Španjolska, Francuska i Njemačka dali Maduru osam dana za najavu novih izbora

Venezuela
138 komentara

Španjolski premijer Pedro Sanchez je uputio ultimatum predsjedniku Venezuele Nicolasu Maduru – ili će raspisati izbore u roku od osam dana, ili će španjolske vlasti priznati predsjednika venezuelanskog parlamenta Juana Guaidóa za vršitelja dužnosti predsjednika Venezuele, piše El Periódico. Nakon izjave španjolskog premijera su vlasti Francuske i Njemačke poručile isto.

“Španjolska vlada daje Maduru osam dana kako bi najavio održavanje slobodnih, transparentnih i demokratskih izbora.Inače će Madrid priznati Guaidóa i on će organizirati izbore”, kazao je Sanchez.

“Španjolska će uvijek biti s Venezuelom”, dodao je čelnik španjolske vlade.

Izvori u španjolskoj vladi su kazali su kako će u tom razdoblju 28 država članica EU pokušati postići konsenzus, tako da će se u nadolazećim danima, vjerojatno u četvrtak, objaviti zajednička deklaracija Europske unije. Isti izvori tvrde kako su članice Europske unije u većem dijelu spremne priznati predsjednika venezuelanskog parlamenta za privremenog predsjednika.

Ako Maduro ne objavi održavanje izbora, Španjolska će ga također priznati, a Madrid tvrdi da je to u skladu s venezuelanskim ustavom.

Na sličan način kao Madridu su djelovali Pariz i Berlin.

“Venezuelanski narod bi trebao slobodno odrediti svoju budućnost. Ako u roku od osam dana ne budu najavljeni izbori, možemo priznati Juana Guaidóa za “v.d. predsjednika” Venezuele, kako bi proveo taj politički proces. Radimo na ovome  zajedno s našim europskim saveznicima”, napisao je na svojoj Twitter stranici francuski predsjednik Emmanuel Macron.

Slično je objavila i Martina Fitz, zamjenica službenog predstavnika njemačke vlade.

No, čak i prije izjave Sancheza je Nicolas Maduro odgovorio na zahtjev kojeg je ranije izrazio Madrid, kada je tražio novo održavanje predsjedničkih izbora u Venezueli.

“Ne mogu nam držati predavanja ni postavljati ultimatume”, rekao je venecuelanski vođa.

“Neka se maknu iz Venezuele, nije nas briga. Odlučili smo biti slobodni. Neka brzo izađu sa svim svojim osobljem i veleposlanikom, … još danas. Bez njih i njihovog umišljenog kompleksa superiornosti bit ćemo sretniji”, rekao je Maduro i dodao “kako kolonijalna Španjolska još živi u venama mnogih Španjolaca”.

El Periodico

Pretplatiti se
Obavijesti o
138 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
tihobl
5 godine prije

Ovo je na nivou vrtica. Ako se Maduro spusti na taj nivo priznace Kataloniju, nekog iz zutih prsluka za predsjednika VI republike i nekog AfD za kancelara.

eu kolonija
5 godine prije

rusija je upozorila vošington na moguće posljedice ovakvog nasilnog mješanja u jednu državu. rusija je svjesna da iza madura stoji najjača sila na američkom kontinentu a to su starojedilački indijanci. ovi bijeli genocidni rasisti I kolonizatori, iz amerike I španjolske, francuske I njemačke, neće pokoriti ponosni i starosjedilački narod južne amerike

Dub Miroslav
5 godine prije

Interesantno da to nisu napravili Mikronu!?

Amater
5 godine prije

Licemjeri… kao bi oni reagirali da Rusi Kinezi Indijci ….zatraže smjenu vlasti u njihovim zemljama ,ili da im blokiraju sva sredctva na računima ili imovinu u drugim zemljama ….

