Rusija: Kijev će na vojnu provokaciju dobiti odgovor kojeg će upamtiti

T-64BM Ukrajina
65 komentara

Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov je upozorio na moguću oružanu provokaciju Ukrajine na zajedničkim granicama krajem prosinca i obećao vlastima u Kijevu “težak odgovor”.

“Moskva ima informacije da predsjednik Ukrajine Petro Porošenko planira oružanu provokaciju na granici s Rusijom, na granici s Krimom, u posljednjih deset dana prosinca”, rekao je u ponedjeljak ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov u intervjuu za Komsomolsku Pravdu.

“Porošenko raspravlja o pripremama sa svojim zapadnim sponzorima, ali treba znati da će za provedenu vojnu akciju na ruskim granicama dobiti odgovor kojeg neće zaboraviti”, rekao je Lavrov.

Prema informacijama koje je dobila Moskva, dodao je Lavrov, zapadni saveznici Kijeva preporučuju Porošenku vojne operacije na granicama s Rusijom, ali ograničavaju njihov intenzitet kako bi izbjegli jake reakcije iz Rusije.

“Cilj im je da propagandni mediji mogu stalno urlati Rusi napadaju Ukrajinu”, dodao je Lavrov.

Ruski ministar vanjskih poslova je istaknuo da je, unatoč provokacijama Kijeva, Rusija nema namjeru ući u rat protiv Ukrajine.

“Imamo odnose s Ukrajinom, koji su za nas važniji od aktualnog režima na vlasti”, objasnio je Lavrov.

“Ukrajinski režim ima obilježja nacizma i neonacizma, ali narod Ukrajine s tim nema nikakve veze”, napomenuo je i šef ruske diplomacije, što je prilično oštra retorika za uvijek umjerenog Lavrova.

Napetosti između Moskve i Kijeva su se pogoršale nakon što je ruska Obalna straža krajem studenog spriječila proboj u Azovsko more tri ukrajinska vojna broda, zarobila ih i s posadom odvela u rusku luku Kerč.

Suočena s tom situacijom, Kijev je protiv Moskve zatražio vojnu pomoć od svojih inozemnih saveznika, uključujući NATO. Rusija je, pak, osudila raspoređivanje stranih snaga duž svojih granica, upozoravajući kako bi takva mjera u tom području mogla degenerirati u otvoreni sukob.

KP

 

 

Pretplatiti se
Obavijesti o
65 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Serjoza
5 godine prije

stvarno ce ovaj marionetski rezim dobiti svoje dugo to trazi…

Šok
5 godine prije

Opa! prošorenku gori pod nogama. loše stoji na novim izbornim prognozama.
Ako je ovo službeno izašlo iz moskve onda je velika nevolja na vidiku. nije dobro da Bismarckova doktrina pobjeđuje a da samo slaveni gube glave. Nadam se da će Sergej uspjeti smiriti strasti, bila bi to velika nesreća za sve slavene. Ja sam žestoko protiv rata.

Rus
5 godine prije

Mislim…. Stvarno smiješno. Dosta je da Rusija prestane izvoziti plin. Bez obzira na kratkoročne financijske gubitke. Za par dana Ukrajina bi se smrzla. Doslovno. A sta onda? Tuzno i smiješno sta rade ukrajinci. A to je samo moja laicka ideja

Trubadur
5 godine prije

Mislim, da 25. og, ističe ovaj 30 dnevni rok vojnog stanja…. Pošto Porošenko stoji još uvijek loše, nema druge šanse, nego, da opet produži to vojno stanje inače izbore u martu sigurno gubi…..Sad, dali če biti opet samo neke provokacije, kao sa Kerčkim mostom ili puni napad ne znamo….Sakupio je tamo oko Marijupolja 20 000 idiota i 150 tenkova, tako, da postoje neke minimalne šanse, da se ipak odluči za glupost, posle koje neče biti več ništa što je do tad bilo…..Gledao sam porekjuče dokumentarac na Russia 1, koji je ivještavao, da su u Donbasu više nego spremni na bilo kakav napad…..

