fbpx

Floridska policija u istrazi ubojstva koristi snimke Alexe

Amazon Alexa Echo Dot
0

Policija je ponovno pribavila snimke Alexe kao dio istrage, mada, ovog puta, ne očekuju nužno riznicu informacija. Policija u Hallandale Beachu na Floridi upotrijebila je nalog za pretres kako bi prikupila snimke Alexe u sklopu slučaja ubojstva.

Istražitelji žele znati jesu li pametni zvučnici nehotice snimili zvuk svađe u srpnju između Adama Crespo i njegove supruge Silvije Crespo. Supruga je umrla je od rane koplja na grudima; Adam je tvrdio kako je koplje puklo u nesretnom slučaju, ali detektivi žele znati je li Alexa sačuvala bilo kakve dokaze o svađi.

Za razliku od pionirskog slučaja ubojstva u Arkansasu, Hallandale policija nije očekivala potpuni snimak zvuka. U nalogu za pretragu naznačeno je da su policajci pribavili “Alexine snimke”, što sugerira kako su se samo nadali da je netko od Cresposa nehotice tijekom incidenta pokrenuo Alexu. Izvan sigurnosnih eksploatacija, nema značajnih dokaza da Echo zvučnici neprekidno snimaju – trebali bi snimati zvuk samo u kratkom vremenskom roku nakon što netko izgovori Aleksinu riječ za buđenje.

Adam Crespoov odvjetnik, Christopher O’Toole, bio je sretan što su snimke uzete jer vjeruje kako će podržati verziju događaja njegovog klijenta.

Kao i ranije, Amazon je u izjavi za CBS naglasio da ne predaje informacije o klijentima, osim ako to zahtijeva “pravno valjana i obvezujuća naredba”, te da odolijeva “inozemnim ili na drugi način neprikladnim” zahtjevima.

Nejasno je hoće li se ovakvi zahtjevi povećati u budućnosti. Iako se pametni zvučnici i dalje prodaju u velikom broju, policija je također sve svjesnija svojih ograničenja. Štoviše, sami korisnici sve više imaju kontrolu nad svojim podacima. Na primjer, korisnik Alexe može izbrisati dnevne glasovne snimke. Iako mnogi ljudi neće to napraviti, sada postoji šansa da će bilo koji relevantni isječak nestati prije nego što ih policija bude mogla preslušati.

Sviđa vam se portal Logično?
LAJKAJTE NAŠU STRANICU

(samo jednom, ako kliknete drugi put, Facebook će smatrati da nas ne volite)
Pretplati se
Obavijest
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

POVEZANE VIJESTI

Nije pronađen nijedan rezultat.

Izbornik