Amater
5 godine prije

Ponašaju se prema cijelom svijetu kao da su to i dalje njihove kolonije bez prava na mišljenje a kamoli što drugo …

Brave new world
5 godine prije

Baš se našli španjolci biti pozvani davati ultimatume ko da nemaju povijest u školi pa neznaju da im je venezuela rekla doviđenja ima skoro 200 godina.

ime amatera
5 godine prije

Trumpetove pudlice laju prestrasno. Ima jedan stari vic iz juge a glasi; znate li kako se biralo sefa saveza komunista svake republike u SFRJ? Jednostavno iz svake republike po jedan srbin i svi hrvati,slovenci,makedonci i ostali zadovoljni. I onda bi oni sjedili u BG i prestavljali sve republike bivse YU unije.
Danas bi bilo fer reci daj svi ste vi ameri i u cijelom svijetu po jednog amera za presjednika i cicaj blagajnu pudlica. Koje politicke ku…e

Riddick
5 godine prije

Sto ne salju ultimatume Trampu i Americkoj administraciji, milioni zaposlenih vise od mesec dana ne primaju plate, zato sto Tramp hoce da izgradi zid.
Amerika cini i cinila je brojne ratne zlocine i vrsila propagandu, nasilnu smenu vlada, ispunjavaju sve kvalifikacije da se i njima pozabavite vi luconose demokratije avangardo poredka.

nonwo
5 godine prije

Bježe luđaci iz ludnice…Kad su bili kilometrima udaljeni veli vođa…vraćamo se,generalna proba je završena…
Na toj razini su izjave Španjolske,Njemačke,Francuske…i pamet onih koji će to popuš..i.

Ivi.tz
5 godine prije

Gade mi se ove evropske kurve.zivio MADURO.

ShaCkaL
5 godine prije

Da Maduro zna da ima podršku naroda on bi raspisao izbore dobio ih i Cao sirotinjo… Ali nema većinu i izbore bi izgubio..

Son of Alerik
5 godine prije

EU nema nikakvog autoriteta nad Venezuelom, čak s njom i ne graniči (graniči sa Surinamom i Brazilom). S Venezuelom je u deficitu u robnoj razmjeni i to cca 900 milijuna eura, toliko više uvozi, nego li izvozi. Čini se da je reakcija EU više izraz lojalnosti prema svom tutoru SAD-u, nego li odraz njihove zainteresiranosti ili stajališta. Otud i ova formulacija o osam dana. U EU se nadaju kako će se u tom roku nešto dogoditi mimo njih pa da se eto pokaže njihov autoritet. Nadaju se valjda da će SAD nešto konkretno poduzeti ili da će barem prosvjedi eskalirati. Kad se sve sagleda, čini se da je svima u interesu ostanak Madura na vlasti i ostanak Venezuele takve kakve jest. Rusiji je Venezuela u izravnoj konkurenciji. Kad bi Venezuela ušla na tržište nafte s punim kapacitetom, to bi sasvim sigurno snizilo cijene nafte i tako naštetilo ruskim financijskim interesima.… Čitaj više »

spartak
5 godine prije

Usanske podrepne muhe daju rok od 8 dana za održavanje izbora u zemlji od milijun četvornih kilometara i 30 milijuna stanovnika. Ajde nek Francuska pripremi izbore za 8 DANA, pa da vidimo. Za 8 dana ne može pripremiti izbore ni Repubiika San Marino.
Ogavno da ne može ogavnije. Licemjeri na kvadrat. Reći da je Europa stara kurva uvreda je za stare kurve.

shumadinac
5 godine prije

… reče Madrid sa punim moralnim pravom obzirom da su volju naroda ispoštovali i kod sebe – u Kataloniji?

jezevakucica
5 godine prije

A da su euro smiješni krenuli prvo sa soft ultimatumima,npr.isklofajte tepihe,pobrišite prašinu,zalijte cvijeće a za to vrijeme ćemo mi počistiti u svom dvorištu.

Ana
5 godine prije

Na stranu ozbiljnost cijele (jos jedne) situacije, meni je najbolje bilo kad je izaslanik Rusije predlozio da prodiskutiraju i pitanje zutih prsluka u Francuskoj, pa se velicajni francuski izaslanici nasli uvrijedjeni.

Kolega 105
5 godine prije

Trump umijesto taoalet papira koristi jezike Pedr Sanchez, pa neke Francuske i neke Njemacke ….