Croatia
5 godine prije

Petro Čokolada i njegov rezim uvlakača i običnih marioneta koji nemaju narodu šta ponudit guraju ljude u rat i stradanja da bi poslije došli „ britanci i jenkiji“ i uzmu ono šta vrijedi a obične ljude pretvore u poslušnike. Pa oni su sad već u velikoj gabuli !!!!

Demokracija
5 godine prije

Nikakvih tu provokacija nece biti.Iako je Porosenko pod utjecajem americke drzavne elite koja u stvari upravlja Porosenkom i cjelim rukovodstvom Ukrajine,nista od svih tih provokacija.Lavrov je putem medija stvorio informacijsko polje koje jasno daje do znanja svima da bi mnoge a posebno Kijev to moglo jako bolno.Zato,mozete mirno spavati,nista se nece desiti.

fenix
5 godine prije

Bogam vec dugo vremena Rusija je sve ostrija prema hunti u Kijevu i vec otvoreno govori da ce na nerazumne akcije Kijeva slijediti vojna intervencija. Takodjer Rusi su jucer rekli da ako Amerikanci pokusaju napraviti vojnu bazu da ce onda usljediti adekvatan odgovor.

Moreno
5 godine prije

Ništa novo, generiranje kaosa je samo model provođenja politike zapadnoga carstva. Iscrpljivanje Ukrajine u svakome pogledu vodi u totalni očaj Ukrajinaca koji će bit sve spremniji i na očajničke poteze. Rusi znaju točno šta će i kako poduzet i imaju puno više vrimena za čekanje nego Ukrajinci.
Sukob velikih je stvaran, a Ukrajinci sami tribaju vidit di su tu oni.

giordano bruno
5 godine prije

Rimtutituki – Slušaj ‘vamo (youtube)

Mir je najlepsa devojka
koju ne moze imati svako
mir

Suvise si mlad
da bi popio lad
ispod slema
mozga nema
mir, brate mir

Steve
5 godine prije

Apelujem na ukrajinski narod da se dozove pameti i skine to coko – govno sa vlasti koji ga sa amerima gura u ambis a Rusiji stvara glavobolje. Ne mogu vise da gledam kako se Sloveni medjusobno ubijaju za racun AngloGermana

Minus Collector
5 godine prije

Opa! Opet se Rusi unervozili. Ukrajina ovo, Ukrajina ono..Nikako da nauče da im je najpametnije da ostave suverene države na miru. Ovako si samo stvaraju neprijatelje.

Minus Collector
5 godine prije

Baba Vanga, govori on Krim, ali treba imati malo u glavi da služiš na misli na Donbas. Znamo na šta su sad zinuli Rusi.

burt
5 godine prije

Krim je nevažna stvar, prazan teren, sporedni cilj, snage će se odmjeravat u Donbasu na drugoj granici Rusije, čim je Lavrov najavio da je moguća provokacija u sjedećih deset dana to znači da se tamo neće događati ništa značajno

DrugiJa
5 godine prije

Daj’te Rusi više pregazite tu Ukrajinu da neki “veliki” igrači utihnu. Oni ionako gledaju samo svoj konto na računima egzotičnih otoka i jave se kada treba dići ili smanjiti cijenu nafte i plina

Kolega 105
5 godine prije

Kada je Napolen krenio na Rusiju, Njegovi generali su rekli: “Rusija je predaleko, a Bog je previsoko”

Amater
5 godine prije

Vrć ide na vodu dok se ne razbije 🙂

Perun
5 godine prije

Potrosenko je bandoglavi lutak .Najvece ,,,…ovno medju svim Slavenima .Dabogda munja Perunova roknula u njega a mater ga kukom trazila po luci u Mariupolju.Izrod nista drugo.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI

Nije pronađen nijedan rezultat.