EU poput totalitarnog režima – ogromne policijske snage osujetile protestni konvoj za Brisel

Brisel - Konvoj slobode
32 komentara

Pokušaj samoproglašenog “konvoja slobode” da poremeti Bruxelles, de facto prijestolnicu EU-a, propao je u ponedjeljak jer je koordinirano raspoređivanje policije zakočilo prosvjedni pokret.

Belgijske vlasti prethodno su zabranile demonstracije nadahnute Kanadom, strahujući da bi iznenadni ulazak stotina kamiona i kombija mogao zaustaviti glavni grad.

Pokret se protivi ograničenjima protiv koronavirusa i mandatima cijepljenja, kao i rastućim cijenama energije i rastućim troškovima života, a već je stigao u Pariz i Nizozemsku.

Odabirom Bruxellesa, grada koji ugošćuje većinu institucija EU, za svoju sljedeću destinaciju, “convoi de la liberté” namjeravao je napraviti efekt slično kaosu koji je nedavno zavladao Ottawom.

Više od 1300 vozila okupilo se u nedjelju u Lilleu u Francuskoj, u blizini belgijske granice, kako bi se pripremili za svoje putovanje prema Bruxellesu.

No policija je odlučno postupila kako bi osujetila operaciju: policajci su proveli provjere na ključnim ulaznim točkama između Bruxellesa i Flandrije kako bi identificirali i filtrirali moguće ometače. Oni koji su identificirani kao agitatori preusmjereni su na mjesto održavanja Brussels Expoa, na sjeveru grada, gdje su bile dopuštene “statične demonstracije”.

U međuvremenu, mala skupina prosvjednika stigla je pješice do parka Cinquantenaire, u blizini glavnih zgrada EU, noseći nacionalne zastave i sirene za maglu pod budnim okom belgijske policije.

“Želim da stvari poput putovnica za cijepljenje i svih ograničenja budu potpuno otkazane – i gotovo”, rekao je za Euronews Igor Pose, prosvjednik rođen u Sibiru koji živi u Bruxellesu.

“Nije sve zbog korone, radi se o svim temama koje su trenutno pogrešne”, rekao je Rudi Welsen, još jedan sudionik koji je došao iz Njemačke i vrlo je kritičan prema kancelaru Olafu Scholzu.

Nakon što ju je zadržala policija, grupa se preselila na Place Sainte-Catherine, dobro poznato mjesto okupljanja u centru grada, gdje se okupila veća masa i uzvikivala “Liberté!” (“Sloboda!”).

Prema lokalnim medijima, demonstracijama se pridružilo između 100 i 200 lokalnih ljudi. Neki su izrazili zadovoljstvo prometom, dok su drugi priznali da očekuju veći broj.

Iako su kaos i previranja izbjegnuti, cijeli je dan u Bruxellesu vladala napeta tišina. Policijski automobili punili su ulice, a u blizini institucija EU-a su se mogle vidjeti barikade. Pristup gradu ponovno je otvoren oko 16:00 sati po srednjeevropskom vremenu.

Povećanje sigurnosti i nadzora došlo je četiri dana nakon što su belgijske vlasti zabranile prosvjed, tvrdeći da sudionici nisu podnijeli potrebni zahtjev.

U zajedničkom priopćenju objavljenom u četvrtak, belgijska ministrica unutarnjih poslova Annelies Verlinden, ministar-predsjednik regije glavnog grada Bruxellesa Rudi Vervoort i gradonačelnik Bruxellesa Philippe Close rekli su da mobiliziraju savezne, regionalne i lokalne resurse kako bi spriječili da konvoj blokira glavni grad i smanji poremećaje za obične stanovnike i putnike na posao.

“Do sada smo uočili 4-500 vozila […] automobila, kampera, malih kombija. Tridesetak je blokirano, a ostali su se razišli”, rekao je Close lokalnim medijima.

Vlasti su savjetovale da ne putuju u Bruxelles osim ako je to apsolutno neophodno i po mogućnosti korištenjem prijevoznog sredstva osim automobila.

“Ova demonstracija nije dopuštena. Naše službe rade na tome da naše ceste ne budu blokirane. Ako morate biti u Bruxellesu u ponedjeljak, odaberite javni prijevoz”, tvitao je Vervoort.

Policijske i žičane barikade također su raspoređene oko kružnog toka Schuman, u kojem se nalazi sjedište Europske komisije i Vijeća EU.

Zbog svoje političke simbolike, Schumanov kružni tok često je meta demonstracija, od kojih se većina odvija na miran i ovlašten način.

Područje bi trebalo biti zatvoreno kasnije ovog tjedna, budući da će se čelnici EU i Afrike sastati u Bruxellesu na dvodnevnom summitu EU-Afričke unije.

