EU mlako reagirala na postojanje neonacističkih vojnih kampova za djecu u Ukrajini

Ukrajinski ekstremisti
43 komentara

Komentirajući medijska izvješća o postojanju kampova u Ukrajini u kojima djecu vojnim vještinama poučavaju pripadnici radikalnih desničarskih i neonacističkih skupina i bivši sudionici borbi na istoku zemlje, predstavnici Europske unije su pozvali Kijev na poštivanje međunarodnih obveza glede zaštite djece i na borbu protiv govora mržnje.

Zanimljivo je da su se u slučaju Ukrajine europsku dužnosnici ograničili da upozore voditelje kampova da ne šire govor mržnje, iako se na snimci kampa u regiji Ternopilj jasno vidi da djeca rukuju vatrenim oružjem, starijim tipom strojnica “kalašnjikov”, te slušaju upute svojih “mentora” kako treba ubijati “separatiste” u Donjeckoj i Luganskoj Narodnoj Republici. Obično se na prosvjede iz Bruxellesa ovakvi i slični kampovi odmah zatvaraju.

“Vidjeli smo ove poruke. Ukrajina je suočena s poznatim sigurnosnim pitanjima od 2014. Istodobno, Ukrajina mora osigurati poštivanje svojih postojećih međunarodnih obveza glede zaštite djece, te zabraniti poticanje na  mržnju,  je za RIA Novosti službenik Europske unije zadužen za kontakte s medijima.

Prema njegovim riječima, Ministarstvo za mlade i sport Ukrajine je objavilo jučer, kako kamp, koji se pojavljuje na snimci, nije dobio podršku vlade.

“Očekujemo da će ukrajinske vlasti osuditi takve postupke, spriječiti ih u budućnosti i poduzeti mjere u odnosu na dokazane slučajeve”, kazao je dužnosnik EU.

Prije nekoliko dana je Euronews pokazao snimku na kojoj se vidi kako se u ljetnom kampu u regiji Ternopilj djeca u dobi od 8 do 16 godina obučavaju za gađanje iz vatrenog oružja, a svi su za vježbu dobili po jedan “kalašnjikov”.

U ovom slučaju je “mentor” u kampu bio pripadnik radikalne desničarske stranke Svoboda, bivši sudionik u borbama na istoku Ukrajine, koji je djeci govorio kako mogu pucati na stanovnike DNR i LNR.

Euronews navodi kako su ovi kampovi financirani od strane Ministarstva mladih i sporta Ukrajine.

VIDEO – Marš stranke Svoboda, čiji su članovi vodili kamp u Ternopilju

Ranije je za ruski Pogled stručnjak za medije Anatolij Šarij komentirao reakciju zapadnih  medija o postojanju neonacističkih kampova za djecu u Ukrajini.

Prvo što upada u oči je činjenica da dok Euronews nedavno nije objavio video, kamp kao da nije postojao, iako je snimka stara nekoliko mjesec i kamp se moglo vidjeti na društvenim medijima ruskog govornog područja. Na kanalu You Tube nije postojao, ali se nakon nedavne objave više nije mogao ignorirati. Tako su ga komentirali neki mediji, uključujući Euronews, Daily Mail i Associated Press.

Sada imamo svakakvih izgovora, piše Šarij. Na primjer, jedan od portala je već napisao da je sve to glupost, da nema nikakve propagande o superiornosti bijele rase, da ovi dečki samo uzgajaju mrkve, pjevaju pjesme i da strojnice nisu prave.

“Zatim će praviti glup izraz lica i izjaviti da je sve to plaćeno iz Moskve. Ali to neće dugo trajati, budući da su ti materijali dosegli medije u Britaniji, Njemačkoj i drugim zemaljama. Na kraju će reći da su oni samo neka marginalna skupina i počet će ih istraživati”, rekao  stručnjak za medije.

