Novak Đoković je osvojio Wimbledon i ušao u povijest tenisa!

Novak Đoković
119 komentara

Novak Đoković ušao je u povijest! Osvojio je šesti Wimbledon i 20. Grand Slam u karijeri! U velikom finalu Wimbledona nakon 216 minuta igre pobijedio je Talijana Matea Beretinija nakon velike borbe u četiri seta, 6: 7 (4), 6: 4, 6: 4, 6: 3.

Tako je, po broju Grand Slam naslova, stigao velike rivale Federera i Nadala, a sada sva trojica imaju po 20 osvojenih slamova. Novak je uspio doći i do trećeg uzastopnog naslova na londonskoj travi, trećeg Grand Slam sezone, i došao na prag osvajanja Grand Slam sezone! Uz to, uspio je vezati nešto što nije lako, redom osvojiti Roland Garros i Wimbledon.

Teško je u nekoliko rečenica opisati kakvo je ovo postignuće srpskog asa, ali da je neuništiv kad igra velike mečeve, pokazalo se još jednom. Iako je publika uglavnom bila na strani Talijana, kao i prije dvije godine protiv Federera, on je sve izdržao i stigao do veličanstvene pobjede. Meč je započeo s puno treme s obje strane. Obojica su imali jake i sigurne udarce.

Beretini je počeo puno bolje servirati na početku četvrtog seta, nije dopustio Novaku da uzme više od dva poena u gemu (2: 3) u prva tri servis gema.

No, prvak Wimbledona bio je strpljiv, igrao je dobro, a nakon dvostruke pogreške Talijana, stigao do 4:3. U maniri velikog prvaka uspio je završiti meč i još jednom ući u povijest.

Nakon pobjede nad Mateom Beretinijem za naslov u Wimbledonu, Novak je otkrio da ozbiljno razmišlja o nastupu na najvećem sportskom događaju. Prije svega, zbog velikih ograničenja japanskih vlasti, ali i odluke da nema publike. “Morat ću razmisliti o igranju na Olimpijskim igrama. Nema navijača, ima puno ograničenja. Plan mi je bio ići, ali trenutno sam na 50:50”, rekao je Novak. Veliki Đokovićev rival Rafael Nadal odustao je od nastupa na Olimpijskim igrama kako bi se oporavio od ozljede. Bravo Đokoviću.


Pretplatiti se
Obavijesti o
119 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
piždro
2 godine prije

Đole je legenda i ljudina cestitka!

Zvrk
2 godine prije

Mislim da se može govoriti o najvećem ikad.

Mlata
2 godine prije

Volim kad psuje, pičkara okolo..potuk’o bi se s celom tribinom, nema problema

ledeno doba
2 godine prije

u normalnim okolnostima bi mu čestitao, ali okolnosti nisu normalne i sport ne pratim evo već godinu i 4 mjeseca, od početka plandemije..
Novak bi me moga jedino impresionirati, da iziđe u javnost protiv cjepljenja..
ali ništa od toga. jer i on i svi vrhunski sportaši zavise od kabalinog sistema..
rušenje tog sistema, značilo bi i rušenje vlastite karijere

pit sampras II
2 godine prije

Bravo! Za koji mjesec 21.GS! i povijest će se iznova pisati : biti ćeš sam na vrhu,
možda i zauvijek! Samo ne gađaj sutkinje!

Komplicirano
2 godine prije

Ne mislim da se radi o najvećem ikada,JA TO ZNAM,,,Đole-Nole legendo ovo je lijepa vijest

2 godine prije

svaka cast,nole.hvala.

sjdfvijasefvianeudvo
2 godine prije

Nole je odavno ušao u povjest a ne sa ovim činom!!!

Mölltaler
2 godine prije

Ne pratim (profesionalni) sport već desetak godina i smatram ga zabavom za priglupe mase, ali unatoč tome čestitka Đokoviću na pobjedi u neprijateljskom okruženju (skoro sve su mu takve) za što je potrebna stvarno velika mentalna snaga.