IVE iz pecalbe
5 godine prije

Zasto Britanci nece da vrate Venecueli zlato koje su tamo pohranili na cuvanje?
https://www.rt.com/news/449833-venezuela-gold-bank-england/

Perzija do trsta
5 godine prije

Izgleda da je maduro odgodio izbacivanje američkog veleposlanstva na 30 dana.vjerovatno misli da je prenaglio i da mu ne odgovara eskalacija.a i rusi su ga posavjetovali da stane na loptu.jednom kad se nasilje zakotrlja teško ga je kontrolirati,a venecueli to najmanje treba.

Ivo Lola
5 godine prije

Znači, ljudi nisu i ne mogu biti slobodni sve dok ne izaberu rukovodstvo koje će američkim i evropskim tajkunima rasprodati zemlju, rudnike, naftne i plinske izvore, luke, vodu, sve što vrijedi, i to sve za 1 KN. Isto kako su i kako i dan danas daju, poklanjaju i prodaju ono što se stoljećima čuvalo za budućnost, za šta se krvarilo i za čim se plakalo, isto kako je Pavelić dao za džabe najbolje dijelove Hrvatske Mussoliniju. To je sve ista klika, ista bratija, ista mafija, ista fašija. Danas bar znamo tko su oni, znamo gdje su se krili, znamo tko ih je i kako skrivao pod velom medijske prašine. Gospodo amerikanci, znamo da ste primili, ugostili i štitili preko 200.000 raznih nacističkih i fašističkih koljača čime ste ih spasili pravosudnog progona i pripadajuće kazne. Time ste cijelom svijetu pokazali, jasno i glasno, da ste upravo vi, amerikanci, utemeljitelji nacističke Njemačke,… Čitaj više »

Belay
5 godine prije

Pocelo je Gvido dobio svog zapovjednika FVA. Vvojni atase Venezuele u SAD prestupio na njegovu stranu. Vec vidjeno u Siriji.

trol
5 godine prije

Možda ona gospođa iz ambasade u BG čita ovo… recite mu neka se makne. Ako je pošten, neka uzme predsjedničku penziju i azil na Kubi. Ako je krao, neka nosi to i sakrije se negdje, bolje i za njega i za narod..

Dinkec
5 godine prije

Nešto sam čitao da Maduro planira graditi zid za zaštitu od silnih migranata koji iz sjeverne amerike migriraju u venecuelski socijalizam. Sve ćekam kada će tamo i krenuti i balkanski migranti umjesto da hrle na zapad Europe.

Emiliano Zapata
5 godine prije

Neka srede prvo sve u svome dvoristu, pa tek onda neka pametuju drugima

Ivo
5 godine prije

Satrapske liberalne demonkracije su pred urušavanjem, što pokazuju protesti u Francuskoj i mnogim drugim europskim državama, koji se nastoje prikriti, kao i svi realni ekonomski pokazatelji. Stavljanjem svojih gramzivih šapa na Venecuelanske zalihe nafte, kolaps zapadnjačke kolonijalne satrapije može biti odgođen za 3-5 godina, zbog čega će američka mafija tamo ići do kraja. Rusija i Kina ne mogu otvoreno zaratiti sa američkim banksterima u Venecueli, pirati tamo imaju lokalnu nadmoć na moru i u zraku. Nastavno na to, mafijaški bossovi su jednostavno oteli zlato i novac koji pripada Venecueli a pod njihovom je kontrolom, nekih 8 milijardi dolara, i s time financiraju malu izdajničku kliku u Caracasu, kao i plaćeničku terorističku armiju koja se okuplja i priprema u Kolumbiji, koja je odavno pod usa okupacijom. Narod Venezuele očekuju teški dani, kao i stanovnike Libije, Iraka, Afganistana, Sirije, itd, prije njih. Za nadati se da će izdržati i sačuvati svoju slobodu.… Čitaj više »

Zadranin
5 godine prije

Trebala bi Venezuela uputiti njima isti zahtjev: “ne priznajemo vašu vladu i njene zahtjeve. Imate osam dana da raspišete nove izbore, inače ćemo surađivati samo sa vašom oporbom”.

I dodati im na kraju: Pljuc!