U međuvremenu, prefektura Strasbourga također je izdala naredbu o zabrani svih “neprijavljenih demonstracija” u blizini Europskog parlamenta.

“Čini se da se formiralo nekoliko cestovnih konvoja kako bi stigli do Strasbourga”, rekle su vlasti u ponedjeljak.

Zabrana “slobodnih konvoja” protiv cjepiva trebala bi ostati na snazi ​​dok parlament ne završi svoju plenarnu sjednicu u četvrtak.

IZVOR: euronews.com

briselBruxelleseukonvojprotestTiranija
Pretplatiti se
Obavijesti o
32 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
hogar strašni
2 godine prije

Jbg briga za zdravlje građana EU je nevjerovatna. Stvarno moraš biti cjepljen pur pjenom u mozak da ne kužiš što se događa

indy
2 godine prije

Odmah uvesti sankcije protudemokratsim i antiljudskim režimima u Diktatorskoj EU,protiv Kanadskog/Australskog diktatora koji brani ljudske slobode i demokraciju te slobodu govora/okupljanja i izražavanja,itd……A sve u duhu zaštite ljudskih prava i slobode govora,a kako se postupa prema Bjelorusiji,Sjevernoj Koreji,Kubi,itd…….Naime sve je ovo nepojmljivo za demokratske sustave,dali.?

tihobl
2 godine prije

NATO mora da zastiti Brisel. Sacekaj da izadju NATO vojnici sa bacacima plamena pa da vidimo ko ce demondtrirati protiv svetog Brisela.

Ja to onako
2 godine prije

Vidim ti si tri puta cepljen i izgleda da deluje.

Ja to onako
2 godine prije

Podrska protestnom konvoju i samo jako.

crodaemon1
2 godine prije

Slabo ljudi vamo kontaju sarkazam

ledeno doba
2 godine prije

ogromne policijske snage..
sa ogromnom šupljinom u mozgovima

koje ja katkad nazivam uniformirane amebe

su svi kandidati za veliko ćirilčno slovo G

P.S. uvreda je za amebe da ove likove tako nazivam, jer amebe su ipak inteligentnije

Stipe
2 godine prije

Hahaha ja te kuzim

Davidschwartz
2 godine prije

A tebe zatući ko žohara, na licu mjesta.

Davidschwartz
2 godine prije

Psi rade ono što im gazde nalože.

Istinu samo
2 godine prije

Marš, džukelo jedna!

Scorpiorex
2 godine prije

Da nisu stavili sve institucije u Bruxellesu, ličio bi na Kischnau u Moldaviji, ionako je ružan grad do zla boga.

ledeno doba
2 godine prije

kako je doista nastala EU… EU nikada nije bila projekt naroda Europe, za mir i slično, kako to desetljećima tupi lažna propaganada medija i povijesnih udžbenika. EU je od početka bila projekt iza kojega je stajala kabala – propaganda u udžbenicima i medijima tupi javnosti da su takozvani “oci utenmeljitelji” EU bili Konrad Adeneauer (poslijeratni njemački kancelar), Alcide de Gasperi (talijanski premjer nakon 2. sv. rata), te Robert Schuman (francuski premjer neposredno nakon završetka 2. sv. rata). Da su oni stvorili EU, eto kao da se narodi EU ne bi više međusobno klali, bla, bla. Ali to je samo bajka za naivce. U stvaranju EU dakle konce je u pozadini vukla kabalina ciobankarska mafija, a oni koji su izvršavali njihove zadatke, oni stvarni “oci utemeljitelji” EU bili su ponajviše: Kalergi, Jozef Hieronimus Retinger, John F. Dulles, Jean Monnet, Altiero Spinelli i Paul-Henri Spaak. Njemačka je nakon 2. sv. rata bila… Čitaj više »

ledeno doba
2 godine prije

…(2).. Chatham House (koji se do 2004. zvao Kraljevski instituit za vanjske poslove-RIIA) osnovan je 1920/21 zajednički sa Rockefellerovim CFR-om i Chatham House je britanski pajdaš CFR-a. U CFR-u glavnu riječ vodi Rockefeller u CH-u Rotschild. . Retinger je osmislio takozvana “chathamska pravila” (chatham rules), po kojima su sudionici godišnjih konferencija Bilderberg skupine, obavezni na održavanje potpune tajnosti i da ne daju na javnost ono o čeme se raspravlja na tim konferencijama. -poznati austrijski grof i mason Nikolaus Coudenhove-Kalergi stvara u Beču 1923. organizaciju “Paneuropska unija”, koja je bila klica, današnje EU. Tu “Paneuropsku uniju” financirali su suvlasnici FED-a, Rotschild i Warburg. Kalergi je u svojoj knjizi koju je izdao godinu dana ranije, opisao svoje ideje o stvaranju jedne europske države u kojoj bi se pomješali narodi i rase i stvorila jedna rasa, a umjesto dotadašnjeg starog europskog plemstva, sada je glavnu vodeću ulogu trebalo preuzeti “žhidovsko duhovno plemstvo”, -kako… Čitaj više »

