Švedska reprezentacija neće pozvati nogometaše koji su odlučili igrati za ruske klubove

Fudbal
11 komentara

Švedska neće razmatrati igrače za selekciju reprezentacije, ako igraju za ruske klubove

Švedske nogometne vlasti izjavile su da bilo koji igrač iz te zemlje koji odluči predstavljati klubove u Rusiji više neće biti uzet u obzir za izbor za reprezentaciju. Švedski nogometni savez (SvFF) objavio je vijest u priopćenju u utorak, rekavši da odluku treba potvrditi upravni odbor organizacije na sastanku u četvrtak. “Za nas se podrazumijeva da igrači koji odluče igrati za ruski klub ne mogu predstavljati švedsku nogometnu reprezentaciju”, glasio je citat predsjednika SvFF-a Karl-Erik Nilssona.

Nilsson je kao razlog za taj korak naveo “nepravedan rat” u Ukrajini, naznačujući da će sankcije trajati sve dok sukob traje.

“Odluka se djelomično temelji na našem stavu da Rusija ne bi trebala sudjelovati u našem sportu sve dok traje rat i na suspenziji ruskih momčadi od strane FIFA-e i UEFA-e”, rekao je Nilsson. “Ako švedski igrač, koji je u nacionalnoj momčadi, odluči igrati u Rusiji, taj igrač nema pravo predstavljati Švedsku.”

Trenutačno je taj potez uglavnom simboličan, jer nijedan švedski igrač nije upisan u ruske momčadi, iako je nekoliko zvijezda napustilo zemlju nakon početka vojne kampanje u Ukrajini.

To uključuje igrače poput bivšeg krila Krasnodara Viktora Claessona, koji je upisao 62 nastupa za svoju zemlju. Jordan Larsson, sin bivšeg napadača Barcelone, Celtica i Manchester Uniteda Henrika Larssona, sporazumno je raskinuo ugovor sa Spartakom iz Moskve, na početku tekuće sezone. Kolege švedskih nogometnih vlasti za hokej na ledu već su uvele iste mjere protiv igrača ruskih klubova u Kontinentalnoj hokejaškoj ligi (KHL), kao i hokejaški dužnosnici u Latviji i Finskoj.

U nogometnom smislu, skandinavski susjed Norveška izjavio je ranije u rujnu da veznjak Mathias Normann više neće biti razmatran za reprezentaciju, nakon što je odlučio ostati u Rusiji, u moskovskom Dinamu.

Drugdje u Europi, poljskog međunarodnog braniča Macieja Rybusa obavijestili su nogometni šefovi u njegovoj domovini kako neće biti uzet u obzir za momčad Svjetskog prvenstva 2022., nakon dogovora sa Spartakom iz Moskve.

FIFA i UEFA prvobitno su najavile zabranu ruskim momčadima iz međunarodnih natjecanja na svim razinama krajem veljače. UEFA je od tada proširila svoje sankcije tako da pokriju barem sezonu 2022/23, dok je suspenzija FIFA-e nametnuta na neodređeno vrijeme.

fudbalPoslediceŠvedska
Pretplatiti se
Obavijesti o
11 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
tihobl
1 godina prije

Tako i treba sa izdajnicima demokratije i evropskih vrijednosti.

1 godina prije

Znači samo putinomrzci mogu da igraju za švede..Stock ?Eto prilike.. 😀👍

Max
1 godina prije

To je čisti mobing jer pravila predviđaju slobodan protok igrača.

R M
1 godina prije

Pa i Hitler je morao da cestita Jessy Owensu, iako je bio crncac. Ovo sto se sad desava je nacizam i fasizam+debilizam.Aferim.

Mlata
1 godina prije

Ajde više s tom vladom, prebrojte se pa da vam počne cirk…pardon, predstava! Kokice i pivo spremno

mikiyugo
1 godina prije

Tek kad zivis ovde na zapadu vidis koliko su u stvari oni dusevno bolesni.Nemaju oni nista ,sto nama treba.

Dokurčilomi
1 godina prije

Odlično, znači potpisani ugovori se ne moraju poštovati ali Rusija mora davati plin Europi bez ugovora i novca. Nije loša ta demokracija, samo za koga?

Ringo10
1 godina prije

A koga i zaboli kiton za to

Vojni analitičar
1 godina prije

Trebali bi se švedski branitelji demokracije poslužiti britanskom taktikom iz Burskog rata. Kad Briti nisu uspjeli poraziti znatno malobrojnije Bure na bojnom polju onda su im jednostavno žene i djecu pozatvarali u logore i izgladnjivali ih na smrt. Da ih spasu burski borci su se počeli predavati i tako je Britanija dobila rat i osvojila Južnu Afriku.

Dakle recept je jasan. Svim švedskim igračima koji igraju i zarađuju novce u mrskoj Rusiji pohapsiti i pozatvarati članove obitelji i početi ih izgladnjivati. I tako sve dok se izdajnici demokracije ne vrate iz Mordora, pardon Rusije i suoče se sa pravdom zbog svojeg gnjusnog ponašanja uz obaveznu konfiskaciju svega što su u Rusiji zaradili i uplaćivanje tog novca u fond za obnovu Ukrajine. Pa nek vide što su europske vrijednosti.

CroExit
1 godina prije

Ova predstava već postaje prenaporna.

Ivo
1 godina prije

U čemu je problem

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI