fbpx

WhatsApp će obustaviti svoje usluge za određene uređaje u 2020. godini

Whatsapp

Facebookov popularni servis WhatsApp dao je izjavu u kojoj stoji kako korisnici određenih vrsta uređaja neće moći koristiti aplikaciju počevši od 2020. godine, navodeći kao razlog obustavu aktivnog razvoja određenih platformi.

“Za sljedeće operativne sustave više nećete moći stvarati nove račune niti potvrđivati postojeće račune. Međutim, moći ćete nastaviti upotrebljavati WhatsApp na: Android verzijama 2.3.7 i starijim do 1. veljače 2020.; iOS 8 i starijim do 1. veljače 2020.”, upozorila je tvrtka u izjavi.

Obustava će utjecati na sve Windows Phone operativne sustave.

“Više nećete moći koristiti sve Windows Phone operativne sustave nakon 31. prosinca 2019., a WhatsApp možda neće biti dostupan u Microsoftovoj trgovini nakon 1. srpnja 2019.”, stoji u izjavi.

Suspenzija je uzrokovana zaustavljanjem aktivnog razvoja za ove operativne sustave, rekla je tvrtka, dodajući da “neke značajke mogu prestati funkcionirati u bilo kojem trenutku”.

WhatsApp je objasnio, međutim, koji će se uređaji sljedeće godine smatrati kompatibilnim s aplikacijom,
“Pružamo podršku za i preporučujemo korištenje sljedećih uređaja: Android koji radi s OS 4.0.3+; iPhone sa sustavom iOS 9+; odaberite telefone s KaiOS 2.5.1+, uključujući JioPhone i JioPhone 2”, kaže tvrtka i dodaje, da će se “izvoz povijesti chatova” pružiti samo u obliku “privitka e-pošte” uz izuzeće za korisnike u Njemačkoj.

0 0
Ocijenite članak
Pretplati se
Obavijest
guest
4 Comments
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
Starina
Gost
Starina
8 mjeseci prije

Po mojem skromnom mišljenju uopće nema razloga da ukidaju bilo kojem softveru aplikaciju. Ako nešto novo stave a taj telefon nema svaki će vlasnik to preživjeti i dalje koristiti normalno aplikaciju. Ovo je vrlo podmuklo od njih, vjerojatno su razlozi neke tajne prirode. I od nedavna, otkad se kad otvaraš whatsapp pojavljuje “From Facebook” jako je usporila aplikacija. Jedna od rijetkih aplikacija koja je iznimno dobra a nažalost je “prodana” Facebooku, vjerojatno da se koristi za snimanje..

Mercury
Gost
Mercury
8 mjeseci prije

@ Starina

Ovo je vrlo vjerojatno jednostavna situacija. A radi se o unifikaciji informatičke arhitekture, a time smanjenju troškova za razvoj i održavanje.

imalijosnade
Gost
imalijosnade
8 mjeseci prije

sto su ljudi preglupi majko mila- pa nije ni codo da nas globalna kabla drżi u šahmatu! da bi nam instalirali u paketu ovo spijonsko srenja i drze na smartphonu a ima mesanger i za komunikacju 500 puta bolji i sigurniji apps kao “theema’ pa ‘telegramm’, pa novi od firme goldenfrogs apps visko kvalitetno criptovane mesanger ‘cyphr’ pa za visokokvalitetsn mail ‘proton-mail’ sve visokokvaliteni proizvodi sa najvise standardima a jesu mase bas stoka sitnog zuba jaaoo

CRTTV
Gost
CRTTV
8 mjeseci prije

Samo budale dponzoruše i naivci koriste Facebook , Twitter, Instagram, WhatsApp itd meričke špijune…

POVEZANE VIJESTI

Izbornik
4
0
()
x