No, problem je, kaže Anatolij Šarij, da Zapad često ne prati tijek istraga koje se provode u Ukrajini i treba ih podsjećati da napredak istraga treba nadzirati. Bilo je situacija kada je to bilo potrebno učiniti preko zastupnika Bundestaga, dodao je.

“Obično se u takvim situacijama nastoji  odagnati plimu i objavljivanje materijala gurnuti marginalnim medijima. Bilo je više takvih slučajeva. Do sada to ne žele primijetiti, ali će uskoro morati”, obećao je Šarij.

Dodaje se da je misija Ujedinjenih naroda za praćenje ljudskih prava u Ukrajini već odgovorila na objavu Euronewsa i drugih zapadnih izvora, međutim, reagirali su prilično suzdržano. Predstavnica Visokog povjerenika Ujedinjenih naroda za ljudska prava Ravina Shamdasani izjavila je kako je misija u Ukrajini obaviještena i provjerit će informacije iz medija.

VIDEO – Kamp za djecu i mlade u regiji Ternopilj

Pretplatiti se
Obavijesti o
43 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
čitalac
5 godine prije

Jako pametno Ukrajinci. Ovim najviše plašite svoje sasjede Poljake, Bjeloruse, Mađare, Slovake, Rumunje (Ruse ne) i ubrzavate njihovu odlučnost da vas podjele sa Rusima.

eu kolonija
5 godine prije

europski liberali I soroš vole ove neonaciste tipa mađarskog jobika, srpskih čettnnika, hrvatskih usttaaša, ukrajinskog desnog sektora itd. itd. jer je lako s njima manipulirati a dobro im dođu da plaše biračko tijelo. oni se bore jedni protiv drugih tako da liberali mogu na miru provoditi svoje politike

s druge strane boje se onih što ih etiketiraju kao “ekstremna desnica” tj. onih desničara suverenista koji ne traže sebi spoljašnjeg neprijatelja već se bore za suverenitet svojih država

Sunseeker
5 godine prije

S obzirom kakvo je stanje u Ukrajini ta djeca će u budućnosti postati većinom plaćenici,vojnici,ubojice,pljackasi i da ne nabrajam više u tome stilu. Problem je samo što će nakon nekoliko godina poći u Europu i raditi ono što su u svojoj zemlji naučili…..legalno.
E sad,zašto dotični administrator ima potrebu odobravati moje komentare?? Sad me to već polako malo zivcira jer samo dotični gospodin sasa ima tu potrebu i volio bi da se izjasni zbog čega sam na njegovoj crnoj listi. Spreman sam ući u dijalog ako dotični gospodin sasa ima hrabrosti uopće komentirati moje pitanje….
Hvala na brzom odgovoru (ako ga uopće bude).

Kruško
5 godine prije

Jadna djeca

Siniša
5 godine prije

Hm….imamo mi to i ovdje pa niko o tome ne zbori, kojekakvi kampovi i parade u kojekakvim crnim uniformama.
U Srbiji je nedavno na silu zatvoren jedan takv kamp sa djecom.

Riddick
5 godine prije

Nikakvih koristi nema od decijih kampova za vojnu obuku ,dete mora prvo da odraste , sazreli da vidi malo sta je zivot da se druzi da ide u skolu da se bavi sportom ,pomaze roditeljima , babi i dedi , zna se kada je vreme za vojsku posle Fakulteta ili srednje itd…
Kad je covek zreo i normalan e onda on moze i da bude od koristi sebi , drustvu i drzavi a od malih nogu im gurati oruzije u ruke i usadjivati nekakve nebuloze u glavu mozete samo da stvorite nekakvog fanatika ili devijanta opsednutog oruzijem, okrnjenu licnost …
Drzava ovim samo gubi postovanje sirom sveta
https://bit.ly/2FpXDo8

Dub Miroslav
5 godine prije

Zapad je veoma “principijelan” u borbi protiv fašizma i u provođenju ideja o ljudskim pravima: Ukoliko si protiv Rusije dobar si ma tko da si i kakav bio. Sjetimo se nastanka svih terorističkih pokreta na bliskom istoku i zapadno sponzoriranje istih.