Jimmy
2 godine prije

Ovo su vijesti prepisane sa Euronews, ovo treba pet puta provjeriti je li istina.

ledeno doba
2 godine prije

…(3) -za vrijeme 2, sv. rata Kalergi je živio u egzilu u SAD-u i tamo je bio u kontaktu a Rockefellerom, Rotschildom i ostalim bankomafijašima. – 1946. udruživanjem ovih nacionalnih organizacija “federalista”, kao, švicarska “Europa Union”, njemačka “Europa Union”, ova Spinellijeva MFE, i drugih sličnih, koje se zalažu za ujedinjenu Europu i stvaranje jedne europske federalne države. — nastala je “Unija europskih federalista” (UEF). Njemačka Europa Union (Unija za Europu), nastala je iste godine, samo nešto ranije, a u pozadini su naravno konce vukli Rockefellerovi ljudi, UEF danas ima nacionalne podružnice u većini europskih država, ne samo u EU, već i izvan EU, tako postoji i podružnica u Srbiji, koja se zalaže za ulazak Srbije u EU. Članovi njemačke podružnice “Europa Unon”, koja je najveća u okviru UEF-a su mnogi poznati njemački političari iz svih glavnih stranka. Jedan od vodećih članova je brkati Elmar Brok, dugogodišnji zastupnik CDU-a u europskom… Čitaj više »

ledeno doba
2 godine prije

..(4) Dugogodišnji istaknuti član PU-a bio je pokojni Otto von Habsburg, zadnji izdanak nekadašnje dinastije Habsburga, koja je, kao i cijelo europsko plemstvo, ustvari oduvijek bili slugani cio-bankomafije. -1947., britanska i francuska elita osnivaju “Pokret za ujedinjenu Europu” (UEM), organizaciju koja će poslužiti kao platforma za koordinaciju i udruživanje drugih sličnih organizacija “federalista”. Iza UEM-a su stajali Winston Churchill i drugi britanski političar Duncan Sandys, Churchillov zet. -1948. u New Yorku je na kongresu pod vodstvom Coudenhove-Kalergija osnovano “Američko vijeće za ujedinjenu Europu” (ACUE). ACUE su financirali Zaklada Rockefeller i Zaklada Ford. Prvi šef ACUE-a bio je bivši šef tadašnje američke obavještajne službe OSS-a William Joseph Donovan, a njegov zamjenik Allen Welsh Dulles. A. W. Dulles, brat pomenutog Johna F. Dullesa, bio je tada predsjednik Rockefellerovog CFR-a, a malo kasnije od 1953. do 1961. bio je šef novosnovane obavještajne službe CIA, koja je naslijedila OSS. Paul Hoffman, khazar, bivši agent… Čitaj više »

ledeno doba
2 godine prije

..(5) U pozadini u osnivanju EMI-ja konce je vukao ACUE, koji je i sufinancirao EMI. Nešto kasnije EMI-ju se priključila i Kalergijeva “Unija europskih parlamentaraca (EPU)”. Nakon priključenja EMI-ju, EPU je zajedno sa parlamentarnom skupinom EMI-ja, činio zajedničko parlamentarno vijeće. Coudenhove-Kalergi proglašen je počasnim predsjednikom EMI-ja. ACUE je sve do kraja 60-i godina bio glavni sponzor EMI-ja, UEF-a i Europske kampanje mladeži. -1949.– osnivanja “Vijeća Europe” takozvanim Londonskim ugovorim. U osnivanju VE sudjelovalo je 10 zapadnoeuropskih država. Danas su skoro sve države Europe, njih 42 članice VE. Iako VE nije službeni organ EU, (službeni organ EU je Europsko vijeće, koje ne treba brkati sa Vijećem Europe), ipak je i VE od samog početka također pod kontrolom kabale kao i EU. – u svibnju 1950. je utemeljena “Europska zajednica za ugalj i čelik”–jezgro buduće EEZ, odnosno EU. EZUČ je nastala udruživanjem francuske i njemačke industrije. Plan za stvaranje EZUČ-a, nije napravio… Čitaj više »

drago
2 godine prije

Proslo je vrijeme kad su se politicari vozili kroz masu naroda u otvorenim automobilima Kenedy,Tito …
Danas se sakrivaju u blindiranim automobilima okruzeni potplacenim policijskim sljamom,
koji za mrvice sa stola gazdi su sljepo poslusni.
Smrdljivci iz EU parlamenta misle da su nedotakljivi ali to ce se promjenti naru se posvu budi