Slavonac
5 godine prije

Javljaju se one zemlje sto su posijale zlo u svojim kolonijama.Pokrali i oteli sve zivo,sada prosipaju drugom pamet o demokraciji.Prije 40g crnac u svojoj zemlji nije smijo u restoran i trgovinu uci koju drzi bjelac.

burt
5 godine prije

Maduru su dani odbrojani, kad se na nekoga okome taj sigurno leti s vlasti ili mu se država pretvara u kaos, tako je i Maduro došao na red, njega više ne priznaju SAD, Kanada, NATO, Izrael, organizacija američkih država Brazil, Argentina, Kolumbija itd, i EU su ga prekrižili i zato su mu dali ultimatum koji ne može ispuniti, čeka ga ili ulično linčovanje kako su učinili Gadafiju ili bijeg u inozemstvo prije nego dođu po njega s toljagama kako je bilo Janukovicu ili hapšenje i isporuka s maskom na glavi EU- američkom sudu kako su učinili Miloševiću, ima i četvrta opcija a to je da Rusija pošalje flotu i napravi bazu u Venecueli ali to je malo vjerojatno, to je američko dvorište i u tom dijelu svijeta skoro svi su protiv Madura

Ivi.tz
5 godine prije

Popiš.m se na sve tri gore spomenute američke vazale.

Kanncer
5 godine prije

Gadovi kolonijalni, treba im potrčko…

alan ford
5 godine prije

“Španjolska, Francuska i Njemačka dali Maduru osam dana za najavu novih izbora”

Nisu to Španjolska, Francuska i Njemačka, već tri ciohazarska plaćenika, koji su na čelu ovih država.
Rotšildova lutkica na daljinski upravljanje, Macron, Soroseva pudlica Pedro Sanchez i ciohazarska plaćenica, Merkelica.
Sve troje, su sudjelovali na godišnjim skupovima Bilderberga. Merkelica u lipnju 2005. godine, i gle čuda, 4 mjeseca nakon toga, ona po prvi put postaje kancelarka Njemačke. Macron je sudjelovao 2014. i tada ga je njegov dreser, ciohazar Jacques Atali predstvaio kao novog predsjednika Francuske, i gle čuda, 3 godine kasnije, on postaje predsjednik. Sanchez je sudjelovao 2016. i gle čuda, 2 godine kasnije je postao premjer Španjolske.

alan ford
5 godine prije

A ovoga Juana Guaidóa , čim sam mu vido facu, odmah sam povraćao..
Isti umjetni, odvratni, ljigavi tip, kao i ona Rockefelerova pičkica, lepi Džastin Trudo- premjer Kanade i Rotšidlodv isprdak, Macron.
Da Juan Guaidó viri iz šupka Rotšilda, Sorosa i Rockefellera, to je vidljivo iz aviona.

Davor
5 godine prije

Zanimljivo koliko je dugo Trump inzistirao na podizanju zida na južnoj granici,očito je da režiraju neke opake stvari po Venezueli itd.Pa se Trump htio unaprijed osigurati gradnjom zida i zaštiti od dolaska mase izbjeglica u SAD. Da im je stalo do njih primili bi ih. Jadan i naivan narod,tko zna što ih čeka…

dr drug
5 godine prije

Hi hi hi…… pa nek ih i raspise sto da ne, necu tvrdit al cini mi se da po ustavu i zakonu Venecuele predsjednik to i mora napravit, tako da na neku ruku ako zapad i srisne Mandura da ih raspise tako ubiti i priznaju njega ko predsjednikaPa stoga NEKA VISE RASPISE IZNORE za recimo oktobar 2021, he he

Maduro
5 godine prije

NIKAKVIH IZBORA NECE BITI,MALO VECE KAZALISTE ZA NAIVNE..

Володимѣръ
5 godine prije

odakle im pravo prijetit u ime eu ? di je naša zvijezda na zastavi ?

Tihanaa
5 godine prije

amerikanci šire čikašku školu svugdje gdje se pojave. Predlažem , da si pogledate ovaj dokumentarac https://www.youtube.com/watch?v=Qml-xrDjQII kako bi shvatili šta se događa. Eu je samo američka ispostava sa namjerom, da se opljačka evropa. https://www.youtube.com/watch?v=NmrtzH210QA&t=1513s

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI

Nije pronađen nijedan rezultat.