Stephen.
5 godine prije

Znam da je to blago podj……, ali od CIA ambasadora u Ukraini koji je zadužen za stvaranje ratno huškaške atmosvere od svojih sponzora nemože se nikaj pametnijeg očekivati.

Fatih
5 godine prije

BANDEROVCI.
NJIH BRISEL I ONAJ PJANO JUNKER OBOZAVAJU.

Dan Dare
5 godine prije

Kao što je vrlo točno primijetio pisac Dmitrij Orlov, zapadni liberalizam i fašizam uopće nisu nekompatibilni – dapače, komplementarni su!

Maja
5 godine prije

a slovacka?

IVE iz pecalbe
5 godine prije

Admine!!! Zar je zabranjeno usporedjivanje Ukrajinskog klerofasizma i nacizma sa Hrvatskim, Srpskim i Bosanskih muslimana??? Dali ste zbog te usporedbe blokirali i izbrisali moj komentar. Nikoga nisam vrijedjao samo sam sponio dokazive cinjenice, ili je portal Logicno zastitnik domaceg klerofasizma i nacizma.

Laki Topalović
5 godine prije

Kamp u Srbiji je Vučić zatvorio isti dan kad je dobio ukor iz EU. A tamo baš i nisu bila “djeca”, samo jedan od 16. godina, ostali do 22. Imaju i snimke, a Rusi ? Sve, ali samo ne neonacisti: Čitajte ima ovdje https://www.logicno.com/vijesti/dw-ruski-djecaci-umjesto-odmora-ljeti-idu-kampove-gdje-se-pale-vatrom-patriotizma.html

DAWOR
5 godine prije

TO DA JE ZAPAD GNJIL I TRUL DO KOŠTANE SRŽI NIJE NIKAKVA NOVOST……..DANAS GLEDAM I ČITAM VIJESTI NA NJIHOVIM PORTALIMA (TALIJANSKIM,ŠVICARSKIM,NJEMAČKIM ITD.)…..ZA RAZLIKU OD NEPOSTOJEĆEG SLUČAJA SKRIPAL ILI NEPOSTOJEĆIH AL-ASSADOVIH “NAPADA” KEMIJSKIM ORUŽJEM…..NITI RIJEČI ILI JAKO,JAKO MALO CRTICA O CIA-inom OTKRIĆU DA JE KASHOGGIJA DAO UBITI OSOBNO ŠEF “PEĆINSKIH PRAČOVJEKA” IZ ONE VUKOJEBINE NA ARAPSKOM POLUOTOKU….I TO NA SAMOM KRAJU……..

alan ford
5 godine prije

Još jedan dokaz za to, tko vlada sa EU i svijetom– ciohazarsaka mafija. Kada je to u interesu ciohazara, onda su i neonacisti dobro došli. Zato što su ukrajinski radikalni desničari jako antiruski nabijeni, zato su korismi idioti ciohazara. Cilj opravada sredstvo, a cilj je slamanje Rusije. Pa, hazarski oligarh Igor Koloimiski i pobratim mu Soros financorjau Azov, koji u svom dimbolu ima “crno srnce”, znak jedne SS-divizije iz 2. sv. rata Tolerira se i parada u počast Stepani Banderu u Kijevu svake godine, Ista stvar u Estoniji i Latviji, Zato što su baltičlke države važne kao utvrda prema Rusiji, kao korisni idioti, tolerira se svake gopdine parada ratnih veterna Estonije, koji su se borili na strani Njemaca u 2. sv. ratu i nitko ništa, ni Sorosovi NGO-.ovi, ni JUnker, ni Brisel Dijametralno suprotno djeluju sorosevci u Hrvatdsoj, gdje na svakom ćošku vrebajiu fašiste i ustaše. A zamislimo da se… Čitaj više »

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI

Nije pronađen nijedan rezultat.