ledeno doba
2 godine prije

..(6) – Jean Monnet je od 1952 do 1956, prvi predsjednik “viskog ureda” EZUČ-a, od kojega će kasnije 1965. spajanjem sa komisijom EEZ-a i komisijom EURATOM-a nastati Europska komisija,- koja je danas jedna vrsta neslužbene vlade EU-a. Monnet se stalno zalagao za stvaranje političke unije – sjedinjenih država Europe i za trajno vezivanje Europe za SAD. Nakon smrti Coudenhove-Kalergija i Retingera, Monnet je onda kao glavni “spin majstor” još dugo vremena vodio konce procesa daljeg učvršćivanja ujedinjenja zapadnoeuropskih država pod kontrolom SAD-a. On je uz pomoć američke kabale 1955. osnovao organizaciju “Akcijski komitet za sjedinjene europske države”- ACUSE. Cilj postojanja ove organizacije bio je širiti i učvršćivati ideju o ujedinjenoj Europe i stvaranju jedne europske države. A da bi se stvorila ta država, potrebno je da se europske nacionalne države, postepeno odreknu svog suvereniteta i predaju ga jednoj centralnoj europskoj vlasti. ACUSE se dakle zalagao za postepeno ukidanje nacionalnih država.… Čitaj više »

Max
2 godine prije

Sud i smrtna kazna čeka takve.

Schwarze Hunderte
2 godine prije

A ja . Svukud nemiri . Evo na YouTube I direktan prijenos , kako se prosvjednici , iztocnih susjeda u Beogradu , tuku sa policijom ! I to bas na Srbijanski ” Dan Drzavnosti ” he , he , he .

Otpornik
2 godine prije

Nije “poput” totalitarnog režima, nego se nažalost EU pretvorila u totalitarni režim. Osvjestimo to. Živimo u totalitarnom režimu u kojem nema slobode govora, nema slobode kretanja, nema slobode rada i nema slobode raspolaganja svojim tijelom. Slobode su nam oduzete blitzkriegom i vratiti ih možemo samo silom. Čim prije većina ljudi to shvati (ako uopće shvati), tim prije će početi ozbiljna borba za slobodu.

Otpornik
2 godine prije

Dajte blokirajte ovog provokatora.

abc
2 godine prije

EU nije projekt stvaranja evropske demokratije, nego je projekt korporacijskih pljačkaša i bankirskih vlasnika iz USA. Umesto da USA pljačka i teroriše svaku evropsku državu posebice, preko EU pljačka sve evropske države od jedanput i pri tom jih lakše drži pod punom kontrolom.
USA koristi dolar kao političko sredstvo pritiska, prisile i podjarmljivanja cjelog sveta.

Praetorian
2 godine prije

Svakom policajcu zelim da ih cijepe dozivotno kao i clanove njihovih obitelji. Cisto da budu zasticeni, jer njihova vlast koju toliko zdusno brani, zeli samo najbolje za svoje gradjane

Praetorian
2 godine prije

Tako je, sve policajce cijepiti sa vise doza, kao i sendvicarima dati malo mrna i u sendvic, malo u venu

Legendarni Grk
2 godine prije

Dobro je čim se vlast mora braniti od naroda i zabarikadirati – to znači da je njihov bijeg ili konačni pad blizu.

zg je derpe
2 godine prije

Pa nisu Briselci zagrepčani pa da im netko nešto osujeti ili nameće. Oni će se za svoje izboriti kao što su se izborili česi, poljaci, bugari, rumunji, pa čak i šveđani koji nisu imali gotovo nikakve mjere, pa su masovno izlazili na ulice za potporu drugima i da im ne uvedu covid app potvrde. Ljudi shvaćaju da je to put ka totalnoj kontroli komunističkog tipa. Ottawa, Quebec, Sydney, Canberra, Melbourne itd se bore masovno rukama i nogama za svoju slobodu, a i od zagreba namjerno i planski iseljeni hrvati su sa njima, te se bore kao da je domovinski rat u pitanju. Jedino zagrepčani ne samo da nemaju namjeru da se bore protiv soroša i kompanije, nego su jedini grad osim berlina koji su namjerno izabrali tomaševića čiju stranku financiraju soroš i zeleni direktno. To zagrepčani znaju, ali im to nije važno. Važno je naći novog gospodara koji će ih… Čitaj više »

SOX
2 godine prije

Lajes i nerviras druge –Treće opcije nema- Ima,ima :
Fauci,guzno cini zaokrete a nas bob (kapula,luk) u klozete,
u klozetu nesto suska to nas bob govna njuska,ljudi trce da ga spase on vice ja sam kamen a ne prase!!!!

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI