dobar članak, hvala. Naravno da uz Hrvatsku navijam i za reprezentaciju Srbije! Naprijed naši i puno uspjeha i sreće na prvenstvu!

Matija
5 godine prije

“Pravi” sport je stvar koja bi trebala zbližavati ljude i baciti u smeče sve rasne,vjerske i nacionalističke razlike! Zašto da ne navijam za Srbiju kao i Hrvatsku iako sam Hrvat! Srbi mi u životu nisu učinilii ništa loše! Oba susjeda su mi Srbi i u odličnim smo odnosima, svakodnevno pričamo i družimo se!

Ghost
5 godine prije

Dajte nam vijest Arg – Cro 0 : 3

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI

Nije pronađen nijedan rezultat.