Legendarni Grk
2 godine prije

Kada sam imao 10 godina, onda me kamenom neki Đoko pogodio u oko.
Tjedan dana sam nosio zavoj preko oka, a neposredno nakon pogotka sam vidio samo gustu bijelu maglu na to oko – nakon sedam dana je magla prošla.

Mentalist
2 godine prije

Đokoviću bravo. Hrvatska je takođe uštipnula uspjeh. Đoković je naš

George Carline
2 godine prije

Ovo je veliki uspeh koji se reflektuje na sve Slovene, a naročito na Slovenske narode na Balkanu.
Novak je nebrojeno puta gospodski “smestio” tzv kulturni zapad na svoje mesto. A indirektno rekao da mi sa Balkana nismo polu- divljaci.
Ukoliko nije takmičenje protiv sportiste/a iz Srbije UVEK navijam za Hrvatske sportiste. Jednostavno logična mi bliskost…

2 godine prije zadnji put uredio George Carline
Mrgud
2 godine prije

Njegov doprinos je i to što samo nervira “prefinjene” osnivače belog sporta 🙂

FATIH
2 godine prije

KRALJUUUUUUU!!!!
DOJI NAM OPET U BOSANSKE PIRAMIDE.

Siniša
2 godine prije

Balkn je ove godine opelješio London…
Prvo u muškom dublu najbolji dubl sveta Hrvati Mate Pavić i Nikola Mektić osvoje trofej pa onda šlag na tortu Srbin Novak Đoković osvoji trofej u singlu i ispiše istoriju a tome pisanju izgleda još nema kraja.
Braća Brajan su najveći svih vremena u dublu ali se nadam da će Pavić/Mektić otkinuti veliki deo te istorije kao što je Novak ispiso istoriju tenisa….dobri su to momci i veoma lijep tenis igraju.
Nemoguće je ne primetiti koliko je Novaku bilo teško osvojiti ovaj turnir, apsolutno je svaki meč odigrao protiv oponenta i publike zajedno…izuzetno mučna atmosfera u Londonu, tako nije bilo ni u Parizu, USOpenu i AOpenu zajedno a posle Londona je počeo da se dvoumi za OIgre iako je tvrdio da sigurno ide. Smorili ga englezi.

2 godine prije zadnji put uredio Sinisa
postenlopov
2 godine prije

Japanci za ulazak u Japan uslovljavaju cjepljenje protiv covida a Djokovic ne vjeruje u te bajke i ni na kraj pameti mu ne pada da se truje zbog idiotskih pravila. Vecu ce stetu imat Japanci ako on ne igra u Japanu , nego on zbog ne dolaska.

"Princ" od Monaka
2 godine prije

Hahaha, vi sebe smatrate pametnim osobama, nacitanim, vestim da se uhvatite u kostac sa svim zivotnim nedacama i da izadjete kao pobednici?!
“Citate” planetarnu zaveru oko kovida i sukoba na relaciji Rusija – Kina – Amerika kao bukvar. “Mozete” umiriti visevekovne sukobe na Bliskom istoku i eliminisati prisustvo Sotone i vojnika tame na Zemlji…a NISTE u stanju demaskirati jednog odvratnog kompleksasa i pokvarenog coveka do srzi! Nema vama spasa.
Ovaj ce da osnuje stranku za koju godinu i postati premijer/predsednik Srbije, a ja tad’ odoh peske iz Srbije i s’ ovog prokletog Balkana.
PS – Stranci su ga izvalili i o kakvom sklopu licnosti je rec i usled toga ga mrze! Ne zato sto je “Srbin” (od oca Crnogorca i majke Hrvatice), vec zato sto je cisto ZLO!

Praetorian
2 godine prije

Ponos i dika hrvatskog i crnogorskog roda, cestitke velemajstore!!!

Max
2 godine prije

Svjetska klasa..

Krmak
2 godine prije

DOLI EKSPERIMENTALNE INJEKCIJE, ZIVIO DJOKOVIC !
BRAVO VELIKI COVJECE.!!!

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI

Nije pronađen nijedan rezultat.