6 svjetskih banaka pokreću svoju kripto valutu krajem 2018. godine

Kripto-novac - USC - Bitcoin
18 komentara

Nova kripto-valuta “Utility Settlement Coin (USC), će biti stvorena od strane 6 najvećih svjetskih banaka krajem 2018. godine. Iza nove kripto-valute USC stoje banke: Barclays, Crédit Suisse, Canadian Imperial Bank of Commerce, HSBC, MUFG i State Street Corporation.

Novo kreirana kripto-valuta će se koristiti za transakcije u realnom vremenu. U kolovozu 2017. godine švicarska banka UBS u suradnji s Clearmatics Technology kreirala je novu kriptografsku valutu koju je nazvala USC. Odmah nakon toga, BNZ Mellon, Deutsche Bank i Santander su se priključili projektu. Cilj je poboljšati efikasnost financijskih transakcija.

Projekt je ušao u novu fazu, tako što se ušlo u pregovore s centralnim bankama kako bi se stvorili sigurni temelji nove kripto-valute.

“Vodimo razgovore s centralnim bankama i regulatorima, kako bismo sve pokrenuli krajem 2018. godine”, izjavio je Haider Jeffrey, odgovorna osoba za strateške investicije u domenu financijskih tehnologija banke UBS.

Zahvaljujući USC-u, financijske transakcije će se ubrzati, jer se neće koristiti klasični putevi za prijenos vrijednosti. USC će se moći zamijeniti za klasični novac u centralnim bankama. Ovo će nam omogućiti uštedu vremena i novca, ali i rasteretiti ljudske resurse.

Tehnologija blockchain u prvo vrijeme nije privlačila bankarski sektor, međutim nakon dublje analize, financijske institucije su shvatile da su u kašnjenju i da ova nova tehnologija omogućava puno više nego postojeća koja će vjerojatno vrlo brzo biti samo dio povijesti.

Kripto-valuta
Pretplatiti se
Obavijesti o
18 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
dugi
6 godine prije

USC united states coin ne moze naziv ove stvari biti slucajan

žrec
6 godine prije

Ne volim i ne sviđaju mi se nikakve kriptovalute. Ne bude to na dobro izašlo.

Imenjak
6 godine prije

sad ce se vjerojatno bitcoin srozati, a ovo ce se ponuditi kao sigurna alternativa.

danas covjek ima izbor ili imati materijano, koje je sigurnije, ali se oporezuje ili neku valutu koja nema veze s realnom vrijednoscu.

Garibaldi
6 godine prije

ukidanje *gotovog* novca i uvođenje apsolutne kontrole …… naravno i čipiranje …..

Crni žutokljunac
6 godine prije

Zlo ubrzava svoje planove pomoču tehnologije.Vuku i koordiniraju naizgled nepovezane poteze na više polja i idu prema svojem cilju našeg utamničenja.Naše robovanje već dobiva jasne konture,ali uslijed sve više kaosa i odlvlačenja pažnje večina ljudi ovo ne vidi.

Vlado Banja Luka
6 godine prije

A ko će kontrolisati emitovanje i količinu te valute!? Šta stoji iza nje, šta je prava odnosno pokriće vrijednosti toga!? Nova farsa i nova laž satanističkih banaka…

stefan
6 godine prije

Gospodo novinari portala nije mi jasno šta vam trebaju ovakve nebuloze ili u nedostatku iskreni tema vi nas jebetete sa vijestima koje nemaju veze sa zdravom pameti i polako postajete glasnogovornici tamne strane čemu to

alan ford
6 godine prije

opet neka mućka lihvarske mafije Koliko ja znam, Barclyas i HSBC su Rostchildove banke, HSBC je najveća banka u Europi i jedna od najvećih na svijetu, Barclays je glavni sponzor engleske Premier lige. Deutsche Bank-najveća njemačka privatna banka , također je usko umrežena sa globalnom lihvarskom elitom. Šefovi DB redovito sudjeluju na skupovima Bilderberga. Raniji šef DB, švicarac Josef Ackerman nekoliko puta je sudjelovao na Bilderbergu, Juergen Fitschen-također jedan od šefova DB i član Trilaterale. Prošle godine je na skupu Bilderberga sudjelovao novi šef DB. Englez Jon Cryen. DB je za vrijeme 2. sv. rata pomagal naciste, kao i mnogi drugi tadašnji njemački koncerni, kao i koncern Bertelsmann, ili veliki osiguravajući koncern Allianz (sponzor Bayernovog stadiona)… svi ovi koncerni i banke, nakon 2. sv. rat “otkupili su grijehe” , plaćanjem neke svote američkim gazdama, i onda su postali sluge Rockefellera i globalnih lihvara. Španjolska banka Santander, također je uključena u… Čitaj više »

neko
6 godine prije

Bitcoin bio samo proba CIE a sada dolazi prava zamjena za papirnati novac. Ubrzo smo gotovi sa ovim kriptovalutama…nadam se da će Rusija, Kina i ostali svijet što prije uvesti natrag valutu koja se temelji na zlatu pa ovi ostali neka uživaju. Znači slijedi nam potpuna kontrola i pljačka.

maja
6 godine prije

veci problem za evropu jest, sto je pripremljen bezgotovinski promet od slijed. godine, a prva kripto drzava je estonija – uvod u bezgotovinski promet. imaju ga vec skandinavci, njemci i austrijanci ga ne zele. bitcoin je prenapuhana sapunica i prevara. danas svaka banka i drzava moze stvoriti svoju kripto-valutu opci kaos. mmf je vec pripremio kripto-valutu za cijeli svijet jer dolar i ostale ne mogu se odrzati, odnijet ce ih skori mega-financ-kaos.

Bruno
6 godine prije
© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI